Mellkisebbítés a kényelem szolgálatában

Ha a vonzó keblek ismérveit vennénk sorra, akkor a feszes, dús idomok mindenképpen szerepelnének közöttük. A méretes mellekre vágyó nők azonban elképzelni sem tudják, hogy valójában túl nagyok is lehetnek a keblek, és az is nagyon kellemetlen tud lenni.

Tény, hogy a testalkathoz már nem passzoló méretek esztétikai és egészségügyi problémákat is okozhatnak. Nem véletlen, hogy a mellkisebbítés létjogosultságot nyert a mellplasztika beavatkozások között, hiszen segítségével a testalkathoz jobban passzoló, kevesebb fájdalmat és bőrpanaszt okozó keblek érhetőek el.

A mellkisebbítés egyre elterjedtebb megoldás a plasztikai sebészetben

Milyen területeken nyújthat megoldást?

A magasság és testalkat függvényében állapítható meg elsősorban, hogy a keblek passzolnak-e viselőjükhöz. Az állandósuló váll-és hátfájás hátterében gyakran állnak a túl nagy méretek, de sajnos bőrpanaszokkal is gyakran kell szembesülniük az érintettek.

Főként a nyári, meleg időszakban fordulhat elő a mellek alatt gombásodás, ami igen sok kellemetlenséggel jár. Természetesen nem mehetünk a mindennapi kényelem kérdése mellett sem, de ezek a speciális időben jelentkező betegségek időközönként nagyon megkeseríthetik azt a nőt, aki nagy mellekkel született.

Ezekre a problémákra természetesen megfelelő megoldás lehet a mellkisebbítés, ami így nagy mértékben megkönnyítheti a páciens életét.

mellkisebbítés

A mellkisebbítés előnyei a mindennapi életben

​Nem csak az öltözködés területén jelenthet gondot a természet bőkezűsége, hanem sportolás, valamint az alvás kapcsán is. Még a megfelelő sportmelltartó viselésével is fájdalmas lehet az intenzív futás, ugrálás, és éjszaka a hason fekvés is kényelmetlenséggel járhat. A nagy mellekkel rendelkezők jól tudják, hogy sajnos a gravitáció is látványosabban fejti ki hatásait azok állapotára, így sokkal korábban megereszkednek, mint más nők esetében.

​A szoptatás, vagy a súlyingadozás szintén megmutatja negatív hatásait a mellekre, melyeken sok esetben sajnos csak a plasztikai beavatkozás segíthet. A férfiak és nők által is favorizált, legalább D kosárméret gyakran jár panaszokkal. 

Együtt élni azonban nem már szerencsére nem muszáj ezekkel a problémákkal, hiszen a mellkisebbítés ma már rutin eljárásnak számít, és segítségével elérhetőek a kívánt méretek és formák.

A beavatkozásnak köszönhetően a mozgás, a sport, sőt az alvás sem jár majd a korábbiakban megszokott panaszokkal, és végre egy dekoltált ruhában sem fogják megjelenésüket közönségesnek érezni az érintettek.

sportolás mellkisebbítés után

A mellkisebbítő műtét menete

A mellkisebbítő műtét során a keblek mérete, térfogata csökkentésre kerül, és természetesen az így keletkezett felesleges bőrt is eltávolítja a szakember. Ezt a műtétet ma már a hozzáértő plasztikai sebészek rutin műtétnek kezelik, hiszen évente jó pár ilyen beavatkozást végeznek el.

  • Kombinált műtét

A sok esetben lógó melleket mellfelvarrással célszerű helyreállítani, és esetükben a mell állományának egy részét is érdemes eltávolítani a későbbi megereszkedés elkerülése végett. Az így csökkentett mellméret a megfelelő helyen rögzítve tartósan is látványos eredményt mutat, valamint biztosíthatja hogy több beavatkozásra egyáltalán ne legyen már szükség a páciens életében.

