Arcfiatalító műtétek

Az évek múlása nem csak az alakra fejtik ki negatív hatásukat, de sajnos az arc kontúrja, a bőr állapota sem változik előnyére az öregedéssel. Az első ráncocskák már a harmincas évek elején megjelennek, és onnantól kezdve a bőr fokozatosan veszít kollagén-, és hyaluronsav tartalmából, aminek az a következménye, hogy a bőr rugalmatlan, petyhüdt és persze ráncos lesz. Legtöbben elég nehezen viseljük a megváltozott megjelenést, sokaknak kifejezetten önértékelési problémákat okoznak az öregedés jelei.

Budapest Plasztikai Intézet - Arcfiatalítás

Együtt élni azonban nem feltétlen kell ezekkel, hiszen az arcfiatalítás során alkalmazott módszerek és plasztikai eljárások ma már lehetővé teszik, hogy látványos és tartós változásokat érjünk el arcbőrünk állapotát és fiatalos vonalainak megteremtését illetően. A dermarolleres kezelések, vagy a savas mélyhámlasztás mellett természetesen léteznek olyan műtéti eljárások is, amelyekkel az arc kontúrjai feszesebbé tehetőek, és eltüntethetőek a ráncok is. Az arcplasztikai megoldások mellett lehetőség nyílik arra is, hogy a szálbehúzásos arcfiatalítás kínálta kombinált előnyöket válassza.

Az alábbi beavatkozásokról olvashat bővebben is:

 
 

Mi az az arcfiatalítás?

Gyors megoldások

A kifejezést egyöntetűen szoktuk alkalmazni mindazokra a kezelésekre és eljárásokra, melyek célja a fiatalos arc visszanyerése. A bőr állapotán sokat segíthetnek az olyan műtét nélküli megoldások, mint a dermaroller alkalmazása, a saját vérsavót felhasználó Drakula-terápia, vagy a szintén gyakran választott savas mélyhámlasztás.

BudapestPlasztika - Arcfiatalítás

Hosszú távú megoldás

Amennyiben azonban tartós és egyben látványosabb eredményeket szeretne elérni, akkor az arcplasztika javasolt az Ön számára. Az elérni kívánt eredmények függvényében kerül majd kialakításra a kezelési terv, amely szólhat az úgynevezett MACS-lift arcplasztika, vagy a teljes arcplasztika mellett. Az elsőt kevésbé invazív jellege és a kisebb hegek miatt szokták javasolni szakembereink.

Melyiket válasszam?

Természetesen egyéb lehetőségek is rendelkezésre állnak, így a nyaki és a homloki területeket is nagymértékben érintő teljes arcplasztika, vagy a bőr alsó rétegeibe, injekciós tűk segítségével elhelyezett steril fonalak, amelyek megemelik a szövetet, és kollagén termelésére stimulálják az bőrt, ezzel megvalósítva a fiatalos vonalakat. Bármelyik beavatkozás mellé hasznos lehet a hyaluronsavval vagy saját zsírral történő ráncfeltöltés is, melyekkel szinte az arc bármely részén eltüntethetőek a problémát jelentő barázdák.

 
 

Amit még érdemes tudnia

Milyen előkészületekre és vizsgálatokra van szükség a beavatkozás előtt?

Míg a hagyományos arcfiatalító kezelések, a dermaroller, vagy a savas mélyhámlasztás komolyabb előkészületeket nem követelnek meg, addig az arcplasztika esetén ezekre különösen figyelni kell.

Arcfiatalítás árak

Hol kell elvégeztetnem ezeket a vizsgálatokat?

A Budapesti Plasztikai Intézetnél egy helyen végzik el szakembereink mindazokat a szükséges vizsgálatokat, amelyekkel meggyőződnek általános állapotáról, meglévő betegségeiről. Természetesen fontos szerep jut annak is, hogy minden részletről tájékoztassa a szakembereket, amely gyógyszerérzékenységét, vagy szedett gyógyszereit illeti.

Az előzetes konzultációk alkalmával felállításra kerülő kezelési tervnek szerves része, hogy a leendő beavatkozás lefolyásába és a műtét utáni teendőibe is beavatja szakemberünk. A felépülés a kímélő életmód és a javasoltak betartásának függvényeként gyorsítható fel. Laborvizsgálatra, EKG-ra és röntgenre mindenképpen szükség lesz, ám ezeket Intézetünkben gyorsan, várakozás nélkül végezzük el, ezzel is megkönnyítve teendőit a műtét előtt.

