Orrplasztika 2019 – minden, amit az orrplasztikáról tudni érdemes

Sokan az orruk miatt nem szívesen néznek a tükörbe, tartanak a közvetlen szemkontaktustól, lehajtott fejjel járnak és szégyenkezve, visszahúzódva, gátlásosan élik mindennapjaikat. Egy nem igazán szép formájú orr képes az ember önbizalmát lerombolni és egy életen át negatív énképet festeni.

A túl nagy méretű, a ferde, a lekonyuló vagy éppen égnek meredő, a túl széles vagy nagy lyukú orrok mind olyan orrtípusok, amiket viselőjük sok esetben szégyenl. Sokszor érzi magát csúnyának és emiatt visszahúzódóbb mint mások.

Legyen szó akár születési rendellenességről vagy szerzett sérülésről, az orr deformitásainak helyrehozására sajnos csak egy megoldás létezik, ez pedig az orrplasztika. Azt már itt leszögeznénk, hogy ma már nem egy nagyon bonyolult, nehezen kivitelezhető műtétre kell gondolnunk, ha orrplasztikázásról van szó.

 Ez a beavatkozás mára már nem csak a celebek és hírességek kiváltsága, akárki megműttetheti orrát úgy, hogy azzal boldogan együtt tudjon élni. Az orrműtétek egy, másfél óra alatt lezajlanak és végeredményük egy egész életen át díszíti a páciens arcát, aki ezáltal boldogabb, kiegyensúlyozottabb és határozottabb személyiséggel tér majd vissza a hétköznapokba.

Az orrplasztika eredménye – mire számíthatunk

Az orrplasztika során a páciensnek számtalan előnye származik majd a műtétből, hiszen egy új ember fog visszanézni rá a tükörből. Az orrplasztikáztatás nem csupán egy szervi probléma megoldása lehet, hanem pszichológiai hatásai is vannak. A szebb külső és a határozottabb belső tulajdonságok mellett persze pozitív hatása lehet a műtéteknek a műtétnek egészségügyi szempontból is.

Az orrpolip operáció vagy a szűk orrlyuk megnagyobbítása például megszünteti az éjszakai horkolást, így kipihentebbé és egészségesebbé teszi a plasztikázott ügyfelet. Az orrplasztika után több és tisztább levegő juthat a szervezetbe, így a véráramokat friss oxigénnel látja el, ez pedig energikusabbá teheti a megoperált személyeket.

Így tehát egy új orr, nem csupán az esztétikai szempontok miatt lehet fontos, hanem magabiztosságot és egészséget is biztosíthat a műtét után.

hasplasztika Budapesten

Műtét előtti vizsgálatok

Mint minden plasztikai műtét előtt, az orrplasztikai műtétet is megelőzi egy ingyenes, konzultáció. A konzultáció teljesen díjmentes és semmilyen kötelezettségekkel nem jár.


 • Ilyenkor a páciens megismerkedik a kezelőorvossal, felteheti neki kérdéseit, aki szakszerű válaszaival tájékoztatja a műtétek típusairól, a kezelés menetéről és a gyógyulás folyamatáról is.
 • Amennyiben a páciens úgy szeretné, már ekkor lehetőség van az állapotfelmérésre és a lehetséges, konkrét plasztikai műtétre is javaslatot tesz a doktor.
 • Egyes esetekben digitális képet mutat: előtte-utána fotókkal, hogy a páciens is meggyőződhessen, milyen végeredményre számíthat az operációt követően.

A műtét előtt azonban kötelező egy általános orvosi vizsgálat is. Itt egy teljes laboratóriumi vizsgálattal során a vérből és vizeletből diagnosztizálják a lehetséges problémákat, melyek befolyásolhatják a műtét sikerességét. Az orvosok számára ezen eredmények tehát rendkívül hasznos információkat tartalmaznak a páciens egészségügyi állapotáról.

Egyes esetekben ultrahang vizsgálatokra is szükség van, de a legtöbb orrplasztikai műtét ezt nem igényli. Viszont ha altatásra kerül sor a műtét során, akkor EKG vizsgálatra is el kell mennie a páciensnek, hogy légzését, szívritmusát is ellenőrizhessék az orvosok.

