Mellimplantátum csere

Jelentkezzen ingyenes konzultációra, mielőtt betelnek a szabad időpontok!

A mellimplantátum csere egy speciális plasztikai sebészeti beavatkozás, amelynek során a korábban beültetett mellimplantátumokat eltávolítják és új implantátumokkal helyettesítik. A beavatkozás nem csupán a fizikai megjelenés javulását szolgálja, hanem az esetleges problémák, például az implantátum sérülése, elmozdulása vagy az idő múlásával bekövetkező természetes változások korrigálását is. A mellimplantátum műtét lehetőséget teremt az implantátumok méretének, formájának vagy típusának megváltoztatására is, így a páciensek esztétikai céljaiknak megfelelően alakíthatják mellük kontúrjait. 

A mellimplantátum csere műtét során a Plasztikai Sebészeti Centrum ajánlott sebészei a legmodernebb technológiákat és termékeket használják, hogy a lehető legbiztonságosabb és legtermészetesebb eredményt érjék el, miközben a páciens komfortját és elégedettségét is szem előtt tartják.

Tudjon meg többet a beavatkozásról egy vezető plasztikai sebésztől

 • Minden kérdésére választ kaphat
 • Megismerheti a műtét menetét
 • Személyre szabott árajánlatot készítenek
Plasztikai műtétek 10% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

A mellimplantátum cseréjének okai

A mellimplantátum cseréjének oka legtöbbször a megváltozott egyéni preferencia, nem a mellimplantátum károsodása. Az ajánlott klinikánkon használatos Mentor és Motiva márkájú FDA és CE minősítéssel rendelkező korszerű kohezív szilikongél mellimplantátumok nem mennek tönkre a hagyományos értelemben és sok esetben akár 15-20 évig is szolgálhatnak anélkül, hogy cserére lenne szükség. Azonban számos tényező befolyásolhatja az implantátumok élettartamát és a cseréjük szükségességét.

1. Esztétikai ok

Az évek során az implantátummal megnagyobbított mell mérete és formája is változik, ami gyakran indokolja a mellimplantátumok cseréjét. Ilyenkor sokan döntenek úgy, hogy változtatnak a mellük méretén, formáján és pozícióján, hogy jobban illeszkedjenek aktuális külsejükhöz, céljaikhoz vagy életstílusukhoz.

2. Fizikai változások

A test változásai, például a terhesség, szoptatás, jelentős súlygyarapodás vagy súlyvesztés befolyásolhatják a mell alakját, méretét és ezek a változások sokszor a mellimplantátumok cseréjét teszik szükségessé mellfelvarrással kiegészítve, hogy a mell továbbra is harmonikus legyen a testtel.

3. A mellimplantátum károsodása

Bár ritka, és főleg korábbi technológiával gyártott az implantátumokra igaz, a mellimplantátum sérülése, szakadása, szivárgása, esetleg ruptúra (repedés) szükségessé teheti azok cseréjét. Tehát az implantátumok minősége és a beültetési technika is befolyásolja az ilyen típusú problémák kockázatát, amit a szövődmények elkerülése érdekében ajánlott mellimplantátum cserével megszüntetni.

4. Tokzsugorodás

Szintén ritka komplikáció a tokzsugorodás, amely a mellimplantátum körüli szövetek megkeményedésével és a mell formájának torzulásával járhat, ezért a mellimplantátumok cseréje javasolt. A tokzsugorodás nem csak esztétikai problémákat okoz, hanem fájdalmat és kellemetlenséget is okozhat.

Részletes és pontos válaszokat kaphat Magyarország egyik legnevesebb és legmegbízhatóbb plasztikai sebészeti klinikájától.

A mellimplantátumot mikor kell cserélni?

Arra a kérdésre, hogy hány évente kell cserélni a mellimplantátumot nincs konkrét évszám megadva. Az általános irányelv az, hogy ha nincs probléma a mellimplantátumokkal és a páciens elégedett az eredménnyel, akkor nincs szükség cserére. Azonban, ha probléma merül fel, vagy az egyén igényei megváltoznak, akkor lehetőség van váltani.
Ugyanakkor megfigyelhető, hogy 10 év eltele után jelentkeznek az érintettek mellimplantátum cserére, hogy testük változásait az implantátumok is kövessék.

A mellimplantátumok élettartama jóval meghaladja az emberi szövetekét, ilyen okból nincs szükség cserére.

A mellimplantátum csere műtét menete

 1. Az első találkozó során a plasztikai sebész felméri a páciens jelenlegi állapotát és a korábbi műtétek során keletkezett hegeket, majd a páciens igényeit és a sebész tapasztalatait figyelembe véve javaslatot tesz a legoptimálisabb beavatkozásra. Ezen a ponton a páciens tájékoztatást kap az elérhető implantátum típusokról és a várható eredményekről is.
 2. A műtét előtt a páciensnek vizsgálatokon, például laborvizsgálatokon, EKG-n, röntgenen, ultrahangon és mammográfián kell átesnie. Az orvosok ezen kívül tanácsokat adnak a páciensnek a műtét előtti életmódra, például a dohányzásról való leszokásra és a megfelelő táplálkozásra vonatkozóan.
 3. A műtét során a sebész eltávolítja a korábbi implantátumokat, majd az újakat helyezi be. A műtét során a sebész figyelembe veszi a páciens egyedi adottságait és a korábbi műtéti hegeket, és ennek megfelelően választja ki a metszés helyét és módszerét. A plasztikai sebész az esztétikai és funkcionális szempontokat figyelembe véve helyezi be az új implantátumokat, általában dual plane technikát alkalmazva (félig izom alá)
 4. A műtét után a páciensnek egy éjszakát a kórházban kell töltenie, hogy a szakemberek monitorozhassák az állapotát. A műtét utáni időszakban a páciensnek speciális melltartót kell viselnie, és kerülnie kell bizonyos tevékenységeket, például a megerőltető fizikai munkát és a napozást. A sebész rendszeres kontrollvizsgálatokat végez, hogy nyomon kövesse a gyógyulási folyamatot és időben észrevegye, ha esetleges szövődmény lépne fel.
 5. A műtét után a mellek végleges formájukat általában fél-egy év alatt érik el. A műtét során keletkezett hegek az idő múlásával halványulnak, és a páciens visszanyeri életminőségét, élvezve az új mellimplantátumok által nyújtott esztétikai és funkcionális előnyöket.

Tudjon meg többet a beavatkozásról egy vezető plasztikai sebésztől

 • Minden kérdésére választ kaphat
 • Megismerheti a műtét menetét
 • Személyre szabott árajánlatot készítenek

Mellimplantátum csere ára

A mellimplantátum csere ára 1.800.000 Ft, ami magában foglalja a műtéttel kapcsolatos összes felmerülő költséget. 

Mellnagyobbítás

1.800.000 Ft 

Mellkisebbítés

1.890.000 Ft 

Mellfelvarrás

1.710.000 Ft

Kombinált mellplasztika

2.430.000 Ft

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes mellplasztika konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.


Plasztikai műtétek 10% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.