​Megereszkedett mellek - Mit tehetek a lógó mellek ellen?

​A megereszkedett mellek egy gyakori jelenség, a gyakorlatban azt jelenti, hogy a mellek nem rendelkeznek olyan tartással, mint a normál mellek, hanem inkább lógnak a mellkason. Azonban ettől függetlenül a mellek nem feltétlenül “rosszak” vagy laposak! A megereszkedés általában kétféle módon jelentkezik: így fejlődtek a mellek, tehát természetétől fogva ilyen, illetve a bőr tulajdonságaiból adódóan a kor előrehaladtával természetesen megereszkednek a mellek. A kialakulás okától függetlenül a megereszkedett melleket lehet kezelni, általában felvarrással, vagy kombinált mellplasztikával (felvarrás és implantátum behelyezése, nagyobbítás)

megereszkedett mell

A megereszkedett mellek diagnózisa

Nem igényel különösebb diagnosztikát a megereszkedett mellek jelensége, mivel általában szemmel látható, és egy gyakorlott plasztikai sebész még azt is kiszúrja, hogy van-e aszimmetria a melleknél. Ilyen mell esetén árulkodó, hogy a mellbimbó is enyhén lefelé irányul. 


Milyen kezelési lehetőségek vannak?

Kétféle lehetőség van: tartós eredményt garantáló kezelések vagy pedig a “tüneti” kezelések. A második kategóriába azok az eljárások és megoldások tartoznak, amelyek valamennyire segíthetnek a probléma kezelésében, de nem tartósak, és sokszor nem is működnek. Az első csoportba pedig egyértelműen a műtétek tartoznak, mivel ezek garantálnak tartós megoldást.


Otthoni megoldások megereszkedett mell ellen


​Optikai megoldás - a megfelelő melltartó

A megereszkedett mell egyik első tipikus kezelési módja a megfelelő melltartó kiválasztása. Ha egyszerűen csak arra vágyik, hogy a dekoltázsa szebb legyen, akkor egy jó melltartóval ezt el lehet érni. Természetesen nincsenek “csodamelltartók” amelyek akkor is tartják a melleket, amikor nem is viseli őket! Azonban látszatra javítható a helyzet, így ez egy elfogadható megoldás lehet.


​A megereszkedett mell edzése

Természetes dolog, hogy az interneten kutatva rábukkanjunk előbb vagy utóbb a különböző edzéstervekre, amelyek megemelik a mellett. Persze a videók többségében olyan hölgyek végzik a gyakorlatokat, akiknek alig volt megereszkedve a melle és bőven a 20-as éveikben járnak. Jelentős változást nem lehet elérni a tornával, bár ha időben - tehát még a megereszkedés előtt (terhesség, szülés előtt, illetve fiatalon) - elkezdjük az edzést, akkor lehetséges késleltetni a folyamatot. Visszafordítani nem igazán lehet, mivel nem a mellizom ereszkedik meg, hanem a bőrfelület.


A csodaszerek

Ezekről annyit érdemes tudni, hogy nem létezik működő, megfizethető és tartós szer a megereszkedett, illetve a kis mellek korrekciójára. Az ilyen műtét nélküli csodamegoldásokról szóló cikkünk elérhető itt, érdemes megnézni!

​Mellplasztika 30% kedvezménnyel

Ha most jelentkezik be hozzánk ingyenes konzultációra, páratlan akciós ajánlatunk keretein belül 30% engedményt kap az árból!

A valódi megoldás: plasztikai sebészeti beavatkozás - korrekció

Az első lépés amit meg kell tenni, az a konzultáció kérése. Akár elhatározta már, hogy “megcsináltatja” a melleit, akár nem, a legfontosabb megismerni a lehetőségeket. Klinikánkon egy konzultáció során elmondhatja az elképzeléseit, orvosa elmondja javaslatait, és idővel biztos, hogy megtalálják a közös nevezőt. Így garantáltan elégedett lesz majd a végeredménnyel.

Kétféle beavatkozás lehetséges: a ​felvarrás és a mellimplantátum behelyezés.


Megereszkedett mell felvarrása

Ez a legáltalánosabban elterjedt eljárás a megereszkedett mellek esetén. Ha van elegendő mellszövet, tehát jó a térfogata a mellnek, egy felvarrással megszüntethető az ereszkedettség, és látványos eredmény érhető el. A műtét viszonylag egyszerű: a sebész eltávolítja a felesleges szöveteket (főleg bőrt) és kialakítja az új mellformát. A legtöbbször alig 1-1,5 óra a beavatkozás, és a műtétet követően azonnal látható a hatás. Később, ahogy az idő múlik, lehetséges, hogy szükség lesz újabb felvarrásra, de normál életvitel mellett is 5-10 évet megmarad a kívánt állapot.


A megereszkedett mell nagyobbítása

Gyakran érkeznek hozzánk úgy vendégek, hogy nagyobb melleket szeretnének. És gyakran kiderül, hogy megereszkedett a mellük, és nem ideális a térfogat sem. Ilyenkor a tökéletes eredményt leginkább a kombinált mellplasztika jelenti, amely felvarrást és implantátumos mellnagyobbítást is takar. Ez az egyik legkomplexebb műtét, ami több órát is igénybe vesz, a gyógyulás is viszonylag hosszú, de az eredmény önmagáért beszél majd! A kombinált mellplasztika során a sebész eltávolítja a fölösleges szövetet, elhelyezi az implantátumot, és létrehozza az új formát és méretet. 


Összefoglalva

A megereszkedett mell egy általános jelenség, ami nem csak a korral, de sokszor sajátos genetikai adottságokkal alakul ki, gyakran már fiatal korban. Ha tartós és biztos megoldást szeretne, akkor érdemes konzultálni szakorvossal, akik klinikánkon szívesen állnak rendelkezésére. Előfordulhat, hogy a felvarrás elegendő, de lehet kombinálni nagyobbítással is a tökéletes és látványos eredményért!

​​Mellplasztika 30% kedvezménnyel

Ha most jelentkezik be hozzánk ingyenes konzultációra, páratlan akciós ajánlatunk keretein belül 30% engedményt kap az árból!

Jelentkezzen be most és 30% árkedvezményt kaphat!