Homlok- és szemöldökplasztika 2019 – út az arcod megfiatalításához

Az évek múlása sajnos nem csak az arcbőrön látszik meg, de a homlok bőrének állapotára is rányomhatja a bélyegét. A kezdeti szarkalábak idővel mély ráncokká alakulnak, a homlokon pedig rendszerint haránt irányú ráncok jelennek meg, a zsírszövet megereszkedik, és a gyakran erőteljes mimikai ráncok akkor is bosszús, vagy éppen szomorkás jelleget kölcsönöznek az arcnak, ha az ember egyébként boldog és kiegyensúlyozott életet él.

Mivel munkában, a szabadidőnkben, és a magánéletünkben is nagy részben arcunkkal kommunikálunk, így teljesen érthető, ha egyáltalán nem mindegy számunkra, hogy annak állapotával mennyire vagyunk elégedettek. A homlok-, és szemöldökplasztika kifejezetten azoknak ajánlott, akik ezeken a területeken szeretnének változtatni, és az idő múlását megállítani.

Többféle műtéti technikára eshet a választás, és szinte mindegyik kiegészíthető szemhéjplasztikával, vagy például olyan kozmetikai kezelésekkel, amelyek a bőrön mikrosérülések okozásával serkentik azt a kollagén ismételt termelésére. A fiatalos vonások és a mély barázdák eltüntetése ma már nem csak álom, hanem olyan rutin beavatkozásnak minősülő eljárás, mely minden érintett számára ajánlott.

A homlok- és szemöldökplasztika menete

A homlok-, és szemöldökplasztikát endoszkóp használatával végzi szakemberünk. A műtétet minden esetben altatásban végezzük. Az előzetes konzultáción egyeztetettek értelmében a kívánt hatás eléréséhez általában körülbelül másfél-két órás műtéti idő szükséges, mely során a homlokon jelentkező vízszintes, és a szemöldök közötti ráncok kerülnek eltüntetésre.

A bemetszéseket a hajtőnél ejti a beavatkozást végző plasztikai sebész. Négy-öt apró bemetszésre lesz szükség, melyek gyógyulás után méretüknél és elhelyezkedésüknél fogva is szinte teljesen láthatatlanok maradnak. Nem csak a ráncok eltüntetése képezi a homlok-, és szemöldökplasztika részét, hanem a megereszkedett lágy részeket is meg kell emelni a tökéletes végeredmény érdekében.

homlokplasztika menete

A bemetszéseken keresztül bevezetett miniatűr optika segítségével a sebész az operáció folyamán egy monitoron követi nyomon az elvégzett korrekciókat,és így rögzíti a csonthoz, vagy a csonthártyához a lágyabb részeket és az izmokat, megcélozva a korábbi elhelyezkedésüket a természetes fiatalosság érdekében. A mimikai ráncok eltüntetésénél szükségessé válhat az izomrostok átvágása, vagy azok eltüntetése is.

A homlokplasztika előtt

Akárcsak az olyan plasztikai műtétek esetében, mint az orrplasztika, vagy a fülplasztika a homlok-, és szemöldökplasztika előtt is laborvizsgálatokat, röntgent, és EKG-t kell végezni, melyekre a Budapesti Plasztikai Intézetben várakozás és az ezzel járó stressz nélkül kerülhet sor.

Profizmusunkból adódik, hogy számunkra pácienseink elégedettsége a legfontosabb, és ezt mi már a beavatkozás előtti időszakban is szem előtt tartjuk, így gyors, precíz vizsgálatokat garantálunk a hozzánk érkezők számára.

Gyógyulás a homlokplasztika után

gyógyulás homlokplasztika után

A beavatkozás után kontrollvizsgálatokon kell majd részt vennie, de varratszedésre nem lesz szükség, hiszen a legújabb és legmegbízhatóbb típusú felszívódó varratokat használjuk ezen műtét során. A Klinikánkon töltött egy éjszaka után akár már a zuhanyozás is megoldható otthonában, hiszen az érintett területre vízálló kötés kerül a maximális kényelem és minél nagyobb szabadság érdekében.

Az első pár héten mindenféleképpen kerülendő a fizikai aktivitás, és érdemes kihagyni a napozást, szaunázást és szoláriumozást is az életünkből ebben az időszakban. Körülbelül két hét után már dolgozhat, hiszen addigra a fájdalmak jelentősen enyhülnek, melyek egyébként fájdalomcsillapítókkal remekül kezelhetőek az első néhány napon.

Jöjjön el ingyenes konzultációra és ismerje meg lehetőségeit!

Reméljük az összefoglalónkkal sikerült letisztáznunk néhány Önben felmerülő kérdést, kételyt.

Tapasztalatból tudjuk, hogy minden vendégünket más terület foglalkoztat mélyrehatóbban, ezért érdemes eljönnie ingyenes konzultációnkra, ahol:

  • megismerkedhet leendő orvosával és a személyzet tagjaival
  • megvizsgáljuk, meghallgatjuk igényeit és kifejezetten Önre szabott megoldást javasolunk
  • felteheti kérdéseit
  • szemügyre veheti a Lánchíd lábánál elterülő klinikánkat, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Budai várra

A konzultációt követően akár a beavatkozás mellett dönt, akár nem, mindenképp – úgy gondoljuk, már ezért a látványért és a barátságos légkörért is érdemes ellátogatnia hozzánk.