Mellplasztika előtti vizsgálatok Tudnivalók mellműtét előtt

Ismerje meg a beavatkozást közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

Minden orvosi beavatkozás előtt szükséges néhány megelőző szűrővizsgálat elvégzése. A mellplasztika esetében ez hatványozottan igaz, mivel itt több olyan tényezőt is ki kell szűrni, amely akadályozhatja a műtét elvégzését. Egy másik, nagyon fontos célja a vizsgálatoknak, hogy megállapítsák, hogy az általános egészségi állapot egyáltalán lehetővé teszi-e a műtétet. A tesztek és vizsgálatok jelentős részét a klinikán végezik, így az eredményeket azonnal megismeri a sebésze.

A mellműtét előtti vizsgálatok fajtái

Azokat a teszteket és vizsgálatokat amelyeket a plasztikai beavatkozás előtt végeznek, két fő típusra lehet osztani:

  • laborvizsgálatok
  • fizikai vizsgálatok

A laborvizsgálatokon belül van több olyan, amelyet mindenképpen elvégeznek, és vannak, amelyeket korábbi betegségek vagy éppen a páciens kora indokol. A fizikai jellegű vizsgálatok során pedig az EKG, ultrahang- és röntgen vizsgálatokat kell érteni. Az, hogy ezek közül pontosan melyeket kell elvégezni, szintén függ a kortól, kórelőzményektől és az orvos belátásától.

Mellplasztika 10% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Laborvizsgálat mellplasztika műtét előtt

A laborvizsgálat mellplasztika előtt elsősorban vérvizsgálatot jelent, amely kimeneti eredménye egy teljes vérkép és laborkémia lelet. Ezek segítségével többek között látható, hogy megfelelő-e az alvadás, nincs-e gyulladás a szervezetben. Korábbi betegségek esetén további laborvizsgálatokra is szükség lehet, mint például korábbi pajzsmirigy-rendellenességek esetén a TSH vizsgálat.

Vizeletvizsgálatra általában nincs szükség, a legtöbbször korábbi (az előző 2-3 hónapban lezajlott) húgyúti fertőzés esetén szokták kérni az orvosok a vizeletvizsgálatot.

Egyéb vizsgálatok a beavatkozás előtt

A mell ultrahangot és az EKG vizsgálatot mindenképpen el kell végezni a beavatkozások előtt. Ezeken túl kórtörténet és kor alapján mammográfia és mellkasi röntgen elvégzésére is szükség lehet, amely vizsgálatokat szintén a klinikán végeznek el. 

Mell ultrahang

A mell ultrahang vizsgálat egy komplex ultrahangos vizsgálat, amely során az emlők szövetállományát, a nyirokrégiókat (szegycsont és kulcscsont környéki), a hónalj árkot és a nyirokcsomókat is vizsgálják. Ezzel az ultrahangos vizsgálattal megtalálhatóak a ciszták, tályogok, az emlődaganatok (jó- és rosszindulatú egyaránt), diagnosztizálhatóak a tejcsatorna-tágulatok és  gyulladásos elváltozások is. Nőknél általában éves szinten ajánlott elvégeztetni a vizsgálatot, mellplasztika után pedig mindenképpen ajánlott az éves mellultrahang.

EKG vizsgálat

Az EKG vizsgálat alapvető célja a szív állapotának felmérése. A mellplasztikai beavatkozások során is elsődleges szempont a páciens biztonsága, és emiatt fontos, hogy csak olyan egészségi állapotban végezzük el a műtétet, ami ezt lehetővé teszi. Az EKG-vel kiszűrhetőek a szívműködés rendellenességei, és jó eredményekkel zöld utat kaphat mind a műtét, mind pedig az altatás.

Mammográfia

A mammográfiát általában Magyarországon 45 év felett ajánlott gyakrabban (kb. 2 évente) szűrővizsgálatként elvégezni, és efölött a kor fölött a plasztikai műtétekhez is szokták kérni. A mammográfia egy emlő röntgen vizsgálat, amely során felvétel készül az emlőkről, amelyen már az akár 5 milliméteres daganat is látható. Ma már főleg digitális mammográfiát végeznek, amely jelentősen segíti a szűrést, mivel a felvételek nagyíthatók, szükség szerint javítható a minőség is, nincs szükség újabb felvétel készítésére. A mammográfiát a sebész véleménye alapján végzik el, amennyiben szükségét látja.

Mellkasi röntgen

A mellkasi röntgen készítése abban az esetben indokolt, amennyiben a páciens már idősebb (kb. 50 év felett kérni szokták a sebészek), illetve ha volt már korábban olyan betegsége, amely a tüdőt érintette (pl. tüdőgyulladás). Alapesetben nem szükséges elvégeztetni.

További tudnivalók mellplasztika előtt

A mellplasztika előtt van még pár dolog amit érdemes szem előtt tartani. Ilyen fontos dolog az, hogy ha esetleg dohányzik, akkor a műtét előtti két hétben lehetőség szerint próbálja meg csökkenteni a dohányzás mértékét. A dohányzás önmagában egyébként nem kizáró ok mellplasztika esetén.

Műtét előtt hány órával nem szabad enni?

Általában az emésztés 8 órát vesz igénybe, tehát ha a műtét reggelre van előjegyezve, akkor előtte este már ne együnk szilárd ételt, illetve ne együnk nehéz ételeket. Ha délután van a műtét, reggel hét után már nem javasolt enni.

A mellműtét előtti felkészülés célja

Ahogy azt láthatja, a mellplasztikai műtéteket minden esetben a lehető legbiztonságosabban kell elvégezni, ennek érdekében több szűrővizsgálatra és tesztre van szükség. Ezeket a klinikán mind elvégezik Önnek, így nem szükséges külön időpontokat kérnie más kórházakban. Egy helyen, szervezetten minden leletet és konzultációt megtalál!

Kérdése van?

 Kérjen időpontot ingyenes mellplasztika konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Mellplasztika műtétek 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.