Inkontinencia

Inkontinencia lézeres kezelése 15% kedvezménnyel!

Ismerje meg a részleteket ingyenes konzultáció keretében!

Az inkontinencia vizelettartási nehézség, melynek során hirtelen és visszatarthatatlanul érkezik a vizelési inger. A távozó vizelet mennyiségétől függ a panasz súlyossága, mely lehet enyhe (1,4 dl), középsúlyos (1,4-3 dl) és súlyos (3 dl fölött). Gyógyításában rendkívül hatásos az intimlézer kezelés, mely a területet regenerálva újra képessé teszi a kontrollra.

Tegye fel kérdéseit és ismerje meg a kezelést ingyenes konzultáció keretében!

Az akaratlan vizeletvesztés tabutéma, pedig a Magyar Kontinencia Társaság 2018-as felmérése szerint a nők 40-60%-át érinti valamilyen mértékben tartósan vagy átmenetileg.

Országos szinten nagyjából ugyanannyi embert érint, mint a szénanátha vagy a cukorbetegség, és az érintettek 80 százaléka nő. Az akaratlan vizeletvesztés rendellenes állapot, függetlenül attól, hogy pár cseppről vagy nagyobb mennyiségről van szó. Fontos tudni, hogy nemcsak időseket érinti.

Az inkontinencia fajtái

A vizelet visszatartási képtelenség nőket leginkább érintő gyakori formái:

 1. A stressz- vagy terheléses inkontinencia a leggyakoribb, az esetek 40%-ában erről van szó. A vizeletvesztés inger érzése nélkül akkor történik, amikor a kismedencére nyomás nehezedik: ugráláskor, futáskor, emeléskor, tüsszentésnél, köhögésnél, nevetésnél. A meggyengült záróizom és a gátizom nem tud kellően ellenállni a hólyagra nehezedő nyomásnak.
 2. A sürgősségi vagy késztetéses inkontinencia a második leggyakoribb fajta. Ilyenkor hirtelen és olyan hevesen jelentkezik az inger, hogy azt nem sikerül elnyomni, vagy a mellékhelyiségig visszatartani. Elsősorban negyven év felett alakul ki, sokszor idegrendszeri oka van, de gyulladás következménye is lehet. 
 3. A kevert típusú vizelet visszatartási képtelenség ötven-hatvan éves korra a legjellemzőbb: ekkorra már a terheléses és a sürgősségi inkontinenciát kiváltó tényezők egyaránt előfordulnak. 
Intimlézer kezelés 15% kedvezménnyel

Három alkalom vásárlása esetén.

Ismerje meg a részleteket ingyenes konzultáció keretében!

Az inkontinencia okai

Az inkontinencia több, bizonyos életkorokra jellemző okra vezethető vissza, és gyakran egyszerre több tényező is fennáll. Az életkor előrehaladtával az egyes tényezők halmozódnak.

 • Már fiatalkorban is jelentkezhet alkati jellegzetesség, laza kötőszövet, hólyagérzékenység, túlsúly, rossz kondíció miatt.
 • Várandósság alatt a kismamák 20-30 %-a tapasztal a második harmadban, 30-40 %-a a harmadik harmadban vizeletvesztést terhelésre. Ennek oka: a kismedencére háruló extrém terhelés különösen nagy magzat, jelentős súlygyarapodás, gyengébb kondíció esetén. 
 • Szülés után fél évvel a nők 20-40%-ánál, egy évvel utána 10-20%-ánál állnak fenn vizeletvesztési tünetek szülési sérülés következtében: a hüvelyi szülésnél sérült és rehabilitáció nélkül maradt izomzat alapja lehet a terheléses inkontinencia kialakulásának, császármetszéskor a hólyag környékén történt sérülés esetén jellemzőbb a sürgősségi vagy kevert inkontinencia kialakulása. 
 • Változókorra a kötőszövetek merevebbek, a húgycső rövidebb lesz, a hormonális változások miatt a húgyutak falát borító nyálkahártya vékonyodik, csökken a hólyagnyak rugalmassága is, ezáltal a vizelet-visszatartó képesség romlik.
 • További rizikófaktorok, melyek hozzáadódnak az egyéb okokhoz, ezzel növelik az inkontinencia esélyét: dohányzás, túlsúly, mozgásszegény életmód okozta renyhe izomzat.
 • Egyéb okok: fejlődési rendellenesség, túlműködő hólyag, gyógyszerek mellékhatásai, krónikus gyulladás, cukorbetegség, stb. 