A műtétek előtti vizsgálatokkal próbálnak kiszűrni minden olyan kizáró okot és kockázatot amely fennállhat a pácienseknél, így azok nem csak lelkileg, hanem testileg is készen fognak állni a beavatkozásokra. A műtétek előtt diétát és bőséges folyadék fogyasztás javasolnak a doktorok, némi vitamin kíséretében. Ezekről az ingyenes konzultáción is tájékoztatják az orrplasztika iránt érdeklődőket.

orrplasztika menete

Az orrplasztikai műtétek fajtái

Az orrplasztikázás típusát mindig a kezelő orvos határozza meg, attól függően, hogy milyen beavatkozásról van szó. Lehet akár vele született rendellenesség, akár később szerzett deformáció, a szakértő doktorok mindig egy jól kidolgozott, megtervezett műtét terv alapján fognak dolgozni, hogy a lehető legszebb végeredményt kapjuk. A budapesti klinikán lehetőség van a  következőekre:

 • a csúcsos orr kiegyenesítésére
 • a lógó orr kiegyenlítésére
 • a szűk orrlyukak tágítására
 • a széles orr keskenyítésére
 • az orrpolip eltávolítására
 • a ferde orrsövény kiigazítására

A műtéteknek alapvetően két fajtáját különböztetjük meg az orrplasztikában, melyet vagy helyi érzéstelenítésben vagy altatásban végeznek. Ez a két típus nyílt és zárt orrplasztika is. Az esetek többségében a zárt orrplasztikát alkalmazzák, ugyanis ilyenkor a plasztikai sebész az orr belső nyálkahártyáján ejti a bemetszést, ezáltal külső hegek nem is keletkeznek.

orrplasztika műtét fajtái

Azokban az esetekben amikor az orrkorrekció részletesebb megközelítést kíván vagy amikor már többszörös orrműtét után fekszik újra kés alá a beteg, nyílt orrplasztikát szoktak alkalmazni. A nyílt orrplasztika során már kívülről az orrnyílásokat elválasztó bőr felületén történik a bemetszés és ezen keresztül plasztikázzák az orrot. Egy műtét 1-1,5 óra hosszáig tart típustól függően.

Az orrplasztika menete

Miután a páciens már túl van az ingyenes konzultáción, elvégezték a szükséges általános vizsgálatokat és felkészült a nagy napra, kezdetét veszi az egy-másfél órás műtét.

Az orrplasztikai műtétek során először a szükséges bemetszések helyét választják ki a kezelőorvosok. Mielőtt elkezdenék a műtétet vagy helyi érzéstelenítést vagy altatást alkalmaznak, hogy a páciens ne érezzen semmit az egész plasztikázási műveletből.

Ezután vérzéscsillapító oldatot adnak be és elkezdik a műtét érdemi részét. A plasztikai sebész leválasztja az orr nyálkahártyáját a környező szövetekről, a porcos-csontos vázról, hogy felszabadíthassa az orrsövényt és az orrporcokat, valamint a csontos orrhátat.

Ezután már hozzáfér a szükséges területhez és szükség esetén eltávolíthatja az adott műtéthez szükséges eltéréseket okozó részeket, valamint átformálhatja az orrcsúcsot is. Ha az orr hosszát is rövidíteni kell, akkor az orrsövény egy részét távolítják el.

A műtét során lehetőség van, az orr egyes részeit (például az orrcsúcsot) máshonnan kimetszett orrporcokkal formázni, korrigálni. Szükség esetén pedig az orrháti kinövéseket is le lehet reszelni, így megszűnik a görbület az orr tetején. Durván hangozhat, de néha szükséges (például az orr keskenyítéséhez), hogy az orrcsont két oldalát eltörjék majd gipszkötözéssel rögzítsék.

Nyílt orrplasztika során az orrnyílásokat elválasztó bőr felületén történik a bemetszés és a szükséges korrekciót ezen keresztül végzik el. Az orrsövényferdülés vagy más légzési problémát okozó orrdugulás korrigálása a plasztikai műtétekkel együtt, egyszerre is elvégezhető, ezért nem kell külön, más alkalommal a műtőasztalra feküdni.

