Szemhéjplasztika Budapest

  • Azonnali eredmények
  • Ingyenes konzultációs lehetőség
  • Műtét akár 1-2 napon belül

A szemhéjplasztika egy olyan szépészeti beavatkozás, amelynek elsődleges célja az, hogy a szem körüli terület feszesebb, fiatalosabb legyen. Mind az alsó és a felső szemhéj körül jelentkezhetnek olyan elváltozások, amelyek korrekciót igényelnek - ezeket a korrekciókat plasztikai sebészetünkön is elvégeztetheti, így fiatalosabb arcot, nyíltabb tekintetet szerezhet magának.  

Mikor van szükség szemhéjplasztika műtétre?


Szemhéjplasztikai műtétre általában akkor van szükség, amikor Ön úgy érzi, úgy látja, hogy a szeme alatti táskák, ráncok, esetleg a szemhéj petyhüdtsége miatt jelentősen megváltozott az arca, arckifejezése. Idővel ezek a változások olyan tekintetet, arcot kölcsönözhetnek, amivel nem elégedett. Ilyenkor szokott szóba kerülni a szemhéjplasztikai műtét, amivel fiatalosabb, barátságosabb tekintet érhető el, ami akár több évet is fiatalíthat az általános megjelenésén! Egy ilyen beavatkozással lényegében két dolog biztosan megszüntethető: a felső szemhéj petyhüdtsége, lógása, illetve az alsó szemhéj alatti zsírtöbblet is eltávolítható, ami a táskásodást okozza. 

szemhéjplasztika után

Milyen eredményre számíthat szemhéjplasztika után? 

A szemhéjplasztika után az eredmény nagyon hamar láthatóvá válik, fiatalosabb arckifejezést kölcsönöz, illetve feldobja úgy általában a megjelenést. A szemhéjplasztikát követően természetesen van egy lábadozási időszak is, de az eredmények, a változás már akkor látható, amikor a gyógyulás megkezdődik. A fiatalabb megjelenésen kívül egyéb előnyei is vannak a szemhéjplasztikának. Ilyen például - elsősorban hölgyek esetén szempont - az, hogy könnyebbé válik a sminkelés, nem kell praktikákat és kis trükköket alkalmazni annak érdekében, hogy például a szem körüli ráncokat vagy táskákat eltüntessék! Ennek oka az, hogy a ráncok, táskák nem lesznek már ott! A végleges eredményre nagyjából egy hónapot kell várni, a hegek teljes gyógyulása körülbelül ennyi időt vesz igénybe.


Kialakulhat szemhéjplasztika utáni ödéma vagy más szövődmény?

A szemhéjplasztika utáni ödéma előfordul, ugyanakkor általában elmondható, hogy szövődmények és mellékhatások nélkül zajlik le a műtét, illetve az azt követő lábadozási időszak. Az ödéma, a beavatkozás során történő változások miatt alakul ki, borogatással, óvatos hűtéssel (jegeléssel) pár óra, maximum egy nap alatt lelohad, megszűnik.


A szemhéjplasztika után homályos lesz a látásom?

A homályos látás ritkábban előforduló jelenség a szemhéjplasztika műtét után. A homályos látás nem tartós következménye a szemhéjplasztikának, a műtétet követő pár órán belül elmúlik. Ha mégsem, mindenképpen kérje orvosa segítségét. Alapvetően a szemhéjplasztika nem olyan mértékű plasztikai sebészeti beavatkozás ami súlyos szövődményeket, kockázatokat hordoz magában. A konzultáció és a vizsgálatok elsődleges célja, hogy minden kockázat minimálisra csökkenjen.


A szemhéj műtét fajtái

A szemhéj plasztikának két fő típusát különböztetjük meg, és ezeket végezzük el intézetünkben: alsó szemhéjplasztika és felső szemhéjplasztika. Gyakori, hogy a kettőt együtt, vagy esetleg más arcplasztikai beavatkozással együtt veszik igénybe vendégeink. Önmagukban a szemhéjplasztikai beavatkozások nem olyan jelentős műtétek, így könnyedén kombinálhatóak vagy végezhetőek el egyszerre az alsó és felső szemhéjon. 


Felső szemhéj műtét

A felső szemhéj műtét elsődleges célja, hogy a megereszkedett felső szemhéjat feszesebbé tegye, ezzel meggátolva a ráncosodást, ami akár a szempillák vonaláig is elérhet, ezzel a sminkelést is megnehezítve. Gyakori indoka továbbá a felső szemhéj megműtésének az, hogy a megereszkedett szemhéj állandó felhúzva tartása a nap végére rendkívüli módon lefárasztja a szemkörnyéki izmokat és kellemetlenségeket okoz. 

