Mellimplantátumok

Ismerje meg a beavatkozást közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

A mellimplantátum egy szilikon géllel töltött orvostechnikai eszköz, melyet a mell méretének, alakjának és kontúrjának megváltoztatására használnak. 

A klinika büszke arra, hogy kizárólag bevizsgált, a legszigorúbb előírásoknak megfelelő, FDA minősítéssel ellátott mellimplantátumokat alkalmaz. Egyes termékekre pedig a gyártó örök garanciát vállal, ezzel jelezve a legmagasabb minőséget és megbízhatóságot.

Ezen az oldalon a mellimplantátum fajtákról, a profilokról, az implantátumok méretéről és formáiról, végül pedig, hogy mennyibe kerül egy mellimplantátum.

Tudjon meg többet a beavatkozásról egy vezető plasztikai sebésztől

 • Minden kérdésére választ kaphat
 • Megismerheti a műtét menetét
 • Személyre szabott árajánlatot készítenek

Mellimplantátum fajták

A mellimplantátum fajtákat az alábbi négy kategória alapján lehet rendszerezni.

 • Textúra, azaz a külső felület: kezdetben teljesen sima felületű implantátumokat gyártottak, de később, megfelelő tokképződés érdekében finoman texturált (érdes) implantátumokat kezdtek el készíteni. Ma a legtöbbször a texturált verziót ajánlják, mivel csökkenti a tokzsugorodás kockázatát.
 • Töltőanyag. Kétféle anyagot alkalmaznak az implantátumok gyártása során. A fiziológiás sóoldattal töltött implantátumok előnye, hogy akár növelhető a méretük beültetés után is, de hátránya, hogy nem igazán természetes a hatásuk. A klinikán a szilikonnal, kohezív géllel töltött mellimplantátumokat használják, mivel jobb a tartásuk, tartósabbak és természetesebb hatást kölcsönöznek.
 • Profil. A mellimplantátumok esetében a profil lényegében a vastagságot jelenti. Magas, közepes és alacsony profilokat különböztetünk meg. Léteznek átmeneti és extra profilok is, de általánosságban a fenti hármat szokás megnevezni.
 • Forma. Két formát különböztetünk meg, a kerek és az anatómiai - vagy más néven csepp alakú - formákat. Ezekről mindig sebészével együtt döntenek, mivel a meglévő forma és méret, valamint a testalkat, illetve a kialakítandó mellek formája és mérete határozza meg, hogy melyik típus kerül kiválasztásra.

Részletes és pontos válaszokat kaphat Magyarország egyik legnevesebb és legmegbízhatóbb plasztikai sebészeti klinikájától.

Mellimplantátum árak

A mellimplantátum árak mellnagyobbítás esetén 1.500.000 forinttól indulnak kerek alakú implantátummal. Pontos ár a behelyezésre kerülő mellimplantátumtól függ.

Fontos tudni, hogy magát a mellimplantátumot nem lehet külön megvenni. A mellimplantátumok orvostechnikai eszközök, csak engedéllyel lehet megvásárolni. Habár az implantátumnak van egy külön ára, a mellimplantátummal kapcsolatos összegek mindig a műtét árát jelentik.

Ebben az árban a műtét minden költsége benne foglaltatik. A megelőző vizsgálatok, a konzultációk, az altatás, a műtét, az implantátumok, a kompressziós melltartó és a klinikai tartózkodás idejére a teljes ellátás.

mellimplantátumok

Mellimplantátum profilok

A mellplasztika konzultációk során Ön és orvosa az eredeti mellméret és az elérni kívánt eredményhez igazodó profilt választják majd ki, méghozzá úgy, hogy a természetes, vonzó hatás meglegyen.

Alacsony profilú implantátum

Az alacsony profilú implantátumokkal nagyon finom, esztétikus változás érhető el. Általában kisebb mértékű megemelésre alkalmas, ami nem jár ugyan szembetűnő eredménnyel, de a testalkathoz illő, természetes hatást kölcsönöz.
Egy alacsony profilú anatómiai implantátummal az egész mell megemelhető, természetes, csinos benyomást keltve.

Közepes profilú implantátum

Közepes profilú implantátummal a kis mellekből lehet természetes hatású és teljesen testalkathoz illő melleket kialakítani. Gyakori, hogy a közepes profilt találják a hölgyek megfelelőnek, lévén nem olyan feltűnő mint egy magas profilú, de mégis megadja azt a formát és méretet, amelyre vágynak.
A közepes profilú implantátumokkal - amennyiben esetleg felvarrással együtt történik a beültetés - nagyon szép eredményeket lehet elérni, akár kis méretű, akár mondjuk megereszkedett, vagy laposabb mellek átalakításáról van szó.

Magas profilú implantátum

A magas profilú implantátumok vastagabbak, ami gyakorlati szemszögből nézve azt jelenti, hogy jobban kiemelkedik a mell a mellkastól, ezáltal erőteljesebb dekoltázst kialakítva. Kombinált mellműtéteknél gyakori a kerek, magas profilú implantátumok alkalmazása, ezzel a mellfelvarrás és a mellnagyobbítás rendkívül látványos eredményt produkálhat.

Mellimplantátum méretek

Hogy mekkora az ideális mellimplantátum, annak számos összetevője van. Az alábbi tényezőket kell figyelembe vennie Önnek és plasztikai sebészének:

 • Az Ön elképzelései, elvárásai
 • Az Ön alakja, méretei, általános kinézete és arányai
 • Az Ön életmódja (sport, munka stb.)
 • A meglévő mellszövet mennyisége
 • Mellkas és mellek szélessége

Ezen tényezők közül nem egy szubjektív, de mindenképpen figyelembe kell venni őket a tökéletes eredmény elérése érdekében. A konzultációk során mind szóban, mind a gyakorlatban lehetősége lesz arra, hogy kipróbálja, lássa, milyen eredményre számíthat, hogyan néz majd ki a műtét után.

A méretek tekintetében három dimenzióval jellemezzük az implantátumokat:

 • mellimplantátum méret (cc-ben, azaz köbcentiméterben kifejezve): 120 és 800 köbcentiméter között érhető el
 • mellimplantátum átmérő (centiméterben kifejezve): 9-17 centiméter között
 • mellimplantátum vastagsága (centiméterben kifejezve): 2,5 - 6,5 centiméter között.

A ténylegesen választható méretek eltérhetnek az implantátum profiljától és alakjától függően.

Mellimplantátum formák

Általánosan elmondható, hogy két implantátum forma van:

1. Csepp formájú mellimplantátum

A csepp alakú implantátum formájából adódóan nem emelkedik ki annyira a mellkasból, ezért sokan ezt természetesebb hatásúnak vélik, mint a másik formát. Másik nevén anatómiai implantátum, ami szintén arra utal, hogy ez a forma jobban idomul a testhez.

2. Kerek mellimplantátum

Ezzel a formával csodálatosan szimmetrikus kebleket lehet kapni. A mellimplantátum profiljától függően fog kiemelkedni az illető dekoltázsa. Népszerűség szempontjából ez a forma vezető pozícióban van.

Mellplasztika műtétek 25% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Kérdése van? 
Kérjen időpontot ingyenes konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.

Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.