Kaphatok új implantátumot a mellimplantátum eltávolítása után? - Mellimplantátum csere műtét

Ismerje meg a témát közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

A mellimplantátumok cseréjére több esetben is sor kerülhet, azonban legtöbb esetben a manapság beültetésre kerülő mellimplantátumok többségét hosszú évekre vagy akár évtizedekre tervezik. A modern plasztikai sebészetnek köszönhetően az implantátumok kevésbé sérülékenyek és sokáig kitartanak. Mégis a mellnagyobbítás során behelyezett mellimplantátumokat egy idő után, nagyjából 15-20 év elteltével cserélni kell.  

Ezen idő idő alatt előfordulhat, hogy a mellimplantátum megsérül, illetve a mellek állapota is változhat; megnyúlhat a bőr, megereszkedik a mirigyállomány vagy a mellek alakja változik meg. Ilyen esetekben a mellimplantátumok cseréjére van szükség. Gyakori kérdés, hogy ha felmerül ilyen probléma, akkor az implantátum eltávolítása utána van-e lehetőség új beültetésére, és hogy ez mennyire biztonságos. Cikkünkben minden cserével kapcsolatos kérdésre választ talál. 

 Mellimplantátum csere műtét kedvezménnyel, ingyenes konzultációval! Ismerje meg az akció részleteit!

Általános tudnivalók a mellimplantátumok cseréjéről

Fontos tudni, hogy ha az implantátumok cseréjére kerül sor, akkor azt mindig gondos tervezés előzi meg. A csere egy újabb mellplasztikai műtéttel párosul, amikor is nem mindig lehetséges az előző műtéti behatolásból megoldani a mellimplantátumok cseréjét. Igaz ugyan, hogy a plasztikai sebészetben a mellimplantátum cseréje jóval technikásabb műtét, mint a beültetés, és hosszabb műtéti időt vesz igénybe, azonban mindig biztonságos eljárás. Azonban a gyógyulási időszak sokkal könnyebb a szervezet számára sokszor és kevesebb a műtét utáni fájdalom mértéke is. 

Plasztikai műtétek 10% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

A mellimplantátum cseréjének okai

A mellimplantátum cseréjének okai között leggyakrabban az implantátum elöregedése,  megsérülése, tokzsugorodás és ritkább esetben forma és pozíció változás szerepel.

Az implantátum elöregedése

Az implantátum elöregedése a leggyakoribb ok, ami a korábban behelyezett mellimplantátumok cseréje mögött áll. A mai, korszerű technológiával gyártott mellimplantátumok már tartósabbak, hosszabb ideig bennmaradhatnak, de a szervezet átalakulása miatt előbb-utóbb ezeket is célszerű kicserélni.

A mellimplantátum megsérül

Szakadás, sérülés esetén kapszulektómiát szoktak alkalmazni, ami nagyobb sebfelületet hoz létre. Ekkor a régi mellimplantátum eltávolítása tokkal együtt szükséges. Ruptúra esetében a töltőanyag kerülhet a kötőszövetek alkotta tokba vagy azon kívülre. Ez általában fájdalommal, duzzanattal és a környező nyirokcsomók feldagadásával jár. Ha ezeknek a tüneteknek valamelyikét tapasztalja, minél előbb forduljon szakorvosához. Ez azonban sokkal nagyobb valószínűséggel fordul elő a régebbi gyártású implantátumok beültetésénél. Ha ez a probléma, akkor azt MRI vizsgálattal kell igazolni. Az eljárás ultrahangos szikével zajlik ami megkíméli a szöveteket. 

Ha tokzsugorodás alakul ki

A mellimplantátum utáni tokzsugorodás igen kellemetlen komplikáció. A mellplasztika után a szervezet természetes válaszreakciója, hogy egyfajta tokot képez az implantátum köré. Ez azonban nem mindig történik zökkenőmentesen és úgynevezett tokzsugorodás alakulhat ki. Ekkor sor kerülhet az implantátum eltávolítására is. Ilyenkor szintén tokkal együtt szükséges a régi mellimplantátum eltávolítása.

 Mellimplantátum csere műtét kedvezménnyel, ingyenes konzultációval! Ismerje meg az akció részleteit!

Esztétikai korrekció megereszkedés, forma és-pozícióváltozás miatt

A mellimplantátumok a mell nagyobbítását szolgálják, vagy a mell formájának megváltoztatását, de ha a mellek állapota idővel sokat változik, új esztétikai korrekcióra lehet szükség. Gyakran a mellimplantátum súlya miatt megereszkedik a mell, vagy az idő múlásával megváltozik a mell formája, emiatt szükséges a régi mellimplantátum cseréje.

Abban az esetben, ha a mellnagyobbítást követő pár évben megereszkedett a mell, akkor nagyobb méretű mellimplantátum behelyezésére lehet szükség a korrekció miatt. Vannak olyan esetek, amikor nem elég a mellimplantátum cseréje, hanem még egy mellfelvarrással is párosítani kell. Hála az orvostudomány fejlettségének, a két különböző beavatkozás - az implantátum beültetése és a mellfelvarrás - már egy eljárás során, kombinált mellplasztika keretében elvégezhető. Ezt egy előzetes konzultáció során fogják megbeszélni a szakorvossal, aki az állapotfelmérés után az igényeknek megfelelően fog egyedi tervet készíteni a korrekcióra.

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes mellplasztika konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Kapcsolódó cikkeink


Mellnagyobbítás Plasztikai Műtét Nélkül – Lehetséges?

Tubuláris Emlő » Minden, Amit Tudni Érdemes A Csőmellekről

Mi Az A Tyúkmell? » Minden, Amit Érdemes Tudni Róla?
Plasztikai műtétek 10% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.