Gynecomastia - Férfi mellkisebbítés

Ismerje meg a beavatkozást közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

A gynecomastia egy olyan egészségügyi állapot, amely a férfiaknál a mell megnagyobbodását, női mellre való hasonlóságát hordozza magában. A kiváltó okai ennek a kondíciónak elég sokrétűek. Eredhet genetikai adottságból, okozhatja hormonháztartási zavar és gyakori, hogy túlsúllyal küzdőknél fogyás után marad meg túl sok zsírszövet a mellben.

Gynecomastia 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Mi az a gynecomastia?

A gynecomastia a mell kóros megnövekedése férfiaknál, amely nem tipikus, de viszonylag gyakran előforduló állapot. Általában inkább esztétikai problémát jelent, gyakori az aszimmetria is, ugyanakkor szélsőséges esetekben fájdalommal is járhat - a valódi gynecomastia esetén gyakori a mellbimbó érzékenysége.

Pubertás korban gyakori a gynecomastia, ami az esetek túlnyomó részében megszűnik. Elhízás, túlzott ösztrogén-termelés és esetleges genetikai adottságok miatt maradhat meg vagy alakulhat ki felnőtt korban is. Napjainkban a gynecomastia már nem számít gyógyíthatatlan, kezelhetetlen elváltozásnak. Klinikánkon egyszerű műtéti beavatkozással van lehetőség eltávolítani a mellszövet-többletet.

A gynecomastia jelentése

A gynecomastia megnevezés a görög gyne (női) mastos (mell) szavak összetételéből ered, ami jól kifejezi ennek az állapotnak a lényegét. 

A gynecomastia okai

A férfi mellnagyobbodás oka legtöbbször az ösztrogén termelés változása, amely során az ösztrogén növekedési hormonként hatva növeli meg a férfi mellét. Az esetek 25%-ában ismeretlen marad a konkrét kiváltó ok és ritkán, 10-20%-ban gyógyszerek mellékhatásaként jelentkezhet mellnagyobbodás.  

Először 10-12 éves korban jelentkezhet gynecomastia, ami legtöbbször nagyjából másfél év alatt elmúlik. Idősebb korban pedig a tesztoszteron szint csökkenése miatt a bőr alatt zsírszövet rakódhat le, ami szintén okozhat időseknél mellnagyobbodás. Elégtelen táplálkozás, rosszul megválasztott vagy kivitelezett diéta esetén is léphet fel gynecomastia.

Ezen kívül a gynecomastia okai lehetnek még egyes gyógyszerek, amelyek nem-fiziológiás mellnagyobbodás okoznak. Ritkán krónikus betegségek, mint veseelégtelenség és májelégtelenség szövődményeként is jelentkezhet nagyobbodás az emlőknél. 

A gynecomastia tünetei

A gynecomastia klasszikus tünete a férfi mell megnagyobbodása egy tapintásra puhább, bőr alatti szövet mellbimbók alatti lerakódása által. A mellszövet nem zsírszövet, emiatt más a tapintása - előfordulhat azonban hátramaradó zsírszövet miatt kialakuló állapot is. Lehetséges, hogy csak az egyik mellen alakul ki, ugyanakkor az esetek többségében mindkét mell szimmetrikus megnagyobbodásáról van szó. A mellbimbó érzékenysége nagyon gyakori tünet.

Vannak atipikus tünetek is, amelyek előfordulása ritkább: bőrráncosodás, mellbimbó visszahúzódása, tej-kiválasztódás prolaktint termelő tumor miatt. 

A gynecomastia kezelése

Klinikánkon a gynecomastia kezelése műtéti beavatkozás révén történik, amelyet megelőz több konzultáció és vizsgálat is. Ezek a vizsgálatok azt a célt szolgálják, hogy kiszűrjük az olyan tényezőket, amelyek negatívan befolyásolhatják a beavatkozást. A teljes körű kivizsgálás szükségszerű, általában laborvizsgálatokat, EKG, ultrahang- és röntgenvizsgálatokat jelent. Fontos tudni, hogy ezeket a vizsgálatokat klinikánkon, külön díj felszámolása nélkül végezzük!

gynecomastia

A férfi mellkisebbítés menete

A férfi mellkisebbítés menete rövid, egyszerű és rutin beavatkozás. Maga a beavatkozás altatásban történik, a sebészünk a műtét során eltávolítja a fölösleges szöveteket. Nagyobb mértékű mellnagyobbodás esetén pedig a felesleges bőrt is eltávolítja ezáltal biztosítva az esztétikusabb megjelenést. Gyakori kezelési mód, illetve klinikánkon inkább kiegészítő kezelésként alkalmazható a zsírleszívás, amellyel a mell környékén lerakódó zsír eltávolítható a még jobb eredmény érdekében. 

A műtét időtartama általában 1,5-2 óra, amelyet követően egy éjszakát a klinikán kell tölteni, amely idő alatt hozzáértő felügyeletet és teljes ellátást biztosítunk Önnek. Másnap sebészünk megvizsgálja, felhelyezi a vízálló kötést és a mellkasi szorító kötést (ezt 8 hétig viselnie kell). A felszívódó varratoknak köszönhetően a hegek gyorsabban gyógyulnak, és varratszedésre sem kell visszajönnie. 

Gynecomastia műtét utáni tudnivalók

A gynecomastia műtét utáni van pár fontos tudnivaló, amiket érdemes figyelembe venni. Miután megtörtént a beavatkozás és elhagyta klinikánkat, kontrollvizsgálatokra a hetedik és tizennegyedik napon, illetve a hatodik és tizenkettedik héten kerül sor. Az első héten mellőzni kell minden megerőltetőbb tevékenységet, és csak a második héttől kezdhet el visszatérni megszokott életviteléhez. Megfelelő gyógyulás esetén hat hónap alatt gyógyulnak be teljesen a külső hegek, míg a belső hegeké maximum két év - érdemes használni hegkezelő krémet a gyógyulás segítésére. 

Gynecomastia árak - Mennyibe kerül

A gynecomastia műtét kedvezményes ára 810.000 és 900.000 ezer forint között mozog. Klinikánk sebészei egyedi ajánlatokat dolgoznak ki minden esetben, figyelembe véve a szükséges lépéseket és igényeket.

Gynecomastia részletfizetéssel is!

Klinikánkon természetesen van lehetőség részletfizetésre is. Ennek módjáról és menetéről konzultáció keretében adnak kollégáink bővebb tájékoztatást.

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes gynecomastia konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egyik vezető sebészünk részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.