Orrplasztika

Amit az orrplasztikáról tudni érdemes Budapesten

Sokan az orruk miatt, félve néznek a tükörbe, tartanak a közvetlen szemkontaktustól, lehajtott fejjel járkálnak és szégyenkezve, visszahúzódva, gátlásosan élik mindennapjaikat. Egy csúnya orr képes az egész ember egóját lerombolni és egy életen át negatív énképet rajzolni, annak viselőjének. A túl nagy méretű, a ferde, a lekonyuló vagy éppen égnek meredő, a túl széles vagy nagy lyukú orrok mind olyan orrtípusok, amikre viselője egyáltalán nem büszke. Sokszor érzi magát csúnyának és emiatt visszahúzódóbb mint mások..

Legyen szó akár születési rendellenességről vagy szerzett sérülésről, ha az orrunk nem ékessége arcunknak – sőt, egyenesen ellensége – akkor csak egy megoldás létezik, ami boldogabbá teheti napjainkat, ez pedig az orrplasztika. Ma már nem kell bonyolult műtétekre gondolni, ha orrplasztikázásról van szó. Ez mára már nem csak a celebek és hírességek kiváltsága, akárki megigazíthatja orrát, úgy, hogy azzal boldogan együtt tudjon élni. Az orrműtétek egy, másfél óra alatt elkészülnek és egy egész életen át díszítik a páciens arcát, aki ezáltal boldogabb, kiegyensúlyozottabb és határozottabb személyiséggel tér majd vissza a hétköznapokba.

Milyen eredményeket várhatunk el az orrplasztikázástól?

Az orrplasztikázás és más orrműtétek során a páciensnek számtalan előnye származik majd a műtétből, hiszen egy új ember fog majd visszanézni rá a tükörből. Az orrplasztikáztatás nem csupán egy szervi probléma átalakítása, hanem pszichológiai hatásai is vannak. A szebb külső és a határozottabb belső tulajdonságok mellett persze egészségügyi pozitív hatása is lehet a műtéteknek. Az orrpolip operáció vagy a szűk orrlyuk megnagyobbítása például megszünteti az éjszakai horkolást, így kipihentebbé és egészségesebbé teszi a plasztikázott ügyfelet. Az orrplasztika után több és tisztább levegő juthat a szervezetbe, így a véráramokat friss oxigénnel látja el, ez pedig energikusabbá teheti a pácienseket. Így tehát egy új orr, nem csupán az esztétikai szempontok miatt fontos, hanem magabiztosságot és egészséget is biztosít a műtét után.

hasplasztika Budapesten


Mit kell tudni az orrplasztikázásról?

Az orrplasztikázás számtalan páciensen segített már, hogy elfogadhassa önmagát. Ráadásul a párjuk is hálás a műtétek után, hiszen nem csak szerelmük szépül meg, de a közös éjszakák is, hiszen sok esetben teljesen megszűnnek a horkolások is (például egy ferde orrsövény műtétet követően). A páciens magabiztosabb, kipihentebb és egészségesebb lesz az orrplasztikai műtétek után. A orrplasztikai beavatkozásokat manapság már a rutin műtétek kategóriájába sorolják, hiszen egy beavatkozás nem tart tovább 60-90 percnél. Az orrplasztikát általában veleszületett deformációk vagy valamilyen trauma, illetve betegség által szerzett elváltozások során szokták alkalmazni.

Természetesen a veleszületett eltérés lehet teljesen szubjektív is, így ha a páciens úgy véli, hogy méretbeli-, alakbeli- vagy anatómiai eltérései vannak a normálishoz képest, bátran keresheti fel kedvenc plasztikai sebészét. Budapesten, ezt luxus körülmények között teheti meg, exkluzív, hotel szintű környezetben, ahol európai szintű szolgáltatást kaphat egy páciens központú klinikán. A budapesti plasztikai sebészek kiváló szakemberek akik minőségi, modern felszerelésekkel és eszközökkel garantálják a tökéletes végeredményt. A klinika Budapest előkelő negyedében, jó megközelíthető részen található. Ezen az egy helyen lehetőségünk van az összes szükséges lépést elvégezni. Az orrplasztika lépései: az ingyenes konzultáció, a vizsgálat, a műtét és a műtét utáni lábadozás. Érdemes tehát elmenni az ingyenes konzultációra, ahol kötelezettség nélkül kaphatunk bővebb, szakszerű tájékoztatást és személyre szabott ajánlatot kaphatunk az orrplasztikázással kapcsolatban.

