Hasplasztika

Amit a hasplasztikáról tudni érdemes Budapesten

A szülés vagy egy nagyobb sikeres fogyás jó érzéssel tölt el minket, a megereszkedett bőrt látva mégis elszontyolodva állhatunk a tükör előtt. Sajnos nincs az a hasizom gyakorlattal társított diéta, ami segít a probléma megoldásában, a hasplasztikával viszont újra tökéletes alapokra helyezhető az önbizalom. Érthető módon a beavatkozás szóba kerülésével rengeteg kérdés merül fel Önben, melyekre igyekszünk most választ adni.

Mikor lehet szükség hasplasztikára?

Terhesség után

Kevés olyan csodálatos dolog van a női létben, mint világra hozni egy gyermeket. Ennek szépségéhez viszont nehézségek is társulnak. Ezek közé tartozik a hasi bőr megereszkedése, amit a kilenc hónapon át tartó változások idéznek elő. A várandósság alatt gyengülnek az izmok, romlik a tónusosság és a bőr rugalmassága. Érthető, ha ezzel szembesülve csalódottan állunk a tükör előtt, egy rutin beavatkozással azonban könnyen visszaállítható az eredeti állapot.

Jelentős súlyvesztés esetén

Egy drasztikus életmódváltással jelentős súlyfeleslegtől szabadulhatunk meg, melynek eredményeként a mérleg nyelve fokozatosan karcsúbb értékeket mutat, mi pedig egyre jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Sajnos a bőrünk nem minden esetben tud megfelelően alkalmazkodni egy ilyen komoly átalakuláshoz, így nem érvényesülnek a tónusok, amiért keményen megdolgoztunk.

hasplasztika Budapesten

Egy drasztikus életmódváltással jelentős súlyfeleslegtől szabadulhatunk meg, melynek eredményeként a mérleg nyelve fokozatosan karcsúbb értékeket mutat, mi pedig egyre jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Sajnos a bőrünk nem minden esetben tud megfelelően alkalmazkodni egy ilyen komoly átalakuláshoz, így nem érvényesülnek a tónusok, amiért keményen megdolgoztunk.

A természetes öregedési folyamat miatt

Az idő múlása egyetlen testrészünket sem kíméli, ez alól a hasunk sem kivétel. A bőr ezen a területen ugyanúgy ereszkedésnek indul, ahogyan a testünk más részein a rugalmasság és az izomtónus romlásából adódóan. A plasztika ebben az esetben is megoldást jelenthet, hogy lelki fiatalságunkat a külsőnk is híven tükrözze.


Az elhatározás - mi történik a műtét előtt?

Ahogyan minden nagyobb döntést, ezt a kérdést is komoly mérlegelés előz meg. A legtöbb esetben esztétikai szempontok miatt tesszük le a voksukat az „igen” mellett, de a szükségtelen bőr sportolás, ruhaválasztás, egyes esetekben tisztálkodás közben ugyancsak nehézségeket vethet fel. Mindez a feszesebb bőrrel orvosolható, így a gyógyulást követően ismét bátran bújhat különböző szabású ruhákba, magabiztosan sétálhat a strandon és állhat a tükör előtt.

A műtét előtti konzultáció Budapesten

Mindenkinek egyedi testfelépítése és adottságai vannak, ezért a konzultáció során az izom, a bőr, valamint a zsír arányának figyelembevételével tervezzük meg a beavatkozást. Nincs két ugyanolyan eset, ezért rendkívül fontosa konzultáción részvétel, ahol:​

vizsgálat a budapesti klinikán

  • ​Az orvossal való első találkozás alkalmával megismerheti a személyre szabott lehetőségeit, ezen kívül minden felmerülő kérdésére választ kap.
  • Megtudhatja, milyen beavatkozással milyen eredményekre számíthat és azok mennyibe fognak kerülni.
  • Sebészünk igyekszik végigvezeti Önt az egész folyamaton, elmagyarázza az egyes műtéti technikák lényegét, majd megbeszéli Önnel a választott beavatkozás módját, idejét.

Klinikánk minden érdeklődő számára ingyenes konzultációt kínál, így Ön kötelezettségek és anyagi kiadások nélkül ismerheti meg lehetőségeit.A hasplasztika műtét egyes fokozatai

A hason lévő bőr elváltozásainak eltérő fokozatai vannak: az enyhébb, köldök körüli vagy alatti bőr ráncosodásától kezdve egészen a súlyosabb, alhasi bőr – kötényszerűen – szeméremdombra ereszkedéséig.

