Hasplasztika
Hasplasztikai műtét menete, után, ára

Ismerje meg a beavatkozást közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

Hasplasztika során a hasfalon elnyúló bőr méretének és alakjának a megváltoztatása a cél. Ez az elváltozás lehet szülés utáni, nagy mértékű fogyás vagy éppen túlsúly következménye, valamint hormonális változások, illetve korábbi műtétek eredménye is. 

A mai hasplasztikai technikáknak köszönhetőn kiváló eredményeket lehet elérni rejtett és alig látható hegekkel.

Hasplasztika 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Kinek ajánljuk a hasplasztikát?

 • Önnek, ha terhesség során a hasán striák jelentek meg
 • Önnek, ha szülés után a megnyúlt bőr nem húzódott vissza és kötényhas jelenséget okoz.
 • Önnek, ha jelentős súlyfeleslegtől szabadult meg, és a bőr  nem alkalmazkodott, így nem érvényesülnek a tónusok
 • Önnek, ha az idő múlása a hasa bőrének feszességét sem kíméli, és romlik a rugalmasság és az izomtónus.

A hasplasztikai műtét menete

A hasplasztikai műtét menete három részre bontható. Az első a műtétet megelőző konzultáció és előkészítő időszak, a második maga a beavatkozás, a harmadik pedig a felépülési, regenerálódási időszak. 

A műtétet minden esetben konzultáció előzi meg, ami intézetünkben teljesen ingyenes. 

Mivel mindenkinek egyedi testfelépítése és adottságai vannak, ezért a konzultáció során az izom, a bőr, valamint a zsír arányának figyelembevételével tervezzük meg a beavatkozást. 

 1. Az orvossal való első találkozás alkalmával megismerheti a személyre szabott lehetőségeit, ezen kívül minden felmerülő kérdésére választ kap.
 2. Megtudhatja, milyen beavatkozással milyen eredményekre számíthat és azok mennyibe fognak kerülni.
 3. Sebészünk végigvezeti Önt az egész folyamaton, elmagyarázza az egyes műtéti technikák lényegét, majd megbeszéli Önnel a választott beavatkozás módját, idejét.

Emellett egy előzetes, teljes körű kivizsgálásra is szükség van, hiszen ennek során derül ki, fennáll-e olyan egészségügyi probléma, ami a hasplasztika szempontjából fontos lehet.

Az időkiesés elkerülése érdekében minden szükséges felmérést (labor-, és esetlegesen felmerülő egyéb vizsgálatok, pl. EKG, röntgen, ultrahang) elvégzünk az intézetünkben.

Ezek alapján előfordulhat, hogy a nagy nap előtt életmódváltást javaslunk, ami jellemzően könnyű ételek, sok folyadék és vitaminok fogyasztását jelenti.

A beavatkozás lépésről lépésre

A hasplasztikai beavatkozás lépései egyszerűek, ám igen időigényesek, azonban a sebészeink számára már rutin műtétnek számít.

 • Általánosságban elmondható, hogy a hasplasztika a sokat tapasztalt, nagy rutinnal rendelkező sebészek számára nem nagy feladat, azonban rövid műtétről egyáltalán nem beszélhetünk a hasplasztika esetében sem, a beavatkozás általában 2-2,5 óráig tart.
 • Az egyes technikák a bemetszés helyének megválasztásában térnek el egymástól, a hasplasztika során a sebész ezt egy diszkrét helyen, a két csípőtövis között, a bikini vonalban ejti meg.
 • Az eljárással biztosítható a has alakjának teljes korrekciója, az izomzat megerősítése, valamint a képződő heg sem lesz kiszélesedett, vaskos.
 • Az orvos a vágáson keresztül megfeszíti a hasizmokat, majd eltávolítja a területen lévő felesleges bőrt és zsírt, ezzel kiemelve a tónusokat. A legtöbb esetben a köldök is áthelyezésre kerül, ezen kívül – amennyiben indokolt – deréktáji zsírleszívás is elvégezhető a tökéletes eredmény érdekében.
 • Az elképzelések szerinti külalak megalkotását követően a bemetszés szakszerűen összezárásra kerül. A hasplasztika bizonyos esetekben többszakaszos beavatkozássá válhat, ami azt jelenti, hogy fél-egy év elteltével kiegészítő műtétre – pl. hegkorrekció, zsírleszívás – lehet szükség.

Hasplasztika után

Az eseményt követő napokat igyekszünk minél komfortosabbá tenni pácienseink, aminek érdekében egy vízálló kötést helyezünk a sebre. Kizárólag korszerű megoldásokat alkalmazunk, ennek megfelelően felszívódó varratokkal dolgozunk. Ezek segítségével a hegek szebben gyógyulnak, ezen felül elkerülhetők a varratszedéssel járó kellemetlenségek.

A műtét után egy speciális szorító ruhát kell majd viselnie nagyjából 8 hétig, amit klinikánk biztosít, 3 hétig pedig az emelt fejvégű fekvést javasoljuk.

A kontroll vizsgálatokra az operációt követő 7. és 21. napon, továbbá a 6. és 12. héten kerül sor.

Ahogy a legtöbb beavatkozásnak, úgy a hasplasztikának is vannak kellemetlen velejárói. Ezek közé tartozik, hogy a lábadozási szakasz első két hetében nem szabad hirtelen lehajolni, nehezet emelni, és az ágyból is érdemes nagyon óvatosan felkelni.

A műtétet követő néhány hétben csak a zuhanyzás ajánlott.

Különösebb fájdalomra ugyanakkor nem kell számítani, inkább egy izomlázhoz hasonló, feszülő érzés jelentkezik, amihez viszont karcsúbb csípő és derék társul. A beavatkozás után 8 hétig haskötőt kell viselni, ami segíti a regenerálódást, illetve két hónapig ajánlott mellőzni a szoláriumozást, a napozást és a szaunázást is.

A gyorsabb gyógyulás érdekében hegkezelő krémek használatát szoktuk ajánlani, illetve a dohányzás mellőzését, ugyanis a nikotin negatívan befolyásolja a sebgyógyulást.

Hasplasztika árak - Mennyibe kerül?

Klinikánkon a hasplasztika műtét kedvezményes ára 1.090.000 és 1.390.000 forint között mozog. Az ár függ a beavatkozás komplexitásától, illetve, hogy társul-e mellé egyéb kiegészítő kezelés például zsírleszívás.

Amennyiben nem egy összegben kívánja kifizetni a műtét árát, klinikánk erre is nyújt lehetőséget. További információt és pontos árajánlatot az ingyenes konzultáció során fogunk adni Önnek.

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes hasplasztika konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egyik vezető sebészünk részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Hasplasztika 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.