Amit az állplasztikáról 2019-ben tudni kell

Az arc karakterének és ezáltal a megjelenésnek a szempontjából is kiemelt szerep jut az állnak. A veleszületett, átlagostól eltérő, nem túl szimmetrikus állvonal sajnos az egész személyiségre, és így a magabiztosságra és az életminőségre is rányomja bélyegét.Éppen azért lehet nagyon kedvező, ha amennyiben túl nagy, markáns, vagy éppen kicsi, jellegtelen, arcvonalához nem illeszkedő állal áldotta meg a természet, akkor manapság már kihasználhatja a plasztikai sebészet által nyújtotta lehetőségeket!

Ma már nem okoz gondot, hogy férfiasabb, markánsabb állat varázsoljunk akár saját zsírral történő feltöltéssel, de a hölgyek számára ennek éppen az ellenkezőjét is el tudjuk végezni, vagyis finomabbá, lágyabbá tudjuk alakítani az áll formáját. Az állplasztika lehetővé teszi, hogy az állcsont szélességét, vagy hosszúságát megváltoztassuk, ezzel az arcformához jobban illeszkedő állat kialakítva.

A műtét menete – állplasztikai implantátumok vagy saját zsírral történő feltöltés?

Ha állplasztikáról van szó, akkor a legtöbb embernek az implantátum beültetése jut eszükbe, pedig a kívánt formák elérésére ennél egy jóval egyszerűbb módszer is létezik, ez pedig nem más, mint a saját zsírral való feltöltés.

Mi klinikánkon előszeretettel javasoljuk ezt a módszert. Azért is van ez így, mert kifejezetten pozitív oldala a beavatkozásnak, hogy ezáltal nem kerül semmilyen idegen anyag a szervezetbe, a módszer tehát teljesen természetesnek tekinthető.
állplasztika műtét menete

A módszer ránctalanítás vagy például mellnagyobbítás alkalmával már bebizonyította, hogy a saját zsír visszainjektálása egyszerű, mégis tartós eredményt képes produkálni, tehát maradandó megoldásnak bizonyul. Segítségével a hiányzó zsírállomány műtét nélkül pótolható az áll területén, a feleslegessé váló bőr pedig megfeszíthető.

A más területekről leszívott zsír speciális szűrőkön átszűrt, tiszta változata kerül beinjektálásra. A terület sajátosságaiból adódóan a tapasztalatok azt mutatják, hogy a zsírsejteknek legalább ötven százaléka stabilan meg is marad az áll környékén a műtét után, ezzel elérve a kívánt hatást.

A felszívódott zsír pótlására ismételt saját zsírral történő állplasztika válhat aktuálissá, megcélozva a még tökéletesebb végeredményt.

Mire kell figyelni a beavatkozás előtt?

Ugyanúgy, mint az ajakplasztika, a fülplasztika vagy más plasztikai beavatkozások esetén, az állplasztika előtt is többféle vizsgálaton kell átesnie páciensünknek, annak érdekében, hogy minden egészségügyi szempont kiszűrhető legyen, mely hatással lehet az állplasztika eredményére.

 Ezeken a vizsgálatokon felül részt kell majd vennie egy előzetes konzultáción is, ahol a plasztikai sebész felméri a beavatkozás pontos körülményeit. Azért is jár velünk különösen jól, mert nálunk ez a konzultáció teljesen ingyenes, így amennyiben esetleg mégis meggondolná magát, és végül nem végeztetné el a műtétet, úgy nem dobott ki fölöslegesen pénzt.
állplasztika

A Budapesti Plasztikai Intézet egyébként a vizsgálatok terén is kimagasló kényelmet kínál, ugyanis a lehető gyorsabban és leggördülékenyebben végezzük el a laborvizsgálatokat, EKG-t, röntgent.

 Annak érdekében, hogy minél gyorsabban felépüljön, a beavatkozást megelőzően javasolni szoktuk az életmódváltást, és természetesen a dohányzás elhagyását is. Fontos tudnia, hogy a szervezetben levő nikotin lassítja a gyógyulási folyamatokat. Közvetlenül a feltöltést megelőzően kerül sor a zsírleszívásra olyan testtájról, ahol egyébként is van egy kevés plusz, ezérttipikusan jó adó-területnek számít a comb, a has vagy a felkar.

Gyógyulás az állplasztika után

​Az állplasztika saját zsírral történő feltöltés esetében azonnal látható eredményeket produkál. A zsírleszívás, a kinyert zsírsejtek előkészítése a visszatöltésre, valamint az áll területén történő egyenletes elosztás egy-másfél órát is igénybe vehet, de a helyi érzéstelenítésben végzett beavatkozás gyakorlatilag fájdalommentesnek mondható.

gyógyulás állplasztika után

​Bár a tapasztalatok rendkívül jók a zsírsejtek megtapadását illetően, de természeten egyes kötőszöveti sajátosságok, az életkor vagy az általános egészségi állapot is szerepet játszhatnak a beavatkozás eredményességet illetően. Ahogy azonban korábban már említettük, beinjektált zsírnak legalább ötven százaléka biztosan megtapad, és tartósan, több éven keresztül is megmarad az áll környékén.

 Utólagosan természetesen lehetőség nyílik az ismételt feltöltésre az eredmények függvényében. Az eljárás után egy héttel, majd hat héttel lesz szükség kontrollvizsgálatra, melyet intézetünkben rendkívül gyorsan elvégzünk, hogy mihamarabb visszatérhessen napi teendőihez.

Jöjjön el ingyenes konzultációra és ismerje meg lehetőségeit!

Reméljük az összefoglalónkkal sikerült letisztáznunk néhány Önben felmerülő kérdést, kételyt.

Tapasztalatból tudjuk, hogy minden vendégünket más terület foglalkoztat mélyrehatóbban, ezért érdemes eljönnie ingyenes konzultációnkra, ahol:

  • megismerkedhet leendő orvosával és a személyzet tagjaival
  • megvizsgáljuk, meghallgatjuk igényeit és kifejezetten Önre szabott megoldást javasolunk
  • felteheti kérdéseit
  • szemügyre veheti a Lánchíd lábánál elterülő klinikánkat, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Budai várra

A konzultációt követően akár a beavatkozás mellett dönt, akár nem, mindenképp – úgy gondoljuk, már ezért a látványért és a barátságos légkörért is érdemes ellátogatnia hozzánk.