Orrplasztika
Az orrműtét fajtái, menete, után, árak

Ismerje meg a beavatkozást közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

Az orrplasztika egy olyan plasztikai sebészeti beavatkozás, amely során az orr mérete, alakja megváltoztatásra kerül. Az, hogy ki miért dönt amellett, hogy “megcsináltatja” az orrát, mindig változó. Számos ember szubjektív okokból, mások pedig egészségügyi okokból érzik szükségét az orron végrehajtandó változtatásnak.

Orrplasztika 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Kinek ajánljuk az orrplasztikát?

Az orrplasztikát Önnek ajánljuk, ha

 • orra aránytalanul nagy, csúcsos vagy kiálló,
 • orra ferde, tehát nem teljesen szimmetrikus,
 • úgy érzi, orra miatt önbizalomhiánnyal küzd,
 • elmúlt 18 éves – az orr ekkorra éri el végleges alakját,
 • orrsövényferdüléssel küzd, amely folyamatos megfázáshoz, légzési nehézségekhez és horkoláshoz vezet,
 • szabad akaratából határozta el, hogy orrplasztika műtétet szeretne,
 • Ön sem szeretne beletörődni abba, hogy nem lehet tökéletes méretű és természetes formájú orra.

Mitől lehet ferde az orr?

Két kategóriába lehet besorolni a ferde orr okait:

 1. Veleszületett: általában genetikai alapon a szülők orrformájára hasonlít a saját orrunk is, és a gyermekünk orra is a sajátunkhoz hasonló lehet majd. A normálnak tartott orrformától és mérettől eltérő orr nem csak egészségügyi, de akár pszichológiai, önbecsülési gondokat is okozhat.
 2. Szerzett: az esetek túlnyomó többségében trauma következtében változik az orr állapota, és esztétikai gondok mellett gyakran lépnek fel egészségügyi problémák is.

Az elváltozások következtében fellépő eltérések pedig három osztályba sorolhatók:

 1. Méretbeli: ebben az esetben egyértelmű, miről van szó - az orr vagy túl nagy, vagy túl kicsi, emiatt pedig az arc esztétikája csökken.
 2. Alaki: biztos, hogy nem szorul ez sem különösebb magyarázatra, hiszen látott már mindenki pisze orrot, de a horgas, a krumpliorr, vagy éppen a kampós orr is olyasmi, amit láthattunk.
 3. Anatómiai: gyakori az orrsövényferdülés, illetve az orrnyílást érintő különböző elváltozások.

A felsorolt változások, tényezők az elsődleges okai azoknak a gondoknak, amelyek végül ahhoz vezetnek, hogy az orrplasztika mellett döntsünk. Az esetek jelentős részében a méret és alaki eltérések feloldása a cél, de az anatómiai eltérések helyreállítása éppoly fontos.

Amikor orrplasztikáról beszélünk, akkor mindig arra gondolunk, hogy az orr alakja és mérete kerül változtatásra. Klinikánkon azonban egészségügyi okokból szükséges orrműtéteket is végzünk (pl. orrsövény műtét vagy orrpolip műtét), így tökéletes orral távozhat tőlünk!

Az orrplasztika fajtái

Klinikánkon elsősorban kétféle orrplasztikát végzünk: részleges orrplasztika és teljes orrplasztika. Az első esetében többnyire formai és méretbeli igazításról beszélünk, míg a teljes orrplasztika az orrsövény igazítását is magában foglalja. 

Részleges orrplasztika

A részleges orrplasztika a legelterjedtebb, a legtöbbet végrehajtott orrplasztika típus. Ennek oka, hogy a részleges plasztika során az orrsövény nem kerül igazításra, így nem jár jelentősebb műtéti beavatkozással.

Egy ilyen műtét során általában apró, belső bemetszésen keresztül kerül eltávolításra az orr nem kívánt formáját okozó porc- és szövettöbblet. A részleges plasztika a legtöbbször 1-2 órás, a klinikai benntartózkodás mindössze 24 óra, és az eredmény szinte azonnal látható.

Azért csak “szinte”, mert duzzanat előfordulhat, ami pár napon belül lelohad és valóban láthatóvá válik az új forma. A részleges orrkorrekciós plasztikai műtét gyakran helyi érzéstelenítésben is végrehajtható.

Orrcsúcs műtét - emelés, korrekció

Az orrcsúcs emelésére, korrekciójára viszonylag gyakran lehet szükség. A lógó, horgas orrcsúcs,vagy éppen az aszimmetria nem kölcsönöz esztétikus megjelenést viselőjének.

 Az orrcsúcs plasztika egyike a leglátványosabb eredménnyel járó, de mégis minimális nyomot hagyó beavatkozásoknak, amelyet általában helyi érzéstelenítésben végzünk, és főleg porcos, valamint lágyszövet eltávolításával jár. 

Teljes orrplasztika

A teljes orrplasztika során egy komplexebb beavatkozás történik, amely a porcos és lágy szöveteken túl még a csontos részeket is érinti. A legtöbb esetben a teljes orrplasztika alatt az orrsövény megigazítását értjük. Ezzel együtt az orr formájának optimalizálását, hogy az új helyzetben megfelelően illeszkedjen az archoz. A teljes orrplasztika már nem helyi érzéstelenítésben, hanem altatásban történik, és hosszabb lábadozási idővel járhat.

Görbe orr kiegyenesítése

A görbe orr eltüntetésének általános módja a komplex orrplasztikai beavatkozás, ami az orrsövény korrekcióját is magában foglalja. 