Elsősorban a szülés során felmerülő probléma, hogy az egyenes hasizmok szétcsúsznak, amihez a has középvonalában sérvhez hasonló elváltozás társul. A felsoroltakhoz igazodva a műtéti fokozatok is különböznek: az alhasi bőrfelesleg eltávolításától kezdve a nagyobb mértékű, teljes körű operációig, vagyis a hasfal mobilizációig – ami a bőrfelesleg megszüntetését követően a bőr hasfalra feszítését jelenti.

A szükséges kivizsgálásokat helyben elvégezzük budapesti klinikánkon

Az előzetes, teljes körű kivizsgálásra azért van szükség, mert ennek során derül ki, fennáll-e olyan egészségügyi probléma, ami a hasplasztika szempontjából fontos lehet. Tisztában vagyunk vele, hogy kényelmetlenséget okozna, ha az egyes vizsgálatok miatt egyik helyről a másikra kellene rohangálnia, az időkiesés elkerülése érdekében ezért minden szükséges felmérést (labor-, és esetlegesen felmerülő egyéb vizsgálatok, pl. EKG, röntgen, ultrahang) elvégzünk az Intézetünkben.

Ezek alapján előfordulhat, hogy a nagy nap előtt életmódváltást javaslunk, ami jellemzően könnyű ételek, sok folyadék és vitaminok fogyasztását jelenti. A műtétet megelőző két hétben érdemes elkerülni az aszpirin, a ginkgo biloba és egyéb természetgyógyászati szerek használatát.

Mi történik a műtőasztalon?

Bizonyára kíváncsi, mi vár Önre a kitűzött napon, így nagyvonalakban ismertetjük, mi fog történni a 2-2,5 óra alatt, amíg alszik.

1

Az egyes technikák a bemetszés helyének megválasztásában térnek el egymástól, a hasplasztika során a sebész ezt egy diszkrét helyen, a két csípőtövis között, a bikini vonalban ejti meg. Az eljárással biztosítható a has alakjának teljes korrekciója, az izomzat megerősítése, valamint a képződő heg sem lesz kiszélesedett, vaskos.

2

Az orvos a vágáson keresztül megfeszíti a hasizmokat, majd eltávolítja a területen lévő felesleges bőrt és zsírt, ezzel kiemelve a tónusokat. A legtöbb esetben a köldök is áthelyezésre kerül, ezen kívül – amennyiben indokolt – deréktáji zsírleszívás is elvégezhető a tökéletes eredmény érdekében.

3

Az elképzelések szerinti külalak megalkotását követően a bemetszés szakszerűen összezárásra kerül. A hasplasztika általában többszakaszos, ami azt jelenti, hogy fél év elteltével kiegészítő beavatkozásra – pl. hegkorrekció, zsírleszívás – lehet szükség.

A lábadozás kezdeti időszaka - hasplasztika után felépülés

Az eseményt követő napokat igyekszünk minél komfortosabbá tenni, aminek érdekében egy vízálló kötést helyezünk a sebre. Kizárólag korszerű megoldásokat alkalmazunk, ennek megfelelően felszívódó varratokkal dolgozunk, amivel a hegek szebben gyógyulnak, ezen felül elkerülhetők a varratszedéssel járó kellemetlenségek.

A műtét után egy speciális szorító ruhát kell viselnie, amit klinikánk biztosít, 3 hétig pedig az emelt fejvégű fekvést javasoljuk.

A kontroll vizsgálatokra az operációt követő 7. és 21. napon, továbbá a 6. és 12. héten kerül sor.


Az eredmény: tökéletes has, teljes magabiztosság

A regenerációt követően egy szebb, tónusosabb, kevésbé előre domborodó has boldog birtokosa lehet. A striákat szintén elfelejtheti, a külsőségeken túl könnyebbé válhat a mozgás, javulhat a tartás, enyhülhet a hátfájdalom.

A végleges forma eléréséhez egyéni jellemzőktől függően 3-6 hónap szükséges, ez idő alatt ajánlott a kompressziós ruha vagy haskötő viselése. A bemetszések a bikini vonalon belül történnek, így a későbbiekben bármilyen fazonú bikinit, fehérneműt viselhet.

