Tokaplasztika

A karcsú, kecses nyak könnyen elérhető

Ismerje meg a beavatkozást közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

A tokaplasztika megoldást jelenthet azoknak, akiket zavar a nyakon és az áll alatt felgyülemlett zsír-és bőrréteg. A beavatkozás során a felesleg eltávolítása történik, amely eredménye feszes, fiatalos és kecses nyak.

Az alábbi cikkben beszámolunk arról, hogy milyen esetekben és kiknek ajánlott a tokaplasztika. Részletesen olvashatsz a műtét menetéről, illetve annak árazásáról is. Ha szeretnél még több információt kapni a tokaplasztikáról, foglalj időpontot egy ingyenes konzultációra, ahol egy szakember fog segíteni abban, hogy elégedetten, kecses hattyúnyakkal távozhass a műtétet követően.

Plasztikai műtétek 10% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Mi az a tokaplasztika?

A tokaplasztika egy sebészeti beavatkozás, ami a nyakon felgyülemlett zsír-és/vagy bőrréteg eltávolítását foglalja magában. A tokaplasztika során az áll alatti, illetve a nyaki rész korrekciója történik. A műtét a megnyúlt, megereszkedett bőr, illetve a zsírral teli nyaki rész kellemetlenségeire kínál megoldást.

Mitől alakul ki a toka?

A toka kialakulásának több oka is lehet:

  • Testsúlyváltozás – ha valaki hízik, akkor a teste minden részén megnő a zsírmennyiség, beleértve a nyakat is. A zsír nehezíti a bőrt, ami ennek következtében ráncos, barázdás lesz. Testsúlycsökkenés esetén előfordulhat, hogy csökken a zsír mennyisége a nyakon és helyében csak petyhüdt, ráncos bőr marad.
  • Öregedés – az egyik leggyakoribb kiváltó ok az idő. Ahogyan öregszünk, úgy bőrünk is veszít fiatalságából. A testünk kevesebb kollagént termel, a bőr megereszkedik, ráncos lesz.
  • Genetika – a páciens genetikájától is függ, hogy jellemzően hol raktározódik a testén a zsír. Ha a családodban gyakran előfordul a nagyobb toka, úgy hajlamosabb lehetsz a tested ezen területére zsírt felszedni.
tokaplasztika

Kiknek ajánlott a tokaplasztika?

A tokaplasztika azoknak ajánlott, akik elégedetlenek az álluk alatt lévő területtel, a nyaki részen zsír halmozódott fel vagy megereszkedett a bőr és ezen szeretnének változtatni. Elsősorban az idősebb korosztály kedvelt eljárása, hiszen náluk szembetűnők az öregedés jelei, az ereszkedett bőr. Ugyanakkor a fiatalok körében is előfordulhat hirtelen történő fogyás vagy hízás, amely miatt szükségét érzi a páciens a tokaplasztikára.

Hogyan zajlik a műtét?

Műtét előtt

A műtét előtt a konzultáció keretein belül megbeszéled a plasztikai sebésszel, hogy pontosan milyen eredményt szeretnél elérni a műtéttel, ő pedig ennek megfelelően kiválasztja a sebészeti eljárást. A konzultáción kívül előzetes vizsgálatokon is részt kell venned, ám ezért nem kell elutaznod másik kórházba, minden vizsgálatra a klinikán kerül sor. A szükséges vizsgálatokat a szakorvos fogja előírni, ilyen például a laborvizsgálat vagy az EKG.

Műtét alatt

A pácienssel való előzetes egyeztetés alapján a plasztikai sebész kétféle beavatkozást javasolhat:

  1. Felesleges zsírréteg eltávolítása: A zsírtöbblet eltávolításánál a plasztikai sebész egy vékony csövet vezet be kis bemetszéseken keresztül egy vákuum segítségével, majd pedig fellazítja a nyakon felgyülemlett zsírszöveteket. A zsír eltávolítása során nem feltétlenül kerül sor a bőr korrekciójára, hiszen sok esetben a bőr még rugalmas, így vissza tud húzódni.
  2. Felesleges bőr eltávolítása: Ha a bőr megereszkedett, ráncos, akkor el lehet távolítani azt a nyaki, illetve áll alatti részről. A beavatkozás során apró bevágásokat ejtenek a hajvonal mentén, illetve a fültőnél, majd a bőrt oldalra húzva vágják ki a felesleget.

Ezt az eljárást zsíreltávolítás nélkül is igénybe lehet venni, de akár zsírelszívással egyben is el lehet végezni. Mind a két beavatkozás altatásban történik és csupán 1-1,5 órát vesz igénybe.

Műtét után

A műtétet követően egy éjszakát a klinikán kell tölteni. Varratszedésre nem lesz szükség, hiszen a plasztikai sebész felszívódó varratokkal dolgozik, amely a gyorsabb és szebb sebgyógyulást teszi lehetővé. Két héten keresztül egy szorítópántot kell viselni, amelynek feladata, hogy a szövetek megfelelően tapadjanak le. Ezen kívül még arra kell figyelned, hogy a kezelt területet 1 hétig ne érje víz, illetve a műtétet követő 6 hétben keresztül kerüld a fizikai megterhelést.

Mennyire kockázatos a tokaplasztika?

Mint minden műtétnél, ez esetben is előfordulhatnak szövődmények, mint például a vérömleny, duzzanat, az érzékenység, a gyulladás. Ezek a kis kellemetlenségek pár nap alatt elmúlnak.

Milyen eredményeket lehet elérni a tokaplasztikával?

A változás már közvetlenül a műtét után szemmel látható, viszont a végleges eredmény kialakulásához nagyjából fél évre van szükség. A beavatkozás után arra számíthatsz, hogy:

  • sokkal élesebb az állkapocsvonalad
  • kisimult, karcsú a nyakad
  • a felgyülemlett zsír eltűnt az állad alól
  • eltűntek a ráncok és a redők.

Összességében egy gyönyörű kecses nyakat fogsz látni a tükörbe nézve.

tokaplasztika előtte utána

Tokaplasztika árak

A tokaplasztika árakról személyesen tud tájékoztatást kapni. Az árat befolyásolja, hogy milyen mértékű beavatkozás történik: zsír eltávolításról vagy bőr feszesítésről van szó, esetleg mind a kettőről. Ezen az áron nemcsak egy sebészeti beavatkozást kapsz, egy sokkal esztétikusabb és kifinomultabb megjelenés nyersz a tokaplasztikával.

Van még kérdésed?

Ha szeretnél többet tudni a tokaplasztikáról, foglalj időpontot egy ingyenes konzultációra. Itt elmondhatod a plasztikai sebésznek, hogy milyen eredményt szeretnél elérni a műtéttel és ő segíteni fog kiválasztani az ehhez megfelelő eljárást. Nyerd vissza a fiatalságod és a magabiztosságod, foglalj időpontot még ma!

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes arcfiatalítás konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Plasztikai műtétek 10% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.