Várható eredmény

Mi fog történni az arcfiatalítás után?

Az egyes arcfiatalító eljárások rendszerint azon az elven alapulnak, hogy a bőrt ért mikrosérülések hatására abban beindul a kollagén képződése, mely visszaadja a bőr fiatalos megjelenését. Ezt a célt szolgálja mind a dermaroller, mind például a savas mélyhámlasztás, vagy a látványos eredményeket produkáló, szálbehúzással történő arcfiatalítás.

Mennyi idő a teljes regenerálódás?

Ez utóbbi általában egy órát vesz igénybe, az arcplasztika a kívánt eredmények és a páciens állapotának függvényében két-három órán át is tarthat, hiszen a rejtett bemetszéseken keresztül a bőr, a nyak felpreparálásán, feszesítésén túl az esetleges zsírleszívás, vagy szemhéjplasztika is időigényes, finom műveletnek számítanak. A kezdeti duzzanatok, véraláfutások, és a feszítő érzés egy-két hét alatt megszűnik, körülbelül ekkor kerül sor a varratszedésre is, és egy hónapig még biztosan tartózkodni kell a fizikai aktivitástól.

Arcfiatalítás

Mire érdemes figyelni?

Az éjszakánként viselni javasolt rugalmas maszk hozzájárul, hogy a bőr könnyebben letapadjon, a gyógyulás pedig gyorsabb legyen.A felépülést elősegíti az egészséges életmód, majd ezt az időszakot követően nem marad más, mint a láthatatlan hegek, a feszes kontúrok és a fiatalos arcbőr.

 

Jelentkezzen be ingyenes konzultációra még ma!

 

Kapcsolódó szakterületek:

 
 • Szívből örülök, hogy az Önök intézetét választottam a műtéthez. Mindennel nagyon elégedett vagyok: a páciensekkel való törődéssel, a kórházi ellátással, a nővérek segítőkészségével, de legelső sorban kell említenem Gacs doktort! Ő egy igazán szuper doktor és amit alkotott az egyszerűen fantasztikus!
  Zsuzsanna
 • Dr. Molnár végezte rajtam a plasztikai műtétemet és az első pillanatban szimpatikus volt nekem. Sok klinikán jártam, de sajnos nem volt megfelelő az emberi hozzáállás. Nekem nagyon sokat segített lelkileg és testileg is, sajnos volt egy súlyos szövődményem amire senki nem számított, de hála a Doktor Úr szakmai tudásának köszönhetően ma már teljesen gyógyult vagyok és ha azt mondanák kezdjem újra én újra kezdeném mert tudom,hogy egy nagyon jó orvos kezében vagyok. Még egyszer köszönöm.
  Gabriella
 • Megtalálni Titeket a véletlen műve volt. Úgy voltam vele, hogy eljövök, felmérem, mit lehet belőlem kihozni. A doktor úr nem csak a pozitív oldalával, hanem a rideg valósággal is szembesített. Határozott volt, lényegre törő, emellett kedves is. A kezelés alatt az intézet dolgozói nagyon kedvesek voltak, nekem ez hiányzik általában a magyar egészségügyből. Itt 5 nővérke látott el hármónkat, négyünket, váltott műszakban. Fél óránként valaki bejött, ránk nézett. Ez sokat segített azokon a napokon, amikor itt kellett lennem. Nem betegként, hanem egyenrangú félként kezeltetek. Mindig az volt előtérben, hogy nekem jó legyen. Az, amit tőletek kaptam, nekem minden szinten megváltoztatta az önbizalmamat, önbecsülésemet.
  Bernadett
 • Köszönöm a teljes team munkáját! Azt gondolom egy professzionális team, ideális és magas minőségű szolgáltatást nyújt.
  Juli
 • Hálás vagyok nektek, hogy visszanyertem régi formámat és újra nőnek érzem magam! Köszönöm a nagyszerű ellátást, tényleg mindenki irtó kedves volt, az asszisztensek nővérek és örök hálával tartozom a sebészemnek is!
  Gabi