A műtét előtti vizsgálatok Budapesten

Mint minden plasztikai műtét előtt, az orrplasztikai műtétet is megelőzi egy ingyenes, konzultáció. A konzultáció teljesen díjmentes és semmilyen kötelezettségekkel nem jár.


 • ​Ilyenkor a páciens megismerkedik a kezelőorvossal, felteheti neki kérdéseit, aki szakszerű válaszaival tájékoztatja a műtétek típusairól, a kezelés menetéről és a gyógyulás folyamatáról is.
 • Amennyiben a páciens úgy szeretné, már ekkor lehetőség van az állapotfelmérésre és a lehetséges, konkrét plasztikai műtétre is javaslatot tesz a doktor.
 • Egyes esetekben digitális képet mutat: előtte-utána fotókkal, hogy a páciens is meggyőződhessen, milyen végeredményre számíthat az operációt követően.

Klinikánk minden érdeklődő számára ingyenes konzultációt kínál, így Ön kötelezettségek és anyagi kiadások nélkül ismerheti meg lehetőségeit.

A műtét előtt azonban kötelező egy általános orvosi vizsgálat is. Itt egy teljes laboratóriumi vizsgálattal során a vérből és vizeletből diagnosztizálják a legfontosabb fennálló problémákat. Az orvosok számára ezen eredmények rendkívül hasznos információkat tartalmaznak a páciens egészségügyi állapotáról. Egyes esetekben ultrahang vizsgálatokra is szükség van, de a legtöbb orrplasztikai műtét ezt nem igényli. Viszont ha altatásra is szükség van a műtét során, akkor egy EKG vizsgálatra is el kell mennie a páciensnek, hogy a légzését, szívritmusát ellenőrizhessék az orvosok. A műtétek előtti vizsgálatokkal próbálnak kiszűrni minden olyan kizáró okot és kockázatot amely fennállhat a pácienseknél, így azok nem csak lelkileg, hanem testileg is készen fognak állni a beavatkozásokra. A műtétek előtt diétát és bőséges folyadék fogyasztás javasolnak a doktorok, némi vitamin kíséretében. Ezekről az ingyenes konzultáción is tájékoztatják az orrplasztika iránt érdeklődőket.Milyen fajtái vannak az orrplasztikának?

Az orrplasztikázás típusát mindig a kezelő orvos határozza meg, attól függően, hogy milyen beavatkozásról van szó. Lehet akár vele született rendellenesség, akár szerzett trauma, a szakértő doktorok mindig egy jól kidolgozott, megtervezett műtét terv alapján fognak dolgozni, hogy a lehető legszebb végeredményt kapjuk. A budapesti klinikán lehetőség van a  következőekre:


 • a csúcsos orr kiegyenesítésére
 • a lógó orr kiegyenlítésére
 • a szűk orrlyukak tágítására
 • a széles orr keskenyítésére
 • az orrpolip eltávolítására
 • a ferde orrsövény kiigazítására

A műtéteknek két fajtáját különböztetjük meg az orrplasztikázás során, melyet vagy helyi érzéstelenítésben vagy altatásban végeznek. Létezik nyílt és zárt orrplasztika is. Az esetek többségében a zárt orrplasztikát alkalmazzák, ugyanis ilyenkor a plasztikai sebész az orr belső nyálkahártyáján ejti a bemetszést, ezáltal külső hegek nem is keletkeznek. Azokban az esetekben amikor az orrkorrekció részletesebb megközelítést kíván vagy amikor már többszörös orrműtét után fekszik újra kés alá a beteg, nyílt orrplasztikát szoktak alkalmazni. A nyílt orrplasztika során már kívülről az orrnyílásokat elválasztó bőr felületén történik a bemetszés és ezen keresztül történik az orr plasztikázása. Egy orr plasztikai műtét 1-1,5 óra hosszáig tart típustól függően.

Mi történik a orrplasztikai műtét alatt?