Az orrműtét menete

Az orrműtét menete három részből áll, az előkészítés és konzultáció, maga a beavatkozás és ezt követi a felépülés időszaka. Azonban a beavatkozás mértékétől függően az egyes szakaszok változó hosszúságúak lehetnek. Ha pontosabb részleteket szeretne, akkor mindenképpen jelentkezzen be egy ingyenes konzultációra, ahol a szakképzett sebészünk válaszol minden kérdésére és segít meghatározni, hogy milyen mértékű beavatkozásra lehet szüksége.

 1. A konzultációk során megállapításra kerül, hogy az orr mely területeit érinti a beavatkozás, sőt, orvosa akár azt is meg tudja majd mutatni, hogy hol számíthat hegekre, és hogy fognak kinézni a teljes felépülést követően.A műtétet megelőző vizsgálatokat klinikánkon elvégezzük, így nem kell külön laborba, EKG-re és egyéb vizsgálatokra időpont után futkosni. Az orrplasztikát megelőző vizsgálatok elsődleges célja, hogy kiszűrje az olyan, gyakran rejtett gondokat, amelyek késleltethetik, vagy egy az egyben akadályozhatják a beavatkozást, illetve az azzal együtt járó altatást. Gyulladások, krónikus betegségek gátat szabhatnak annak, hogy mit lehet, és mit nem. Mindenesetre az eredmény alapján orvosa a legbiztonságosabb és legoptimálisabb eredményt kínáló lehetőséget fogja felvázolni
 2. A műtét a korrekció fajtájától függően nagyból 60-80 percet vesz igénybe. Előnyeiből fakadóan klinikánkon általában zárt típusú műtéteket végzünk, nem pedig nyíltat. Ez utóbbinál a sebész az orron belül ejt bemetszést, így a heg később egyáltalán nem fog látszódni. Az orrplasztika általában egynapos klinikai benntartózkodást igényel, tehát egy éjszakát tölt el nálunk. A műtétre délelőtt kerül sor, és előtte este már csak minimális ételt lehet fogyasztani, éhgyomorra kell eljönni a klinikára.
 3. A gyógyulási és felépülési időszak onnantól veszi kezdetét, ahogy elhagyja a klinikánkat. Ebben az időszakban különösen fontos, hogy betartsa a szakorvos utasításait és mindenben a szerint járjon el, ahogy arról lentebb is olvashat.

Mire figyeljünk orrplasztika után?

Az orrplasztikai műtétet követően sokkal figyelmesebbnek és megfontoltabbnak kell lennie az életmódját tekintve. Az orrplasztika utáni felépülés a leghosszabb időszakot nézve nagyjából egy évig tart. Ez alatt természetesen nem azt értjük, hogy évig nem lehet mondjuk futni vagy fárasztóbb munkát végezni. Itt arra gondolunk, hogy a porcok, hártyák, a hegek és a bőr teljes gyógyulása általában egy évig tart. A normális életmódhoz való visszatérés legkésőbb a hatodik héten lehetséges, addigra kellőképpen stabilizálódik minden, az esetleges duzzanatok, váladékozás megszűnik.

Az orrplasztikát követő felépülés menetrendje: 

 • Első hét: az első héten még lehet fent kötés (teljes orrplasztika esetén biztosan), sőt akár még gipsz is. Részleges korrekció esetén esetlegesen duzzanat lehet a szemek alatt, ami hamar lelohad. Orrplasztika esetében gipszlevétel után már nem megerőltető hétköznapi tevékenységeket is végezhet.
 • Második hét: az orrplasztika utáni duzzanat már jórészt lelohadt, szinte alig látható, hogy Önnek műtéte volt!
 • 3-4. hét: kontroll vizsgálatot követően ha orvosa engedi, visszatérhet a kimerítőbb mozgásformákhoz, mint a futás, úszás és hasonlók.
 • 6. hét: a csont már jórészt összeforrt, így nyugodtan folytatni lehet a súlyzós edzéseket, hétköznapi dolgokban visszatérhet életébe a szemüveg és az orrfújás!
 • 3-6. hónap:  ebben az időszakban már nincs furcsa érzet vagy zsibbadás az orrban.
 • 12 hónap: A gyógyulási folyamat teljesen befejeződött, most már az orr végleges formája is kialakult!

Orrplasztika árak - Mennyibe kerül?

Plasztikai sebészetünkön az orrplasztika ára kedvezményesen a 840.000 és 1.250.000 forintos árfekvésben mozog. A pontos ár annak függvénye, hogy részleges vagy teljes orrplasztika (orrplasztika+orrsövény műtét) kerül kivitelezésre. Fontos tudni, hogy minden esetben egyedileg elkészített árajánlatot adunk!

Klinikánkon minden esetben benne van az árajánlatban a bent tartózkodás idejére vonatkozó ellátás, beleértve a gyógyszereket és egyéb kiegészítőket is, valamint magának a műtétnek a díját.

A fizetési módok tekintetében már számos megoldás közül választhat. Hagyományosan lehetőség van készpénzzel, illetve bankkártya segítségével fizetni, ezeken túl pedig egyes egészségpénztárak terhére is igénybe vehetőek szolgáltatásaink.

Részletfizetési opciók tekintetében pénzügyi partnerünk tanácsadója szívesen áll rendelkezésére, hogy kedvezményes személyi kölcsönnel gyakorlatilag részletekben fizethesse ki műtétjét. Ennek részleteiről és minden egyéb kérdéséről ingyenes konzultáció keretében tudunk részletes tájékoztatást adni.

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes orrplasztika konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egyik vezető sebészünk részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Orrplasztika 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.