Mellimplantátum - Árak, Méretek, Típusok

Ismerje meg a mellimplantátumokat közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

A mellimplantátum olyan orvostechnikai eszköz, amellyel a mell mérete, alakja és kontúrja esztétikai szempontoknak megfelelően alakítható. Nők ezrei élnek a mellplasztikai műtét lehetőségével, hogy mellimplantátum behelyezésével ideális méretet és formát kapjon mellük. 

Szilikonos mellimplantátummal végzett mellnagyobbító műtéteket már a hatvanas évektől kezdve végeztek Amerikában, ma pedig szerte a világban az egyik leggyakoribb és legeredményesebb plasztikai sebészeti beavatkozás. Az elmúlt 60 évben a világon csaknem 60 millió nő élt az implantátum adta lehetőséggel, a plasztikai műtétek 60%-át ez a mellműtét teszi ki. Népszerűségét a folyamatosan fejlődő orvostudományi lehetőségek mellett annak köszönheti, hogy több, különböző okból eredő esztétikai problémára nyújt hosszútávú megoldást.

Az implantátumot mérete, anyaga, alakja és felszíne jellemzi. A méretet egyrészt az implantátum űrtartalma, alapjának az átmérője és a magassága (profilja) határozza meg, a látványt azonban a formája (csepp alakú, kerek, kúp alakú) is befolyásolja. Anyagát tekintve mára a szilikonos implantátum bizonyult a legtartósabb és legmegbízhatóbb eszköznek mellnagyobbítás és -formázás tekintetében. A szilikonos implantátumok egy csoportja speciális bevonatot (pl. poliuretán hab) kapott a tökéletesen sima beépülésért, a tokzsugorodás és elmozdulás rizikójának minimálisra csökkentéséért. Léteznek továbbá könnyített (B-Lite)  vagy pehelysúlyú mellimplantátumok is, ezek speciális, levegőt tartalmazó, szövetbarát, biokompatibilis boroszilikát mikrogyöngytartalmuknál fogva adott térfogat mellett akár 30%-kal is könnyebbek, így nagyobb méretnél se terhelik túl a tartószöveteket.

Tudjon meg többet a mellimplantátumokról egy vezető plasztikai sebésztől

 • Minden kérdésére választ kaphat
 • Megismerheti a műtét menetét
 • Személyre szabott árajánlatot készítenek

Milyen esetekben ajánlott a mellimplantátum?

Az alábbi esetekben ajánlott a mellimplantátum: 

 • Ha a felnőttkor küszöbére érve sem fejlődött ki esztétikusnak mondható mellméret, ezért mellnagyobbító műtét során implantátum behelyezésével érik el ezt.
 • Aszimmetrikus mellek vagy mellkasdeformitások (tyúkmell, tubuláris emlő) korrigálására a megfelelő (különböző) méretű implantátum nyújt megoldást.
 • Terhesség, szoptatás után - különösen több gyermek után -, vagy az életkor előrehaladtával, gyors és jelentős súlyvesztés után, ha a mell megereszkedik, bőre megnyúlik, elveszik feszessége, implantátum behelyezésével kombinált mellfelvarrás segít a helyzeten.
 • Ha daganatos betegség miatt egyik vagy mindkét mell, esetleg egy része eltávolításra került, a masztektómia műtéttel egyidejűleg, vagy utólagos mellrekonstrukciós műtét keretében behelyezett implantátum visszaadja az eredeti, természetes megjelenést.

Milyen mellimplantátum típusok vannak?

A mellimplantátumok típusait az anyaguk alapján két nagy csoportba soroljuk, ezen kívül annak alapján is megkülönböztethetjük őket, hogy kiknek szánják. A női mellimplantátumok mellett ugyanis férfiak számára is készülnek izmos felsőtest látványát biztosító férfi implantátumok.

Sóoldatos mellimplantátumok

A sóoldatos implantátumok töltőanyaga fiziológiás sóoldat. Amerikában népszerűek pusztán azért, mert egy átmeneti ideig a szilikonos implantátumokkal szemben felmerült a gyanú, hogy behelyezésük mellett gyakoribb a daganatos megbetegedések száma. Bár ezt megcáfolták, az amerikai orvosok és pácienseik közül sokan ragaszkodnak a sóoldatos implantátumokhoz, Európában ezt ritkán alkalmazzák, meghaladottnak tekintik.

Szilikon mellimplantátumok

A szilikonnal töltött implantátumok mai generációja kohézív gél állagú orvosi szilikont tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy nem” folyik ki” a szervezetbe még egy esetleges sérülés esetén sem, ami egyébként csak extrém behatás, például súlyos baleset következtében fordulhat elő. Természetes hatású implantátum tapintás, forma, feszesség szempontjából egyaránt. A szilikon egészségre ártalmatlan, az egészségügy más területén is használatos anyag.

Férfi mellimplantátumok

A férfi implantátumokat speciálisan a férfi mellizmok helyettesítésére fejlesztették ki. Tapintásra a nőitől eltérően keményebbek, texturáltabbak, az izomhoz hasonlóak. Fontos tulajdonságuk még, hogy szakadásmentesek és igen tartósak. További információk ezen az oldalon: férfi mellplasztika.

Részletes és pontos válaszokat kaphat Magyarország egyik legnevesebb és legmegbízhatóbb plasztikai sebészeti klinikájától.

Mik a szilikon mellimplantátum előnyei?

A mellimplantátum előnye általánosságban az, hogy megoldja a nőiesség talán legérzékenyebb esztétikai kívánalmát, olyan melleket varázsol a nőknek, amikkel elégedettek lehetnek és ez nagyon meghatározó tényező önértékelésük szempontjából. Ennek a kívánalomnak a szilikon mellimplantátum tesz legnagyobb mértékben eleget más mellnagyobbító lehetőségekhez képest (fiziológiás sóoldattal töltött mellimplantátum, saját zsír átültetés, hyaluronos mellfeltöltés)

A szilikon mellimplantátum előnyei más mellnagyobbító beavatkozásokhoz képest:

 • A szilikonos implantátumok nem veszítenek a feszességükből és volumenükből az évek múlásával sem, ellentétben a fiziológiás sóoldattal töltött implantátummal
 • Egy prémium minőségű szilikon implantátum behelyezése életre szóló megoldást jelenthet, szemben a saját zsír átültetéssel (1-4 év), vagy a szakmát is megosztó hyaluronos mellfeltöltéssel (6-18 hónap)
 • A szilikon mellimplantátumos mellnagyobbító eljárás pontosan tervezhető méret és forma tekintetében, ellentétben a fenti módszerekkel
 • A mai, korszerű szilikon implantátumok természetes hatású mellimplantátumok, nagyon hasonlítanak a valódi mellszövet sűrűségére és rugalmasságára, így a végeredmény nemcsak vizuálisan, hanem tapintásra is természetesebbnek tűnik, más eljárásokhoz képest.
 • A szilikon töltetű mellimplantátumok széles választéka áll rendelkezésre, így mindenki megtalálhatja a számára ideálisat.

Meggyőző adat még, hogy a mellplasztikai műtétek 84%-át szilikonos mellimplantátummal végzik, és csak a fennmaradó részben fordulnak egyéb módszerhez.

mellimplantátumok

Milyen méretű mellimplantátumok vannak?

A mellimplantátum méretek űrtartalom szerint 120 és 800 cc (köbcenti) között érhetők el. Nem mindegy azonban, hogy ez a térfogat mekkora területen oszlik el, ezt az implantátum kerek alapjának az átmérője határozza meg, ami  9 és 17 cm közötti lehet. A “nagyság” szempontjából fontos még az implantátum vastagsága, azaz a profilja is. Ezt centiméterekben adják meg, az implantátum kerek  alapjától a legmagasabb (legkiemelkedőbb) pontjáig mérve 2,5-6,5 cm lehet.

Egy-egy implantátumot ezek az adatok együttesen határoznak meg.

Milyen formájú mellimplantátumok vannak?

Háromféle mellimplantátum forma közül lehet választani: csepp, kerek és kúp. A csepp vagy más néven anatómiai formájú implantátum természetes hatást kelt, leginkább a mellbimbó alatti részt növeli, felfelé emeli a mellbimbót. Kisebb volumennél alkalmazható inkább, mert ez a forma nagyobb súlynál idővel megereszkedést von magával. A kerek mellimplantátum erőteljesebben formálja a mell felső részét, a mellek közötti teret csökkenti, telt és hangsúlyosabb dekoltázst nyújt. A kúp alakú mellimplantátum a legújabb szépségtrendnek megfelelő fiatalos mellformát nyújtja, a mellbimbót is megemeli. 

Látható tehát, hogy nemcsak a méret, hanem a forma is erősen meghatározza a mell esztétikáját. 

Milyen profilú mellimplantátumok vannak?

A mellimplantátum “vastagságát” hívjuk profilnak a kerek alapjától a legkiemelkedőbb pontig mérve, a testen kifejezve, hogy a mell mennyire fog kiemelkedni, kiállni (projektálni) a mellkasból. Ennek alapján az implantátum lehet alacsony, közepes és magas profilú, illetve van két kiegészítő méret az átmeneti és extra profilú implantátum. 

 • Alacsony profilú implantátummal kismértékű emelkedést lehet elérni. Az implantátum alapja széles, magassága nem szembeötlő, esztétikus, alkathoz illő finom változást ad. 

 • A közepes profilú implantátum alapja keskenyebb, magassága már látványosabb változást ad. Kedvelt profil, mert lapos, megereszkedett mellekből is telt formát varázsol, ugyanakkor természetes hatású marad..

 • Magas profilú implantátummal erőteljes kiemelkedés érhető el, telt dekoltázs, a mellfelvarrással egybekötött mellnagyobbítás látványos eredményt nyújt. Alapja kisebb átmérőjű, így keskeny mellkasú alkathoz is illeszkedik.

 • Az átmeneti profil a közepes és magas profil közötti magasságot jelent, finoman hangsúlyos melleket eredményez. Gyakran a gyártók adnak egyes márkáknál eltérő elnevezéseket a profiloknak. 

 • Extra magas profillal telt keblek érhetők el úgy, hogy nem az implantátum űrtartalma emelkedik. 

Tudjon meg többet a mellimplantátumokról egy vezető plasztikai sebésztől

 • Minden kérdésére választ kaphat
 • Megismerheti a műtét menetét
 • Személyre szabott árajánlatot készítenek

Melyek a legismertebb mellimplantátum márkák?

A legismertebb mellimplantátum márkák az Allergan, Arion, Mentor, Motiva, Nagor, Polytech és Sebbin. Ezen gyártók termékeit Magyarországon is forgalmazzák, kiemelkedő közülük a Mentor és Motiva implantátumok, ajánlott klinikánkon is ezeket alkalmazzák. 

Mentor mellimplantátumok

A Mentor márkát Amerikában fejlesztették ki a hatvanas évek végén, a nyolcvanas évektől itthon is jelen van a szépségiparban. A Mentor implantátumok tehát már hosszú ideje bizonyították kiváló minőségüket, nők elégedettségét kivívva. Rendelkeznek FDA és CE tanúsítvánnyal, örök garanciát nyújtanak, hosszú az (akár élethosszig tartó) élettartamuk. Igen széles választékot kínál a márka a formát, felületet és profilt illetően: kerek és csepp alakú, texturált és sima felületű, alacsony, közepes, közepes plusz (átmeneti), magas és ultra magas mellimplantátumokat forgalmaz.

Motiva mellimplantátumok

A Motiva implantátumok is rendelkeznek FDA és CE tanúsítvánnyal, hosszú fejlesztések eredményeképpen a legújabb szintű eljárásokat a teljes körű biztonsággal ötvözték. Speciális nanotexturált felülete maximálisan biokompatibilis, kizárja a durva tokképződést, a tok vékony hártya csupán, a felület elősegíti a gyors gyógyulást. Kerek alapon kétféle alakú, klasszikus kerek és természetes kerek implantátum négyféle profillal találhatók meg. A Motiva mellimplantátum szakadás esetén örök garanciát, míg tokzsugorodás ellen 10 év jótállást biztosít.

Hogyan válasszunk mellimplantátumot?

Mellimplantátum kiválasztásánál érdemes különböző szempontokat figyelembe venni, döntés előtt többlépcsős mérlegelésen áthaladni.

 • Az elképzelés szakaszában próbáljunk fel egy olyan kosaras melltartót, amilyen mérettel elégedettek lennénk. Töltsük ki (nejlonzacskóba tett) rizzsel a hiányzó részt. Mérjük le grammban a rizs súlyát, ez hozzávetőlegesen adja meg, hány köbcentis implantátum lenne szükséges. Ezt nevezzük rizspróbának.

 • Az esztétikai szempontoknál vegyük figyelembe az általános társadalmi normákat, környezetünk, pl. munkahelyünk elvárásait. Ennek megfelelően egyeztessük össze ezekkel az egyéni igényeinket, ne törekedjünk kirívó, hatásvadász látványra, mert előfordulhat, hogy nem leszünk elégedettek a kapott reakciókkal.

 • A legjobb választást az űrtartalom, átmérő, profil, forma együttese adja. A sok szempont összehangolásában segít az orvos, aki az egyéni kívánságokat egyezteti az anatómiai adottságokkal, és a testalkathoz illő implantátumot fogja javasolni. 

 • Kiemelten fontos szempont a minőség, az FDA és CE tanúsítványok, a gyártói (örök) garancia és az egyedi termékazonosító szám biztosítják ezt.

A döntés során a legnagyobb teret az orvosi szempontoknak adjuk. Az első konzultáció során mondjuk el az orvosnak elképzeléseinket. Ő pontos mérések alapján határozza meg az alkatilag lehetséges méretet. Ekkor megbeszélhetjük vele az implantátum egyéb jellemzőit, a formát, profilt, textúrát. Elmondja a szóba jöhető megoldások előnyeit, korlátait. A mellimplantátum orvostechnikai eszköz, kiválasztásánál, valamint a behelyezés technikájánál fogadjuk el az orvos javaslatát.

Részletes és pontos válaszokat kaphat Magyarország egyik legnevesebb és legmegbízhatóbb plasztikai sebészeti klinikájától.

Mellimplantátum árak - Mennyibe kerül egy mellimplantátum?

A mellimplantátum árak mellnagyobbítás esetén 1.800.000 forinttól indulnak kerek alakú implantátummal. Pontos ár a behelyezésre kerülő mellimplantátumtól függ.

Fontos tudni, hogy magát a mellimplantátumot nem lehet külön megvenni. A mellimplantátumok orvostechnikai eszközök, csak engedéllyel lehet megvásárolni. Habár az implantátumnak van egy külön ára, a mellimplantátummal kapcsolatos összegek mindig a műtét árát jelentik. 

A mellimplantátum behelyezésével történő mellplasztika az implantátumon kívül a teljes eljárást magába foglalja. Az ár tartalmazza:

 • az implantátumot, így függ ennek minőségétől, fajtájától, márkájától, stb.

 • a megelőző vizsgálatokat,

 • altatást,

 • plasztikai sebészeti műtétet, ennek ára függ a műtéti technikától,

 • klinikai tartózkodás idejére az ellátást,

 • kompressziós melltartót,

 • konzultációt.

A végső, pontos ár tehát minden felmerülő költséget tartalmaz. Összegét a konzultáció keretében plasztikai sebésze személyre szabottan fogja kalkulálni.

Tudjon meg többet a mellimplantátumokról egy vezető plasztikai sebésztől

 • Minden kérdésére választ kaphat
 • Megismerheti a műtét menetét
 • Személyre szabott árajánlatot készítenek

Hogyan történik a mellimplantátum behelyezése?

A mellimplantátum behelyezése mindig altatásban, a megfelelő felkészítés után történik. Az implantátum egy mellben kialakított zsebbe kerül. A behelyezésnél - és már az implantátum kiválasztásánál is - fontos kérdés a műtéti technika és az implantátum elhelyezése, hol legyen kialakítva a zseb. Ez az alkati tényezőktől (mellizom, mellkas, mell mérete), életmódtól, elvárásoktól is függ.

A mellimplantátum kerülhet: 

 • a mellizom alá, amivel természetesebb hatás érhető el.
 • a mellizom fölé, mirigyállomány alá, így teltebb a mell felső része, reflektáltabb a dekoltázs. Ez a technika csak megfelelő mennyiségű mirigyállomány és mellszövet esetén végezhető.
 • Az előző két technika kombinálása, a dual plane technika során az implantátum felső része a mellizom alá, alsó része az izmok felett, a mirigyállomány alá kerül. Csak komoly tapasztalattal rendelkező plasztikai sebészek végzik a módszer nehézsége miatt.

A technikák részletes leírását az erről szóló cikkünkben olvashatja: Hova kerüljön a mellimplantátum?

Mi várható mellimplantátum műtét után?

A műtét után 24 órát a klinikán kell tölteni, ezután a felhelyezett rögzítőkötéssel kísérettel haza lehet térni. Az első napokban jelentkezhet szúró fájdalom, szükség lehet fájdalomcsillapítóra. A térfogat-növekedés miatt jelentkező feszítő érzés néhány hét alatt megszűnik. Négy-hat hétig folyamatosan kell hordani a kompressziós melltartót, hogy az implantátum a kialakított helyzetben rögzüljön. A fizikai aktivitáshoz fokozatosan lehet visszatérni, szauna, szolárium, napozás két hónapig nem ajánlott. A külső hegek teljes gyógyulása hat hónap, a belsőké két év. A kontroll alkalmakra a gyógyulás első heteiben, később ritkábban, a teljes gyógyulás után kétévente kerül sor. A mellplasztika utáni teendőket orvosa részletesen el fogja mondani.

Tudjon meg többet a mellimplantátumokról egy vezető plasztikai sebésztől

Mikor szükséges mellimplantátum csere műtét?

Mellimplantátum csere műtétre a legtöbbször akkor kerül sor, ha másik méretet szeretnénk, vagy az elmúlt évek alatt megváltozott a mell formája, ami felvarrással, nagyobb mérettel korrigálható.

Ritka esetekben az alábbiakban felsorolt helyzetben is szükséges lehet a mellimplantátum csere:

 • Régebben beültetett, nem megfelelő minőségű implantátumok esetében fordulhat elő, hogy az implantátum elöregedett, cserére szorul. A mai implantátumok igen tartósak.

 • Ha az implantátum megsérült. Ez csak extrém helyzetben, súlyos balesetnél fordul elő.

 • Ha deformálódott az implantátum és súlyos tokzsugorodás, ráncosodás alakult ki.

Ismerje meg a mellimplantátum csere műtét részleteit!

Milyen hosszú a mellimplantátum élettartama?

A mai, modern, újgenerációs mellimplantátumok élettartama 20-25 év, sőt, a prémium kategóriás implantátumot akár élete végéig is viselheti tulajdonosa. A tartósság szoros összefüggésben áll a minőséggel, amit az FDA és CE tanúsítvány szavatol. Ezekkel a tanúsítványokkal rendelkező prémium kategóriás implantátumok esetében a gyártó örök garanciát vállal a szavatosságra. Ezt a minőséget és tartósságot nyújtják a kohezív szilikon gél töltetű, többrétegű fallal és termékazonosító gyári számmal rendelkező implantátumok, mint például a klinikán használt Mentor és Motiva márkák.

Mikor szükséges a mellimplantátum eltávolítása?

Az implantátum eltávolítására sor kerülhet a páciens kérésére vagy az orvos javaslatára több okból is. 

Előfordulhat, hogy a páciens alakja megváltozott, és ehhez már illeszkedik a valaha kívánt mellméret. Jelentős fogyás miatt a mell zsírszövete elvékonyodott, vagy a mirigyállomány csökkent annyira, hogy az implantátum már nem komfortos, láthatóvá, tapinthatóvá válik. A nagyobb mértékű hízás következtében pedig implantátummal együtt már túl nagynak tűnhet a mell.

Sérülés, szakadás, szivárgás miatt kell eltávolítani az implantátumot, előfordulhat, hogy a képalkotó vizsgálatok során derül ki ez. Egyedi esetekben bizonyos betegségek, egészségi állapot is indokolttá tehetik az implantátum eltávolítását. 

Tudjon meg többet a mellimplantátumokról egy vezető plasztikai sebésztől

Milyen mellimplantátum betegségek, szövődmények léteznek?

Az implantátum testbarát anyag, nem jelent veszélyt az egészségre, betegséget önmagában nem okoz. Nem igazolódott be annak a gyanúja, hogy implantátummal rendelkező nők körében magasabb lenne a daganatos megbetegedések száma. Ugyanígy alaptalan a félelem az allergiás reakciótól, az orvosi tisztaságú szilikon nem okoz allergiát. A műtét utáni kellemetlenségek (fájdalom, feszülés, ödéma, hátfájás) normál velejárók, néhány nap, hét alatt elmúlnak. Más jellegűek a mellimplantátum szövődmények, amelyek a gyógyulás során vagy később, akár évek múlva lépnek fel. 

 Előfordulásuk igen ritka, ám tudni kell az alábbiakról: 

 • lecsúszott, elmozdult mellimplantátum: az implantátum általában csak az egyik oldalon elmozdul, mintha a mell lefelé csúszott volna
 • dupla kontúr (double bubble): az implantátum a mell alatti redő alá csúszik, ezért látszik a kettős ív
 • rippling, wrinkling mell: az implantátum széle gyűrődik, ráncosodik, főleg a mell belső vagy oldalsó szélénél, mozgáskor látszik
 • repedés: az implantátum fala megreped, a szakadás következtében szivárgás lép fel a szövetek felé, gyulladás, keményedés, duzzanat alakul ki 
 • tokzsugorodás: az implantátum körül kiépülő szövet megvastagodik, keményedik, és nyomja az implantátumot
 • kilökődés: gyulladás lép fel az implantátum körüli szövetekben, a mell érzékennyé válik, folyadékszivárgás, kellemetlen szag jelentkezik

Fontos tudni még, hogy sokszor nem a mellimplantátum okozza a felmerülő problémát, hanem a nem megfelelő műtéti körülmények vagy a hiányos szakmai tudás. Ezért is rendkívül fontos, hogy felkészült, profi, kiváló referenciákkal rendelkező plasztikai sebészetet és orvost válasszon!

Tudjon meg többet a mellimplantátumokról egy vezető plasztikai sebésztől

Gyakran ismételt kérdések

Melyik a legjobb mellimplantátum?

Az a legjobb mellimplantátum, amelyik méretben, formában a legharmonikusabban illeszkedik az alakhoz, kielégíti az esztétikai elvárásokat, minőségében és élettartamában a ma elérhető legtöbbet nyújtja, hiszen évtizedekre szóló döntésről van szó. 

Mikor nyeri el a mell a mellimplantátum beültetése után a végleges formáját?

A beültetés utáni első hat hét a felszíni sebek gyógyulása mellett az implantátum rögzülésének ideje. Ezalatt kerülni kell a jelentősebb mozgást, fizikai terhelést. A mellek sokszor kemények, az implantátum fokozatosan épül be a szövetekbe. Hat hónappal a beültetés után várhatjuk, hogy az implantátum elhelyezkedett, és ezzel kialakult a végleges forma.

Mekkora mellimplantátumra van szükségem?

Az egyéni elképzelések mellett az orvos javaslata segít a méret meghatározásában. Nemcsak a köbcentiben kifejezett térfogat alapján kell kiválasztani a megfelelő méretet, a látványt az implantátum átmérője és profilja is nagyban befolyásolja.

Mellplasztika műtétek 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Kérdése van? 
Kérjen időpontot ingyenes konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.

Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.