Mellnagyobbítás saját zsírral

Ismerje meg a témát közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

Mellplasztika 30% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Sok nő elégedetlen nemcsak a mellével, hanem alakjával is. Elképzeli, milyen jó lenne, ha egy varázspálca segítségével testének egyes területein előnytelenül lerakódott zsírt át lehetne irányítani, és az a mellméretét növelné. A plasztikai sebészeti eljárások között szerepel az a megoldás, amikor a test egyik területéről leszívott zsírt más területre töltik fel. Többek között a mellnagyobbításnak is van ilyen módszere, ám jelentős korlátokkal kell számolni. A zsírfeltöltés szakszerű neve a saját zsírátültetés, mert a beavatkozás lényege, hogy a szervezet egyik területéről leszívott, élő zsírsejteket ültetik át ugyanannak a szervezetnek másik területére.

Hogyan történik a mellnagyobbítás saját zsírral?

A beavatkozás feltétele, hogy a test rendelkezzen olyan területtel, ahonnan kinyerhető a mellnagyobbításhoz szükséges zsírmennyiség. Vékony testalkat kizáró tényező, mert ott nincs elegendő zsírszövet egy helyen. Az előzetes konzultáció során a plasztikai sebész vizsgálja meg, hogy az adott test alkalmas-e erre a beavatkozásra. A mellnagyobbítás altatásban végzett műtéttel, zsírleszívással és átültetéssel történik.

A zsírleszívás célja nem a felesleges zsír eltávolítása, kivéve, ha a beavatkozást kifejezetten úgy tervezik. Átültetésre a zsírsejteket életképességüket megőrizve szívják le, ez másfajta technikával történik. A leszívás helye néhány hétig érzékeny lesz, átmenetileg duzzanat, kék foltok jelenhetnek meg, de ezek két héten belül felszívódnak és megszűnnek. Nem kell kompressziós ruházatot viselni utána.

A leszívás során nyert zsírsejteket altatásban juttatják be a mell területére 2-3 mm-es bemetszéseken keresztül, ami után 2-3 mm-es hegek maradnak.  Ez a terület kevésbé lesz érzékeny. A leszívott és átültetett zsírsejtek egy része elpusztul és felszívódik. A leszívott zsírsejtekkel együtt úgynevezett regeneratív sejtek is leszívásra és átültetésre kerülnek, amelyek frissítik a beültetés helyén a szöveteket, tehát jótékony hatásúak.

A beavatkozáshoz laborvizsgálat, 35 éves kor alatt fél évnél nem régebbi mellultrahang-, 35 éves kor felett egy évnél nem régebbi mammográfiai vizsgálat szükséges.

Milyen eredmény érhető el a saját zsírral történő mellnagyobbítás révén?

A saját zsír a szervezet saját anyaga, nem vált ki ellenreakciót. Őssejteket, regeneratív sejteket is tartalmaz. A beavatkozás elenyészően kis heggel, kb. négy hetes gyógyulási idővel jár. Az eredmény természetes, de kevésbé feszes, inkább puha hatást kelt.

Nem minden esetben és nem mindenkinél végezhető el eredményesen a saját zsír átültetése, ezért a plasztikai sebésszel történt konzultáció adhat igazán személyre szabott választ minden egyes esetben.

  1. Bizonytalan. Jó tudni, hogy a saját zsír a beültetés helyén bizonyos mértékig felszívódik, és csak a beültetés után hat-nyolc héttel derül ki, mennyi maradt meg belőle, átlagosan 30-60 százalék várható. Ha mellnagyobbításról van szó, az eredmény nehezen látható előre, bizonytalan és kiszámíthatatlan. Az előzetes konzultáción a páciens nem láthatja előre a várható esztétikai megjelenést, ez az egyéni sajátságoktól függ. Inkább kismértékű növelésre, aszimmetria korrigálásra, formázásra enged lehetőséget. Gyakori, hogy a felszívódás miatt egyetlen lépésben nem lehet elérni a kívánt eredményt, és az első beavatkozás után fél évvel, az addig elért eredményt látva, még egy zsírfeltöltésre van szükség.
  2. Korlátozott. Nem minden esetben alkalmazható mellnagyobbításra, ennek számos korlátai vannak. A zsírátültetés nem alkalmas a megereszkedett mell korrigálására, a megnyúlt bőrű mell hiánypótlására. Kicsi, feszes mell esetében pedig a mell bőre nem tartalmaz annyi többletet, hogy a szükséges térfogat-növekedéshez eléggé ki tudjon tágulni. Nem mindenki rendelkezik annyi zsírfelesleggel, ami a mellnagyobbításhoz szükséges.

Miért jobb az implantátumos mellnagyobbítás a saját zsírral történő feltöltésnél?

  1. Előre tervezhető a pontos eredmény. Az első konzultáción az orvos és a páciens egyezteti az igényeket és a lehetőségeket, kiválasztják a legoptimálisabb mellimplantátumot. Az orvos fotón megmutatja a várható látványt. Gyógyulás után az implantátumtól függően 20-25 évig, de akár élethosszig ugyanazt a megjelenést biztosítja.
  2. Széles körű lehetőségeket nyújt.  Implantátumos mellnagyobbítással nemcsak jelentősebben növelhető a mellméret, hanem különböző formájú és profilú implantátumok által kontúrja is alakítható, a beavatkozás kombinálható más szükséges plasztikai sebészeti műtéttel, így egyetlen korrekcióval több esztétikai hiba is kiküszöbölhető.
  3. Gazdaságos. Ha valaki elszánta magát egy plasztikai sebészeti beavatkozásra, annak súlyosságát, eredményét és tartósságát vizsgálva a legoptimálisabb ár-érték arányút érdemes választani, és ez az implantátumos mellnagyobbítás.

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes mellplasztika konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egyik vezető sebészünk részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Kapcsolódó cikkeink


FDA minősítésMit jelent ez és miért fontos Önnek?Ismerje meg a témát közelebbről ...

Természetes tokképződés és tokzsugorodásOkai, tünetei, megelőzéseIsmerje meg a témát közelebbről és tegye ...

Tubuláris emlőMinden, amit tudni érdemes a csőmellekrőlIsmerje meg a témát közelebbről és ...