Aranyszálas arcfiatalítás

A fiatalos megjelenés érdekében manapság sokféle lehetőséget kihasználhatunk. A plasztikai sebészettel foglalkozó klinikákon élhetünk a szemhéjplasztika, a nyakplasztika vagy az arcplasztika előnyeivel. De mi a helyzet akkor, ha ezeket túlságosan drasztikus megoldásoknak tartjuk? Napjainkban már műtét nélkül is éveket fiatalodhatunk a megfelelő eljárások választásával.

Az arcbőr az évek múlásával veszít feszességéből, és a legjobb arckrémekkel sem lehet bejuttatni olyan hatóanyagokat, melyek eltüntetnék a ráncokat és visszaadnák a megfelelő hidratáltságot. Nem véletlen választják egyre többen azokat a kezeléseket, melyeknek köszönhetően a bőr regenerációs folyamatai beindíthatóak, és ilyen módon eltüntethetőek a ráncok és a petyhüdtség is.

 

Egyre népszerűbb választás azon nők és férfiak körében, akik gyorsan és egyszerűen szeretnének fogyni.


 

Az aranyszál arcfiatalítás menete

A kezelés során a sebész a bőrfelszín alá 24 karátos aranyszálakat vezet be injekciós tűk segítségével. A körülbelül 35 mm-es mélységben, tulajdonképpen hálószerűen elhelyezett aranyszálak nem érintik az idegeket, és semmilyen hatással nincsenek a mimikára. Ellenben gondoskodnak arról, hogy a páciensek éveket fiatalodjanak és az egész bőr tapintása sokkal hamvasabb legyen.

A bevezetéshez a szakember egy speciális bevonattal rendelkező segédszálat is használ. Ennek oka nem más, mint az, hogy az aranyszál igen törékeny. Ezt, és persze a bevezetési pontokra helyezett tapaszokat hamarosan el lehet távolítani. Az orcákba körülbelül egy méter hosszúságú aranyszál kerül bevezetésre.

 

 
 
 

A beavatkozást helyi érzéstelenítésben sebész végzi, steril műtőben. Fontos tudni, hogy már az aranyszál befűzése előtt is kerülni kell a kozmetikai kezeléseket. Ezekről utána is le kell mondani legalább hat hétig, de az arcmasszázs, a szauna és a gőzfürdő is tiltólistán vannak, csakúgy, mint a megerőltető sportok. Az odafigyelés azonban megéri, hiszen minimális beavatkozással érhetőek el látványos eredmények, méghozzá tulajdonképpen műtét nélkül.