Tubuláris emlő
Minden, amit tudni érdemes a csőmellekről

Ismerje meg a témát közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

Fontos leszögezni, hogy a tubuláris mell, vagy csőmell nem egy kóros állapotot takar, hanem a mellnek egy formai változása, egy típusa, amely, mint a többi típus a pubertás környékén alakul ki.

A tubuláris mell állapotának kiváltó oka az, hogy a mellszövet nem fejlődik ki megfelelően, nem fejlődik elég belőle a pubertás alatt. Így a mellek nem az átlagos formát veszik fel, hanem egy enyhén csőszerű formát. Igaz, a csőmell nem egy általános jelenség, mégsem mondható ritkának, sok nő szimplán nem megy el miatta orvoshoz, lévén nem egy kezelésre szoruló állapotról van szó. Sem közvetlen, sem közvetett módon nem jelent veszélyt az egészségre a csőmell, általában inkább esztétikai vagy kényelmi problémát okozhat.

Mellplasztika 30% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Néhány tény a tubuláris mellekről

  • Gyakori, hogy az aszimmetria miatt orvoshoz forduló nőknél a tubuláris mell kialakulása okozza az aszimmetria.
  • Férfiaknál is kialakulhat.
  • Gyakran orvosonként eltérő az osztályozási módja, enyhétől a súlyosig szokás osztályozni.
  • A mellműtét (felvarrás vagy nagyobbítás) egy kezelési opció, tartósan megszüntetheti a csőmellet.

Milyen “tünetek” jelzik a csőmellet?

Noha a “tünet” szó elsőre ijesztő lehet, nem kell megijedni, továbbra sem betegségként kell tekinteni a csőmellre. Jelenleg a következő tünetek mutatják, hogy ha egy hölgynél (vagy éppen férfinál) a tubuláris mell kondíciója áll fenn:

  • Megereszkedett, lógó megjelenésű mellek.
  • A mellek nem kerek formájúak, hanem hosszúkásak, enyhén csőszerűek.
  • A mellbimbóudvar (a mellbimbó körüli elszíneződött bőrfelület) nagyobb az átlagosnál.
  • Gyakran előfordul, hogy csak az egyik mell érintett, emiatt aszimmetria alakul ki.

Hogyan kezelhető a tubuláris mell?

A csőmell önmagában nem szorul kezelésre, ugyanakkor viszonylag gyakori kérdés vendégeink részéről, hogy milyen megoldások vannak ilyen esetekben. A tubuláris mellek nem egyenlők a megereszkedett (a kor, szoptatás, stb. következtében megereszkedő) mellekkel, de elég hasonlóak kinézetre. Az életkor előrehaladtával a tubuláris mell jelensége rosszabbodhat, emiatt pedig gyakran a műtét jelenthet megnyugvást.

A tubuláris mell viszonylag egyszerűen kezelhető, a ki nem fejlődött mellszövet implantátum behelyezésével pótolható, így a testalkatának megfelelő formájú és méretű mellei lehetnek. Mivel ennél az esetnél nem megnyúlt bőrről beszélünk, így jelentős méretnövekedést nem lehet felvarrással elérni, ezért tényleges nagyobbításra csak később kerülhet sor. A csőmell kezelésével egy normál mellméret érhető el. A plasztikai sebészeteken további kiegészítő műtét a mellbimbó korrekciója is, hogy az kialakított mell megfelelő részén helyezkedjen el. 

A csőmell egyike azoknak a melltípusoknak, amelyeket nem feltétlenül kell műtéti úton kezelni. Elsődlegesen esztétikai szempontok alapján szokás valamilyen korrekciós műtétet kérni, illetve, szoptatásnál okozhat kellemetlenséget, kényelmetlenséget. Ha Ön úgy látja, hogy tubuláris mellei vannak, érdemes lehet konzultálni intézetünk sebészeivel, akik megnézik, elmondják, hogy valóban ez-e, illetve felvázolják a korrekciós lehetőségeket. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a csőmell egyik legszebb eredményeket produkáló korrekciós lehetősége a csepp alakú, azaz anatómiai formájú implantátum behelyezése.

Összefoglalva

A csőmell nem kóros állapot, tehát attól, hogy külön megnevezése van, még nem jelenti azt, hogy betegségről beszélünk. Ez egy formai elváltozás, amit a nem megfelelő pubertáskori fejlődés okoz, és mind nőket, mind férfiakat érinthet. Alapvetően a csőmell se nem megereszkedett, se nem lapos, mégis eltér a normál mellalaktól. Mivel nem betegség, gyógyszeres úton nem kezelhető, plasztikai sebészeti beavatkozással lehetséges a korrekciója, általában implantátum beültetésével és igény szerint mellbimbó korrekcióval.

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes mellplasztika konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egyik vezető sebészünk részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Kapcsolódó cikkeink


FDA minősítésMit jelent ez és miért fontos Önnek?Ismerje meg a témát közelebbről ...

Természetes tokképződés és tokzsugorodásOkai, tünetei, megelőzéseIsmerje meg a témát közelebbről és tegye ...

Dupla kontúr, azaz a double bubble mell kialakulása és kezeléseIsmerje meg a ...

Mellplasztika 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.