Az orr szépségéért

Az arc megjelenését öröklött sajátosságaink együttesen határozzák meg, de az orrnak a legtöbb esetben központi szerep jut. Nem véletlen, hogy a veleszületett vagy sérülés következtében szerzett deformitásokkal rendelkezők gyakran éppen az orruk mérete, formája, állása miatt szenvednek kisebbségi komplexusban. Mivel ez az egész életminőségre rányomja bélyegét, ezért ilyen esetekben az orrplasztika különösen javasolt lehet.

Budapest Plasztikai Intézet - orrplasztika

Hasonló a helyzet akkor is, ha a normális funkcionálást akadályozó orrsövényferdülésről van szó, ez ugyanis akár kockázati tényező is lehet felső-légúti megbetegedések kialakulásában, sőt a horkolásért és a légzési nehézségekért is felelőssé tehető.

Az orr fejlődése és a csontok szerkezete is indokolja, hogy az orrplasztikát csak a 17. életév betöltése után végezzük el, szakembereink is ezt a kort jelölik meg a beavatkozás alsó korhatáraként.

 
 

Mi az az orrplasztika?

Mit kell tudni a beavatkozásról?

Az előzetes egyeztetések során megbeszéltek valóságba történő átültetése egy-másfél órát vesz igénybe a választott módszertől függően. A legtöbb orrplasztikai beavatkozásra úgynevezett zárt műtéti technika keretein belül kerül sor, vagyis szakemberünk az orr belsejében, a nyálkahártyán keresztül ejt bemetszést, majd a nyálkahártya leválasztása után eltávolítja a porcos és kötőszöveti vázból azokat a részeket, amelyek a deformitást, vagy az esetleges orrsövényferdülést okozzák.

BudapestPlasztika - fülplasztika

Ha az orrhát kinövésekkel rendelkezik, ez is korrigálható a porcok eltávolításával. Az orrcsont eltörésére akkor kerül sor, ha az orr keskenyítésére van szükség az eljárás során. Viszonylag ritkábban kerül sor a nyitott orrplasztikára, a mikor az orrnyílások közötti bőrre kerül a bemetszés. Ezt a módszert akkor szokták alkalmazni, ha például állandó orrdugulást okozó orrsövényferdülésről van szó, és ezzel egyidejűleg kerül sor az esztétikai célú változtatásokra is. Az egy-másfél órán át tartó beavatkozás után gipszsín kerül az orra, az orrnyílásokba pedig tampont helyez orvosunk.

 
 

Amit még érdemes tudnia

Milyen előkészületekre és vizsgálatokra van szükség a beavatkozás előtt?

Más plasztikai műtétekhez - nyakplasztika, állplasztika - hasonlóan az orrplasztikai beavatkozás előtt is laborvizsgálat, EKG, röntgen várnak pácienseinkre, és az altatásban végzett eljáráshoz szükséges információk, szedett gyógyszerek megismerése is fontos a zökkenőmentességhez.

Orrműtét

Hol tudom elvégeztetni ezeket a vizsgálatokat?

A Budapesti Plasztikai Intézet kiemelt jelentőséget tulajdonít annak, hogy minél gyorsabban sikerüljön a műtétet megelőző vizsgálatokon átesni, hiszen a hosszas várakozás nem csak időigényes lenne, de sok stresszel is járna. Az orrmelléküregekről készült felvételek is elősegítik, hogy sikerüljön minél tökéletesebb műtéti technikát választani, ezzel megcélozva a kívántak szerinti eredményeket. Az igényes környezetben végzett vizsgálatok nem csak a bizalmat erősítik Klinikánkban, de lehetővé teszik, hogy már a műtétre történő felkészülés is zavartalan körülmények között történjen.

Várható eredmény

Mi fog történni az orrplasztika műtét után?

Az orra helyezett gipszsínt maximum két hétig kell majd hordani, a kezdetben fellépő fájdalom pedig az első néhány napban remekül enyhíthető fájdalomcsillapítókkal. A felépülés idején érdemes minden fizikai megerőltetés kerülni, az első két hét után van lehetőség arra, hogy visszatérjen a normális életvitelhez, munkájához, természetesen a fokozatosság elveit betartva.

Mennyi idő a teljes regenerálódás?

A kontrollvizsgálatokon való megjelenés nem a varratszedést szolgálják, hiszen az alkalmazott fonalak felszívódóak, sokkal inkább a gyógyulás ütemének ellenőrzését. Az elért orrforma körülbelül 3-4 hónap után válik majd láthatóvá, de a sebek teljes gyógyulásához legalább egy év szükséges.

nagy orr

Az arc megjelenésére jelentős hatást gyakorló orrplasztika eredményeként pácienseink visszanyerik magabiztosságukat, és ez egész életminőségüket javítja. A rutin beavatkozáson átesettek véleménye megegyezik abban, hogy megéri belevágni az elsőre talán kissé ijesztőnek tűnő plasztikai műtétbe.

 

Jelentkezzen be ingyenes konzultációra még ma!

 

Kapcsolódó szakterületek:

 
 • Számomra kiváló az intézmény, szolgáltatás, nővérek, recepciósok, orvosok, orvosom.
  Betti
 • Mindennel elégedett voltam. Nagyon köszönöm a figyelmességet, kedvességet, szakmai hozzáértést.
  S. Kata
 • Mindenki segítőkész volt és kedves, a műtét után sem volt semmi problémám. Lila folt sem jelent meg a szemkörnyéken. Sokkal jobban érzem magam így, hogy meg lett csinálva az orrom, nagyon köszönöm!
  Gréta
 • Nagyon régóta elégedetlen voltam a melleimmel,kis mérete miatt önbizalom hiányban szenvedtem. Elhatároztam hogy mindenképpen megműttetem magam.Internetes oldalakon próbáltam információt gyűjteni. Így találtam rá a Budapest Plasztika hirdetésére. Időpontot kértem,nagyon kedvesen fogadták jelentkezésemet,és felmerülő kérdéseimet. Orvosom személye nagyon szimpatikus,és magabiztos volt. A műtét tökéletesen sikerült,nagyon boldog vagyok az új melleimmel,visszanyertem nőiességemet. Ezúton is köszönetet szeretnék mondani a Budapest Plasztikai Intézet dolgozóinak, kedvességükért, figyelmességükért, segítőkészségükért.
  Mónika
 • Teljesen elégedett voltam mindennel, a nővérek maximálisan, sőt e felett is teljesítették a munkájukat.” Hálás vagyok nektek, újra nőnek érzem magam! Köszönöm a nagyszerű ellátást, tényleg mindenki nagyon kedves volt, a doktor úr az asszisztensek,és a nővérek !!!!!Örök hálával tartozom mindazoknak akik közre működtek ebben a dologban,hogy teljes nőnek érezzem magam!!!!KÖSZÖNÖM!!!!!
  Heléna