Lecsúszott, elmozdult mellimplantátum - A kilökődés okai és tünetei

Ismerje meg a témát közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

A lecsúszott, elmozdult mellimplantátum ritka tünet és aszimmetriát vagy természetellenes megjelenést eredményez, ami történhet a túlzott fizikai aktivitás, trauma, a műtét utáni nem megfelelő gyógyulás vagy az implantátum helyének nem megfelelő kialakítása miatt. 

A mellimplantátum kilökődés egy még ritkább szövődmény, amely során a test megpróbálja "kilökni" az implantátumot. A mellimplantátum kilökődését okozhatja, hogy a test idegen testként ismeri fel az implantátumot és immunreakciót indít ellene. Ezen kívül a műtéti területen kialakuló fertőzés vagy a nem megfelelő sebgyógyulás is hozzájárulhat az implantátum kilökődéséhez.

Mindkét esetben orvosi beavatkozásra van szükség az implantátum helyreállításához vagy cseréjéhez. Ha aggódik az implantátuma állapota miatt, konzultáljon a Plasztikai Sebészeti Centrum ajánlott orvosaival,  még mielőtt komoly komplikáció lépne fel!

Tudjon meg többet a megoldásokról egy vezető plasztikai sebésztől

 • Minden kérdésére választ kaphat
 • Megismerheti a műtét menetét
 • Személyre szabott árajánlatot készítenek

Mik a mellimplantátum lecsúszásának, elmozdulásának okai és tünetei?

Okai

 1. Az alkalmazott műtéti eljárás. Az elmozdulás egyik fő oka, hogy az implantátum zsebe túl nagyra lett kialakítva.
 2. A mellimplantátum mérete. A kiválasztott mellimplantátum méretének mindig arányosan kell illeszkedni a páciens alkatához. Amennyiben ez a feltétel nem valósul meg, nem csak esztétikailag, hanem egészségügyileg is rossz eredmény várható.
 3. A mellimplantátum helye. Ha a mellimplantátumot a mellizom fölé helyezte be plasztikai sebésze, nagyobb mozgástérrel rendelkezik, az izom alatti beültetéshez képest. 
 4. A mellimplantátumok tulajdonsága. A mellimplantátum felületének texturáltsága befolyással van a megtapadási képességre. Amennyiben nem az optimális felületű mellimplantátumot lett kiválasztva, nagyobb az esély az elmozdulásra.
 5. Életmód. Az is előfordulhat, hogy nincsen kóros elváltozás, de a mellnagyobbítás után a túl intenzív edzés miatt változik a szilikon implantátum helyzete. Ugyanígy változhat terhesség és melltartó viselési szokások miatt a mellimplantátum pozíciója.

Tünetei

Az elmozdulás tünetei a mell alakjának vagy méretének változása, az implantátum érezhető vagy látható eltolódása, valamint a mellben érzett kellemetlen érzés vagy fájdalom. Ezenkívül a mellben tapintható keménység vagy az implantátum körvonalainak láthatósága is jelezheti az elmozdulást. Ajánlott figyelni ezekre a jelekre, és ha bármilyen változást észlel, azonnal forduljon orvoshoz!

Plasztikai műtétek 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Részletes és pontos válaszokat kaphat Magyarország egyik legnevesebb és legmegbízhatóbb plasztikai sebészeti klinikájától.

A mellimplantátumok kilökődése - mik az okai és a tünetei?

A mellimplantátumok kilökődése ritka, de komoly szövődmény, amely több tényező kombinációjának eredményeként alakulhat ki:

Okai

 1. Fertőzés: A műtét során vagy utána kialakuló fertőzés befolyásolhatja a seb megfelelő gyógyulását, ami az implantátum kilökődéséhez vezethet.
 2. Trauma: Egy erős ütés vagy trauma a melleken is okozhatja az implantátum kilökődését.
 3. Elégtelen lágyszöveti fedés: Ha a mellben nem elegendő a lágyszövet az implantátum fedésére, az növeli a kilökődés kockázatát.
 4. Túl nagy implantátum: Egy túl nagy implantátum, amely nem illeszkedik megfelelően a páciens testéhez, hajlamosabb lehet az elmozdulásra és kilökődésre.
 5. Egyéb tényezők: Dohányzás, diabetes, a műtéti területen végzett injekciók, sugárterápia és a műtét utáni túlzott fizikai aktivitás is befolyásolhatja az implantátum stabilitását.

Tünetei

 1. Látható implantátum: Az implantátum egy része vagy egésze láthatóvá válhat a bőr alatt vagy a bőrön keresztül.
 2. Fájdalom és duzzanat: A kilökődött implantátum gyakran fájdalommal és duzzanattal jár a műtéti területen.
 3. Változás a mell formájában és méretében: A mell alakja és mérete megváltozhat az implantátum elmozdulása vagy kilökődése miatt.
 4. A bőr elvékonyodása: A bőr a műtéti területen elvékonyodhat, ami áttetszővé teszi az implantátumot, pl tokzsugorodás esetén.
 5. Érzékenység: A műtéti terület környékén fokozott érzékenység vagy érzéketlenség is jelentkezhet.

Amennyiben a fent említett tünetek közül bármelyiket észleli, azonnal forduljon orvoshoz!

Tudjon meg többet a megoldásokról egy vezető plasztikai sebésztől

Milyen megoldások vannak a mellimplantátum elmozdulására vagy kilökődésére?

Ha az implantátum elmozdul vagy kilökődik, a legjobb megoldás a sebészeti beavatkozás. A sebész eltávolíthatja az implantátumot, vagy mellimplantátum csere műtéttel optimalizálja a helyzetet. Ezenkívül az implantátum pozícióját is módosíthatják, vagy más típusú implantátumot választhatnak a jobb eredmények érdekében. A megelőzés érdekében fontos, hogy a páciensek kövessék az orvos utasításait a műtét utáni tevékenységekkel és gyógyulással kapcsolatban.

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes mellplasztika konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Plasztikai műtétek 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.