Ajakfeltöltés, ajakplasztika 2019

A női ajkak mindig is az érzékiség szimbólumainak számítottak, ám csak kevés hölgy örvendhet a természet ajándékaként telt, csábos ajkaknak. Ma azonban szerencsére már minden lehetőség adott ahhoz, hogy gyakorlatilag néhány perc alatt elérhetővé váljon a kívánt méret és forma, ráadásul tartós eredményekkel.

Az ajakfeltöltés nem véletlen az egyik legkedveltebb beavatkozás a nők körében, hiszen nem csak az ajkak mérete és formája korrigálható segítségével, de a kívánt szimmetria is elérhető a műtét nélküli beavatkozásnak köszönhetően. Többszörösen elvégzett ajakfeltöltés segítségével fokozható a hatás. A plasztika modernizálódásának köszönhetően ma már választhatunk felszívódó és nem felszívódó anyagok közül is.

 Ebben a cikkben azt fogjuk megvizsgálni, hogy pontosan mi is a menete az ajakplasztikai beavatkozásoknak, valamint azt, hogy milyen eredményt várhat egy ilyen műtéttől. Lássunk is hozzá!

Az ajakfeltöltés menete​​​​​

A műtét nélküli eljárásnak számító ajakfeltöltés során a szakember előzetes érzéstelenítést és fertőtlenítést követően egy vékony tű segítségével juttatja a feltöltő anyagot a bőr alá, az ajakba. Eshet a választás hyaluronsav alapú gél töltőanyagra, a népszerű Juvoderm Ultra vagy a Juvoderm Ultra Smile-ra, de a saját zsírral történő feltöltés is egyfajta alternatívát kínál azok számára, akik inkábba természetesebb megoldásokat részesítik előnyben.

ajakfeltöltés menete​​​​​

Ezekben az esetekben olyan helyekről történik a zsírleszívás, melyek általában amúgy is problémásak súly és térfogat szempontjából a hölgyek számára, így akár két legyet is üthetünk egy csapásra.

A bejuttatott anyagot a sebész finom, precíz mozdulatokkal eloszlatja az ajkak körülötti bőrben, hogy azok szimmetrikusak legyenek, és a kívánt hatást keltsék majd. Az akár már tíz perc alatt tökéletesen elvégezhető beavatkozás látványos és tartós eredményeket produkál, melyek azonnal láthatóak.

Egyéni adottságoktól függően változhat az, hogy mennyire bizonyul tartósnak a beavatkozás, azonban az eljárás szerencsére ismételhető, ha még teltebb ajkakat tűztünk ki a kezdetekkor célként. 24 órán belül kisebb duzzanat még esetleg előfordulhat, és az ajkak is kicsit érzékenyek lehetnek, de mindez 1-2 napon belül minden esetben elmúlik.

Kinek ajánlott a szájplasztika?

Bár kétségtelen, hogy a fiatalabb korosztály körében egyre gyakrabban találkozni az ajakfeltöltésnek köszönhető csábos ajkakkal, de tény, hogy ezekben az esetekben sokszor kifejezetten esztétikai hiányosságokat hivatott pótolni a beavatkozás.

Tipikusan ilyen az idősebb hölgyek esetében a felső ajkak elvékonyodásából eredő hiányosság. A gyakorlatilag csak egy szúrással járó, minimális fájdalom kísérte ajaknagyobbítás lehetővé teszi, hogy minden korábbinál elégedettebb legyen szájának megjelenésével, vagy sikerüljön visszanyernie a fiatalkori telt formákat.

szájplasztika

Az eljárás egyszerűsége mellett a vele elérhető igényes eredmények is alátámasztják az ajakplasztika népszerűségét. A Budapesti Plasztikai Intézet színvonalas környezetben várja szépülni vágyókat.

Felkészülés a szájfeltöltés előtt

szájfeltöltés előtt

Mint minden más plasztikai műtét esetében is, a szájfeltöltést is megelőzi egy személyes konzultáció, melyen az orvos pontosan közli, hogy hogyan is fog zajlani a folyamat, valamint felméri a módosítani kívánt terület állapotát.

Pozitív oldala az ajakfeltöltésnek az, hogy mivelez a változtatás a hagyományos plasztikai műtéti eljárásoknál jóval egyszerűbb beavatkozásnak minősül, ezért a szokásos vizsgálatok általában elmaradhatnak, mindössze érzéstelenítésre és a kezelendő terület fertőtlenítésére van szükség. Amennyiben érzékeny a lidocainra, úgy lehetőség van a lidocainmentes érzéstelenítés megvalósítására is.

A teljes arcplasztika mellett fókuszálhatunk olyan részterületekre is, mint ráncfeltöltés, vagy a lifting hatással rendelkező műtéti beavatkozások.

Gyógyulás a szájfeltöltés után

Joggal merülhet föl önben a kérdés, hogy mi is fog történni a szájfeltöltés után. Elsőként azt fontos megemlíteni, hogy a hyaluronsavas ajakfeltöltés eredményeként pácienseink telt, a korábbinál nagyobb ajkaknak örvendhetnek majd a jövőben.

Viszonylag ritkán fordul elő, hogy egyes kötőszöveti sajátosságok esetén a normális ütemnél gyorsabban szívódik fel a töltőanyag. Ez azt jelenti, hogy a beavatkozás megismétlésére bizonyos esetekben csak évekkel később kell sort keríteni.

Gyógyulás a szájfeltöltés után

Akárcsak az orrplasztika, vagy az arcfiatalítás esetében, itt is fontos, hogy a beavatkozást követő néhány napban ne nyomkodja, masszírozza ajkait, és kerülje a szauna valamint a szolárium használatát is. Az esetlegesen előforduló duzzanat 24 órán belül eltűnik, és az ajkak kissé zsibbadt, érzéketlen jellege is rég a múlté lesz néhány nappal a beavatkozás után.

Jöjjön el ingyenes konzultációra és ismerje meg lehetőségeit!

Reméljük az összefoglalónkkal sikerült letisztáznunk néhány Önben felmerülő kérdést, kételyt.

Tapasztalatból tudjuk, hogy minden vendégünket más terület foglalkoztat mélyrehatóbban, ezért érdemes eljönnie ingyenes konzultációnkra, ahol:

  • megismerkedhet leendő orvosával és a személyzet tagjaival
  • megvizsgáljuk, meghallgatjuk igényeit és kifejezetten Önre szabott megoldást javasolunk
  • felteheti kérdéseit
  • szemügyre veheti a Lánchíd lábánál elterülő klinikánkat, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Budai várra

A konzultációt követően akár a beavatkozás mellett dönt, akár nem, mindenképp – úgy gondoljuk, már ezért a látványért és a barátságos légkörért is érdemes ellátogatnia hozzánk.