  • A mellbimbók korrekciója

Az eljárás során a mellbimbókat is az új formákhoz igazítják, sőt, lehetőség van azok méretbeli csökkentésére is. A speciális varratok a leginkább rejtett helyen lesznek, s eleinte steril tapaszok kerülnek a megfelelő helyekre, megakadályozva ezzel azt, hogy a sebek feszüljenek.

Gyógyulás a mellkisebbítő műtét után

A legelső kérdés általában az szokott lenni, hogy mennyi idő után is térhet haza a páciens a klinikáról a műtét után. A mihamarabbi gyógyulás érdekében fokozottan figyelni kell a beavatkozás után a keblekre és a mindennapi tevékenységre, emellett azonbanaz eljárás után általában elegendő szokott lenni egy napos tartózkodás a klinikán.

  • Kímélő életmód

A kímélő életvitel azonban az ezt követő hetekben erősen ajánlott. A speciális melltartó viselése ennek a mellplasztikai műtétnek az esetében is nélkülözhetetlen, hiszen ez biztosítja a végső formák kialakulását, rögzülését.

A felkar intenizívebb mozgatását célszerű kerülni és bármilyen fizikai megterheléshez csak fokozatosan érdemes visszatérni. Eleinte még a házimunka is soknak bizonyul, s így ennek megfelelően a sportolást is csak hetekkel később szabad elkezdeni. A teljes gyógyulás és a végeredmény csak hat hónappal a műtét utánra várható.

  • Éljen egészségesen!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ugyan a mellkisebbítéssel elérhető a kívánt forma és feszesség, de annak megőrzése érdekében a megfelelő életmóddal tehetünk a legtöbbet. A testsúlyváltozás egyértelműen hatással van a keblek állapotára, így a súlyingadozást célszerű elkerülni.

Valószínűleg a mellkisebbítés után is a nagymellűek táborát fogja erősíteni a páciens, ezért a tartós melltartóviselés nélkülözhetetlen a további megereszkedés megelőzése érdekében. Sport mellé kifejezetten ajánlott a speciális, igazán biztos támaszt nyújtó darab választása.

A személyes konzultáció fontossága

konzultáció mellkisebbítés előtt

Fontos tehát, hogy amennyiben pontos árajánlatot szeretne kapni, úgy mindenképp vegyen részt egy személyes konzultáción, ahol adottságainak figyelembe vételével javasol a plasztikai sebész eljárást.

Ez a konzultáció klinikánkon teljesen ingyenes, és ráadásul amennyiben nem elégedett a feltételekkel, vagy úgy dönt, hogy még sem szeretne átesni ezen a beavatkozáson, úgy díjmentesen el is állhat a műtéttől.

Nem ritka, hogy kombinálni kell egyes mellplasztikai beavatkozásokat a tökéletesen szimmetrikus és minden szempontból ideális keblek megvalósításáért. A konzultáció után már tudható, hogy mennyibe kerül a műtét, és melyek azok az információk, melyekkel minden érdeklődőnek tisztában kell lennie, hogy magabiztos döntést tudjon hozni.

​Bővebb információkért keressen minket!

Jöjjön el ingyenes konzultációra és ismerje meg lehetőségeit!

Reméljük az összefoglalónkkal sikerült letisztáznunk néhány Önben felmerülő kérdést, kételyt.

Tapasztalatból tudjuk, hogy minden vendégünket más terület foglalkoztat mélyrehatóbban, ezért érdemes eljönnie ingyenes konzultációnkra, ahol:

  • megismerkedhet leendő orvosával és a személyzet tagjaival
  • megvizsgáljuk, meghallgatjuk igényeit és kifejezetten Önre szabott megoldást javasolunk
  • felteheti kérdéseit
  • szemügyre veheti a Lánchíd lábánál elterülő klinikánkat, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Budai várra

A konzultációt követően akár a beavatkozás mellett dönt, akár nem, mindenképp – úgy gondoljuk, már ezért a látványért és a barátságos légkörért is érdemes ellátogatnia hozzánk.