arcplasztika

Arcplasztika Budapest

  • Első osztályú szolgáltatás luxus környezetben
  • Ingyenes konzultációs lehetőség
  • Műtét akár 1-2 napon belül

Ha felkeltettük érdeklődését, jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!


​​​​​Az arcplasztikai műtétek összetett, de rendkívül hatékony és látványos plasztikai sebészeti beavatkozások, amelyek segítségével évekkel fiatalabbnak tűnhet! Sebészetünkön keresett szolgáltatás az arcfelvarrás, de a teljes arcplasztika vagy éppen a ráncfeltöltés sem ritka. Az alábbiakban hasznos információkat olvashat, amelyek segíthetnek az igényt elhatározássá változtatni.


Mi az az arcplasztika?


Az arcplasztika kifejezés minden olyan plasztikai sebészeti eljárást magában foglal, amely az arc valamely részét vagy egészét, az arcbőr valamilyen módszerrel történő korrekcióját takarja. Ebben a kategóriában a ráncfeltöltés, arcfelvarrás, teljes arcplasztika és még jó néhány hasonló beavatkozás található.

Céljait tekintve az arcplasztika elsősorban az arc és a nyak bőrének fiatalosabbá tételét szolgálja. Ez történhet az arcon található ráncok felöltésével, vagy pedig sebészeti úton az arc- és a nyaki bőr feszesebbé tételével. Nem létezik két egyforma arcplasztika, minden személy, akár hölgy, akár úr, egyéni igényekkel érkezik, és a konzultációk során kerülnek kialakításra a részletek. A bőr állapotától és az arc szerkezetétől függően, elég lehet egy feltöltés vagy MACS-felvarrás, de az is lehet, hogy teljes arcplasztikát ajánl orvosa. Minden az Ön igényeitől és az orvosa által megvalósíthatónak és esztétikusnak tartott javaslatoktól függ.

Az arcplasztika műtét előtt teljes kivizsgáláson kell részt vennie, amely során kiszűrésre kerülnek azok az állapotok, betegségek, amelyek miatt nem valósulhatna meg az altatás és a beavatkozás. Ezen vizsgálatokat követőven nyílik lehetőség az előjegyzésre, majd a tényleges arcplasztikára.


Arcplasztika műtét után 


Az arcplasztikai műtét után 36 órát kell intézetünkben töltenie, ebben az időben ellátásban részesül, valamint megfigyelés alatt tartjuk. Klinikánkon a beavatkozások során általában felszívó varratokat alkalmazunk, így varratszedésre nem lesz szükség. Amire azonban mindenképpen szükség van, az a rögzítő kötés, amit orvosa a műtétet követően helyez majd fel. Ezt a kötést egy hétig viselnie kell, míg a rugalmas maszkot legalább 1 hónapig éjszakánként, orvosi ajánlástól függően.


Arcplasztika utáni duzzanat okai és kezelése


Az arcplasztika utáni duzzanat természetes velejárója a beavatkozásnak. Teljes arcplasztika után, annak komplexitásából és a több helyen megejtett bemetszésekből adódóan duzzanat, ödéma keletkezhet. Ezek az esetek túlnyomó részében nem veszélyesek, orvosa segíteni fog abban, hogy hogyan kezelje ezeket. A duzzanatok némi fájdalmat okozhatnak, amit egyszerű fájdalomcsillapítókkal kezelni lehet.


Az arcplasztika fajtái klinikánkon


Intézetünkben az arcplasztika fajtái közül - az Ön igényei szerint - többet is javasolhat sebésze a konzultációk során. Lehetőség van teljes arcplasztikára, felvarrásra, illetve kisebb-nagyobb korrekciókra, amelyek nem kifejezetten az arcbőrt érintik, de hatással vannak az arc általános kinézetére, formájára, mint például a szemhéjplasztika, orrplasztika vagy éppen a fülplasztika.


MACS lift


Az MACS-lift, azaz a Minimal Access Cranial Suspension technika egy olyan arcplasztikai beavatkozás, amely minimális megterheléssel, és kis hegekkel jár, de a hatása azonnal tapasztalható. Rendkívül népszerű, mivel nem terheli meg úgy az arcbőrt mint egy teljes plasztika, a gyógyulási idő rövidebb, és a hatása pedig szinte azonnal szemmel látható. Az MACS-lift titka, hogy minimális bemetszéssel az optimális feszítési irányt követve teszi feszesebbé az arcbőrt, így nem csak az idővel, de a gravitációval szemben is felveszi a kesztyűt. 

Komplexitását tekintve egyszerűbb beavatkozás, és kevéssé invazív mint egy teljes arcplasztika. A MACS-lift arcplasztikai műtét során a mélyebben lévő szöveteket huroköltésekkel rögzítik az arccsonthoz, az ezen a módon feszesített arcbőrt a fül elé, illetve az oldalsó hajvonalba varrja a sebész, a fölösleges bőr eltávolítása után. A hegek így nem csak rejtettek maradnak, de mivel a haj átnőhet rajtuk, gyakorlatilag teljesen eltűnnek.


Teljes arcplasztika - tudnivalók és más megoldások


Elsősorban 55 év fölött szokás alkalmazni ezt a technikát, 55 év alatt elegendő a középső arcbőr feszesítése a MACS-lift technikával. A teljes arcplasztika nem csak az arc, de a nyak bőrének alakításával jár, így lehetővé válik a szinte teljes megfiatalodás. A teljes arcplasztikát megelőzően Önnek és orvosának alaposan át kell beszélnie, hogy mi az, amit Ön elvár, és mi az, amit lehet. A tökéletes feszesség 55 év felett már nem érhető el, de éveket, évtizedeket adhat vissza a megfelelő mértékű arcplasztika. 

A teljes arcplasztika egy kiterjesztett MACS-plasztikának is tekinthető, ami azt jelenti, hogy a lehető legkevesebb és legkisebb bemetszéssel, a lehető legjobb eredményre törekszik a sebész. A hegek olyan helyen keletkeznek, ahol nem feltűnőek, és a haj is átnőhet, ránőhet rajtuk.

Klinikánkon a fentieken túl több, nem kizárólag műtéti jellegű beavatkozás is elérhető, mint például a rádiófrekvenciás arcfiatalítás, vagy a saját zsírral történő arcfeltöltés.


Az arcfelvarrás menete


Az arcfelvarrás menete egyszerűen követhető: konzultációt és felmérést követően vizsgálatok kerülnek elvégzésre, majd pedig a műtétre kerül sor. Ez természetesen nem egy egy-két napos folyamat. A konzultáció során felmérésre kerül, hogy milyen jellegű és mértékű arcfelvarrásra van szükség, és milyen technikával valósítható meg. A szűrővizsgálatokon minden olyan tényező kiszűrésre kerül, ami gátat szabhat a műtét megvalósításában, illetve ami gondot jelenthet az altatásnál. A bemetszéseket általában a hajvonalnál, valamint a füleknél ejti meg a sebész, így hozzáfér az alakítandó szövetekhez. Az eredmények szinte azonnal láthatóak a műtét után, amikor a kötések már eltávolításra kerültek.


Mennyi egy arcplasztikai műtét ára?


Az arcplasztikai műtétek ára minden kapcsolódó szolgáltatást, tehát a konzultációkat, a gyógyszereket, vizsgálatokat, az altatást/érzéstelenítést is magába foglalja. Egyedi ajánlatok kerülnek kidolgozásra a konzultációkon megbeszélt igények és elvárások alapján. A teljes körű ellátás biztosított, az ár mindent tartalmaz.

A fizetési lehetőségek is széles körűek: a hagyományos készpénzes és bankkártyás fizetési módokon túl lehetőség van részletre is fizetni, ami a gyakorlatban egy kedvező személyi kölcsön konstrukció keretein belül történhet meg. 


Gyakran Ismételt Kérdések

Az arcplasztika hegek eltüntetése hogyan történik?

Az arcplasztikai műtét hegeinek eltüntetés kétféle módon történik: egyrészt a sebész olyan helyen ejti a szükséges bemetszéseket, ahol alig feltűnő a heg, illetve a haj benőheti. A másik pedig a természetes gyógyulás, amit orvosa javaslata alapján hegkezelőkkel akár fel is gyorsíthat. A hegek természetes gyógyulási ideje egyéni adottságoktól is függ, de általában fél év alatt gyógyulnak be teljesen.

Mennyire fájdalmas az arcplasztika?

Maga a műtét altatásban történik, tehát fájdalmat nem fog érezni. A műtétet követően a bemetszéseknél érezhet fájdalmat, illetve a szövetek átrendezése miatt az egész arcán érezhető némi fájdalom. Ezek azonban fájdalomcsillapítókkal kezelhetőek ,és pár nap alatt csillapodnak, majd elmúlnak. 

Mennyit fiatalít az arcplasztika?

Általában 5-10 év “nyerhető” az arcplasztikával. A tényleges eredmény függ a páciens korától, az arc eredeti állapotától (pl.: egy nagyon ráncos arc látványosabban változik meg műtét után mint egy kevésbé ráncos), a kortól, illetve a választott technológiától. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az 5-10 év a reális idő amennyivel fiatalabbnak látszódhat. 

Ajakfeltöltés

Állplasztika

Arcfiatalítás

Fülplasztika

Nyakplasztika

Az ország egyik legszebb klinikája Budapest szívében

A Plasztikai Sebészeti Centrumnál alapításunk óta arra törekszünk, hogy megmutassuk és kiemeljük pácienseink szépségét.

Ha Ön is plasztikai beavatkozáson gondolkozik és ehhez a lehető legjobb plasztikai sebészetet szeretné választani, kattintson a lenti gombra és ismerje meg, melyek azok az érvek, amelyek miatt érdemes minket választania!

Jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!