Császármetszés után hasplasztika

Ismerje meg a témát közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

A császármetszés egy olyan nőgyógyászati műtét, amikor a magzat az anya hasfalán és méhén végzett metszésen keresztül jön a világra. 

A császármetszés utáni következmények, mint a striák, a műtéti heg, a megereszkedett bőr, az úgynevezett kötényhas, a szétnyílt hasizom vagy a hason maradó zsírfelesleg jellemzően esztétikai problémák, mégis komoly lelki és önértékelési problémákat okozhatnak. A szétnyílt hasizom emellett olyan egészségügyi problémákat is okozhat, mint a hátfájás vagy az inkontinencia. 

A császármetszés tüneteinek kezelésére hasplasztika ajánlott, mert a has alsó részéről a felesleges bőr és zsír eltávolítása, illetve a szétnyílt hasizmok helyreállítása csak műtéti úton végezhető el.

A császármetszés utáni hasplasztikát követően eltűnik a domborodó has, nő az önbizalom, és a szétnyílt hasizom okozta testi és lelki problémák is megszűnnek. 

Bár sokakban merülnek fel kételyek a hasplasztika kockázatai miatt, 

Az ingyenes konzultáció során a sebész tájékoztatást a hasplasztikai előnyeiről és hátrányairól, és minden kérdése választ ad, ami a páciensben felmerül. 

Tudjon meg többet a császármetszés utáni hasplasztika lehetőségeiről egy vezető plasztikai sebésztől, aki

  • minden kérdésére választ ad,
  • bemutatja a beavatkozás menetét,
  • személyre szabott műtéti tervet készít.

Mikor érdemes hasplasztikát végezni császármetszés után?

Hasplasztikát végezni a császármetszés után akkor érdemes, ha a különböző vastagságú bőr, illetve a kötőszöveti részek nem húzódnak vissza jelentősen, striák keletkeznek a bőrön, vagy ha nem elégedett a császárheggel a műtétet követően. 

  • Kötényhas: a terhesség alatt kitágult bőr és kötőszövet nem képes eredeti állapotát visszanyerni, aminek következtében kötényszerűen lógni kezd, petyhüdt marad.

  • Megereszkedett bőr: a terhesség során a has bőre megnyúlik, császármetszés után azonban nem minden esetben feszesedik vissza, megereszkedik, lógni fog.
  • Hason maradó zsírfelesleg: a várandósság alatt zsírfelesleg szaporodhat fel a hason, ami aztán nem tűnik el a császármetszést követően sem. Ha az életmódváltás, a rendszeres mozgás és az egészséges étrend sem hoz tartós, látható eredményt, akkor a hasplasztika is jó megoldás lehet.
  • Meglazult hasizom: a terhesség alatt a has izomzata, különösen az egyenes hasizmok megnyúlnak, meglazulnak, és nem húzódnak vissza eredeti állapotukba. Az izmok akár jelentős mértékben is eltávolodhatnak egymástól, akár 10-12 cm-re is. Ennek az állapotnak a korrigálására is megfelelő megoldás lehet a hasplasztika.
  • Nem esztétikus császárheg: a császármetszés egy műtéti beavatkozás, mely után heg marad. Ez nem minden esetben esztétikus, különösen, ha egy már meglévő császárheg vonalában történt a bemetszés. Ha nem elégedett valaki a császármetszés hegével, akkor a hasplasztika segítségével szebb heg alakítható ki. 
  • Köldök- és hasfalsérv: a terhesség alatt köldök vagy hasfalsérv is kialakulhat, mely nem szűnik meg a császármetszést követően. Ezek korrigálásra is szokták javasolni a hasplasztikát.
Császármetszés után hasplasztika

Hasplasztika műtét császármetszés után

A hasplasztikai egy olyan plasztikai sebészeti beavatkozás, melynek célja az esztétikus és feszes hasfal kialakítása, illetve szükség esetén a szövetek épségének helyreállítása. 

A hasplasztika császármetszés után mikor végezhető?

Hasplasztika császármetszés után legkorábban 6 hónappal végezhető el, hogy pontosan mikor, az függ a gyógyulási folyamatoktól, a szoptatástól, a testsúlytól, illetve a testsúly változástól.

A műtét utáni időszakban nem javasolt néhány kilónál többet fogyni, mivel a jelentős testsúlyingadozás miatt a műtét eredménye nem lesz tökéletes. 

Emellett a hasplasztikával a szoptatási időszak befejezését is meg kell várni, ugyanis a műtét csak ezután végezhető el.

A hasplasztika menete

Hasplasztika menete jellemzően az, hogy a sebész a bikinivonalban ejt egy hosszanti bemetszést, ezt követően eltávolítja a felesleges bőrt és zsírszövetet, illetve a szétvált vagy megnyúlt hasizmokat is egyesíti. A beavatkozás altatásban történik, és hozzávetőleg 2-3 óráig tart. 

A hasplasztika után milyen eredményre számíthat?

A végeredmény a műtét után azonnal látható lesz, ugyanakkor a has a végleges formáját csak hónapokkal a műtét után, a gyógyulási folyamat végén nyeri el. A gyógyulás után a lógó, petyhüdt has megszűnik, nem lesz megereszkedett bőr, csúnya császárseb, csak feszes has és esztétikusabb heg, mely a bikiniből is épp csak hogy kilátszik. Az esztétikusabb hasfal a páciens mentális állapotára is pozitívan hat, hiszen nagyobb lesz az önbizalma, mert eléri azt a testképet, amire vágyott.  

A hasplasztika lehetséges szövődményei a bevérzés, gyulladás, savóképződés vagy a fájdalom. Ritka esetben sebgyógyulási zavar is felléphet a zsíros szöveteknél, emellett átmeneti érzészavar is előfordulhat.  

Plasztikai műtétek 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes mellplasztika konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Plasztikai műtétek 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.