A túl nagy mellek okai, tünetei és kezelése

Ismerje meg a témát közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

A túl nagy mellek olyan állapotot jelentenek, amikor egy nő mellei a testméretéhez képest aránytalanul nagyok. Ezt az állapotot makromasztiának vagy gigantomasztiának nevezik és fizikai kényelmetlenséggel és érzelmi szorongással jár, továbbá életvitelbeli nehézségeket okoz. 

A túl nagy mellek olyan testi problémákat okozhatnak, mint a hát- és válltáji fájdalmak, a rossz tartás, vagy a bőrirritáció, továbbá ide sorolható az öltözködési nehézség is. Lelkileg is nagy megterhelés lehet a túl nagy mell, mert testképzavart és alacsony önbecsülést okozhat, amik a szociális kapcsolatok kialakítását is akadályozhatja. 

A túl nagy mellek kezelése mellkisebbítő műtéttel történhet, ami segít a fizikai tünetek és kényelmetlenségek megszüntetésében és az életminőség javításában. A vágyott külső elérésével egészséges önkép alakul ki, csökken a szorongás, és megnő az önbizalom. 

Tudjon meg többet a túl nagy mellek kezelési lehetőségeiről egy vezető plasztikai sebésztől, aki

 • minden kérdésére választ ad,
 • bemutatja a beavatkozás menetét,
 • személyre szabott műtéti tervet készít.

A túl nagy mellek okai

A mellméretet genetikai, hormonális és életmódbeli tényezők egyaránt befolyásolják. 

Genetikai okok

A mellekben lévő zsír- és mirigyszövet mennyisége a génjeinkbe van kódolva, ez határozza meg, hogy mekkora lesz a kebel. Ha valakinek az édesanyja és/vagy nagymamája nagy mellekkel rendelkezik, a leszármazottnak is nagy valószínűséggel nagy melle lesz .

Hormonális okok

A hormonok, különösen az ösztrogén és a progeszteron fontos szerepet játszanak a mellméret növekedésében és változásában. Ezek a hormonok a pubertáskor, a terhesség alatt, a szoptatás alatt és a menopauza idején ingadoznak, ami a mellméret változásához vezethet.

Életmódbeli tényezők 

Az életmódbeli tényezők, mint például a testtömeg, a testmozgás és a táplálkozás, szintén befolyásolhatják a mellméretet. A súlygyarapodás általában a mellméret növekedéséhez vezet, míg a fogyás a mellméret csökkenéséhez vezethet. 

A túl nagy mellek tünetei

A túl nagy mellek tünetei nemcsak esztétikai kellemetlenségeket, hanem egészségügyi szövődményeket, lelki és életvitelbeli nehézségeket is okozhatnak.

Esztétikai kellemetlenségek:

 • Nehézség a megfelelő ruházat megtalálásában: A nagymellű nők számára nehéz lehet olyan ruhát találni, ami jól illeszkedik és kényelmes is. A melltartó viselése is kihívást jelenthet, mivel a nagy mellek nehezen tarthatók és a melltartó pántjai bevágódhatnak a bőrbe.
 • Túl nagy mellek idővel megereszkedhetnek, lóghatnak, ami esztétikailag nem nyújt ideális képet.
 • Testtartási problémák: A nagy mellek súlya előrehajlíthatja a testet, ami görnyedéshez, hátfájáshoz, nyakfájdalomhoz és rossz testtartáshoz vezethet.

Egészségügyi szövődmények:

 • Nyak- és hátfájás: A nagy mellek súlya jelentős terhelést jelenthet a nyakra és a hátra, ami krónikus fájdalomhoz, merevséghez és izomfáradtsághoz vezethet.
 • Vállfájdalom: A súlyos mellek a vállakra is nehezedhetnek, ami fájdalomhoz és kellemetlenséghez vezethet.
 • Nehézség a légzésben: Bizonyos esetekben a nagy mellek nehezíthetik a mély légzést, különösen testmozgás vagy fekvő helyzetben.
 • Bőrirritáció: A nagy mellek súrlódása a bőr alatt irritációt okozhat, ami pirossághoz, viszketéshez és kiütésekhez vezethet.

Lelki nehézségek

 • Önbecsülési problémák: A nagy mellek miatt egyes nők önbecsülési problémákkal, szorongással és depresszióval küzdhetnek.
 • Testképzavar: a túl nagy keblek miatt sok hölgy aránytalannak érzi magát, nem elégedett a külsejével, ez pedig hosszú távon testképzavarhoz is vezethet. et.

Életviteli nehézségek:

 • Sportolás: a nagy mell nemcsak a járást nehezítheti meg, de a sportolást is. Kellemetlenné és kényelmetlenné válhat a rendszeres testmozgás, illetve bizonyos mozgásformák a keblek mérete miatt.
 • Fizikai aktivitás kerülése: A fájdalom és a kellemetlenség miatt a nagymellű nők kerülhetik a fizikai aktivitást, ami súlygyarapodáshoz és általános egészségügyi problémákhoz vezethet.
 • Nehézség a mindennapi tevékenységekben: A nagy mellek nehezíthetik a mindennapi tevékenységeket, mint például az alvást, a vezetést, a lehajolást vagy a lépcsőzést.

A túl nagy mellek kezelése

A túl nagy mellek kezelésére a mellkisebbítő műtét az egyetlen tartós és esztétikus végeredményt nyújtó megoldás, ami a kellemetlen tünetek megszüntetésére is képes. 

A többi - a mellet kisebbítő - módszer, mint az életmódváltás nem kínál tartós megoldást, az egészségesebb étrend és a rendszeres testmozgás feszesítheti a melleket és méretbeli csökkenést is eredményezhet, ez azonban általában nem  jelent megoldást a túl nagy mellek okozta problémákra.

Mellkisebbítés 

A mellkisebbítés egy olyan műtéti beavatkozás, mellyel esztétikusan korrigálható a mellek mérete, feszessége, pozíciója és a mellbimbók mérete is. A mellkisebbítő beavatkozás során a mirigyállományt a kívánt méretre alakítják és a mellek felvarrása és ideális helyzetbe hozása is megtörténik.

Ha a túl nagy mellek miatt fennáll a gerincferdülés veszélye, akkor általában ezt a megoldást szokták javasolni, de számos más esetben is jó lehetőséget jelenthet. A mellkisebbítésre többféle technika is létezik már, melyek közül a konzultáció során, szakember segítségével, személyre szabott alakítják ki a legalkalmasabbat.

Jelentkezzen be még ma ingyenes konzultációra, hogy ne maradjon le a 20%-os kedvezményről! Tovább az akció részleteire!

A mellkisebbítés tb támogatással elvégezhető?

Igen, a mellkisebbítés lehetséges TB támogatással, de csak komoly egészségügyi probléma esetén, és csak állami működtetésű kórházakban. Esztétikai céllal elvégzendő mellkisebbítésre nem vehető igénybe TB támogatás. Ajánlott klinikánkon a műtét költségtérítéses, a plasztikai konzultáció ugyanakkor ingyenes, melyen a sebész pontos tájékoztatás ad a műtét előnyeiről és költségeiről is.

Plasztikai műtétek 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes mellplasztika konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Plasztikai műtétek 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Plasztikai műtétek 20% kedvezménnyel augusztus 16-ig elvégzett műtétek esetén! Tovább az akció részleteire