Arcplasztika
Fajtái, menete, után, árak

Ismerje meg a beavatkozást közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

Az arcplasztika kifejezés minden olyan plasztikai sebészeti eljárást magában foglal, amely az arc valamely részét vagy egészét, az arcbőr valamilyen módszerrel történő korrekcióját takarja. Céljait tekintve az arcplasztika elsősorban az arc és a nyak bőrének fiatalosabbá tételét szolgálja. Ez történhet az arcon található ráncok felöltésével, vagy pedig sebészeti úton az arc- és a nyaki bőr feszesebbé tételével.

Arcplasztika 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Az arcplasztika fajtái

Az arcplasztika fajtái közül - az Ön igényei szerint - többet is javasolhat sebésze a konzultációk során. Lehetőség van teljes arcplasztikára, felvarrásra, illetve kisebb-nagyobb korrekciókra, amelyek nem kifejezetten az arcbőrt érintik, de hatással vannak az arc általános kinézetére, formájára, mint például a szemhéjplasztika, orrplasztika vagy éppen a fülplasztika.

MACS lift

Az MACS-lift, azaz a Minimal Access Cranial Suspension technika egy olyan arcplasztikai beavatkozás, amely minimális megterheléssel, és kis hegekkel jár, de a hatása azonnal tapasztalható. Rendkívül népszerű, mivel nem terheli meg úgy az arcbőrt mint egy teljes plasztika, a gyógyulási idő rövidebb, és a hatása pedig szinte azonnal szemmel látható. Az MACS-lift titka, hogy minimális bemetszéssel az optimális feszítési irányt követve teszi feszesebbé az arcbőrt, így nem csak az idővel, de a gravitációval szemben is felveszi a kesztyűt. 

Komplexitását tekintve egyszerűbb beavatkozás, és kevéssé invazív mint egy teljes arcplasztika. A MACS-lift arcplasztikai műtét során a mélyebben lévő szöveteket huroköltésekkel rögzítik az arccsonthoz, az ezen a módon feszesített arcbőrt a fül elé, illetve az oldalsó hajvonalba varrja a sebész, a fölösleges bőr eltávolítása után. A hegek így nem csak rejtettek maradnak, de mivel a haj átnőhet rajtuk, gyakorlatilag teljesen eltűnnek.

Teljes arcplasztika

Elsősorban 55 év fölött szokás alkalmazni ezt a technikát. A teljes arcplasztika nem csak az arc, de a nyak bőrének alakításával jár, így lehetővé válik a szinte teljes megfiatalodás. Ezzel a beavatkozással éveket, évtizedeket adhat vissza a külsejének.

A teljes arcplasztika egy kiterjesztett MACS-plasztikának is tekinthető, ami azt jelenti, hogy a lehető legkevesebb és legkisebb bemetszéssel, a lehető legjobb eredményre törekszik a sebész. A hegek olyan helyen keletkeznek, ahol nem feltűnőek, és a haj is átnőhet, ránőhet rajtuk.

Az arcplasztika menete

Az arcplasztika menete egy konzultációval kezdődik, ahol felteheti kérdéseit, megbeszélheti a plasztikai sebésszel, hogy milyen jellegű és mértékű arcfelvarrásra van szükség, továbbá az milyen technikával valósítható meg.

A felmérést követően vizsgálatok kerülnek elvégzésre, melyeken minden olyan tényező kiszűrésre kerül, ami gátat szabhat a műtét megvalósításában, illetve ami gondot jelenthet az altatásnál.

A műtét 1,5-3 órát vesz igénybe, melyen a bemetszéseket általában a hajvonalnál, valamint a füleknél ejti meg a sebész. Erre azért van szükség, mert így a műtét utáni apró hegek takarásban lesznek, így szinte észrevehetetlenek maradnak.

Arcplasztika műtét után

Az arcplasztikai műtét után egy éjszakát kell az intézetben töltenie, ebben az időben teljes ellátásban részesül, valamint megfigyelés alatt tartják. A beavatkozások során általában felszívó varratokat alkalmaznak, így varratszedésre nem lesz szükség. Amire azonban mindenképpen szükség van, az a rögzítő kötés, amit orvosa a műtétet követően helyez majd fel. Ezt a kötést egy hétig viselnie kell, míg a rugalmas maszkot legalább 1 hónapig éjszakánként, orvosi ajánlástól függően.

Arcplasztika utáni duzzanat okai és kezelése

Az arcplasztika utáni duzzanat természetes velejárója a beavatkozásnak. Teljes arcplasztika után, annak komplexitásából és a több helyen megejtett bemetszésekből adódóan duzzanat, ödéma keletkezhet. Ezek az esetek túlnyomó részében nem veszélyesek, orvosa segíteni fog abban, hogy hogyan kezelje ezeket. A duzzanatok némi fájdalmat okozhatnak, amit egyszerű fájdalomcsillapítókkal kezelni lehet.

Arcplasztikai ára - Mennyibe kerül?

Az arcplasztikai ára 1.000.000 és 1.600.000 forint között érhető el kedvezményesen. Az árat meghatározza, hogy pontosan milyen beavatkozás(ok) kerül(nek) elvégzésre, mekkora területet érint a műtét és hogy kiegészül-e egyéb plasztikával - nyak, szemhéjak.

A végösszeg tartalmaz minden kapcsolódó szolgáltatást, tehát a konzultációkat, a gyógyszereket, vizsgálatokat, az altatást/érzéstelenítést is.

A fizetési lehetőségek is széles körűek: a hagyományos készpénzes és bankkártyás fizetési módokon túl lehetőség van részletre is fizetni.

Részletes tájékoztatást ingyenes konzultáció keretében tudnak adni.

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes arcplasztika konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Arcplasztika 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.