Mell aszimmetria korrekciója mellplasztikával

Ismerje meg a témát közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

Mellplasztika 30% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Az aszimmetrikus mellek sok nőnek okozhatnak kellemetlenséget és emiatt sokan elégedetlenek testükkel. A mellek formája nemcsak esztétikai okok miatt elengedhetetlen, de az önértékelésben és az egészséges testkép formálásában is óriási szerepe van a kebleknek. Ha az aszimmetria túl nagy, az igenis hozzájárulhat egy belső nyugtalansághoz, állandó szégyenérzethez. Fontos, hogy meg tudjunk barátkozni a testünkkel és ebben segíthet a plasztikai korrekció.

Az emberi test nem teljesen szimmetrikus, mégis, minél nagyobb a testrészek szimmetriája, azt annál vonzóbbnak, szebbnek találjuk. Szinte minden testrésznél van egy kis egyenetlenség, és ez alól a mell sem kivétel. Cikkünkben összeszedtük, milyen korrekcióval javítható az aszimmetrikus mellek állapota és hogy mikor forduljon plasztikai sebészhez a megoldásért.

Az aszimmetrikus mellek kialakulása

Az mellek aszimmetriája sok mindentől kialakulhat, de általában egy kis egyenetlenség a test velejárója. Azonban, ha az aszimmetria túl nagy és már ruhán keresztül is látható, vagy csak egyszerűen viselője számára kellemetlen, akkor előfordulhat, hogy nem csak testi egyenletlenségről van szó, hanem komolyabb probléma áll mögötte. Az aszimmetria leggyakrabban serdülőkorban alakulnak ki. Ennek oka, hogy ilyenkor a hormonok erőteljesebben dolgoznak a szervezetben, és ez kihathat a mellek alakjának alakulására is. Ezen kívül a gyermekvállalás, illetve főleg a szoptatás miatt is előfordulhat, hogy aszimmetria alakul ki. Ez a hirtelen fogyás és hízás miatt is kialakulhat, mivel a mell kötőszövetei elveszítik a rugalmasságukat.

Azon kívül, hogy az aszimmetrikus keblek esztétikailag zavaróak, a pácienseknek más panaszaik is lehetnek, többek között hátfájás és ferde tartás. Továbbá az is kényelmetlenséget okoz, hogy a kiválasszuk a megfelelő melltartót mivel a mellek mérete akár több kosárnyi méretben is eltérhet. Ez a nőknek körülbelül 5 százalékát érinti. Ki lehet tömni a kosarat ugyan, de ez nem igazán jelent megoldást.

Milyen megoldások léteznek?

Az aszimmetrikus mellek állapotának javítására nem létezik természetes megoldás. Igaz sportolással, illetve különböző krémek használatával kissé korrigálható, de ezeknek a módszereknek nincs tudományos alapja és nem is hoznak látványos eredményt. Valódi megoldást csak a plasztikai beavatkozás nyújt.

Korrekció plasztikai műtéttel

Az aszimmetrikus mellek korrekciójára többféle plasztikai műtét is létezik. Hogy melyik beavatkozással érhető el a tökéletes eredmény, a mellek formájától, a páciens állapotától és az eltérés mértékétől függ. Ha megfelelő mennyiségű mellszövettel rendelkezik a páciens, akkor elegendő lehet egy mellfelvarrás. Van azonban, hogy a mellek tömegre is különböznek, ebben az esetben zsírleszívással is növelhető a szimmetrikus forma kialakítása. Ha a mellek nem ereszkedtek meg és nem lógnak, csak méretben térnek el egymástól, akkor különböző méretű implantátumok beültetésére van lehetőség. Ezt a sebész gondos tervezés után és a megfelelő méretek kiválasztása után hajtja végre. Ilyenkor nem szükséges felvarrásra sem. Létezik továbbá egy kombinált megoldás, ami abban az esetben alkalmazható, ha a mellek állapota nagyban különbözik. Ekkor az egyiket mellfelvarrással korrigálják, majd mindkettőbe implantátumot helyeznek, melyek akár különböző méretűek is lehetnek. Az itt említett eljárások teljesen biztonságosak és szinte rutinműtétnek számítanak. 

Az eredmény

Az tökéletes eredmény garantált, mellei szimmetrikusak lesznek és búcsút mondhat az igazított melltartóktól. A beavatkozás után büszkén megjelenhet akárhol, nem lesz oka takargatnia magát. A mellek arányosak és teltebbek lesznek, amivel visszanyerheti önbizalmát. Ha úgy érzi, Önnek is szüksége van a beavatkozásra, mert magára ismert a fenti problémákban, keressen fel kiváló plasztikai sebészeink egyikét. Egy konzultáció keretében, többet is megtudhat az eljárásról, illetve, hogy melyik módszer lenne a legmegfelelőbb számára.

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes mellplasztika konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egyik vezető sebészünk részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Kapcsolódó cikkeink


Tubuláris emlőMinden, amit tudni érdemes a csőmellekrőlIsmerje meg a témát közelebbről és ...

FDA minősítésMit jelent ez és miért fontos Önnek?Ismerje meg a témát közelebbről ...

Dupla kontúr, azaz a double bubble mell kialakulása és kezeléseIsmerje meg a ...

Mellplasztika 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.