A kötényhas eltüntetése – közös sikertörténetünk a nővéremmel
September 15, 2017
Show all

A hasplasztika után, egy új nő nézett vissza rám a tükörből!

Szeretném Veletek megosztani annak történetét, hogy sikerült Önmagamat rávenni arra, hogy végre újra nőnek érezhessem magamat. Hosszú évek óta szenvedtem már és mai szemmel nézve, már fogalmam nincs miért nem hoztam meg előbb ezt a döntést. Higgyétek el, ez nem az érzés megfizethetetlen és a boldogság felülmúlhatatlan. Egy olyan erőt ad a nőnek, ha úgy néz ki ahogy szeretne, mint semmi más nem tud!

öreg nő

Bár már 50 év felett járok, barátaim szerint nagyon csinos nő vagyok. Ezért az elismerésért persze tenni is szoktam, hiszen a jóga órákon kívül gyakran futok és úszni is eljárok. Hetente látogatom a fodrászomat és a külsőmre mindig gondosan odafigyelek, hogy szép ruhában, ápoltan jelenjek meg. Banki dolgozóként erre különösen ügyelnem is kell, hiszen a vezető beosztásban – amiben dolgozom –  komoly, határozott nőre van szüksége a cégnek. Elégedett voltam mindig is az életemmel. Jó iskolába járhattam, gyorsan elhelyezkedtem és a szerelem is aránylag korán rám talált. A szerető páromat pedig 1 aranyos kisfiúval és egy csodálatos kislánnyal is megajándékozhattam.

Az életem egyedüli sötét foltjaként a két szülés után maradt löttyedt hasam elhanyagolását tudom csak felhozni.

Az évek alatt ugyanis nem foglalkoztam vele, elfogadtam, hogy páromat nem zavarja és gondtalanul éltem mindennapjaimat. Csak a 40. születésnapomon készült képek visszanézése után ékelődött be az agyamba egy gondolat, hogy valamit nem ártana már ezzel kezdeni, mert úgy nézek ki a képeken, mint egy 3-4 hónapos kismama aki túl későn esett teherbe és most próbálja rejtegetni a rokonság elől.

A 40 éves, első trimeszteres „kismamaképek” sokkja után a kor is megtette szépen lassan a hatását és a hasam tovább ereszkedett, a bőr pedig egyre petyhüdtebb lett. Párom persze így is az égig magasztalt és minden nap képes lett volna elmondani, hogy milyen gyönyörű vagyok és fogadjam el magam ilyennek amilyen vagyok. Bár kifele nem mutattam, nagyon zavart a hasam és sokszor diétáztam miatta. Volt, hogy több 10.000 forintot költöttem mindenféle csodaszerre, ami persze semmilyen hatással nem volt a megereszkedett hasamra.

Az elhatározás

Érdekes módon, a testem többi részével elégedett voltam és a szemem alatti apróbb ráncocskák sem zavartak. Tükrözték jellemem, a tapasztalatom és a koromat, amit soha nem is akartam letagadni. Egyedül a hasam volt az, ami folyton az őrületbe kergetett.

Egyik nap a barátnőm, Éva mondta, hogy a menye éppen egy szülés utáni hasplasztikán vett részt és hogy mennyire meg volt vele elégedve.

Mind anyagilag, mind esztétikai szempontokból. Bár Éva először kétkedve fogadta fia választottjának döntését és flancolásnak vélte, hogy manapság a fiatalok ilyen plasztikázásokra költik a pénzüket, végül be kellett látnia, nagyon is okos döntés volt. Ezért is ajánlotta nekem is, hogy keressem fel a menye doktorát, hátha nekem is tud segíteni.

Egy-két hétig érlelgettem magamban a dolgot, de amikor az 50. születésnapi képeimet is megnézegettem, rájöttem, a helyzet sokkal rosszabb mint 10 éve volt. Megvitattam férjemmel a dolgot és mikor látta rajtam, hogy ez mennyit jelentene nekem, azt mondta, megkapom tőle a műtétet „utó-szülinapi” ajándéknak. Így pedig, hogy a férjem is áldását adta, már másnap telefonáltam a rendelőbe.

Hasplasztika után felépülés

Gyorsan kaptam időpontot és az ingyenes konzultációt, nem sokkal később a műtét követte. A műtét gyorsan lezajlott és az azt követő pihenő időszak alatt a párom végig mellettem állt. Sokat segített, abban, hogy egy gyors hasplasztika utáni felépülésben legyen részem. A pár hetes felépülés alatt, ügyesen szívódtak vissza a varratok és szinte hegesedés nélkül gyógyult a sebem. A kontroll vizsgálatokra is már örömmel mentem, mert éreztem, napról napra jobban vagyok, mind testileg, mind lelkileg.

A regeneráció után, az 51. születésnapomra, már az a nő nézett vissza a tükörből, akit mindig is látni szerettem volna.

Hasplasztika után edzés

A műtét előtt heti rendszerességgel jógáztam és néhány alkalommal futni és úszni is eljártam. A hasi műtétem után azonban egy időre ezen tevékenységeket mellőznöm kellett. A doktori utasítás szerint 6 hétig nem tanácsos terhelni a szervezetet, csupán minimális mozgó gyakorlatokat végezni. A 6. hétben is csak 5kg-ig tanácsos terhelni és fokozatosan visszaszoktatni a testemet a könnyebb sportokhoz mint például az úszás vagy a biciklizés. A 6. hónapig ennél megterhelőbb tornát vagy sportot nem űzhetek.

Így az első hetekben egy speciális gyógytornával indítottam, hogy mégis érezzem, mozgok és nem korlátoz le teljesen a plasztikai műtétem ettől. Az első héten kisebb sétákat és alsó-felső végtagokat tornáztattam, illetve légzőtornát végeztem. A második héten már karral nyújtózkodást, enyhébb törzshajlításokat is csináltam és kisebb csípőkörzéseket. Emellett már lépcsőztem és sokat sétáltam a friss levegőn is. A harmadik héten már bátrabban mozogtam, ezt éreztem is, hogy megtehetem. A negyedik héten elkezdtem a has és törzsizmok erősítését. Csináltam női fekvőtámaszokat és domborítás-homorítás gyakorlatot a földön. Az ötödik héten emeltem a terheléseket és az eddigi jógázást is visszacsempésztem az életemben – gondosan ügyelve rá, hogy csak olyan gyakorlatokat végezzek, amiket már megengedhetek magamnak. A hatodik héttől újra bicikliztem, úsztam és óvatosan kocogni is elkezdtem. A kezelőorvosom szerint a 3. hónaptól már küzdősportot is végezhetnék, de azt hiszem erre nem fog sor kerülni

Végszó

Régóta meg kellett volna lépnem ezt a lépést, hiszen ez a rövid felépülési idő bőven megérte azt az eredményt ami minden nap visszaköszön rám a tükörből. Ráadásul a férjem is nagyon elégedett az eredménnyel és most már én is elhiszem neki, amikor esténként a fülembe súgja: „Gyönyörű vagy!”

Legyél te is gyönyörű, itt elolvashatod a hasplasztika részleteit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *