Gynecomastia Budapest 

​Műtét most 30% kedvezménnyel!
  • Első osztályú szolgáltatás luxus környezetben
  • Ingyenes konzultációs lehetőség
  • Műtét akár 1-2 napon belül

Ha felkeltettük érdeklődését, jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!

​A gynecomastia egy olyan egészségügyi állapot, amely a férfiaknál a mell megnagyobbodását, női mellre való hasonlóságát ho​rdozza magában. A kiváltó okai ennek a kondíciónak elég sokrétűek. Eredhet genetikai adottságból, okozhatja ​hormonháztartási zavar és gyakori, hogy túlsúllyal küzdőknél fogyás után marad meg túl sok zsírszövet a mellben.

Mi ​az a gynecomastia?

 A gynecomastia a mell kóros megnövekedése férfiaknál, amely nem tipikus, de viszonylag gyakran előforduló állapot. Általában inkább esztétikai problémát jelent, gyakori az aszimmetria is, ugyanakkor szélsőséges esetekben fájdalommal is járhat - a valódi gynecomastia esetén gyakori a mellbimbó érzékenysége.

Pubertás korban gyakori a gynecomastia, ami az esetek túlnyomó részében megszűnik, elhízás, túlzott ösztrogén-termelés és esetleges genetikai adottságok miatt maradhat meg felnőtt korban is. Ma már a gynecomastia nem feltétlenül tartós állapot, klinikánkon műtéti úton lehetőség van ​eltávolítani a mellszövet-többletet.


A gynecomastia jelentése

A gynecomastia megnevezés a görög gyne (női) mastos (mell) szavak összetételéből ered, ami jól kifejezi ennek az állapotnak a lényegét. 


A gynecomastia okai

A férfi mellnagyobbodás oka legtöbbször az ösztrogén termelés változása, amely során az ösztrogén növekedési hormonként hatva növeli meg a férfi mellét. Az esetek 25%-ában ismeretlen marad a konkrét kiváltó ok és ritkán, 10-20%-ban gyógyszerek mellékhatásaként jelentkezhet mellnagyobbodás.  

Először 10-12 éves korban jelentkezhet gynecomastia, ami legtöbbször nagyjából másfél év alatt elmúlik. Idősebb korban pedig a tesztoszteron szint csökkenése miatt a bőr alatt zsírszövet rakódhat le, ami szintén okozhat időseknél mellnagyobbodás. Elégtelen táplálkozás, rosszul megválasztott vagy kivitelezett diéta esetén is léphet fel gynecomastia.

A gynecomastia okai lehetnek egyes gyógyszerek,​ amelyek nem-fiziológiás mellnagyobbodás okoznak. Ritkán krónikus betegségek, mint veseelégtelenség és májelégtelenség szövődményeként is jelentkezhet nagyobbodás az emlőknél. 


A gynecomastia tünetei

A gynecomastia klasszikus tünete a férfi mell megnagyobbodása egy tapintásra puhább, bőr alatti szövet mellbimbók alatti lerakódása által. A mellszövet nem zsírszövet, emiatt más a tapintása - előfordulhat azonban hátramaradó zsírszövet miatt kialakuló állapot is. Lehetséges, hogy csak az egyik mellen alakul ki, ugyanakkor az esetek többségében mindkét mell szimmetrikus megnagyobbodásáról van szó. A mellbimbó érzékenysége nagyon gyakori tünet.

Vannak atipikus tünetek is, amelyek előfordulása ritkább: bőrráncosodás, mellbimbó visszahúzódása, tej-kiválasztódás prolaktint termelő tumor miatt. 


A gynecomastia kezelése

 

Klinikánkon a gynecomastia kezelése műtéti beavatkozás révén történik, amelyet megelőz több konzultáció vizsgálat is. Ezek a vizsgálatok azt a célt szolgálják, hogy kiszűrjük az olyan tényezőket, amelyek negatívan befolyásolhatják a beavatkozást. A teljes körű kivizsgálás szükségszerű, általában laborvizsgálatokat, EKG, ultrahang- és röntgenvizsgálatokat jelent. Fontos tudni, hogy ezeket a vizsgálatokat klinikánkon, külön díj felszámolása nélkül végezzük!

Maga a beavatkozás altatásban történik, a sebészünk a műtét során eltávolítja a fölösleges szöveteket. Nagyobb mértékű mellnagyobbodás esetén pedig a felesleges bőrt is eltávolítja ezáltal biztosítva az esztétikusabb megjelenést. Gyakori kezelési mód, illetve klinikánkon inkább kiegészítő kezelésként alkalmazható a zsírleszívás, amellyel a mell környékén lerakódó zsír eltávolítható a még jobb eredmény érdekében. 

