Valóban elmozdulhat és kilökődhet a mellimplantátum?

Ismerje meg a témát közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

Aki mellnagyobbításon gondolkodik, már hallhatott olyan történetet, ahol arról számolnak be, hogy az implantátumok elmozdultak vagy kilökődtek. Ezek nagyon ritkán felmerülő komplikációk, így nem érdemes tartani tőlük. Ha előfordul, akkor is leggyakrabban a beültetés után évekkel később jelentkeznek a tünetek.

Ráadásul, ha a tüneteket időben észleljük, lehetőség van műtéti korrekcióra mindenféle további komplikáció nélkül. Azért, hogy az elmozdulástól való félelem körül eloszlassuk a tévhiteket és nyugodt szívvel vágjon bele Ön is az átalakulásba, ebben a cikkben összeszedtük az általános tudnivalókat a mellimplantátumok elmozdulásáról, kilökődéséről és arról, hogy hogyan zajlik a korrekciós műtét. 

Garanciális mellimplantátumok beültetése kedvezménnyel, ingyenes konzultációval. Ismerje meg az akció részleteit!

A mellimplantátumok elmozdulásának, kilökődésének okai

  1. Az elsődleges ok, ami miatt egy implantátum elmozdulhat az a nem megfelelő műtéti eljárás és a mellimplantátumok tulajdonsága. A mellimplantátum jellemzőit, például, hogy mennyire bordázott, mindenképpen figyelembe kell vennie a sebésznek, és ahhoz viszonyítva kell kialakítania a műtéti tervet. A klinikán a legnagyszerűbb szakorvosok végzik a műtéteket, így az, hogy ilyen típusú hibákat vétsenek szinte kizárt. Ha a tervezés nem megfelelően történik vagy a műtét után valamilyen életmódbeli, testi változás történik, akkor nagyobb a valószínűsége a komplikációnak, így az elmozdulás kialakulásának is.  
  2. Az is előfordulhat, hogy nincsen kóros elváltozás, de a mellnagyobbítás után a túl intenzív edzés miatt a mellizmok túlságosan megerősödnek. Ez a fejlődés legfőképpen a teljesen vagy részlegesen mellizom alá való behelyezésnél jelenthet problémát és az implantátum elmozdulásához vezethet. Ekkor a korrekciós műtét során lehet, hogy más méretű vagy  alakú implantátumra van szükség.
  3. A mellimplantátummal tulajdonságai is befolyásolhatják az elmozdulást. Elsősorban méret kiválasztása nagyon fontos, az elmozdulás elkerülése végett. Ha a megfelelő testalkathoz és a meglévő szövet- és izomállományhoz van kiválasztva a mellimplantátum, akkor nem lehet gond. Ha azonban  túl kicsi vagy túl nagy implantátumra esett a választás, akkor előfordulhat hibás rögzülés, ami később elmozduláshoz vezethet. A mellimplantátum textúrája is befolyásolhatja az implantátum helyzetét; éppen ezért manapság egyre népszerűbb a textúrált, bordázott implantátumok beültetése, mivel a sima felületű implantátumoknál gyakrabban fordul elő elmozdulás. Az implantátumok alakja is hatással lehet a komplikációk kialakulására, mivel a kerek alakúaknál gyakoribb az elmozdulás, pláne, ha izom fölé ültették be őket. 
  4. Az is előfordulhat,hogy a nem megfelelő műtéti technika miatt alakul ki az elmozdulás. Ha ugyanis a műtéti „zseb” nem megfelelően van kialakítva, akkor az előidézhet komplikációkat. Továbbá az is probléma lehet, ha a mellizom nem lett megfelelően felszabadítva, így az nyomja a mellimplantátumot.
Plasztikai műtétek 10% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

A mellimplantátumok kilökődése

A mellimplantátum kilökődése szinte az egyik legritkább mellplasztikai komplikáció. Akkor beszélünk kilökődésről, ha az orvosi eljárást követően a beültetett anyagot a szervezet nem fogadja be, vagyis kilöki. A mellimplantátumok esetében ez igen ritka komplikáció, azonban nem kizárt, hogy előfordul. Ha ilyen szituáció alakul ki, akkor a legtöbb esetben gyulladásos, fertőzéses elváltozás jön létre, amit csak az implantátum és a gyulladt szövetek eltávolításával lehet orvosolni. 

Garanciális mellimplantátumok beültetése kedvezménnyel, ingyenes konzultációval. Ismerje meg az akció részleteit!

Megoldások a mellimplantátum elmozdulására vagy kilökődésére

Csak egyetlen megoldás létezik a mellimplantátum kilökődésének vagy elmozdulásának elhárítására, mégpedig az implantátum cseréje. Előzetes vizsgálatok és állapotfelmérés alapján és a helyzet súlyosságának elbírálása után kerülhet sor a korrekciós műtétre. Ha elég idő telt el ahhoz, hogy kóros szövetek alakuljanak ki, akkor ezek eltávolítása is szükséges lehet.

Az, hogy kerül-e újabb implantátum a régi helyére előzetes megbeszélés tárgya, de a leggyakrabban semmi akadálya a cserének. Az orvos a páciens egészségét fogja szem előtt tartani és csak utána lehet szó az újabb korrekcióról. Ha az elmozdulás a páciens nem várt életmódváltása (például intenzív edzés) miatt következik be, akkor különböző méretű vagy formájú implantátum kiválasztására lehet szükség.

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes mellplasztika konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Kapcsolódó cikkeink


Mellnagyobbítás Plasztikai Műtét Nélkül – Lehetséges?

Dupla Kontúr » A Double Bubble Mell Kialakulása és Kezelése

Tubuláris Emlő » Minden, Amit Tudni Érdemes A Csőmellekről
Plasztikai műtétek 10% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.