A fogyni vágyók egyik legnagyobb kihívása: a háti zsír eltüntetése

A hát zsír eltüntetése egy olyan nehézkes és rendkívül összetett feladat, amelyre sok esetben még a legnagyobb és legismertebb edzők is elkerekedett szemekkel tekintenek, hiszen az ott felgyülemlett kisebb nagyobb zsírpárnák leadása nagyon nehéz feladat. Azt természetesen nem mondjuk, hogy lehetetlen – pláne annak fényében, hogy a háti zsírpárnák eltüntetése zsírleszívás útján is megvalósítható –, ellenben hagyományos edzésekkel és speciális étrenddel is csak nagyon hosszú és kitartó munkával tudunk megoldást találni a problémára.

 

Egyre népszerűbb választás, amikor már csak pár apró vonal hiányzik a kívánt alakhoz.

 

A háti zsír legnagyobb problémája

A hátunkra lerakódott zsírréteg alapesetben legalább három nagyon komoly problémát felvet, amelyeket egyáltalán nem szabad félvállról vennie senkinek sem! Ezek a következők:

 

 
 

 
 

 
 

 

A háti zsírpárnák eltüntetése

A háti zsírpárnák eltüntetésének legegyszerűbb módja minden kétséget kizáróan a zsírleszívás vagy a zsírbontás. Hagyományos edzés révén ugyanis nagyon nehéz annyira megmozgatni a hátizmokat, hogy azok helyben kifejtsék zsírégető hatásukat, és bár speciális étrend révén meg lehet szabadulni az ide felhalmozott zsírtól, azonban ezzel együtt más testrészünkről is fogyni fogunk, így például a mellünkből, amiből talán nem szeretnénk.

Amennyiben ezt el akarjuk kerülni, abban az esetben a hát zsír eltüntetése a legegyszerűbben zsírleszívás vagy zsírbontás révén jöhet létre. Előbbi esetben egy műtéti módszerről beszélünk, amelynek során egy szakavatott orvos egy apró bemetszést ejt a problémás terület kevésbé látható közelében, majd egy nagy vákuummal üzemelő cső segítségével egyszerűen kiszívja a felgyülemlett zsírsejteket a hátunkról. Előnye, hogy azonnal láthatjuk a hatását, és akár több kilótól is rögtön megszabadulhatunk, hátránya azonban a magas ár, a fájdalom, valamint az, hogy egy speciális ruhát kell hordanunk egy ideig a beavatkozás után.

 

 
 
 

Amit magáról az eljárásról tudni érdemes

A háti zsírpárnák eltüntetése történhet továbbá zsírlebontó eszközzel is, ami egy szépészeti, majdhogynem kozmetikai beavatkozásnak tekinthető. Többféle alternatíva létezik itt – injekciós, ultrahangos, lézeres és a többi –, amelyek szinte mindegyike műtét nélkül, egy egyszerű kezelés révén képes elolvasztani vagy szétrobbantani a kényes terület zsírsejtjeit, amelyek aztán az anyagcsere folytán ürülnek ki szervezetünkből. Az eljárás előnye, hogy teljesen fájdalommentes.