Milyen mellimplantátum fajták léteznek?

Kevés olyan nő létezik, aki tökéletesen elégedett lenne melleivel. Legtöbben túl kicsinek találják kebleiket, mások azok formájával, tartásával nincsenek megelégedve. A mellnagyobbítás során az előzetes megbeszélések alapján kiválasztott implantátum méret kerül beültetésre, mely 15-20 éven keresztül biztosan a helyén marad, s így hűen szolgálja a nőies, vonzó megjelenést ruhában vagy anélkül.

A leggyakrabban felmerülő kérdés az szokott lenni a páciensek körében, hogy milyen mellimplantátumra essen a választás. A napjainkban használatos szilikon implantátumok többszörös minőségbiztosításon mennek keresztül, és a gyártók komoly cseregaranciát is vállalnak. Az implantátumok tokja szilikonból készül, s míg korábban kizárólag sima falúakat állítottak elő, addig mára megjelentek a texturált felülettel rendelkezőek.

Ennek legfőbb oka a kapszulaképződés kockázatának csökkentése. Erről már a legtöbben hallottak, ugyanis arról van szó, hogy a szervezet természetes védekező reakciókánt egy kapszulát hoz létre a bekerülő idegen anyag, így a szilikon implantátum körül is. Ezzel akkor van probléma, ha a kapszula keménnyé válik és így akár fájdalmat is okoz.

Budapest Plasztikai Intézet - Mellimplantátum fajták

Mellimplantátum fajták

Alapvetően kétféle anyagból lehet az implantátum anyaga. A fiziológiás sóoldattal töltött típusok tetszés szerint tölthetőek a műtét közben, vagy akár hetekkel a műtétet követően is. A 10-14 éves élettartammal bíró implantátumok azonban idővel zsugorodni kezdenek, és tapintásuk sem elég természetes. Nem véletlen tehát, hogy a legtöbben a szilikonnal töltött mellimplantátum fajták mellett szokták letenni voksukat.

A szilikon tulajdonképpen egy széles körben felhasznált anyag, melyet többek között kézkrémekben is megtalálhatunk. Orvosi célokra is régóta használják, s a tapasztalatok szerint az implantátumokba kerülő szilikon-zselé hasonlít leginkább a mellek természetes állagára. Mivel szövetbarát anyagként tartható számon, így attól sem kell tartani, hogy kilökődne.

Mellimplantátumok fajtái a forma tekintetében

Kerek vagy csepp alakú implantátumok közül válogathatnak a műtét előtt állók. Ugyan a csepp formájúak használatával természetesebb hatást érhetünk el, de ha például a nem megfelelő melltartóviselés következtében elmozdulnak a helyükről, akkor az igen látványos, és nem minden esetben esztétikus tud lenni. Ellenben a kerek implantátumokkal nem fordulhat elő ilyen probléma, bár ezek kevésbé természetesek.

Nem elegendő azonban csak a formára odafigyelni, ugyanis a mellimplantátum fajták vastagság és magasság tekintetében is eltérőek. A különféle profilok közötti választás során érdemes a kívánt forma elérését szem előtt tartani, de nem mindegy az sem, hogy mekkora keblekkel rendelkezik a páciens, milyen a bőrfelszín, vagy hová szeretnénk beültetni az implantátumot.

Az izom alá ültetettek segítségével szintén sokat tehetünk a természetesebb összhatás érdekében.

Mellnagyobbítás Budapest - Mellimplantátum fajták

A mellimplantátum fajták közötti választás során az elérni kívánt méret és forma meghatározása talán a legnehezebb. A nők szeretnének minél méretesebb kebleket, holott sokszor a testalkathoz ez már nem passzolna. A szakemberek rendszeresen hangsúlyozzák, hogy a legfontosabb a harmonikus összkép megteremtése, mely nem biztos, hogy 400 cc feletti implantátumokkal lehetséges csak.

A túl nagy méretek hátrányaira is fel szokták hívni a plasztikai sebészek a figyelmet, hiszen egy bizonyos köbcenti felett már hát-és vállfájásra lehet számítani, hogy az alvás vagy a sportolás során tapasztalt kellemetlenségekről már ne is szóljunk. A média által keltett hamis és pszichét romboló tévhiteket érdemes lenne már eloszlatni.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a keblekkel való elégedetlenségnek mindennapjaink megrontójává kellene válnia, hiszen a mellnagyobbítás számos esetben adta már vissza a nők önbizalmát. A helyes méret megválasztása azonban kiemelt jelentőséggel bír a későbbi komfortérzet és a test elfogadása kapcsán.

 

Rólunk mondták:

 • Nagyon köszönöm az éjszakai stáb munkáját, hogy segítettek és vigyáztak rám! A Doktor úrnak pedig az odafigyelő és profi munkáját! A Doktor úr miatt választottam Önöket!
  Zsuzsa
 • Mindenki segítőkész volt és kedves, a műtét után sem volt semmi problémám. Lila folt sem jelent meg a szemkörnyéken. Sokkal jobban érzem magam így, hogy meg lett csinálva az orrom, nagyon köszönöm!
  Gréta
 • Számomra kiváló az intézmény, szolgáltatás, nővérek, recepciósok, orvosok, orvosom.
  Betti
 • Hálás vagyok nektek, hogy visszanyertem régi formámat és újra nőnek érzem magam! Köszönöm a nagyszerű ellátást, tényleg mindenki irtó kedves volt, az asszisztensek nővérek és örök hálával tartozom a sebészemnek is.
  Gabi
 • Teljesen elégedettek voltunk mindennel, a nővérek maximálisan, sőt e felett is teljesítették a munkájukat. A jövőben is az Önök intézményét vesszük igénybe, és ismerőseinknek ajánljuk!
  Fruzsi
 • A személyzet nagyon profi, segítőkész és nagyon kedves mindenki.
  Magdolna
 • Szívből örülök, hogy az Önök intézetét választottam a műtéthez. Mindennel nagyon elégedett vagyok: a páciensekkel való törődéssel, a kórházi ellátással, a nővérek segítőkészségével, de legelső sorban kell említenem Gacs doktort! Ő egy igazán szuper doktor és amit alkotott az egyszerűen fantasztikus!
  Zsuzsanna
 • Nagyon köszönöm az éjszakai stáb munkáját, hogy segítettek és vigyáztak rám! A Doktor úrnak pedig az odafigyelő és profi munkáját! A Doktor úr miatt választottam Önöket!
  Zsuzsa
 • Csak gratulálni tudok, olyan szolgáltatást kaptam, mintha egy wellness hétvégén vettem volna részt. Mindent nagyon köszönök!
  Ibolya
 • Szuper csapat, profi ellátás és nagyszerű munkát végzett a sebészem!  köszönöm nektek
  Reni