Minden amit a gynecomastiáról 2019-ben tudnod kell

A gynecomastia műtét sebészeti úton tud segítséget nyújtani mindazoknak, akik szeretnék a testalkatukhoz megfelelő, férfias vonalakat visszanyerni, és szeretnének elköszönni a megnőtt, nőies melleiktől, ezzel visszanyerve önbizalmukat.

A mellekkel való elégedetlenség természetesen nem csak a hölgyek számára okozhat problémát, hanem bizony a férfiaknál is adódhat gond az érintett területtel. Szerencsére a mellplasztikai megoldások ma már ezen is segíthetnek.

 A mellkas tájékán a kórosan megnövekedett mirigyállomány önértékelési zavarokat és öltözködési gondokat okozhat az érintett férfiak számára. A hormonális változások, egyes gyógyszerek szedése vagy akár az elhízás is járhat nőiesen megnövekedett mellekkel.

Mit is jelent pontosan?

​Eredete

A gynecomastia görög eredetű szó, és a férfi mellek megnagyobbodását jelenti. Kiejtése magyarul: ginekomasztia. Általában mindkét oldalt érinti a probléma, de ritkán előfordulhat olyan is, hogy féloldali jelenségről van szó.

Okai:

  • Hormonális okok
  • Elhízás
 A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy legtöbbször az említett hormonális okokra, valamint az elhízásra vezethető vissza a férfi mellek kóros elváltozása.

Amennyiben a hormonok tehetőek felelőssé, úgy a jelenség már általában a pubertás korban felüti a fejét. Azt is meg kell jegyeznünk, hogy azegyes testépítők által szedett étrend-kiegészítők és izomtömeg növelő szteroid hormonok is állhatnak az elváltozás hátterében, hajlamosak előidézni a nőies melleket.

gynecomastia megoldása műtéti úton

​​Ha többet szeretne megtudni a gynecomastia okairól és tüneteiről, kattintson ide!

A gynecomastia megoldása műtéti úton

A zsírleszívás ma már rutin műtét

A napjainkban már a legtöbb plasztikai beavatkozás alkalmával használt zsírleszívás nem mindig volt ilyen elterjedt. A technológia tökéletesedése és a felhasznált korszerű eszközök a nyolcvanas évektől váltak egyre gyakrabban választottakká.

 A zsírleszívás eredményei egyébként viszonylag állandónak tekinthetők, de természetesen ha ezt az opciót választjuk, akkor érdemes odafigyelni az életmódunkra a továbbiakban.

Hogy zajlik a beavatkozás?

A ginekomasztia esetében felhalmozódott zsírszövet eltávolításában is fontos szerep jut az eljárásnak. Sok esetben már maga a zsírleszívás is szép eredményeket produkálhat. A felgyülemlett zsírt egy egészen apró, mindössze 2-3 mm-es metszésen keresztül szívja le a szakember, majd ha szükséges, akkor a mirigyállomány eltávolítása következik.

Amennyiben a mirigyállományt is eltávolítja a sebész, úgy a műtét eredménye véglegesnek tekinthető, hiszen a hormonok nagy valószínűséggel már nem fognak olyan mértékben újratermelődni a szervezetben.

A mellmirigy eltávolítása

Erre abban az esetben lehet szükség, ha a megnagyobbodásnak elsősorban hormonális okai vannak, hiszen ahogy az előbb is említettük, ezt elsősorban a mellmirigy eltávolításával lehet orvosolni.

Amennyiben elhízás okozta a mellek megnagyobbodását, úgy gyakran már a zsírleszívás is elegendőnek bizonyul. Ha tehát azonban hormonális okok is állnak a háttérben, akkor sokszor csak és kizárólag a mellmirigy eltávolítása segíthet.

Hogy zajlik a beavatkozás?

A műtétet a mellbimbó alsó részén ejtett bemetszésen keresztül oldja meg a szakember. Mivel a bőr sajátosságaiból adódóan még nagyobb mennyiségű mirigyeltávolítás esetén is könnyedén visszahúzódik, így elegendő egyetlen heggel járó bőrkimetszés. Az eljárás altatásban javasolt, hiszen így garantáltan elérhető a fájdalommentesség.

Gynecomastia utáni regenerálódás és gyógyulás

A zsírleszívás egy vékony heggel gyógyul, ami a későbbiekben alig lesz látható.Hasonlóan a női mellplasztikához, a férfiak esetében alkalmazott műtét után is szükség van egy speciális kompressziós ruházat viselésére, mely segíti a bőr letapadását a gyógyulási időszak felgyorsítását, valamint biztosítja, hogy a végleges állapot a lehető legjobb legyen.

 A regenerálódás és a sebgyógyulás érdekében a nehéz fizikai munka és a sportolás körülbelül másfél-két hónapig még kerülendő a gynecomastia műtét után.

Milyen eredmény várató a gynecomastia műtét után?

A korszerű műtéti eljárásnak köszönhetően az érintettek visszanyerhetik testük férfias vonalait és ez a magabiztosságon valamint a személyiségen is egyértelműen meglátszik majd, természetesen pozitív irányba.

Míg a nőknek sok esetben elnézi a társadalom azt, ha elégedetlenek egy-egy testrészükkel, ám ez a férfiak esetében korántsem így van. A külsőségekbe vetett önbizalom megmutatkozik az erősebbik nem tagjainak viselkedésén, kiállásán, magabiztosságán, ezért az érintettek számára a műtét indokoltsága egyértelmű.

Gynecomastia utáni regenerálódás és gyógyulás

​A gynecomastia után körülbelül két hónappal már látható a végeredmény, a hegek pedig szinte nyomtalanul gyógyulnak.

Jöjjön el ingyenes konzultációra és ismerje meg lehetőségeit!

Reméljük az összefoglalónkkal sikerült letisztáznunk néhány Önben felmerülő kérdést, kételyt.

Tapasztalatból tudjuk, hogy minden vendégünket más terület foglalkoztat mélyrehatóbban, ezért érdemes eljönnie ingyenes konzultációnkra, ahol:

  • megismerkedhet leendő orvosával és a személyzet tagjaival
  • megvizsgáljuk, meghallgatjuk igényeit és kifejezetten Önre szabott megoldást javasolunk
  • felteheti kérdéseit
  • szemügyre veheti a Lánchíd lábánál elterülő klinikánkat, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Budai várra

A konzultációt követően akár a beavatkozás mellett dönt, akár nem, mindenképp – úgy gondoljuk, már ezért a látványért és a barátságos légkörért is érdemes ellátogatnia hozzánk.