Minden amit a nyakplasztikáról tudni érdemes

Elsősorban az idősebb korosztály körében bizonyul kedvelt beavatkozásnak a nyakplasztika, hiszen az évek múlása bizony nyomot hagy a nyak bőrének állapotán is. Nem csak mély barázdák alakulnak ki, de a mindenki által jól ismert petyhüdt, lógó nyaki bőr is megjelenik, mely jelentősen képes rontani az arcról kialakított összképet, és persze sokkal idősebbnek mutathat a tényleges kornál.

Budapest Plasztikai Intézet - nyakplasztika

A nyakplasztika lehetőséget kínál a gravitáció hatására kinyúlt bőr eltávolítására, az esetlegesen szükségessé váló zsírleszívásra, valamint a fiatalosabb kontúrok visszaadására. Nem ritka, hogy arcplasztikával kombináltan kerül sor a nyakplasztika elvégzésére, ezzel megcélozva a még tökéletesebb végeredményt. A szükséges kezelési terv felállítására minden esetben az egyéni adottságoknak és az elérni kívántaknak függvényében kerül sor.

 
 

Mi az a nyakplasztika?

Mit kell tudni a beavatkozásról?

A műtét során szakemberünk nem csak a lógó, petyhüdt, tartását vesztett bőrt veszi kezelésbe, de az alatta elhelyezkedő izmot is helyére húzza, ezzel tartósabb és látványosabb eredményt elérve. Ahhoz, hogy a korábban lógó nyaki terület újra feszes legyen, szükségessé válik a felesleges bőr eltávolítása. Sokaknál okoz problémát ezen a nyaki részeken a lerakódott zsír is, így zsírleszívásra sok esetben sor kerül a nyakplasztika keretein belül.

BudapestPlasztika - Nyakplasztika

A metszést mindig az elérni kívánt eredmények függvényében választják ki szakembereink, hiszen nincs két egyforma páciens. A hajas fejbőrön és a fülek mögött ejtjük a bemetszést, hiszen itt szinte láthatatlanok maradnak majd a hegek. Elsősorban 45 éves kor alatt bizonyul elegendőnek csak a nyaki zsírleszívás, az fölött általában már a rugalmatlanná bőr kimetszése is indokolt.

A nyaki területen a vérzés csillapítására speciális, érzéstelenítő és vérzéscsillapító anyaggal tölti fel szakemberünk először a területet. A műtét a kívánt eredmények és a szükséges beavatkozások függvényeként két órán át is eltarthat, de eredményeiben messze túlszárnyalja a hagyományos ránctalanítást és bőrfiatalítást.

 
 

Amit még érdemes tudnia

Milyen előkészületekre és vizsgálatokra van szükség a beavatkozás előtt?

A Budapesti Plasztikai Intézet egy helyen kínálja mindazokat a vizsgálatokat, melyeket a nyakplasztika előtt mindenképpen át kell majd esnie. Mivel tisztában vagyunk azzal, hogy pácienseink ideje sokszor szűkre szabott, ezért a kényelem érdekében gyors és gördülékeny szolgáltatást kínálunk akkor is, ha a műtét előkészítéséről, az arra való felkészülésről van szó.

nyakplasztika

Mire érdemes figyelnie?

A szakemberrel történő előzetes konzultációk alkalmával felmérik majd a nyak állapotát, és megbeszélhetik, hogy milyen eljárás alkalmazása a leginkább eredményre vezető az érintett területtel kapcsolatban. EKG-t, röntgent, laborvizsgálatokat mindenképpen el kell majd végezni, s nem árt, ha a műtét előtti napokban már fokozottan figyel az egészséges táplálkozásra, megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre.

Várható eredmény

Mi fog történni a nyakplasztika műtét után?

A beavatkozást követő éjszakát - csak úgy, mint a fülplasztika vagy a homlokplasztika esetén - Klinikánkon kell majd töltenie, ahol folyamatos orvosi felügyelettel is állunk rendelkezésére a tökéletes kényelem biztosítása mellett. Két hétig egy rugalmas szorítópántot kell viselnie, hogy a szövetek letapadjanak, és a gyógyulási időszaka felgyorsítható legyen.

Mennyi idő a teljes regenerálódás?

Varratszedésre a felszívódó varratok alkalmazásánál fogva nem lesz szükség, a rendszeres kontrollvizsgálaton viszont ajánlott megjelennie. A nyakplasztika során elért eredmények már néhány hét múltán jól láthatóak, de a végleges képhez hat hónap szükséges.

Nyakplasztika

Pácienseink véleménye megegyezik abban, hogy a nyakplasztika segítségével valóban visszanyerhetőek a fiatalosabb kontúrok, nem is beszélve arról, hogy a nyaki területen felhalmozódott zsírtól is megszabadít az egyre többek által választott eljárás. A visszanyert magabiztosság, és a tükörbe pillantás során érzett elégedettség olyan érvek, melyek egyértelműen a nyakplasztika mellett szólnak.

 

Jelentkezzen be ingyenes konzultációra még ma!

 

Kapcsolódó szakterületek:

 
 • Mindenki segítőkész volt és kedves, a műtét után sem volt semmi problémám. Lila folt sem jelent meg a szemkörnyéken. Sokkal jobban érzem magam így, hogy meg lett csinálva az orrom, nagyon köszönöm!
  Gréta
 • Köszönöm a teljes team munkáját! Azt gondolom egy professzionális team, ideális és magas minőségű szolgáltatást nyújt.
  József
 • Dr. Molnár végezte rajtam a plasztikai műtétemet és az első pillanatban szimpatikus volt nekem. Sok klinikán jártam, de sajnos nem volt megfelelő az emberi hozzáállás. Nekem nagyon sokat segített lelkileg és testileg is, sajnos volt egy súlyos szövődményem amire senki nem számított, de hála a Doktor Úr szakmai tudásának köszönhetően ma már teljesen gyógyult vagyok és ha azt mondanák kezdjem újra én újra kezdeném mert tudom,hogy egy nagyon jó orvos kezében vagyok. Még egyszer köszönöm.
  Gabriella
 • Nagyon örülök, hogy titeket választottalak! Mindennel maximálisan meg voltam, vagyok elégedve. Az ápolónők és Ti is mindig kedvesek voltatok,és segítőkészek.Bármikor hívhattalak téged is, ha valami miatt megijedtem, és kérdésem volt. A Doktor úr.. ő egy igazi kincs  Amikor először ott voltam a konzultáción, bár csúszásban voltak, nem siettetett, rázott le..Minden kérdésemre válaszolt, kedves, és barátságos volt. A munka amit végzett…nagyon, nagyon elégedett vagyok vele. Visszaadta az önbizalmamat! Köszönöm neki! Emellett a kórházatok könnyen megközelíthető, és nagyon szép!
  Anita
 • Hálás vagyok nektek, hogy visszanyertem régi formámat és újra nőnek érzem magam! Köszönöm a nagyszerű ellátást, tényleg mindenki irtó kedves volt, az asszisztensek nővérek és örök hálával tartozom a sebészemnek is!
  Gabi