A műtét után általában tampont helyeznek az orrlyukakba és olykor vízhatlan ragasztó csík is kerül az orrcsúcsra. Az orrtörés miatti gipszkötés pedig egy hétig még az orron kell, hogy maradjon.

Orrplasztikai képek, előtte-utána fotókkal

Egy kép többet mond ezer szónál! Ez az erősen megkérdőjelezhető szállóiga a plasztikai műtétekre különösen igaz A képeken egyértelműen látszik, hogy egy-egy páciensnek milyen orra volt a plasztikai műtétek előtt és hogy néz ki a műtétek után, rekonstruált formájában.

Az elégedett ügyfelek boldogan dicsekednek megújult orrukkal, amit a hozzáértő, plasztikai sebészek mindössze egy óra alatt készítettek el számukra de mégis egy életen át élvezhetik az általuk elhozott változást.

Az orrplasztika előtte-utána fotóin láthatunk nyílt orrplasztikával műtött széles és nagy orrháttal rendelkező orrot, amiből szépséges kis orrocska lett, amit fiatal viselője azóta is büszkén hord. Nem csak a nők, de a férfiak is előszeretettel végeztetnek orrplasztikai műtéteket, ezt az orrplasztikai előtte-utána fotó galéria több képén is láthatjuk.

Van akinek hosszú, nagy orra volt, lefelé ívelő orrvéggel, mégis egy teljesen egyenes, megemelt orrcsúcsot kapott a sebészektől a műtét során. A képgalériában több csúcsos, széles és vastag orr közül böngészhetünk, ahol összevethetjük a végeredményt, amit az orrplasztikai műtétek hoztak el a páciensek számára.

Lábadozás az orrplasztika után

1

​Kontroll a klinkán

Az orrplasztikai műtéteknél általában elegendő csupán 6 órás megfigyelés, amennyiben kismértékű volt a beavatkozás és nem alkalmaztak altatásos érzéstelenítést. Ellenkező esetben egy éjszakát kell az intézetben töltenie a páciensnek.

Ilyenkor tehát a műtét utáni 1-2 napon a klinikán kell maradni, hogy az orvosok figyelhessék a páciens gyógyulását. Ez a pár nap különösen kellemesen telik intézményünkben, hiszen a luxuskörülmények között lábadozó páciensek kényelméről légkondicionáló, TV, multimédiás eszközök, wifi elérhetőség, újságok és a hétköznapi élethez szükséges dolgok (mint például széf, papucs, fürdőköpeny, tisztálkodási szerek, fogápolási eszközök) is rendelkezésre állnak.

A kórházi tartózkodás során az orvosi és nővéri felügyelet minden szobában elérhető és beavatkozástól függően napi háromszori teljes értékű étkezést is biztosítanak íncsiklandozó ételekkel. A szigorú higiéniai előírásokat kézfertőtlenítőkkel, tiszta lepedőkkel, törölközőkkel és folyamatos takarítással érik el. Így biztosan könnyen fog indulni a lábadozás első 1-2 napja.

2

​Otthoni lábadozás

A lábadozás körülbelül ugyanolyan fontos mint maga a felkészülés és a műtét. Akárcsak más plasztikai műtéteknél, itt is javasolt, hogy vegyünk ki legalább egy hetet, hogy fekvő betegként, nyugodt körülmények között tudjunk lábadozni és regenerálódni.

Bár a felépülés ideje nagyban függ az orrplasztika fajtájától és az egy beavatkozás alatt elvégzett műveletek számától, illetve attól, hogy nyílt vagy zárt orrplasztikát végeztek-e, a műtétet követő második héten többnyire már visszatérhet a páciens a megszokott életviteléhez, de sportolni ekkor még ajánlatos.

A műtét után legalább két hétig erősen ajánlott kerülni az erős napsütést és szoláriumba sem ajánlatos menni.

