A zsírleszívás egyik legnépszerűbb formája: kavitációs zsírbontás

Rengeteg ember él ezen a világon, akik fogyni szeretnének, és ehhez rendszerint nagyon alapos terv mentén elhatározzák magukat. Ennek a folyamatnak a részei általában a diétás, illetve fogyókúrás étkezés megkezdése és a rendszeres testmozgás beiktatás, ha pedig ezek nem hoznak eredményt, akkor jöhet valamilyen szépészeti beavatkozás vagy kozmetikai kezelés, mint amilyen a kavitációs zsírbontás.

 

Egyre népszerűbb választás azon nők és férfiak körében, akik gyorsan és egyszerűen szeretnének fogyni.

 
 

 
 

 
 

 

Mi történik pontosan egy kavitációs zsírbontás beavatkozás alatt?

A kavitációs zsírbontás során egy olyan speciális géppel zajlik a problémás testrész kezelése, amellyel lehetőség van akár 40 ezer Hz-es frekvenciáig fókuszált, úgynevezett ultrahanghullám buborékokat gerjeszteni, amely a szervezetünkben vákuumot képez a zsírsejtek közötti kisebb vagy nagyobb térben. Ennek a vákuumnak köszönhetően a zsírsejtek egyszerűen felrobbannak, kipukkannak, felszívódnak a szervezetben, a bennük tárolt méreganyag pedig vizelet útján távozik a testünkből úgy, hogy először a nyirokáramba kerül, ahonnan természetes anyagcsere folytán kiválasztódik a szervezetből.

Ennek is köszönhető, hogy a kavitáció során nagyon sok vizet kell fogyasztania a páciensnek annak érdekében, hogy felgyorsítsák a nyirokrendszer működését, de a testmozgás és a nyirokmasszázs szintén hozzájárulhat az eredményhez. A kavitáció hatására már az első kezelés után azonnal érezni lehet, hogy javul a bőrminőség, rugalmasabbá, kellemesebb tapintásúvá válik, de valódi eredmény, avagy látványos fogyás és ruhaméret csökkenés csak általában 10-15 kezelés után mutatható fel.

Az, hogy valakinek pontosan hány és milyen hosszú kezelésre van szüksége, az rendszerint mindig a kezelt területtől, az elhízás mértékétől, valamint természetesen az egyéntől is függ. A nemkívánatos zsírsejtek ugyanis a kavitációs zsírbontás során bizonyos testrészekről könnyebben eltüntethetők, míg máshonnan lényegesen nehezebben, de például az életkor is befolyásolhatja ezt a tényezőt, fiatalabb korban ugyanis hatásosabb, míg idősebb korban nehezebben reagálnak rá a zsírsejtek.

 

 
 
 

Kinek ajánlott a kavitációs zsírbontás?

A kavitációs zsírbontás nagy általánosságban azoknak a csalódott fogyókúrázóknak ajánlott a leginkább, akik nem akarják átélni többé a jojó effektust, hanem tartós alakformálást akarnak elérni, hiszen ha nincsenek zsírsejtek, akkor nincs, ami visszahízzon, nem igaz. Kiemelten hatásos lehet az eljárás azoknak, akik nem tudnak rendszeresen sportolni, ülőmunkát végeznek, erősen túlsúlyosak, esetleg gyorsan szeretnének komolyabb befektetett energia nélkül fogyást produkálni. Ezen felül hatásos lehet a kavitáció azoknak a súlygyarapodáson átesett változókori nőknek is, akik szeretnének visszanyerni valamennyit önbizalmukból és nőiességükből.