A mellimplantátum fajták tulajdonságai

 • Első osztályú szolgáltatás luxus környezetben
 • Ingyenes konzultációs lehetőség
 • Műtét akár 1-2 napon belül

Ha felkeltettük érdeklődését, jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!

​A napjainkban használatos mellimplantátumok folyékony szilikonnal vannak feltöltve. A rendkívül rugalmas implantátumok többféle alakkal is elérhetőek, így mindenki megtalálhatja közöttük azt a típust, amely leginkább megfelel vágyainak és persze testi adottságainak.​

Jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!
​A mellimplantátum típusok rendszerezése


 • Textúra​. Azaz a külső felület: kezdetben teljesen sima felületű implantátumokat gyártottak, de később, megfelelő tokképződés érdekében finoman texturált (érdes) implantátumokat kezdtek el készíteni. Ma a legtöbbször a texturált verziót ajánlják, mivel csökkenti a tokzsugorodás kockázatát.
 • Anyag.​ Kétféle anyagot alkalmaznak az implantátumok gyártása során. A fiziológiás sóoldattal töltött implantátumok előnye, hogy akár növelhető a méretük beültetés után is, de hátránya, hogy nem igazán természetes a hatásuk. Ma inkább a szilikonos mellimplantátumokat használjuk, mivel jobb a tartásuk, tartósabbak és természetesebb hatást kölcsönöznek.
 • Profil. ​A mellimplantátumok esetében a profil lényegében a vastagságot jelenti. Magas, közepes és alacsony profilokat különböztetünk meg.
 • Forma​. Két formát különböztetünk meg, a kerek és az anatómiai - vagy más néven csepp alakú - formákat. Ezekről mindig sebészével együtt döntenek, mivel a meglévő forma és méret, valamint a testalkat, illetve a kialakítandó mellek formája és mérete határozza meg, hogy melyik típus kerül kiválasztásra.

Bővebben a mellimplantátum profilokról

A konzultációk során Ön és orvosa az eredeti mellméret és az elérni kívánt eredményhez igazodó profilt választják majd ki, méghozzá úgy, hogy a természetes, vonzó hatás meglegyen.

​Alacsony profilú implantátum

Az alacsony profilú implantátumokkal nagyon finom, esztétikus változás érhető el. Általában kisebb mértékű megemelésre alkalmas, ami nem jár ugyan szembetűnő eredménnyel, de a testalkathoz illő, természetes hatást kölcsönöz. Egy alacsony profilú anatómiai implantátummal az egész mell megemelhető, természetes, csinos benyomást keltve.

​Közepes profilú implantátum

Közepes profilú implantátummal a kis mellekből lehet természetes hatású és teljesen testalkathoz illő melleket kialakítani. Gyakori, hogy a közepes profilt találják a hölgyek megfelelőnek, lévén nem olyan feltűnő mint egy magas profilú, de mégis megadja azt a formát és méretet, amelyre vágynak. A közepes profilú implantátumokkal - amennyiben esetleg felvarrással együtt történik a beültetés - nagyon szép eredményeket lehet elérni, akár kis méretű, akár mondjuk megereszkedett, vagy laposabb mellek átalakításáról van szó.

​Magas profilú implantátum

A magas profilú implantátumok vastagabbak az átlagosnál, ami gyakorlati szemszögből nézve azt jelenti, hogy jobban kiemelkedik a mell a mellkastól, ezáltal erőteljesebb dekoltázst kialakítva. Kombinált mellműtéteknél gyakori a kerek, magas profilú implantátumok alkalmazása, ezzel a felvarrás és a mellnagyobbítás rendkívül látványos eredményt produkálhat.


Bővebben a mellimplantátum formákról

Általánosan elmondható, hogy két implantátum forma van:

 1. a kerek és
 2. az anatómiai (csepp alakú).

Klinikánkon is ezt a két formát ajánlják sebészeink, figyelembe véve az Ön igényeit, elvárásait és adottságait. A mellnagyobbítás anatómiai implantátummal (vagy ahogy a köztudatban szerepel csepp alakú) ​természetesebb hatást eredményez, ezért sokan ezt a fajtát részesítik előnyben. Ennél az implantátum típusnál általában a ​közepes profil a megfelelő.

Most vizsgáljuk meg a mellimplantátum méreteket egy kicsit részletesebben!


Bővebben a mellimplantátum méretekről

A megfelelő méret kiválasztásánál számos tényezőt kell figyelembe vennie Önnek is és természetesen orvosának is. Ezek a tényezők:

 • Az Ön elképzelései, elvárásai
 • Az Ön alakja, méretei, általános kinézete és arányai
 • Az Ön életmódja (sport, munka stb.)
 • A meglévő mellszövet mennyisége
 • Mellkas és mellek szélessége

Ezen tényezők közül nem egy szubjektív, de mindenképpen figyelembe kell venni őket a tökéletes eredmény elérése érdekében. A klinikánkon zajló konzultációk során mind szóban, mind a gyakorlatban lehetősége lesz arra, hogy kipróbálja, lássa, milyen eredményre számíthat, hogyan néz majd ki a műtét után.

A méretek tekintetében három dimenzióval jellemezzük az implantátumokat:

 • mellimplantátum méret (cc-ben, azaz köbcentiméterben kifejezve): 120 és 800 köbcentiméter között érhető el
 • mellimplantátum átmérő (centiméterben kifejezve): 9-17 centiméter között
 • mellimplantátum vastagsága (centiméterben kifejezve): 2,5 - 6,5 centiméter között

A ténylegesen választható méretek eltérhetnek az implantátum profiljától és alakjától függően.

Az ország egyik legszebb klinikája Budapest szívében

A Plasztikai Sebészeti Centrumnál alapításunk óta arra törekszünk, hogy megmutassuk és kiemeljük pácienseink szépségét.

Ha Ön is plasztikai beavatkozáson gondolkozik és ehhez a lehető legjobb plasztikai sebészetet szeretné választani, kattintson a lenti gombra és ismerje meg, melyek azok az érvek, amelyek miatt érdemes minket választania!

Jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!