Az orrsövényferdülés okai, kezelése
A műtét ára

Ismerje meg a témát közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

Az orrsövényferdülés kialakulási idejét tekintve a serdülőkor végére alakulhat ki, amikor az arc felveszi a felnőttkorra jellemző vonásokat. Elsősorban légzési problémákat okozhat, mivel a ferde orrsövény miatt valamelyik orrüregünk szűkebb lehet a másiknál. Természetesen nem minden esetben van szükség műtéti beavatkozásra, enyhe aránytalanság esetén, illetve konkrét panaszok hiányában nem biztos, hogy elvégezhető a műtét. Ezen a ponton pedig össze is foglalhatjuk: az orrsövényferdülésre az elsődleges és leghatásosabb megoldás a műtét. Ennek pontos mikéntje megint csak más kérdés, amire tovább olvasva választ találhat!

Orrsövényferdülés műtét kedvezménnyel, ingyenes konzultációval! Ismerje meg az akció részleteit!

Az orrsövényferdülés megszüntethető

Az orrsövény korrekció műtéti úton lehetséges. Egy olyan korrekcióról van szó, ami nem csak az egészséget, de hosszú távon az életminőséget is befolyásolja, természetesen a pozitív irányba. Bizonyos, hogy néhány nyugodtan, légszomj és horkolás nélkül átaludt éjszaka után Ön is máshogy látja a majd a világot! Ha további kérdése merülne fel, szeretné megbeszélni a lehetőségeket, ne féljen konzultációra bejelentkezni!

Az orrsövényferdülés okai - miért ferde?

Az orrsövény egy lemez, mely porcokból és csontokból áll, mely alapesetben az arckoponya úgynevezett középvonalán található, és két feladata van: alátámasztásként, és a két orrüreg elválasztójaként funkcionál. Végleges formáját az arckoponya-arányok serdülőkori rögzülésével nyeri el, ettől az időszaktól lehet látni, hogy valakinek ferde-e az orra vagy sem. A ferdeség kialakulásában elsősorban a genetika, a fejlődés játszik szerepet. Ezen kívül pedig az egyik legelterjedtebb kiváltó ok a trauma: az orrot ért olyan irányú és erejű ütés, ami kimozdítja, súlyos esetekben akár el is töri az orrsövényt. 

Plasztikai műtétek 10% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Az orrsövény műtéti kezelése

Az orrsövény műtétre általában vagy esztétikai, vagy egészségügyi okból kerül sor. Amennyiben akadályozza a szabad légzést, vagy az orr nem megfelelően működik (pl.: gyakran eldugul a szűkebb orrüreg), és ezek a panaszok már krónikus jelleggel fennállnak. Gyakran nem is az elsődleges, hanem a másodlagos következmények azok, amelyek a műtétet indokolttá teszik, mint például a hosszú és gyakori felső légúti panaszok, torokfájdalom, de akár a középfül gyakori gyulladása is. A horkolás nem egyértelműen indokolja az orrsövény műtétet, mivel sokkal összetettebb problémáról van szó - lényegében bármely arányos és egyenes orral rendelkező ember is horkolhat.

Az orrsövény korrekciós műtét ma már kétféleképpen történhet: hagyományos (tehát belső vagy szükség esetén külső bemetszésekkel) és lézeres orrsövényműtétként. A két technika eltér egymástól, és elég eltérő felkészülést igényel, illetve az árait tekintve a lézeres drágább is. A klinikán a hagyományos beavatkozást részesítik előnyben, mivel eddig is ez hozta a legjobb eredményeket.

Orrsövényferdülés műtét kedvezménnyel, ingyenes konzultációval! Ismerje meg az akció részleteit!

Az orrsövényferdülés műtét menete

A menetrend tekintetében az orrsövény korrekciós műtét igen egyszerűen leírható: jelentkezik konzultációra, megbeszéljük a részleteket, elvégezzük a vizsgálatokat, és ha minden rendben van, sor kerülhet a műtétre. Természetesen ez nem egy egy-két napos folyamat, de nincs is év-hosszú várólista sem! Ha elhatározza magát, pár hónap után már valósággá válhatnak tervei. Mivel az orrsövényferdülés egy bonyolult probléma, és a légzőrendszer részét képezi az érintett terület, minden esetben fül-orr-gégész szakorvos segítségére is szükség van. A klinikán komplex orrplasztika műtétekre kerül általában sor, amely során nem csak az orrsövény megigazítása, de az orr optimális formájának a kialakítására is sor kerülhet. Komplex műtétről lévén szó, az orrsövény műtétet legtöbbször altatásban végezzük.

Az orrot általában tamponnal rögzítik, aminek egy-két napig kell bent maradnia, de bennfekvésre nem lesz szükség. Az orrsövény műtét utáni tudnivalókról külön posztban részletesebb tájékoztatást itt talál. 

Az orrsövény műtét ára

Az orrplasztika és orrsövényműtét kombinált ára 1.520.000 forinttól indul.

Számos fizetési mód van, ideértve a készpénzes és bankkártyás fizetést, valamint lehetőség van részletfizetésre is. Ez a költség tartalmazza az összes felmerülő díjat, és pontos ajánlatot kap majd a konzultációk során.

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes orrplasztika konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Plasztikai műtétek 10% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.