Orrplasztika Budapest

 • Egy életre szóló megoldás
 • Visszaadja önbizalmát és magabiztosságát
 • Búcsút inthet a légzési nehézségeknek, a horkolásnak vagy a gyakori megfázásnak

Ha felkeltettük érdeklődését, jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!

Ön mire kíváncsi?

Telefonos ügyfélszolgáltunk reggel 8:00 és este 20:00 között fogad új érdeklődőket. Ha az Ön órája pillanatnyilag ezen kívüli időpontot mutat, kérjük használja a lenti űrlapot a bejelentkezéshez és 24 órán belül keresni fogjuk Önt!

Jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!

Mi az orrplasztika és miért lehet rá szükség?

Az orrplasztika egy olyan plasztikai sebészeti beavatkozás, amely során az orr mérete, alakja megváltoztatásra kerül. Az, hogy ki miért dönt amellett, hogy “megcsináltatja” az orrát, mindig változó. Számos ember szubjektív okokból, mások pedig egészségügyi okokból érzik szükségét az orron végrehajtandó változtatásnak. Fontos leszögezni, hogy az orrplasztika nem általánosan elterjedt, de ma már viszonylag gyakran érkeznek vendégek olyan céllal, hogy az arcuk egy központi elemét, az orrukat valamilyen módon megváltoztassák. Alapvetően két ember létezik. aki elégedett az orrával, és aki nem. A második csoportba tartozó emberek nagyon gyakran szoktak odáig eljutni, hogy ténylegesen “kés alá” feküdjenek. Sokaknak pedig trauma következtében, vagy csak pusztán szerkezeti eltérés miatt okoz egészségügyi panaszokat az orruk állapota.

Kinek ajánljuk az orrplasztikát?

Az orrplasztikát Önnek ajánljuk, ha

 • orra aránytalanul nagy, csúcsos vagy kiálló,
 • orra ferde, tehát nem teljesen szimmetrikus,
 • úgy érzi, orra miatt önbizalomhiánnyal küzd,
 • elmúlt 18 éves – az orr ekkorra éri el végleges alakját,
 • orrsövényferdüléssel küzd, amely folyamatos megfázáshoz, légzési nehézségekhez és horkoláshoz vezet,
 • szabad akaratából határozta el, hogy orrplasztika műtétet szeretne,
 • Ön sem szeretne beletörődni abba, hogy nem lehet tökéletes méretű és természetes formájú orra.

Az orrplasztikához vezető elváltozások

Két kategóriába lehet besorolni az orrplasztikához vezető elváltozásokat:

 • veleszületett: általában genetikai alapon a szülők orrformájára hasonlít a saját orrunk is, és a gyermekünk orra is a sajátunkhoz hasonló lehet majd. A normálnak tartott orrformától és mérettől eltérő orr nem csak egészségügyi, de akár pszichológiai, önbecsülési gondokat is okzhat.
 • szerzett: az esetek túlnyomó többségében trauma következtében változik az orr állapota, és esztétikai gondok mellett gyakran lépnek fel egészségügyi problémák is.

Az elváltozások következtében fellépő eltérések pedig három osztályba sorolhatók:

 1. Méretbeli: ebben az esetben egyértelmű, miről van szó - az orr vagy túl nagy, vagy túl kicsi, emiatt pedig az arc esztétikája csökken.
 2. Alaki: biztos, hogy nem szorul ez sem különösebb magyarázatra, hiszen látott már mindenki pisze orrot, de a horgas, a krumpliorr, vagy éppen a kampós orr is olyasmi, amit láthattunk.
 3. Anatómiai: gyakori az orrsövényferdülés, illetve az orrnyílást érintő különböző elváltozások.

A felsorolt változások, tényezők az elsődleges okai azoknak a gondoknak, amelyek végül ahhoz vezetnek, hogy az orrplasztika mellett döntsünk. Az esetek jelentős részében a méret és alaki eltérések feloldása a cél, de az anatómiai eltérések helyreállítása sem éppen az utolsó a sorban. Amikor orrplasztikáról beszélünk, akkor mindig arra gondolunk, hogy az orr alakja és mérete kerül változtatásra - az orrsövényműtét egészen más típusú beavatkozás, erről ezen az oldalon olvashat bővebben. Klinikánkon komplex műtét elvégzésére is van lehetőség, így akár - enyhe túlzással élve - tökéletes orral távozhat tőlünk!

Az orrplasztika műtét fajtái

Klinikánkon elsősorban kétféle orrplasztikát végzünk: részleges orrplasztika és teljes orrplasztika. Az első esetében többnyire formai és méretbeli igazításról beszélünk, míg a teljes orrplasztika az orrsövény igazítását is magában foglalja. Ezekről, és az orrplasztika fajtáiról ebben a cikkben olvashat részletesen, ezzel segítve a döntés meghozatalát. 

