A hasi zsíreltávolítás után a volt osztálytársaim rám sem ismertek az osztálytalálkozón!

Már egészen pici koromban is duci kislány voltam. Emlékszem, az ovis csoportképeken is én voltam a legnagyobb, a fiúkat is beleértve. Ez sajnos végig kísérte az összes osztályképemet az általános iskolától kezdve, a felső osztályokon át a középiskoláig. A szakmám és érettségim megszerzése után is csak a förtelmes tablóképem igazolta, hogy én is befejeztem ezt az iskolát. Talán még a szürke egér kifejezés is jó lett volna, de a legtöbben nem barátkoztak velem a túlsúlyom miatt.

Nem nagyon voltak pasijaim sem egészen az egyetemig. Ott ismerkedtem meg Jánossal, aki új színt varázsolt az életembe. Jánossal az egyből az egyetem után összeköltöztünk, összeházasodtunk és közös lakást is vettünk. Már a közös gyermekünk nevein gondolkodtam, amikor egyik napról a másikra bejelentette, hogy ő nem akar mégsem velem lenni.

A legdurvább az volt, hogy a súlyomra fogta, hogy ő már kiábrándult belőlem.

Zsírleszívás

Jelentkezzen be hozzánk ingyenes konzultációra most, és intsen búcsút a felesleges zsírnak!

Amit már akkor sem értettem, hiszen sosem voltam nádszál vékony. Mindenesetre ő dobott egy sokkal vékonyabb lány miatt. Teljesen összetörtem. A szakítás, a külön költözés és a válás nagyon mély depresszióba taszított.

Ez pedig egy újabb indok volt, hogy megállás nélkül nassoljak és megpróbáljam magam boldogabbá tenni a legnagyobb adag, legfinomabb ételekkel. Sajnos teljesen hiába. Az egyedüli látszata a folyamatos evésemnek és bezárkózottságomnak az a plusz 17 kiló lett, amit a pár hónap alatt felszedtem.

Kiút a depresszióból: hasi zsíreltávolítással

Az irodán, ahol dolgoztam többen is észrevették, hogy a szokásosnál is jobban el vagyok hízva. Néhány munkatársnőmmel baráti viszonyban vagyok, így elkezdtek komolyan aggódni értem. Volt egy este, amikor azt mondták: „Elég lesz ebből!”. Elhívtak egy lezáró iszogatásra, ahol amolyan „közbelépést” félét tartottak, hogy meggyőzzenek, ideje tennem valamit a túlsúlyom ellen, mert látják, hogy egyre mélyebbre süllyedek. Ekkor már több mint fél év is eltelt a hivatalosan is kimondott válásom óta.

Úgy éreztem, most talán tényleg elég erőt kaptam tőlük ahhoz, hogy megváltozzam. Összeszedjem magam és tegyek valamit a plusz kilókkal is.

Néhány nappal az elhatározásom után, egy volt osztálytársam felkeresett, hogy szeretné megszervezni a 15 éves osztálytalálkozónkat és érdekli, hogy számíthat-e rám is. Bár még közel másfél év távolságra volt a nagy nap, én mégis igent mondtam. Ezt egy égi jelnek vettem, hogy kaphattam egy határidőt, amit célként tűzhetek ki magam elé. Addig pedig mindent megteszek, amit csak lehet, hogy jó formában lássam újra régi osztálytársaimat.

Beugrott, hogy a csajos estén, az egyik lány félig poénból (bár nem nevettem rajta…) egy hasi zsír eltávolításról szóló prospektust csempészett a táskámba. Gyorsan meg is kerestem és láttam rajta, hogy van lehetőség egy teljesen ingyenes és kötelezettség nélküli konzultációra. Még abban a percben tárcsáztam is a számot és időpontot foglaltam.

Zsírleszívás kezdőknek

A megadott időpontban egy hozzáértő plasztikai sebész várt rám. Nagyon kedves és barátságos doktor úr volt. Elmesélte, hogy mivel foglalkoznak, miben tudnak segítséget nyújtani és egy gyors állapotfelmérés után személyre szabott csomagot is összeállított nekem. Az első műtétre egy hasi zsíreltávolítást javasolt, amit néhány kiegészítő műtéttel kötött össze.

Ahhoz képest, hogy néhány napja még idegenkedtem volna az egésztől, nagyon magabiztosan tudtam, nekem most erre van szükségem.

A hasi zsíreltávolító műtét összegét részletfizetéssel is lehetőségem volt kiegyenlíteni, így nem jelentett nagyobb megterhelést a pénztárcámnak sem. A doktor minden kérdésemre választ adott, így a maradék kételyt is eloszlatta bennem. Már az is örömmel töltött el, hogy arra gondoltam, végre megszabadulok a felesleges kilóim egy részétől, így az orvosi utasításnak megfelelően, már a műtét előtti hetekben diétáztam. Nem fogyasztottam alkoholt, nem dohányoztam és kerültem a szénsavas italokat is. A műtét napja körül már semmi megterhelőt nem ettem. Kivettem az addig halmozott szabadságomat is, hogy a műtét után otthon tudjak lábadozni. Teljesen felkészült voltam!

Az első plasztikai műtétem

Az egész hasplasztika műtét alatt altatásban voltam, így igazából magából a műveletekből nem éreztem semmit. A zsír leszívását vákuum segítségével csinálták, apró bemetszésekkel a hasam alatt, amit még a fürdőruha is simán eltakar. Nagy mennyiségű zsírt távolítottak el és ezzel együtt egy korrekciós műtétet is végrehajtottak, hogy a sok megnyúlt bőröm se csúfítsa el az összement hasamat. A műtét során az oldalamról is eltávolították az „úszógumikat”.

A műtét után gondosan becsomagoltak és egy éjszakai megfigyelés után el is hagyhattam a klinikát. Otthon néhány hétig lábadoztam, ebben nővérem is nagy segítségemre volt.

Közben már a néhány hónap múlva esedékes következő műtétjeimet tervezgettem, ahol a combomról, kezeimről is zsíreltávolítást fognak végezni és eltávolítják majd a megnyúlt bőrt.

A nagy ösztönzés, amit a sokkal kisebb hasam adott, erőt adott ahhoz, hogy kisebb edzéseket végezzek. Ezek apróbb mozgások voltak, ami még megengedett volt a felépülési időszakban.

A csodás új élet végre rám, is rám talált

Fél év múlva már egy egészen szép, felvállalható hasam volt. Ezt a többszöri kontroll vizsgálatok is megállapították. Így elvégeztettem a karomon, tokámon és lábaimon is hasonló korrekciós műtéteket. A műtétek erőt adtak, hogy változtassak az étkezésemen és elkezdjek sportolni is.

A végül másfél év múlva megtartott osztálytalálkozón már egy olyan ruhába tudtam részt venni, amit addig soha nem is gondoltam volna, hogy valaha is rám fog jönni.

Elégedett voltam magammal. Határozott, magabiztos. Az osztálytársaim nem is ismertek fel. Nem tudták, hogy ki vagyok. Ámultak, csak, hogy mi történt velem. Az este folyamán sokat táncoltunk, jól éreztem végre magamat az új bőrömben. Az est fénypontjaként egy volt osztálytársam elhívott randizni a jövő hétre, amire boldogan mondtam igent. Kell ennél több pozitív visszajelzés?!

Zsírleszívás

Jelentkezzen be hozzánk ingyenes konzultációra most, és intsen búcsút a felesleges zsírnak!