Az orrsövényferdülés műtétem véget vetett a horkolásnak!

25 éve élek boldog házasságban feleségemmel és már két gyönyörű gyermekkel is megajándékozott bennünket a sors. Évek óta békesség honol a házunkban, soha nem volt jellemző családunkra a hangoskodás, a veszekedés vagy az agresszió. Egyetlen egy probléma van évek óta a kapcsolatunkban párommal, az pedig az éjszakai alvás. Pontosabban az alvás része még megy is a részemről, ám feleségem állandóan arra panaszkodik, hogy miattam kialvatlan. Ez kezdetben még nem is volt olyan nagy probléma, ám az utóbbi években már kezdenek eldurvulni a dolgok. Vagy az ő türelme kezd elfogyni vagy az én tüneteim kezdenek erősödni.

Rendszeresen visszatérő éjszakai jelenet, hogy míg én békésen alszom, párom hol a könyökével hol a térdével „békésen” felébreszt és kialvatlan női modorral megkér, hogy legyek szíves abbahagyni a horkolást mert ő már órák óta miattam le sem tudja hunyni a szemét. Persze én megígérem neki, hogy hagyni fogom, ezért taktikusan átfordulok a másik oldalamra és fél percen belül már újra az igazak álmát alszom. Ám elmondása szerint, mintha a falnak beszélt volna, ugyanúgy húzom tovább a lóbőrt, ő pedig percenként ébreszt fel, egyre barátságtalanabb módon, még végül a nappali kanapén nem végzem közös megegyezés alapján.

Orrsövényferdülés műtét

Jelentkezzen be hozzánk ingyenes konzultációra most, és intsen búcsút a horkolásnak egy életre!

A hangos horkolásom tönkreteszi a házasságomat!

Mivel az utóbbi néhány hónapban többet aludtam már a nappaliban mint a szerető feleségem mellett, egyre jobban megromlott köztünk a viszony.

Egyikünk sem tudja rendesen kialudni magát. Ő a horkolásom miatt, én pedig az állandó felébresztgetés miatt.

A morcos estéket a bajokkal teli nappalok követik. Mostanában ugyanis egyre többször szenvedek arcüreggyulladásban és korábban középfül gyulladásom is volt. Nem túl könnyű mostanában velem, hiszen az állandó betegségek és a kialvatlanság már a hangulatomra is rányomta a bélyegét.

Az orvosok mindig adnak antibiotikumot és szerencsére férfi létemre, jól viselem a betegség tüneteit, ám az éjszakai kialvatlanság pokollá teszi az életünket. Legutóbb a házi orvosom meg is kérdezte, hogy szoktam-e horkolni mostanában. Persze becsületesen bevallottam, hogy néha előfordul, ezért azt javasolta, hogy menjek el és vizsgáltassam meg az orrsövényem, mert orrsövény ferdülésre gyanakszik a gyakori gyulladásos problémák és a horkolás miatt. Meglepődtem, hogy mi köze lehet az orrnak a horkoláshoz és a gyulladásokhoz, de azért egy kicsit meg is nyugodtam, mert reményt láttam  mostanában folyó családi drámánk lezárására.

Az orrsövény ferdülés az oka mindennek!

Minden erőmet összeszedve, végül elmentem a fül-orr-gégészetre, ahol a doktor úr megállapította, hogy nekem bizony orrsövény ferdülésem van. Elmondta, hogy milyen tünetekkel és mellékbetegségekkel járhat ez a betegség.

Bár panaszokkal közvetlenül nem jár, az éjszakai horkolásomat minden bizonnyal ez okozza, ugyanis a ferde orrsövény miatt nehezebben lélegzek az orromon, ezért a szájamon vagyok kénytelen ezt pótolni.

Elmondta, hogy a emiatt, hogy nehezebbé vált az arcüregem szellőzése, kialakult az arcüreggyulladás és a középfülgyulladás. Megemlítette azt is, hogy a szájon át való tartó légzés garat- és gégehurutra valamint alsó légúti fertőzésekre is hajlamossá tehet.

A megoldást az orrplasztika területéhez tartozó orrsövényferdülés műtétben látta, amit pár hét után el is végeztettem egy erre specializálódott, profi szakemberekből álló klinikán. Az orvosok barátságosak, a nővérek kedvesek voltak, a műtét fájdalommentes, az eredmény pedig rövid távon észlelhető volt. Bár a felépülési időszakra több hetet mondtak a specialisták, párom már néhány nap után csókokkal ébresztett önmaga mellett az ágyban, mint azt oly sok éven át már tette korábban is. Megszűntek a parázsviták és újra boldogan, egy ágyban fekhetünk és kelhetünk minden nap, egymás mellett.

Orrsövényferdülés műtét

Jelentkezzen be hozzánk ingyenes konzultációra most, és intsen búcsút a horkolásnak egy életre!