A műtét időtartama általában 1,5-2 óra, amelyet követően egy éjszakát a klinikán kell tölteni, amely idő alatt hozzáértő felügyeletet és teljes ellátást biztosítunk Önnek. Másnap sebészünk megvizsgálja, felhelyezi a vízálló kötést és a mellkasi szorító kötést (ezt 8 hétig viselnie kell). A felszívódó varratoknak köszönhetően a hegek gyorsabban gyógyulnak, és varratszedésre sem kell visszajönnie. 

 

Gynecomastia ​műtét utáni tudnivalók

Miután megtörtént a beavatkozás és elhagyta klinikánkat, kontrollvizsgálatokra a hetedik és tizennegyedik napon, illetve a hatodik és tizenkettedik héten kerül sor. Az első héten mellőzni kell minden megerőltetőbb tevékenységet, és csak a második héttől kezdhet el visszatérni megszokott életviteléhez. ​Megfelelő ​gyógyulás esetén hat hónap alatt gyógyulnak be teljesen a külső hegek, míg a belső hegeké maximum két év - érdemes használni hegkezelő krémet a gyógyulás segítésére. 

Gynecomastia előtte-utána képek

Gynecomastia vélemények

Reméltem, hogy ha leadom a súlyfeleslegem, akkor végre nem lesznek ennyire nőiesek a melleim. Már tinédzser korom óta kísértett ez a probléma, és amikor elértem az optimális súlyom, nem szűnt meg. Utánanéztem, és kiderült, hogy gynecomastiám van. A műtét segített, aminek köszönhetően ma már jobban érzem magam! - Áron, 29 éves

​A túlságosan nőies melleim miatt soha nem éreztem igazán jól magam, ​ami a párkapcsolataimra is hatással volt. A gynecomastiáról a háziorvosomtól hallottam, és úgy éreztem, hogy mindenképpen meg kellene próbálnom változtatni. ​A klinikán a plasztikai sebész nagyon rendes volt, mindent elmagyarázott, és ​nagyon jól döntés volt a műtét. Most ​elégedett vagyok a mellkasommal. - László, 40 éves

​A gynecomastia ​16 éves koromban alakult ki. Eleinte úgy tűnt nem lesz tartós, de amikor a korai felnőtt éveimet végigkísérték a lógó ​melleim, és a miattuk érzett bizonytalanság, egy ponton betelt a pohár. A plasztikai sebészet egy remek találmány, és a hozzáértő kezek a klinikán olyan mellkast varázsoltak nekem, amire mindig is vágytam! - Péter, 35 éves


​Gynecomastia árak Budapesten

 Klinikánk sebészei egyedi ajánlatokat dolgoznak ki minden esetben, figyelembe véve a szükséges lépéseket és igényeket. Alapvetően a gynecomastia kedvezményes ára 750 -900 ezer forint környékén mozog. 

Gynecomastia részletfizetéssel is!

Klinikánkon természetesen van lehetőség részletfizetésre is. Ennek módjáról és menetéről konzultáció keretében adnak kollégáink bővebb tájékoztatást.


Mi legyen a következő lépés?

 Első lépésként érdemes bejelentkezni az első, ​ingyenes konzultációra, amely során felmérjük az Ön igényét, a beavatkozás szükségességét. Itt megismerheti orvosát, aki segítséget tud adni abban, hogy meghozza a döntést a gynecomastiával kapcsolatban, és együtt felvázolhatják a további lépéseket. Jelentkezzen be konzultációra még ma!

 

Gynecomastia - Gyakran Ismételt Kérdések

 

Mennyi ideig tart a gynecomastia műtét és a lábadozás?

Klinikánkon általában 1,5 - 2 óra a műtét, amelyet egy 24 órás bennfekvéses időszak követ. Ezután egyhetes pihenést javallott, megterhelő fizikai tevékenységek nélkül, és nagyjából a második héten lehet visszaállni a normál életmódra.

 

​​Gynecomastia műtét után edzés mikortól szabad?

A felsőtestet (mell és hát) érintő edzésformákat kerülni kell legalább három hétig, majd a negyedik héttől kezdhető el kisebb súlyokkal a felsőtesti edzés. A hatodik héttől lehetséges normál edzést folytatni, különös figyelmet fordítva a mellkast érintő gyakorlatokra.

 

Mikor látható a gynecomastia műtét eredménye?

Alapvetően a műtét után már laposabb, férfiasabb mellei lesznek. A végleges forma azonban csak 3-4 hónap után alakul ki, ekkora már az újrakezdett edzés is kifejtheti formáló hatását, illetve a varratok is teljesen felszívódnak, a hegek pedig szinte mind teljesen begyógyulnak.

 

Az ország egyik legszebb klinikája Budapest szívében

A Plasztikai Sebészeti Centrumnál alapításunk óta arra törekszünk, hogy megmutassuk és kiemeljük pácienseink szépségét.

Ha Ön is plasztikai beavatkozáson gondolkozik és ehhez a lehető legjobb plasztikai sebészetet szeretné választani, kattintson a lenti gombra és ismerje meg, melyek azok az érvek, amelyek miatt érdemes minket választania!

Jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!