Amit a fülplasztikáról tudni kell

Az elálló, vagy túl nagy fülek komoly pszichés problémát is okozhatnak viselőjüknek, ezért nem csupán esztétikai okok miatt javasolt a fülplasztika elvégzése. A lelki sérülések elkerülése, és a magabiztosság érdekében ajánlott minél fiatalabb korban elvégeztetni a beavatkozást, hiszen így egészséges önértékelése alakulhat ki a gyermeknek, nem is beszélve a csúfolásból eredő pszichés gondok elkerüléséről.

Budapest Plasztikai Intézet - fülplasztika

Természetesen felnőtt korban is mód van a plasztikai sebészet kínálta lehetőségekkel élni, melyek semmilyen káros hatással nincsenek a hallásra, ráadásul a heg is láthatatlan helyen, a fül mögött helyezkedik el. A fülek fejhez viszonyítottan 15-20 fokos dőlésszöget zárnak be, és a műtét során is ezt a célt igyekeznek szakembereink szem előtt tartani.

 
 

Mi az a fülplasztika?

Mit kell tudni a beavatkozásról?

Az elálló, aszimmetrikus, vagy túl nagyra nőtt fülek korrigálhatóak a fülplasztika segítségével, mely azonnali eredménnyel zárul, és lehetővé teszi, hogy búcsút mondjon korábbi gátlásainak és önértékelési zavarainak. Mivel a fülek mindig szem előtt vannak, ezért alapvetően határozzák meg az arc megjelenését, hatással vannak a tükörben látott képre, és az önbecsülésre.

BudapestPlasztika - fülplasztika

Az átlagosan egy órán keresztül tartó beavatkozás során szakemberünk a fülkagyló hátsó részén ejt bemetszést, kiegyenlíti a porcos váz esetleges egyenetlenségeit, és a feleslegessé váló bőrt is eltávolítja. A megfelelő szög elérése után rögzíti adott helyzetben a fülkagylót.

Előfordulhatnak olyan esetek, amikor balesetek, vagy veleszületett deformitások miatt sérült a fülkagylóív, ilyenkor arra is lehetőség nyílik, hogy porcátültetéssel érjük el a kívánt formát és méretet.

A fülplasztika egyéni adottságoktól és igényektől függően altatásban vagy helyi érzéstelenítésben is elvégezhető, már 12 éves kortól kezdődően. A korrekció mértékétől függően 1-2 órán keresztül tart majd a műtét.

 
 

Amit még érdemes tudnia

Milyen előkészületekre és vizsgálatokra van szükség a beavatkozás előtt?

A - nyakplasztikához vagy orrplasztikához teljesen hasonló módon - beavatkozást megelőzően a szakemberrel történő konzultáció során megbeszélhető, hogy milyen méretet és formát szeretne magáénak tudni. A szokásos laborvizsgálatokat, EKG-t, röntgen vizsgálatokat a Budapesti Plasztikai Intézetben gyorsan és gördülékenyen lehet elvégeztetni, így ezek kapcsán sem kell kiesnie a mindennapi rutinból, és a hosszas sorban állást is elfelejtheti. Abban az esetben, ha altatásban kerül sor a fülplasztikára, akkor természetesen bővebb információkra is szükség van mind a szedett gyógyszerekről, az egyes érzékenységekről, továbbá az altatással kapcsolatos esetleges tapasztalatokról is.

Fül műtét

Mire érdemes figyelnie?

Célszerű a műtétet megelőző napokban fokozottan ügyelni az egészséges életmódra, táplálkozásra és a megfelelő folyadékbevitelre is, nem elfeledkezve arról, hogy a dohányzás lassítja a sebgyógyulást.

Várható eredmény

Mi fog történni a fülplasztika műtét után?

A fülplasztika során kiválóan korrigálható az elálló fül, de a méretbeli változtatások, vagy az esetlegesen szükségessé váló porcpótlás is minden gond nélkül megvalósítható. Legtöbbször a fülkagyló dőlésszögének alakítása iránt mutatkozik igény, ami gyakorlatilag rutin beavatkozás keretein belül megvalósítható.

Mennyi idő a teljes regenerálódás?

Az eredmények gyakorlatilag azonnal láthatóak, de körülbelül 1-3 hónap szükséges ahhoz, hogy a fülkagyló felvegye végleges formáját. A műtét után speciális szorító pántot kell majd viselni körülbelül egy-másfél hónapig, amely segíti a gyógyulást, és a megfelelő szögben rögzülést.

fülplasztika

A hagyományos fájdalomcsillapítók kiválóan alkalmasak a beavatkozás utáni napokban a kellemetlenségek megszüntetésére, az első hónapban pedig célszerű a fizikai aktivitástól tartózkodni. A fülplasztika eredményeként önbizalommal teli mindennapoknak nézhet elébe, melyek során végre elfelejtheti az elálló fülek okozta komplexusokat.

 

Jelentkezzen be ingyenes konzultációra még ma!

 • Számomra kiváló az intézmény, szolgáltatás, nővérek, recepciósok, orvosok, orvosom.
  Betti
 • Várakozáson felüli szolgáltatás. Mintaszerű egészségügyi ellátás. Profi személyzet, orvosi és nővéri szolgáltatás. Köszönöm a munkájukat!
  Hajni
 • Szuper csapat, profi ellátás és nagyszerű munkát végzett a sebészem!  köszönöm nektek
  Reni
 • Megtalálni Titeket a véletlen műve volt. Úgy voltam vele, hogy eljövök, felmérem, mit lehet belőlem kihozni. A doktor úr nem csak a pozitív oldalával, hanem a rideg valósággal is szembesített. Határozott volt, lényegre törő, emellett kedves is. A kezelés alatt az intézet dolgozói nagyon kedvesek voltak, nekem ez hiányzik általában a magyar egészségügyből. Itt 5 nővérke látott el hármónkat, négyünket, váltott műszakban. Fél óránként valaki bejött, ránk nézett. Ez sokat segített azokon a napokon, amikor itt kellett lennem. Nem betegként, hanem egyenrangú félként kezeltetek. Mindig az volt előtérben, hogy nekem jó legyen. Az, amit tőletek kaptam, nekem minden szinten megváltoztatta az önbizalmamat, önbecsülésemet.
  Bernadett