Amit a fülplasztikáról tudni kell

Az elálló, vagy túl nagy fülek komoly pszichés problémát is okozhatnak viselőjüknek, ezért nem csupán esztétikai okok miatt javasolt a fülplasztika elvégzése. A lelki sérülések elkerülése, és a magabiztosság érdekében ajánlott minél fiatalabb korban elvégeztetni a beavatkozást, hiszen így egészséges önértékelése alakulhat ki a gyermeknek, nem is beszélve a csúfolásból eredő pszichés gondok elkerüléséről.

Budapest Plasztikai Intézet - fülplasztika

Természetesen felnőtt korban is mód van a plasztikai sebészet kínálta lehetőségekkel élni, melyek semmilyen káros hatással nincsenek a hallásra, ráadásul a heg is láthatatlan helyen, a fül mögött helyezkedik el. A fülek fejhez viszonyítottan 15-20 fokos dőlésszöget zárnak be, és a műtét során is ezt a célt igyekeznek szakembereink szem előtt tartani.

 
 

Mi az a fülplasztika?

Mit kell tudni a beavatkozásról?

Az elálló, aszimmetrikus, vagy túl nagyra nőtt fülek korrigálhatóak a fülplasztika segítségével, mely azonnali eredménnyel zárul, és lehetővé teszi, hogy búcsút mondjon korábbi gátlásainak és önértékelési zavarainak. Mivel a fülek mindig szem előtt vannak, ezért alapvetően határozzák meg az arc megjelenését, hatással vannak a tükörben látott képre, és az önbecsülésre.

BudapestPlasztika - fülplasztika

Az átlagosan egy órán keresztül tartó beavatkozás során szakemberünk a fülkagyló hátsó részén ejt bemetszést, kiegyenlíti a porcos váz esetleges egyenetlenségeit, és a feleslegessé váló bőrt is eltávolítja. A megfelelő szög elérése után rögzíti adott helyzetben a fülkagylót.

Előfordulhatnak olyan esetek, amikor balesetek, vagy veleszületett deformitások miatt sérült a fülkagylóív, ilyenkor arra is lehetőség nyílik, hogy porcátültetéssel érjük el a kívánt formát és méretet.

A fülplasztika egyéni adottságoktól és igényektől függően altatásban vagy helyi érzéstelenítésben is elvégezhető, már 12 éves kortól kezdődően. A korrekció mértékétől függően 1-2 órán keresztül tart majd a műtét.

 
 

Amit még érdemes tudnia

Milyen előkészületekre és vizsgálatokra van szükség a beavatkozás előtt?

A - nyakplasztikához vagy orrplasztikához teljesen hasonló módon - beavatkozást megelőzően a szakemberrel történő konzultáció során megbeszélhető, hogy milyen méretet és formát szeretne magáénak tudni. A szokásos laborvizsgálatokat, EKG-t, röntgen vizsgálatokat a Budapesti Plasztikai Intézetben gyorsan és gördülékenyen lehet elvégeztetni, így ezek kapcsán sem kell kiesnie a mindennapi rutinból, és a hosszas sorban állást is elfelejtheti. Abban az esetben, ha altatásban kerül sor a fülplasztikára, akkor természetesen bővebb információkra is szükség van mind a szedett gyógyszerekről, az egyes érzékenységekről, továbbá az altatással kapcsolatos esetleges tapasztalatokról is.

Fül műtét

Mire érdemes figyelnie?

Célszerű a műtétet megelőző napokban fokozottan ügyelni az egészséges életmódra, táplálkozásra és a megfelelő folyadékbevitelre is, nem elfeledkezve arról, hogy a dohányzás lassítja a sebgyógyulást.

Várható eredmény

Mi fog történni a fülplasztika műtét után?

A fülplasztika során kiválóan korrigálható az elálló fül, de a méretbeli változtatások, vagy az esetlegesen szükségessé váló porcpótlás is minden gond nélkül megvalósítható. Legtöbbször a fülkagyló dőlésszögének alakítása iránt mutatkozik igény, ami gyakorlatilag rutin beavatkozás keretein belül megvalósítható.

Mennyi idő a teljes regenerálódás?

Az eredmények gyakorlatilag azonnal láthatóak, de körülbelül 1-3 hónap szükséges ahhoz, hogy a fülkagyló felvegye végleges formáját. A műtét után speciális szorító pántot kell majd viselni körülbelül egy-másfél hónapig, amely segíti a gyógyulást, és a megfelelő szögben rögzülést.

fülplasztika

A hagyományos fájdalomcsillapítók kiválóan alkalmasak a beavatkozás utáni napokban a kellemetlenségek megszüntetésére, az első hónapban pedig célszerű a fizikai aktivitástól tartózkodni. A fülplasztika eredményeként önbizalommal teli mindennapoknak nézhet elébe, melyek során végre elfelejtheti az elálló fülek okozta komplexusokat.

 

Jelentkezzen be ingyenes konzultációra még ma!

Ne maradjon le akciós ajánlatunkról!

Ha most jelentkezik be hozzánk ingyenes konzulációra, jogosulttá válik

 • 26% árkedvezményre bármilyen plasztikai műtét árából, valamint
 • megajándékozzuk egy exkluzív wellness hétvégével is!

Akciós ajánlatunk 2018. június 30-ig érvényes.

00

nap


00

óra


00

perc


00

másodperc


Pácienseink mondták rólunk:

 • Nagyon köszönöm az éjszakai stáb munkáját, hogy segítettek és vigyáztak rám! A Doktor úrnak pedig az odafigyelő és profi munkáját! A Doktor úr miatt választottam Önöket!
  Zsuzsa
 • Mindenki segítőkész volt és kedves, a műtét után sem volt semmi problémám. Lila folt sem jelent meg a szemkörnyéken. Sokkal jobban érzem magam így, hogy meg lett csinálva az orrom, nagyon köszönöm!
  Gréta
 • Számomra kiváló az intézmény, szolgáltatás, nővérek, recepciósok, orvosok, orvosom.
  Betti
 • Hálás vagyok nektek, hogy visszanyertem régi formámat és újra nőnek érzem magam! Köszönöm a nagyszerű ellátást, tényleg mindenki irtó kedves volt, az asszisztensek nővérek és örök hálával tartozom a sebészemnek is.
  Gabi
 • Teljesen elégedettek voltunk mindennel, a nővérek maximálisan, sőt e felett is teljesítették a munkájukat. A jövőben is az Önök intézményét vesszük igénybe, és ismerőseinknek ajánljuk!
  Fruzsi
 • A személyzet nagyon profi, segítőkész és nagyon kedves mindenki.
  Magdolna
 • Szívből örülök, hogy az Önök intézetét választottam a műtéthez. Mindennel nagyon elégedett vagyok: a páciensekkel való törődéssel, a kórházi ellátással, a nővérek segítőkészségével, de legelső sorban kell említenem Gacs doktort! Ő egy igazán szuper doktor és amit alkotott az egyszerűen fantasztikus!
  Zsuzsanna
 • Nagyon köszönöm az éjszakai stáb munkáját, hogy segítettek és vigyáztak rám! A Doktor úrnak pedig az odafigyelő és profi munkáját! A Doktor úr miatt választottam Önöket!
  Zsuzsa
 • Csak gratulálni tudok, olyan szolgáltatást kaptam, mintha egy wellness hétvégén vettem volna részt. Mindent nagyon köszönök!
  Ibolya
 • Szuper csapat, profi ellátás és nagyszerű munkát végzett a sebészem!  köszönöm nektek
  Reni