A fogyni vágyók egyik legnagyobb kihívása: a háti zsír eltüntetése

A hát zsír eltüntetése a plasztikai sebészet világában egy olyan nehézkes és rendkívül összetett feladat, amelyre sok esetben még a legnagyobb és legismertebb edzők is elkerekedett szemekkel tekintenek, hiszen az ott felgyülemlett kisebb nagyobb zsírpárnák leadása nagyon nehéz feladat. Azt természetesen nem mondjuk, hogy lehetetlen – pláne annak fényében, hogy a háti zsírpárnák eltüntetése zsírleszívás útján is megvalósítható –, ellenben hagyományos edzésekkel és speciális étrenddel is csak nagyon hosszú és kitartó munkával tudunk megoldást találni a problémára.

A háti zsír legnagyobb problémája

A hátunkra lerakódott zsírréteg alapesetben legalább három nagyon komoly problémát felvet, amelyeket egyáltalán nem szabad félvállról vennie senkinek sem! Ezek a következők:

Öltözködés

A legkomolyabb problémát a háti zsír esetében a legtöbb embernél általában az jelenti, hogy nagyon nehéz megfelelően felöltözni abban az esetben, ha jelentősebb zsírpárnák rakódtak le hátul. Mindez főként a nőket érinti, akik a melltartó miatt rengeteg kellemetlenséget szenvedhetnek el a háti zsír miatt, hiszen ezek általában éppen a melltartópánt vonalában halmozódnak fel, a kis hurkák miatt pedig kényelmetlenné tehetik ennek a ruhaneműnek a viselését, de nehézkessé teszik a megfelelő méret kiválasztását is.

Lenge nyári viseletek

Ezen felül sokaknak szimplán esztétikai okokból válik zavaróvá a hátra lerakódott zsírréteg, ami olyan jelentős hurkákat is felhalmozhat, hogy bármilyen lezser ruhába is bújunk, már azok sem képesek eltakarni ezeket. Ez főként a nőket szintén nagyon zavarhatja, hiszen nem tudnak nyáron felvenni egy kivágott ruhát úgy, hogy ne bukkanna elő a hátra lerakódott zsír, ami sokak önbizalmát alaposan lerombolhatja.

Egészségügyi jelentőség

A legnagyobb gond azonban a téma kapcsán, és ami a leginkább indokolttá teszi a hát zsír eltüntetését, az alighanem a dolog egészségügyi vonzata, hiszen akárcsak a hasunkra lerakódott zsír, a háti zsírpárnák is hozzájárulhatnak például a magas vérnyomáshoz, a magas vérzsírhoz és így tovább.

Zsírleszívás

Jelentkezzen be hozzánk ingyenes konzultációra most, és intsen búcsút a felesleges zsírnak egy életre!

A háti zsírpárnák eltüntetése

A háti zsírpárnák eltüntetésének legegyszerűbb módja minden kétséget kizáróan a zsírleszívás vagy a zsírbontás. Hagyományos edzés révén ugyanis nagyon nehéz annyira megmozgatni a hátizmokat, hogy azok helyben kifejtsék zsírégető hatásukat, és bár speciális étrend révén meg lehet szabadulni az ide felhalmozott zsírtól, azonban ezzel együtt más testrészünkről is fogyni fogunk, így például a mellünkből, amiből talán nem szeretnénk.

Amennyiben ezt el akarjuk kerülni, abban az esetben a hát zsír eltüntetése a legegyszerűbben zsírleszívás vagy zsírbontás révén jöhet létre. Előbbi esetben egy műtéti módszerről beszélünk, amelynek során egy szakavatott orvos egy apró bemetszést ejt a problémás terület kevésbé látható közelében, majd egy nagy vákuummal üzemelő cső segítségével egyszerűen kiszívja a felgyülemlett zsírsejteket a hátunkról. Előnye, hogy azonnal láthatjuk a hatását, és akár több kilótól is rögtön megszabadulhatunk, hátránya azonban a magas ár, a fájdalom, valamint az, hogy egy speciális ruhát kell hordanunk egy ideig a beavatkozás után.

Amit magáról az eljárásról tudni érdemes

A háti zsírpárnák eltüntetése történhet továbbá zsírlebontó eszközzel is, ami egy szépészeti, majdhogynem kozmetikai beavatkozásnak tekinthető. Többféle alternatíva létezik itt – injekciós, ultrahangos, lézeres és a többi –, amelyek szinte mindegyike műtét nélkül, egy egyszerű kezelés révén képes elolvasztani vagy szétrobbantani a kényes terület zsírsejtjeit, amelyek aztán az anyagcsere folytán ürülnek ki szervezetünkből. Az eljárás előnye, hogy teljesen fájdalommentes.

Zsírleszívás

Jelentkezzen be hozzánk ingyenes konzultációra most, és intsen búcsút a felesleges zsírnak egy életre!