3

​Kontrollvizsgálatok

Az orrplasztikai műtétek ma már igen alacsony kockázatú, rutin műtétnek számítanak azonban előfordulhatnak kisebb kleoidos hegképződések, szövődmények, sebfertőzések melyeket kezelni szükséges. Ezekről a kezelőorvosok bővebb felvilágosítást is adnak a pácienseknek. Az orrplasztikát követően a 7. és a 14. napon, illetve a 6. és a 12. héten kontroll vizsgálatokon kell részt venniük a pácienseknek, a gyógyulási folyamatok utókövetése érdekében. Az orrplasztika utáni teljes gyógyulás 18 hónapig tart, de a kialakult forma 3-4 hónap után már jól látható. Az orrplasztika véglegesnek mondható eredményének kialakulása körülbelül a 12. hónapban várható.

Orrplasztika vélemények

Orrplasztika vélemények

Pácienseink beszámolói alapján magabiztosabbak, kipihentebbek és egészségesebbek lettek az orrplasztikai műtétük után. A orrplasztikai beavatkozásokat manapság már a rutin műtétek kategóriájába sorolják, egy-egy beavatkozás pedig nem tart tovább 60-90 percnél. Az orrplasztikát általában veleszületett deformációk vagy valamilyen trauma, illetve betegség által szerzett elváltozások esetében szokták alkalmazni.

Plasztikai sebészetünkről orrplasztikai beavatkozások után elégedetten távoznak pácienseink. Ki szokták emelni velünk kapcsolatban, hogy budapesti klinikánkon luxus körülmények között érezhették magukat biztonságban, hiszen az exkluzív, hotel szintű környezet é saz európai szintű szolgáltatás mellett egy olyan klinikáról távoznak, ahol a minden esetben a páciens a legfontosabb.

A budapesti plasztikai sebészek kiváló szakemberek akik minőségi, modern felszerelésekkel és eszközökkel garantálják a tökéletes végeredményt, így az elégedettség nem meglepő számunkra.

A klinika Budapest előkelő negyedében, jó megközelíthető részen található. Ezen az egy helyen lehetőségünk van az összes szükséges lépést elvégezni. Ezek a lépések az alábbiak: ingyenes konzultáció, a vizsgálat, a műtét és a műtét utáni lábadozás. Érdemes tehát elmenni az ingyenes konzultációra, ahol kötelezettség nélkül kaphatunk bővebb, igazán szakszerű tájékoztatást és személyre szabott ajánlatot kaphatunk az orrplasztikázással kapcsolatban.

Miért éri meg elmenni az ingyenes konzultációra?

Ha már felmerült önben, hogy szeretné megműttetni az orrát, akkor biztosan elképzelte már, hogy milyen jó is lenne egy természetes hatású és formájú orral élni ezután. Lehet most még csak egy álomnak tűnik az egész, de a szakértő plasztikai sebészek csodát képesek művelni az orrokkal is!

A személyes konzultáció semmilyen kötelezettséggel nem jár és teljesen ingyenes! Már csak azért is megéri elmenni rá, hogy szakmai tanácsokat kaphassunk és minden kérdésünkre megfelelő tájékoztatást kapjunk egy hozzáértő szakembertől. Lehetőség szerint ilyenkor már egy számítógépes grafikán is megnézhetjük, hogy mutatnánk az új, szebb orrunkkal.

Ehhez csupán az első lépést kell megtennie és elmenni az ingyenes konzultációra, ahol minden kérdésére választ kaphat!

Jöjjön el ingyenes konzultációra és ismerje meg lehetőségeit!

Reméljük az összefoglalónkkal sikerült letisztáznunk néhány Önben felmerülő kérdést, kételyt.

Tapasztalatból tudjuk, hogy minden vendégünket más terület foglalkoztat mélyrehatóbban, ezért érdemes eljönnie ingyenes konzultációnkra, ahol:

 • megismerkedhet leendő orvosával és a személyzet tagjaival
 • megvizsgáljuk, meghallgatjuk igényeit és kifejezetten Önre szabott megoldást javasolunk
 • felteheti kérdéseit
 • szemügyre veheti a Lánchíd lábánál elterülő klinikánkat, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Budai várra

A konzultációt követően akár a beavatkozás mellett dönt, akár nem, mindenképp – úgy gondoljuk, már ezért a látványért és a barátságos légkörért is érdemes ellátogatnia hozzánk.