Minden, amit a gynecomastiáról 2017-ben tudnia kell

A mellekkel való elégedetlenség nem csak a hölgyek számára okozhat problémát, hanem bizony a férfiaknál is adódhat gond az érintett területtel és a mellplasztika erre is megoldással szolgál. A mellkas tájékán a kórosan megnövekedett mirigyállomány önértékelési zavarokat és öltözködési gondokat okozhat az érintett férfiak számára. A hormonális változások, egyes gyógyszerek szedése vagy akár az elhízás is járhat nőiesen megnövekedett mellekkel.

A gynecomastia műtét sebészeti úton nyújt segítséget mindazoknak, akik szeretnék a testalkatukhoz megfelelő, férfias vonalakat visszanyerni.

 

Mit is jelent pontosan?

 

Eredete:

A gynecomastia görög eredetű szó, és a férfi mellek megnagyobbodását jelenti. Kiejtése magyarul: ginekomasztia. Általában mindkét oldalt érinti a probléma, de ritkán előfordulhat, hogy féloldali jelenségről van szó.

Okai:

 • Hormonális okok
 • Elhízás

A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy legtöbbször az említett hormonális okokra, valamint az elhízásra vezethető vissza a férfi mellek kóros elváltozása. Amennyiben a hormonok tehetőek felelőssé, úgy a jelenséggel már a pubertás korban találkozni. Egyes, testépítők által szedett étrend-kiegészítők és izomtömeg növelő szteroid hormonok is állhatnak az elváltozás hátterében. Ha többet szeretne megtudni a gynecomastia okairól és tüneteiről, kattintson ide!

 
 

A gynecomastia műtétről

A zsírleszívás ma már rutin műtét

A napjainkban már a legtöbb plasztikai beavatkozás alkalmával használt zsírleszívás nem mindig volt ilyen elterjedt. A technológia tökéletesedése és a felhasznált korszerű eszközök a nyolcvanas évektől váltak egyre gyakrabban választottakká.

Hogy zajlik a beavatkozás?

A ginekomasztia esetében felhalmozódott zsírszövet eltávolításában is fontos szerep jut az eljárásnak. Sok esetben már maga a zsírleszívás is szép eredményeket produkálhat. A felgyülemlett zsírt egy egészen apró, mindössze 2-3 mm-es metszésen keresztül szívja le a szakember, majd ha szükséges, akkor a mirigyállomány eltávolítása következik.

Regenerálódás

A zsírleszívás egy vékony heggel gyógyul, ami a későbbiekben alig lesz látható.

Hormonális okok ellen

Amennyiben elhízás okozta a mellek megnagyobbodását, úgy gyakran már a zsírleszívás is elegendőnek bizonyul. Ha hormonális okok is állnak a háttérben, akkor sokszor csak a mellmirigy eltávolítása segíthet.

Hogy zajlik a beavatkozás?

Ezt a mellbimbó alsó részét ejtett bemetszésen keresztül oldja meg a szakember. Mivel a bőr sajátosságaiból adódóan még nagyobb mennyiségű mirigyeltávolítás esetén is könnyedén visszahúzódik, így elegendő egyetlen heggel járó bőrkimetszés. Az eljárás altatásban javasolt, hiszen így garantált fájdalommentesség érhető el.

Regenerálódás és gyógyulás

Hasonlóan a női mellplasztikához, a férfiak esetében alkalmazott műtét után is szükség van egy speciális kompressziós ruházat viselésére, mely segíti a bőr letapadását és a gyógyulási időszak felgyorsítását. A regenerálódás és a sebgyógyulás érdekében a nehéz fizikai munka és a sportolás körülbelül másfél-két hónapig még kerülendő a gynecomastia műtét után.

 
 

Milyen eredmény várató a gynecomastia műtét után?

A korszerű műtéti eljárásnak köszönhetően az érintettek visszanyerhetik testük férfias vonalait és ez a magabiztosságon is egyértelműen meglátszik majd. Míg a nőknek sok esetben elnézi a társadalom azt, ha elégedetlenek egy-egy testrészükkel, ám ez a férfiak esetében korántsem így van. A külsőségekbe vetett önbizalom megmutatkozik az erősebbik nem tagjainak viselkedésén, kiállásán, magabiztosságán, ezért az érintettek számára a műtét indokoltsága egyértelmű.

A gynecomastia után körülbelül két hónappal már látható a végeredmény, a hegek pedig szinte nyomtalanul gyógyulnak.


 

Rólunk mondták:

 • Nagyon köszönöm az éjszakai stáb munkáját, hogy segítettek és vigyáztak rám! A Doktor úrnak pedig az odafigyelő és profi munkáját! A Doktor úr miatt választottam Önöket!
  Zsuzsa
 • Mindenki segítőkész volt és kedves, a műtét után sem volt semmi problémám. Lila folt sem jelent meg a szemkörnyéken. Sokkal jobban érzem magam így, hogy meg lett csinálva az orrom, nagyon köszönöm!
  Gréta
 • Nagyon régóta elégedetlen voltam a melleimmel, kis mérete miatt önbizalom hiányban szenvedtem. Elhatároztam hogy mindenképpen megműttetem magam.Internetes oldalakon próbáltam információt gyűjteni. Így találtam rá a Budapest Plasztika hirdetésére. Időpontot kértem,nagyon kedvesen fogadták jelentkezésemet,és felmerülő kérdéseimet. Orvosom személye nagyon szimpatikus, és magabiztos volt. A műtét tökéletesen sikerült, nagyon boldog vagyok az új melleimmel, visszanyertem nőiességemet. Ezúton is köszönetet szeretnék mondani a Budapest Plasztikai Intézet dolgozóinak, kedvességükért, figyelmességükért, segítőkészségükért.
  Mónika
 • Számomra kiváló az intézmény, szolgáltatás, nővérek, recepciósok, orvosok, orvosom.
  Betti
 • Hálás vagyok nektek, hogy visszanyertem régi formámat és újra nőnek érzem magam! Köszönöm a nagyszerű ellátást, tényleg mindenki irtó kedves volt, az asszisztensek nővérek és örök hálával tartozom a sebészemnek is.
  Gabi