A felső szemhéj műtét eredménye elég látványos is lehet, attól függően, hogy milyen mértékű volt a beavatkozás. Általános elterjedt nézet, hogy csak az idősebbek választanak ilyen jellegű műtéteket. Ezt azonban könnyedén cáfolhatják az interneten több helyen is olvasható beszámolók, blogbejegyzések és vélemények, amelyekben fiatal, gyakran még csak a 20-as éveik végében járók választották a felső szemhéj átalakítását. A műtéti heg csupán nagyon vékony vonal marad, így nem lesz szükség trükkökre, és később, ha szükséges akár meg is ismételhető a műtét úgy, hogy a heg ugyanott legyen. A fiatalosabb megjelenés, a nyíltabb tekintet pedig nem kézzelfogható, de létező eredményei ennek a beavatkozásnak.

Alsó szemhéj műtét

Amikor alsó szemhéj műtétről beszélünk, általában a duzzadt, táskás szem körül terület megfiatalítása az elsődleges cél. Ezt a legtöbbször a táskásodást okozó zsírszövet eltávolításával érjük el, míg a másik gyakori kérést, a ráncok megszüntetését a fölösleges, megereszkedett bőr eltávolításával lehet elérni. Klinikánkon mindkét beavatkozás elérhető, így akár komplex változtatást is kérhet.

Az alsó szemhéj műtét a legtöbbször ugyanúgy esztétikai jellegű beavatkozás mint a többi plasztikai műtét, de többször érhető el vele nem csak külső jellegű, de akár életminőségbeli változás is. A tartósan táskás, duzzadt szem hamar elfárad, másrészt pedig fáradt megjelenést kölcsönöz, mintha állandóan kialvatlan lenne. 


A szemhéjplasztika menete

A szemhéjplasztika menete mindig egy konzultációval indul. amelyet az igények és lehetőségek egyeztetése, a vizsgálatok, valamint végül maga a műtét követnek. Mint ahogy az a legtöbb hasonló beavatkozásnál lenni szokott, a szemhéjplasztika is azzal az elhatározással kezdődik, amellyel Ön kimondja, hogy meg akarja tenni ezt a lépést. Ezt követően felkeresheti a klinikánkat, ahol egy sebészünk segít majd eligazodni a lehetőségek között, és akivel mindent tüzetesen átbeszélnek. Ez mind a felső, mind az alsó szemhéjat érintő beavatkozás esetében így zajlik.

Minden esetben laborvizsgálatokat kell elvégezni, hogy kiszűrjük a különböző komplikációkat, kizáró tényezőket. Ha esetleg volt már korábban plasztikai beavatkozása, akkor az is megvizsgálásra kerül, hogy lehetséges-e újabb beavatkozás elvégzése, attól függetlenül, hogy nem altatásban, hanem helyi érzéstelenítésben történik a szemhéjplasztika.


A felső szemhéjplasztika menete

A szükséges konzultációkat és vizsgálatokat követően viszonylag hamar elvégezhető a szemhéjplasztika. Sebészeink helyi érzéstelenítésben (ha választott esetleg más arcplasztikai beavatkozást, akkor előfordulhat, hogy altatásban) végzik el a beavatkozás. A felső szemhéjplasztika műtét során az áthajlási vonalnál történik a bemetszés, a fölösleges bőr eltávolítása után ide kerülnek a varratok is. Ez abból a szempontból fontos, hogy a műtéti heg alig látható már röviddel a műtét után, később pedig csak az veszi észre a halvány vonalat aki kifejezetten keresi!

A felső-szemhéj plasztika nagyjából 1,5-2 órát vesz igénybe, utána még pár órára bent tartjuk, és a szükséges tapaszok felhelyezése után kísérettel távozhat intézetünkből. A varratszedésre a beavatkozást követő ötödik napon kell visszajönnie - a gyógyulás mértékétől függően előfordulhat, hogy pár napot még várni kell vele. Víz nem érheti a varratokat. A pontos instrukciókkal orvosa fogja ellátni, de általános információként elmondható, hogy legalább két hétig tilos sminkelni a szemhéjat, és utcára csak napszemüvegben lehet kimenni. Sőt, mindig, amikor kimegy, vagy erős napfénynek van kitéve, vegyen fel napszemüveget. A teljes gyógyulás nagyjából 1-2 hónapot vesz igénybe, addig javasolt kerülni a szoláriumot, napozást, szaunázást. 


