Tokaplasztika

Ismerje meg a beavatkozást közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

A tokaplasztika egy sebészeti beavatkozás, ami a nyakon felgyülemlett zsír- és bőrréteg eltávolítását foglalja magában. A tokaplasztika során az áll alatti, illetve a nyaki rész korrekciója történik. A műtét a megnyúlt, megereszkedett bőr, illetve a zsírral teli nyaki rész kellemetlenségeire kínál megoldást.

Az alábbi cikkben beszámolunk arról, hogy milyen esetekben és kiknek ajánlott a tokaplasztika. Részletesen olvashatsz a műtét menetéről, illetve annak árazásáról is.

Ha szeretne még több információt kapni a tokaplasztikáról, foglaljon időpontot egy ingyenes konzultációra, ahol egy szakember fogja segíteni abban, hogy elégedetten, kecses hattyúnyakkal távozhasson a műtétet követően.

Tudjon meg többet a beavatkozásról egy vezető plasztikai sebésztől

 • Minden kérdésére választ kaphat
 • Megismerheti a műtét menetét
 • Személyre szabott árajánlatot készítenek

Kiknek ajánlott a tokaplasztika?

A tokaplasztika azoknak ajánlott, akik elégedetlenek az álluk alatt lévő területtel, a nyaki részen zsír halmozódott fel vagy megereszkedett a bőr és ezen szeretnének változtatni.

Elsősorban az idősebb korosztály kedvelt eljárása, hiszen náluk szembetűnők az öregedés jelei, az ereszkedett bőr.

Ugyanakkor a fiatalok körében is előfordulhat hirtelen történő fogyás vagy hízás, amely miatt szükségét érzi a páciens a tokaplasztikára.

Mitől alakul ki a toka?

A toka kialakulásának több oka is lehet:

 • Testsúlyváltozás – ha valaki hízik, akkor a teste minden részén megnő a zsírmennyiség, beleértve a nyakat is. A zsír nehezíti a bőrt, ami ennek következtében ráncos, barázdás lesz. Testsúlycsökkenés esetén előfordulhat, hogy csökken a zsír mennyisége a nyakon és helyében csak petyhüdt, ráncos bőr marad.
 • Öregedés – az egyik leggyakoribb kiváltó ok az idő. Ahogyan öregszünk, úgy bőrünk is veszít fiatalságából. A testünk kevesebb kollagént termel, a bőr megereszkedik, ráncos lesz.
 • Genetika – a páciens genetikájától is függ, hogy jellemzően hol raktározódik a testén a zsír. Ha a családjában gyakran előfordul a nagyobb toka, úgy hajlamosabb lehet a teste ezen területére zsírt felszedni.

Részletes és pontos válaszokat kaphat Magyarország egyik legnevesebb és legmegbízhatóbb plasztikai sebészeti klinikájától.

Tokaplasztika árak

A tokaplasztika ára 1.260.000 Ft 1.400.000 Ft helyett. Az árat befolyásolja, hogy milyen mértékű beavatkozás történik: zsír eltávolításról vagy bőr feszesítésről van szó, esetleg mind a kettőről.

Továbbá, hogy nyakplasztika műtéttel kombinálva történik-e a beavatkozás.

Ezen az áron nemcsak egy sebészeti beavatkozást kap, egy sokkal esztétikusabb és kifinomultabb megjelenés nyer a tokaplasztikával.

Milyen eredményeket lehet elérni a tokaplasztikával?

A változás már közvetlenül a műtét után szemmel látható, viszont a végleges eredmény kialakulásához nagyjából fél évre van szükség. A beavatkozás után arra számíthat, hogy:

 • élesebb az állkapocsvonala
 • kisimult, karcsú a nyaka
 • a felgyülemlett zsír eltűnik az álla alól
 • eltűntek a ráncok és a redők.

Összességében egy gyönyörű kecses nyakat fog látni a tükörbe nézve.

tokaplasztika árak

Tokaplasztika menete

A műtét előtt a konzultáció keretein belül megbeszéli a plasztikai sebésszel, hogy pontosan milyen eredményt szeretne elérni a műtéttel, ő pedig ennek megfelelően kiválasztja a sebészeti eljárást.

A konzultáción kívül előzetes vizsgálatokon is részt kell vennie, ám ezért nem kell elutaznia másik kórházba, minden vizsgálatra a klinikán kerül sor. A szükséges vizsgálatokat a szakorvos fogja előírni, ilyen például a laborvizsgálat vagy az EKG.

Műtét alatt

A pácienssel való előzetes egyeztetés alapján a plasztikai sebész kétféle beavatkozást javasolhat:

 1. Felesleges zsírréteg eltávolítása: A zsírtöbblet eltávolításánál a plasztikai sebész egy vékony csövet vezet be kis bemetszéseken keresztül egy vákuum segítségével, majd pedig fellazítja a nyakon felgyülemlett zsírszöveteket.
  A zsír eltávolítása során nem feltétlenül kerül sor a bőr korrekciójára, hiszen sok esetben a bőr még rugalmas, így vissza tud húzódni.
 2. Felesleges bőr eltávolítása: Ha a bőr megereszkedett, ráncos, akkor el lehet távolítani azt a nyaki, illetve áll alatti részről. A beavatkozás során apró bevágásokat ejtenek a hajvonal mentén, illetve a fültőnél, majd a bőrt oldalra húzva vágják ki a felesleget.

Ezt az eljárást zsíreltávolítás nélkül is igénybe lehet venni, de akár zsírelszívással egyben is el lehet végezni. Mind a két beavatkozás altatásban történik és csupán 1-1,5 órát vesz igénybe.

Tokaplasztika után

A műtétet követően egy éjszakát a klinikán kell tölteni. Varratszedésre nem lesz szükség, hiszen a plasztikai sebész felszívódó varratokkal dolgozik, amely a gyorsabb és szebb sebgyógyulást teszi lehetővé.

Két héten keresztül egy szorítópántot kell viselni, amelynek feladata, hogy a szövetek megfelelően tapadjanak le.

Ezen kívül még arra kell figyelnie, hogy a kezelt területet 1 hétig ne érje víz, illetve a műtétet követő 6 hétben keresztül kerüld a fizikai megterhelést.

Mellplasztika műtétek 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Kérdése van? 
Kérjen időpontot ingyenes konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.

Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Plasztikai műtétek 20% kedvezménnyel augusztus 16-ig elvégzett műtétek esetén! Tovább az akció részleteire