Az orrplasztika árak - Mennyibe kerül egy orrplasztika Budapesten

Plasztikai sebészetünkön az orrplasztika ára kedvezményesen a hatszázezer és az egymillió forintos árfekvésben mozog. Mivel minden esetben egyedileg elkészített árajánlatot adunk, így nincs lekötve, hogy egy orrplasztika ennyibe vagy épp annyiba kerül. Annyi mindenesetre biztosan elmondható, hogy az orrplasztika kedvezményesen 600-800 ezer forint között, az orrsövényműtéttel egybekötött plasztika pedig kedvezményesen 900 ezer és 1 millió forint közötti áron vehető igénybe.

Klinikánkon minden esetben benne van az árajánlatban a bent tartózkodás idejére vonatkozó ellátás, beleértve a gyógyszereket és egyéb anyagokat is, valamint magának a műtétnek a díját.

A fizetési módok tekintetében már számos megoldás közül választhat. Hagyományosan lehetőség van készpénzzel, illetve bankkártya segítségével fizetni, ezeken túl pedig egyes egészségpénztárak terhére is igénybe vehetőek szolgáltatásaink. Részletfizetési opciók tekintetében pénzügyi partnerünk tanácsadója szívesen áll rendelkezésére, hogy kedvezményes személyi kölcsönnel gyakorlatilag részletekben fizethesse ki műtétjét.

Az orrplasztika menete - honnan indul és hol ér véget a folyamat

Szinte minden plasztikai beavatkozás egy elhatározással kezdődik: akarom, vagy nem akarom. Az, hogy milyen okok vezetnek az elhatározás megszületéséig egyénenként változóak, és nincs is túl sok értelme ezt elemezni, hiszen egyetlen ember tudja, hogy Ön miért olvassa épp ezt a cikket és miért gondolkodik orrplasztikában: ez pedig Ön. Tehát, nézzük meg, hogyan lehet a gondolatból született elhatározásból végül orrplasztika.

Az első lépés - Az igény elhatározásra változtatása

Amikor már biztos benne, hogy szeretne orrplasztikai műtétet, akkor érdemes utánajárni, hogy mivel is jár, miről is szól egy ilyen operáció. Azzal, hogy ezt az oldalt olvassa, már az első lépést meg is tette. A következő állomás az lenne, hogy bejelentkezik konzultációra, ahol a szakképzett sebészünk - szükség esetén akár fül-orr-gégész is -  segít meghatározni, hogy milyen mértékű beavatkozásra van szükség. A konzultációk során megállapításra kerül, hogy az orr mely területeit érinti a beavatkozás, sőt, orvosa akár azt is meg tudja majd mutatni, hogy hol számíthat hegekre, és hogy fognak kinézni a teljes felépülést követően.

A második lépés - Vizsgálatok

Nem lehet semmilyen beavatkozást végezni úgy, hogy előtte nincs a páciens alaposan kivizsgálnak. A legtöbb vizsgálatot klinikánkon elvégezzük, így nem kell külön laborba, EKG-re és egyéb vizsgálatokra időpont után futkosni. Az orrplasztikát megelőző vizsgálatok elsődleges célja, hogy kiszűrje az olyan, gyakran rejtett gondokat, amelyek késleltethetik, vagy egy az egyben akadályozhatják a beavatkozást, illetve az azzal együtt járó altatást. Gyulladások, krónikus betegségek gátat szabhatnak annak, hogy mit lehet, és mit nem. Mindenesetre az eredmény alapján orvosa a legbiztonságosabb és legoptimálisabb eredményt kínáló lehetőséget fogja felvázolni.

A harmadik lépés - Az orrplasztikai műtét

Az előzetes vizsgálatok és a konzultációk után, ha minden rendben talált az orvosa, megtörténhet az előjegyzés. Az orrplasztika általában egy napos klinikai benntartózkodást igényel, tehát egy éjszakát tölt el nálunk. A műtétre délelőtt kerül sor, és előtte este már csak minimális ételt lehet fogyasztani, éhgyomorra kell eljönni a klinikára.

Ennek a plasztikai műtétnek két verziója létezik: a zárt és a nyílt. Az első esetben csak az orr belsejében keletkezik heg (többnyire a részleges korrekciónál alkalmazzák ezt a technikát), így szemmel látható hegek nincsenek. A nyílt műtét esetében az orron kívül (a legtöbbször az orrcsúcs és az orrnyílás környékén, orrsövényműtétnél szokott erre szükség lenni) is ejt a sebész bemetszést.