Az alsó szemhéjplasztikai műtét menete

Az alsó szemhéjplasztikai műtét nagyjából ugyanúgy zajlik, mint a felső szemhéjplasztika. Első lépés mindig a konzultáció, majd a szükséges vizsgálatok következnek. Ez a beavatkozás szintén helyi érzéstelenítésben zajlik, és mindössze másfél-két órát vesz igénybe. 

Az alsó szemhéjat érintő beavatkozás során a bemetszést a szemüreg felől, egy rejtett bemetszésként ejti meg az orvos, ezen keresztül kerül eltávolításra a duzzanatot okozó zsírszövet. a felesleges bőrt pedig a pillasor alatti bemetszéssel távolítja el a sebész. A műtét utáni időszakra vonatkozó ajánlások hasonlóak a felső szemhéjplasztikai műtétnél olvasottnak: legalább 1 hét pihenés otthon, megerőltető fizikai tevékenység kerülése legalább 2 hétig, illetve a smink kerülése minimum 2 hétig. A sminkre vonatkozó ajánlás a heg gyógyulásától függ. Ha azt szeretné, hogy tényleg szép, szinte láthatatlan heg maradjon, akkor a 2 hét helyett érdemes lehet akár 3 vagy 4 hetet is várni, és kerülni a sminket, illetve az azzal járó sminklemosást. Rövidebben kifejezve: addig ne nyúzzuk a bőrt, amíg nem gyógyult be teljesen!

Szemhéjplasztika árak - mennyibe kerül

A szemhéjplasztika ára, hogy egész pontosan mennyibe kerül egy ilyen beavatkozás, változó, és nálunk pontos ajánlatot kap majd, ha részt vett az első konzultáción. Általánosságban elmondható, hogy egy közepes árfekvésű plasztikai sebészeti eljárásról van szó. Klinikánkon az alsó-felső szemhéjplasztika ára kedvezményesen 400-500 ezer forint között van, míg önmagában az alsó szemhéjplasztika ára kedvezményesen 290-360 ezer forint, a felső pedig kedvezményesen 280-340 ezer forint között. Mindig egyedi ajánlattal szolgálunk, tehát a fenti számok nincsenek kőbe vésve! 

Milyen fizetési módok vannak?

Ami a fizetési módokat illeti, a hagyományos készpénzes és bankkártyás fizetési módok mellett lehetőség van akár gyors személyi kölcsönt felvéve részletekben fizetni, illetve néhány egyéb mód is rendelkezésre áll, ezekről érdeklődjön klinikánkon! 


Gyakran Ismételt Kérdések

Látszódni fognak a szemhéjplasztika hegek?

A szemhéjplasztika után maradó hegek szinte láthatatlanok. Egy-két hónappal a műtét után mindössze egy nagyon halvány, csak nagyon közelről észrevehető vékony csík marad a szemhéjon. Ezt a hölgyek sminkkel el tudják tüntetni, az uraknak meg valószínűleg amúgy sem tűnik fel ilyen kis eltérés a szemhéjon.

Szemhéjplasztika tb támogatással - mikor lehet?

Alapszabály, hogy a OEP csak akkor támogat bármilyen plasztikai sebészeti beavatkozást, amikor az egészségügyileg megalapozott. Szemhéjplasztika esetében is csak akkor van lehetőség tb támogatással elvégeztetni, ha arra alapos indok van, orvosi szakvéleménnyel.

A szemhéjplasztika fájdalommal jár?

A műtét maga nem jár fájdalommal, helyi érzéstelenítésben történik. A műtétet követően, amikor a szervezetből kiürül az érzéstelenítő, a szemhéj fájhat, gyakran kellemetlen feszülő érzésként léphet ez fel. Maximum 1-2 napig tarthat a fájdalom, fájdalomcsillapítóval kezelhető, erről érdemes orvosával egyeztetni.

Az ország egyik legszebb klinikája Budapest szívében

A Plasztikai Sebészeti Centrumnél alapításunk óta arra törekszünk, hogy megmutassuk és kiemeljük pácienseink szépségét.

Ha Ön is plasztikai beavatkozáson gondolkozik és ehhez a lehető legjobb plasztikai sebészetet szeretné választani, kattintson a lenti gombra és ismerje meg, melyek azok az érvek, amelyek miatt érdemes minket választania!

Jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!