Miután a páciens már túl van az ingyenes konzultáción, elvégezték a szükséges általános vizsgálatokat és felkészült a nagy napra, kezdetét veszi az egy-másfél órás műtét. Az orrplasztikai műtétek során először a szükséges bemetszések helyét válasszák ki a kezelőorvosok. Mielőtt elkezdenék a műtétet vagy helyi érzéstelenítést vagy altatást alkalmaznak, hogy a páciens ne érezzen semmit az egész plasztikázási műveletből. Ezután vérzéscsillapító oldatot adnak be és elkezdik a műtét érdemi részét. A plasztikai sebész leválasztja az orr nyálkahártyáját a környező szövetekről, a porcos-csontos vázról, hogy felszabadíthassa az orrsövényt és az orr porcokat, valamint a csontos orrhátat. Ezután már hozzáfér a szükséges területhez és szükség esetén eltávolítja az adott műtéthez szükséges eltéréseket okozó részeket, valamint átformálja az orrcsúcsot is. Ha az orr hosszát is rövidíteni kell, akkor az orrsövény egy részét távolítják el.

A műtét során lehetőség van, az orr egyes részeit (például az orrcsúcsot) máshonnan kimetszett orrporcokkal formázni, korrigálni. Szükség esetén pedig az orrháti kinövéseket is le lehet reszelni, így megszűnik a görbület az orr tetején. Durván hangozhat, de néha szükséges (például az orr keskenyítéséhez), hogy az orrcsont két oldalát eltörjék majd gipszkötözéssel rögzítsék. Nyílt orrplasztika során az orrnyílásokat elválasztó bőr felületén történik a bemetszés és a szükséges korrekciót így végzik el. Az orrsövényferdülés vagy más légzési problémát okozó orrdugulás a plasztikai műtétekkel együtt, egyszerre is elvégezhető, ezért nem kell külön, más alkalommal a műtőasztalra feküdni. A műtét után általában tampont helyeznek az orrlyukakba és olykor vízhatlan ragasztó csík is kerül az orrcsúcsra. Az orrtörés miatti gipszkötés pedig egy hétig még az orron kell, hogy maradjon.

Orrplasztikai képek, előtte-utána fotókkal

Egy kép többet mond ezer szónál! Ez igaz az orrplasztikai műtétekre is. Hiszen a képeken egyértelműen látszik, hogy egy-egy páciensnek milyen orra volt a plasztikai műtétek előtt és hogy néz ki a műtétek után, gyógyult formájában. Az elégedett ügyfelek boldogan dicsekednek megújult orrukkal, amit a hozzáértő, plasztikai sebészek mindössze egy óra alatt készítettek el számukra de mégis egy életen át élvezhetik az általuk elhozott változást.

Az orrplasztika előtte-utána fotóin láthatunk nyílt orrplasztikával műtött széles és nagy orrháttal rendelkező orrot, amiből szépséges kis orrocska lett, amit a fiatal nő viselője azóta is büszkén hord. Nem csak a nők, de a férfiak is előszeretettel végeztetnek orrplasztikai műtéteket, ezt az orrplasztikai előtte-utána fotó galéria több képén is láthatjuk. Van akinek hosszú, nagy orra volt, lefelé ívelő orrvéggel, mégis egy teljesen egyenes, megemelt orrcsúcsot kapott a sebészektől a műtét során. A képgalériában több csúcsos, széles és vastag orr közül böngészhetünk, ahol összevethetjük a végeredményt, amit az orrplasztikai műtétek hoztak el a páciensek számára.

Mire számíthatunk az orrplasztikai műtét után?

1

A budapesti plasztikai intézményben kényelmesen telik el az első 1-2 nap, ami idő alatt az orvosok még megfigyelés alatt tarják a beteget. A luxuskörülmények között lábadozó páciensek kényelméről légkondicionáló, TV, multimédiás eszközök, wifi elérhetőség, újságok és a hétköznapi élethez szükséges dolgok (mint például széf, papucs, fürdőköpeny, tisztálkodási szerek, fogápolási eszközök) is rendelkezésre állnak. A kórházi tartózkodás során az orvosi és nővéri felügyelet minden szobában elérhető és beavatkozástól függően napi háromszori teljes értékű étkezést is biztosítanak íncsiklandozó ételekkel. A szigorú higiéniai előírásokat kézfertőtlenítőkkel, tiszta lepedőkkel, törölközőkkel és folyamatos takarítással érik el. Így biztosan könnyen fog indulni a lábadozás első 1-2 napja.