A gyorsabb gyógyulás érdekében hegkezelő krémek használatát szoktuk ajánlani, illetve a dohányzás mellőzését, ugyanis a nikotin negatívan befolyásolja a sebgyógyulást.

A felmerülő kellemetlenségek eltörpülnek az eredmény mellett

Mint minden beavatkozásnak, a hasplasztikának is vannak kellemetlen részei. Ezek közé tartozik, hogy a lábadozási szakasz első két hetében nem szabad lehajolni, emelni, és az ágyból is érdemes óvatosan felkelni. A műtétet követő néhány hétben csak a zuhanyzás ajánlott, ami rossz hír azok számára, akik előszeretettel merülnek el a habokban.

Különösebb fájdalomra ugyanakkor nem kell számítani, inkább egy izomlázhoz hasonló, feszülő érzés jelentkezik, amihez viszont karcsúbb csípő és derék társul. A beavatkozás után 8 hétig haskötőt kell viselni, ami segíti a regenerálódást, illetve két hónapig ajánlott mellőzni a szoláriumozást, a napozást és a szaunázást.


Gyakori hasplasztika kérdések

Szülhetek-e hasplasztika műtét után?

Sokakban felmerül, hogyan viszonyul a műtét a szüléshez. Megnyugodhat, hiszen a kettő egyáltalán nem zárja ki egymást, a beavatkozást követően lehetőség van – akár természetes úton is – életet adni egy gyermeknek, sőt ha szükséges ezután ismét sor kerülhet egy korrekcióra. Ebben az esetben azonban két tényezőt mindenképpen figyelembe kell venni:

- meg kell várni a szoptatási időszak végét, valamint

- az ideális testsúly tartós beállását

Ha a fentiek teljesülnek, bármikor sor kerülhet a hasplasztikára, nem számít, hogy a hasizmok szétnyíltak-e – hiszen ez is helyreállítható az operáció során. Anyukaként feltétlenül tartsuk szem előtt, hogy néhány hétig nem lesz maximális a terhelhetőség, ami a gyermek ellátásánál nehézséget okozhat.

Mennyire kell figyelnem a súlyomra műtét után?

Az időszakos, kismértékű testsúlyingadozás sokak számára elkerülhetetlen, és először a hasi területeken válik észlelhetővé. Jogosan merül fel a kérdés: ilyenkor bekövetkezhet-e valamilyen elváltozás. A kilók kismértékű hullámzása nem okoz problémát, a jelentősebb ütemű hízás vagy fogyás viszont ronthatja az eredményt – érdemes tehát egy optimális testsúly megtartására törekedni a műtét után.

Sportolhatok-e a beavatkozás után?

Napjainkban egyre nagyobb teret nyer az egészségtudatos életmód, melynek a táplálkozás mellett a sport is szerves részét képezi. A biztonságos regeneráció miatt utóbbi tevékenységet 4-6 hétig ajánlott teljesen elkerülni, ezután fokozatosan érdemes visszahozni a mindennapi rutinba, vagyis kezdetben a könnyített, majd a műtétet követő 6-8. héten már a magasabb nehézségi szintű gyakorlatokból állíthatjuk össze az edzéseinket.

Télen vagy nyáron érdemes belevágni?

A döntés az Ön kezében van, véleményünk szerint azonban a beavatkozást érdemesebb télen elvégezni. Így nyárra tökéletesen begyógyulnak a hegek, ráadásul a regenerálódási szakasz kellemesebb a hűvösebb téli, illetve tavaszi hónapokban, mint a kánikulában.

Jöjjön el ingyenes konzultációra és ismerje meg lehetőségeit!

Reméljük az összefoglalónkkal sikerült letisztáznunk néhány Önben felmerülő kérdést, kételyt.

Tapasztalatból tudjuk, hogy minden vendégünket más terület foglalkoztat mélyrehatóbban, ezért érdemes eljönnie ingyenes konzultációnkra, ahol:

  • ​megismerkedhet leendő orvosával és a személyzet tagjaival
  • megvizsgáljuk, meghallgatjuk igényeit és kifejezetten Önre szabott megoldást javasolunk
  • felteheti kérdéseit
  • szemügyre veheti a Lánchíd lábánál elterülő klinikánkat, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Budai várra

A konzultációt követően akár a beavatkozás mellett dönt, akár nem, mindenképp – úgy gondoljuk, már ezért a látványért és a barátságos légkörért is érdemes ellátogatnia hozzánk.