Mellkisebbítés

Jelentkezzen ingyenes konzultációra, mielőtt betelnek a szabad időpontok!

Mellkisebbítés az esztétikailag és egészségügyileg zavaró méretű mellállomány esetén alkalmazandó. A túl nagy mellek méretének csökkentésével ideális, testhez álló és formás mellek hozhatók létre.

A legtöbben úgy gondolják, hogy csak a kis mellű nők fekszenek kés alá. A valóság azonban az, hogy egyre több nő azért vállal mellplasztikai műtétet, hogy a számukra kényelmetlen, sokszor nehézséget és egészségügyi problémákat okozó mellméretüket csökkentsék.

Ebben a cikkben elmondjuk, hogy mi a mellkisebbítés folyamata, mi várható mellkisebbítés után, valamint, hogy mennyibe kerül a mellkisebbítés.

Tudjon meg többet a beavatkozásról egy vezető plasztikai sebésztől

 • Minden kérdésére választ kaphat
 • Megismerheti a műtét menetét
 • Személyre szabott árajánlatot készítenek

A mellkisebbítés műtét menete

A mellkisebbítés műtét menete az alábbi lépések szerint történik:

 1. Az első konzultáció alkalmával megismerkedhet orvosával, és megkezdődik a felmérés folyamata, illetve az elgondolások és lehetőségek megbeszélése.
  Mivel egy viszonylag komoly, több bemetszéssel, továbbá altatással járó beavatkozásról van szó, ezért amikor már megállapodtak a plasztikai sebésszel abban, hogy pontosan milyen változtatást szeretne, felállításra kerül egy menetrend.
 2. Műtét előtt minden esetben több vizsgálatot is el kell végezni, így EKG, mellkas röntgen, mell ultrahang és mammográfia is javasolt lehet, melyeket mind a klinikán helyben el is végeznek. Ezekkel a vizsgálatokkal kerülnek kiszűrésre azok az okok, amelyek miatt meghiúsulhat a beavatkozás. Hogy pontosan mit takarnak ezek a vizsgálatok, ebből a cikkből megtudhatja.
 3. Amennyiben a vizsgálatokon mindent rendben találnak, úgy megtörténhet a műtéti tervezés. A tervezés előtt a sebész meghatározza, hogy hol történik a bemetszés, hol helyezkedik majd el a mellbimbó.
  Kisebb mértékű változtatásnál vertikális, körkörös bemetszést az általános, míg nagyobb mértékű méretcsökkentésnél a mellfelvarrásnál is alkalmazott fordított T-bemetszést szokás alkalmazni.
  A plasztikai műtét során a sebész ügyel arra, hogy a tejcsatornák épek maradjanak, így a műtétet követően is lehetséges lesz a szoptatás.
 4. Maga a műtét nagyjából 2-3 órát vesz igénybe. Az altatást követően a sebész bemetszést ejt a megtervezett helyeken, és eltávolítja a szükséges mennyiségű szövetet. A sebészek minden esetben törekednek arra, hogy elsősorban a zsírszövet kerüljön eltávolításra, a mirigyállomány ép maradjon.

Részletes és pontos válaszokat kaphat Magyarország egyik legnevesebb és legmegbízhatóbb plasztikai sebészeti klinikájától.

Mellkisebbítés árak

A mellkisebbítés ára 1.620.000 forint. Plasztikai sebésze készséggel bemutatja Önnek a mellkisebbítés árak részleteit.

Mellkisebbítés

1.620.000 Ft 

Az összeget készpénzben, bank- és hitelkártyával tudja kiegyenlíteni.

Amennyiben szükséges, a mellkisebbítés ára részletre is fizethető! Ezzel kapcsolatban további információt az ingyenes konzultáció keretében tudnak adni.

mellkisebbítés

Mire számíthat mellkisebbítés után?

A mellkisebbítés utáni gyógyulás nem vesz annyi időt igénybe, mint a többi mellplasztikai beavatkozás. A mellkisebbítés után 24 órás megfigyelésre van szükség, így egy éjszakát a klinikán kell töltenie.

Azért, hogy a hegek a lehető legkevésbé látszódjanak, felszívódó varratokkal dolgoznak, így sokkal hatékonyabb a sebgyógyulás és a későbbiekben varratszedésre sincs szükség. A műtétet követő napon vízálló kötést fog kapni, így a zuhanyzás is lehetséges a későbbiekben.

Két hét után már fokozatosan visszatérhet régebbi életmódjához és három hét után már könnyű testmozgásra is lehetőség van. A szauna, szolárium és direkt napfény két hónapig kerülendő.

Kontrollvizsgálatra az első, második, hatodik és tizenkettedik hét után van szükség. Azért, hogy a heggyógyulás a lehető leggyorsabban menjen végbe, a sebész hegkezelő krémek használatát fogja javasolni.

Ugyanakkor a külső hegek 6 hónapos, a belső hegek 2 éves teljes gyógyulási ideje továbbra is fennáll. Ez azonban nem azt jelenti, hogy Ön 24 hónapig nem térhet vissza szokásos életmódjához!

További műtét utáni általános tájékoztatást itt olvashat.


Mellplasztika műtétek 10% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Kérdése van? 
Kérjen időpontot ingyenes konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.

Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.