2

Az orrplasztikai műtét utáni lábadozás ugyanolyan fontos mint maga a felkészülés és a műtét. Akárcsak más plasztikai műtéteknél, javasolt itt is, hogy vegyünk ki legalább egy hetet, hogy fekvő betegként, nyugodt körülmények között tudjunk lábadozni és regenerálódni. Bár a felépülés ideje nagyban függ az orrplasztika fajtájától és az egy beavatkozás alatt elvégzett műveletek számától, illetve attól, hogy nyílt vagy zárt orrplasztikát végeztek-e, a műtétet követő második héten többnyire már visszatérhet a páciens a megszokott életviteléhez, de sportolni még nem ajánlatos ezen a héten.

3

Az orrplasztikai műtéteknél általában elegendő csupán 6 órás megfigyelés, amennyiben kismértékű volt a beavatkozás és nem alkalmaztak altatásos érzéstelenítést. Ellenkező esetben egy éjszakát kell az intézetben töltenie a páciensnek. Az első két hétben nem végezhető nehezebb fizikai munka, azonban ezután fokozatosan térhet vissza a páciens a korábbi, megszokott életviteléhez. A műtét után három héttel már könnyebb testmozgások is végezhetőek. Testedzés 6 hét után végezhető, labdajátékok pedig 8 hét múlva. A műtét után két hónapig kerülni kell a szoláriumot, a szaunát és a napozást is.

4

Az orrplasztikai műtétek ma már igen alacsony kockázatú, rutin műtétnek számítanak azonban előfordulhatnak kisebb kleoidos hegképződések, szövődmények, sebfertőzések melyeket kezelni szükséges. Ezekről a kezelőorvosok bővebb felvilágosítást is adnak a pácienseknek. Az orrplasztikát követően a 7. és a 14. napon, illetve a 6. és a 12. héten kontroll vizsgálatokon kell részt venniük a pácienseknek, a gyógyulási folyamatok utókövetése érdekében. Az orrplasztika utáni teljes gyógyulás 18 hónapig tart, de a kialakult forma 3-4 hónap után már jól látható. A végleges eredménye az orrplasztikának a 12. hónap után várható.

Miért éri meg elmenni egy személyes konzultációra?

Ha már felvetődik az orrplasztikának az eshetősége, akkor biztosan elképzelte már, hogy milyen jó is lenne egy gyönyörű orral élni ezután. Lehet most még csak egy álomnak tűnik az egész, de a szakértő plasztikai sebészek csodát képesek művelni az orrokkal is! A személyes konzultáció semmilyen kötelezettséggel nem jár és teljesen ingyenes! Így megéri elmenni rá, hogy szakmai tanácsokat kaphassunk és minden kérdésünkre megfelelő tájékoztatást kapjunk egy hozzáértő szakembertől. Lehetőség szerint ilyenkor már egy számítógépes grafikán is megnézhetjük, hogy mutatnánk az új, szebb orrunkkal.

Ehhez csupán az első lépést kell megtennie és elmenni az ingyenes konzultációra, ahol minden kérdésére választ kaphat!

Jöjjön el ingyenes konzultációra és ismerje meg lehetőségeit!

Reméljük az összefoglalónkkal sikerült letisztáznunk néhány Önben felmerülő kérdést, kételyt.

Tapasztalatból tudjuk, hogy minden vendégünket más terület foglalkoztat mélyrehatóbban, ezért érdemes eljönnie ingyenes konzultációnkra, ahol:

 • ​megismerkedhet leendő orvosával és a személyzet tagjaival
 • megvizsgáljuk, meghallgatjuk igényeit és kifejezetten Önre szabott megoldást javasolunk
 • felteheti kérdéseit
 • szemügyre veheti a Lánchíd lábánál elterülő klinikánkat, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Budai várra

A konzultációt követően akár a beavatkozás mellett dönt, akár nem, mindenképp – úgy gondoljuk, már ezért a látványért és a barátságos légkörért is érdemes ellátogatnia hozzánk.

Enter your text here...