A műtét során az esetek túlnyomó részében nem kerül eltávolításra bőr, mivel szükségetelen: a kiigazított alakhoz és helyzethez alkalmazkodik az orr bőre, így külső heg nem marad. Azonban érdemes megjegyezni, hogy a bőrnek is időre van szüksége, általában 6-8 hét kell ahhoz, hogy véglegesnek tekinthető legyen a kialakított orr.

Az utolsó lépés - A műtét után

A különböző típusú orrplasztikai beavatkozások után vannak dolgok, amelyekre érdemes odafigyelni. Részletesen ezekről az orrplasztika után oldalunkon olvashat. Összefoglalva arra nagyon oda kell figyelni, hogy ne végezzünk olyan tevékenységet ami erőlködéssel jár, hiszen egyrészt a fintorgással járó arcizom-mozgások az orrunkat is érintik, valamint a megnövekedett vérnyomás orrvérzést okozhat. Illetve talán evidens, hogy ne piszkáljuk és ne fújjuk az orrunkat a műtétet követő hetekben. Ezekről a már említett oldalon, valamint majd orvosa tud részletes információt adni.

Orrplasztika előtte-utána képek

Összefoglalva: az orrplasztikai műtét előnyei

Az orron végzett plasztikai beavatkozásnak általában több előnye van, mint hátránya. Akinek az orr rendellenes formája miatt légzési gondjai voltak, szó szerint fellélegezhetnek a műtét után, tehát gyakorlati életminőség-változást tapasztalhat meg. De ugyanígy lehetnek azok is, akiknek esztétikai jellegű problémája volt: szubjektív előny ugyan, de az önbizalom visszatérhet, javulhat az önbecsülés, ami hosszú távon gyakorlati változásokat is hozhat.

Az orrplasztika után Pácienseink egyöntetű véleménye, hogy életük egyik legjobb döntése volt, hogy rászánták magukat a műtétre.

Orrplasztika vélemények

“Számomra nagy változás volt az orrplasztika! Az első konzultációtól az utolsó kontrollig minden a legnagyobb rendben van. Jól érzem magam az új arcommal, és ma már nem nagyon kapok olyan vicceskedő beszólásokat, hogy pl.: “esőben is nyugodtan cigizhetnél” és hasonlók! Teljesen elégedett vagyok!” - részleges orrplasztika

Antal (39)

“Gyerekkoromban nagyon sokat cikiztek az orrom miatt, ami gyakorlatilag leuralta az arcomat. Hiába a jónak mondható testfelépítés és az egyébként formás arc, ha egy ilyen görbe, ráadásul hegyes orr minden figyelmet magára von! A teljes orrplasztikám után azonban sokkal jobban kezdtem érezni magam, és most már sikeresebben randizom. Eleinte elég kellemetlen volt, mindig azt lestem, hogy ki fog épp beszólni az orromra, de elmaradtak a gúnyolódások, és egyre több a dicséret! Én nagyon örülök, hogy kés alá feküdtem és megcsináltattam az orrom!” - teljes orrplasztika

Erika (27)

Meglepő, de azokon kívül, akik tudták, hogy mire készülök, senki nem vette észre a változást. Pedig én úgy látom nagy volt, és megérte. A klinikánk teljes körű tájékoztatást kaptam, viszonylag hamar eljutottunk az előjegyzésig, és ma már egy új embert látok a tükörben!”  - részleges orrplasztika

Károly (46)

Gyakran ismételt kérdések

Mennyire fájdalmas az orrplasztika?

A műtét alatt természetesen érzéstelenítve van, így nem fog fájdalmat érezni. A műtétet követően azonban némi fájdalmat érezhet, erre orvosa valószínűleg fájdalomcsillapítót fog javasolni Önnek.

Volt már egyszer orrpolip műtétem, de ettől függetlenül lehet még orrplasztikai műtétem?

Igen, mivel az orrpolip műtét során a túlburjánzott nyálkahártya kerül eltávolításra, így a felgyógyulás után lehetőség van arra, hogy akár teljes vagy részleges orrplasztikai műtéten vegyen részt.

Mennyire tartós az orrplasztika?

Az orrplasztika egyike azoknak a plasztikai műtéteknek amelyek eredménye lényegében akár egész életében megmaradhat. Mivel porcok, akár orrcsont darabok kerülnek eltávolításra, így az eredmény tartós, hiszen ezek nem nőnek vissza. Esetleg a kor előrehaladtával lehet szükség korrekcióra, de az inkább az arcbőrt érinti.

Felkeltettük érdeklődését?

Jelentkezzen be online konzultációra most!