Milyen tünetekkel jár az inkontinencia?

Az inkontinencia legjellegzetesebb tünete a vizeletvesztés, melynek fokozatai (enyhe, középsúlyos, súlyos) és egyéb kísérőtünetei vannak:

 • néhány csepp vizeletvesztés közvetlenül a vécé elérése előtt,
 • néhány csepp vizeletvesztés tüsszentés, köhögés, fizikai megerőltetés hatására,
 • jelentősebb mennyiségű vizeletvesztés, a záróizmok kontrollálatlansága miatt,
 • váratlanul és hirtelen fellépő sürgető inger,
 • sűrű vizelési inger, rövid ideig tartható kisebb vizeletmennyiség.

Hogyan diagnosztizálják az inkontinenciát?

Inkontinencia panaszokkal a háziorvost, nőgyógyászt, urológust keressük fel. Egyes lehetséges okok (gyulladás, cukorbetegség) kizárására szükséges laborvizsgálat is, különösen, ha az inkontinencia korábbi jó állapot után frissen fellépő panasz.

A háziorvossal nézzük át a szedett gyógyszereink esetleges mellékhatásait. Vezessünk naplót, hogy pontosan követhessük, mikor és hogyan jelentkeznek a balesetek. A diagnózist ezeket összegezve hozza meg az orvos, különös tekintettel a fajtájára, mert a kezelés erre célzottan történik.

inkontinencia

Hogyan kezelhető az inkontinencia?

Az inkontinencia eredményes kezeléséhez szükséges az inkontinencia fajtájának megállapítása. Amennyiben kevert típusról van szó, több területet is kezelni kell. A legtöbb esetben szerepel az inkontinencia okai között a kötőszöveti gyengeség, záróizom gyengülése, laza kötőszövetek miatti süllyedés, melyek az életkorral, a menopauza lezárultával a korábban is esetlegesen meglévő tényezőkkel együtt vezetnek a tarthatatlan helyzethez.

Inkontinencia lézeres kezelése

Az inkontinencia számos esetében jelent megoldást az intimlézer kezelés.

Az intimlézer kezelés legújabb technikája lehetővé teszi 

 • a hüvely tartófunkciójának megerősítését,
 • a hólyagalap megemelését,
 • különösen a mellső fali süllyedés korrigálását,
 • a húgycső belső hámsejtjeinek megújítását, 
 • új kollagénrostok termelődését,
 • a vérellátás fokozását,
 • és ezáltal az enyhe és középsúlyos inkontinencia megszüntetését.

Az oldalunkon ajánlott plasztikai sebészet most ingyenes konzultációval várja intim lézeres kezelés előtt!

Hogyan előzhető meg az inkontinencia?

Az inkontinencia életkorból és a menopauzával járó változásokból eredő okai nem előzhetők meg, ezek élettani tényezők. Sokat tehetünk azonban számos egyéb súlyosbító rizikófaktor kiszűrésével, például 

 • az egészséges testsúly megőrzésével, 
 • dohányzás kerülésével,
 • testedzéssel, speciális medencefenéki tornával.

Kérdése van?

 Kérjen időpontot ingyenes konzultációra!

Egy intim beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető szakorvos részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Intimlézer kezelés 15% kedvezménnyel

Három alkalom vásárlása esetén.

Ismerje meg a részleteket ingyenes konzultáció keretében!