Szemhéjplasztika
Alsó és felső szemhéj plasztika - Menete, Árak

Ismerje meg a beavatkozást közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

A szemhéjplasztika egy olyan szépészeti beavatkozás, amelynek elsődleges célja az, hogy a szem körüli terület feszesebb, fiatalosabb legyen. Mind az alsó és a felső szemhéj körül jelentkezhetnek olyan elváltozások, amelyek korrekciót igényelnek - ezeket a korrekciókat plasztikai sebészetünkön is elvégeztetheti, így fiatalosabb arcot, nyíltabb tekintetet szerezhet magának.

Szemhéjplasztika 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Mikor van szükség szemhéjplasztikára?

Szemhéjplasztika műtétre általában akkor van szükség, amikor Ön úgy érzi, úgy látja, hogy a szeme alatti táskák, ráncok, esetleg a szemhéj petyhüdtsége miatt jelentősen megváltozott az arca, arckifejezése. Idővel ezek a változások olyan tekintetet, arcot kölcsönözhetnek, amivel nem elégedett. Ilyenkor szokott szóba kerülni a szemhéjplasztikai műtét, amivel fiatalosabb, barátságosabb tekintet érhető el, ami akár több évet is fiatalíthat az általános megjelenésén! Egy ilyen beavatkozással lényegében két dolog biztosan megszüntethető: a felső szemhéj petyhüdtsége, lógása, illetve az alsó szemhéj alatti zsírtöbblet is eltávolítható, ami a táskásodást okozza.

A szemhéj műtét fajtái

A szemhéj plasztikának két fő típusát különböztetjük meg:

  • alsó szemhéjplasztika és 
  • felső szemhéjplasztika.

Gyakori, hogy a kettőt együtt, vagy esetleg más arcplasztikai beavatkozással együtt veszik igénybe vendégeink. Önmagukban a szemhéjplasztikai beavatkozások nem olyan jelentős műtétek, így könnyedén kombinálhatóak vagy végezhetőek el egyszerre az alsó és felső szemhéjon. 

Alsó szemhéjplasztika

Amikor alsó szemhéj műtétről beszélünk, általában a duzzadt, táskás szem körül terület megfiatalítása az elsődleges cél. Ezt a legtöbbször a táskásodást okozó zsírszövet eltávolításával érjük el, míg a másik gyakori kérést, a ráncok megszüntetését a fölösleges, megereszkedett bőr eltávolításával lehet elérni. Klinikánkon mindkét beavatkozás elérhető, így akár komplex változtatást is kérhet.

Az alsó szemhéj műtét a legtöbbször ugyanúgy esztétikai jellegű beavatkozás mint a többi plasztikai műtét, ugyanakkor nem csak külső jellegű, hanem életminőségbeli változást is magával hoz. A tartósan táskás, duzzadt szem hamar elfárad, másrészt pedig fáradt megjelenést kölcsönöz, mintha állandóan kialvatlan lenne. 

Felső szemhéjplasztika

A felső szemhéj műtét elsődleges célja, hogy a megereszkedett felső szemhéjat feszesebbé tegye, ezzel meggátolva a ráncosodást, ami akár a szempillák vonaláig is elérhet, ezzel a sminkelést is megnehezítve. Gyakori indoka továbbá a felső szemhéj megműtésének az, hogy a megereszkedett szemhéj állandó felhúzva tartása a nap végére rendkívüli módon lefárasztja a szemkörnyéki izmokat és kellemetlenségeket okoz. 

A felső szemhéj műtét eredménye igencsak látványos. Általános elterjedt nézet, hogy csak az idősebbek választanak ilyen jellegű műtéteket. Ezt azonban könnyedén cáfolhatják az interneten több helyen is olvasható beszámolók, blogbejegyzések és vélemények, amelyekben fiatal, gyakran még csak a 20-as éveik végében járók választották a felső szemhéj átalakítását. A műtéti heg csupán nagyon vékony vonal marad, így nem lesz szükség trükkökre, és később, ha szükséges akár meg is ismételhető a műtét úgy, hogy a heg ugyanott legyen. A fiatalosabb megjelenés, a nyíltabb tekintet pedig nem kézzelfogható, de létező eredményei ennek a beavatkozásnak.

Alsó és felső szemhéjplasztika műtét menete

Az alsó és felső szemhéjplasztikai műtétek menete nagyon hasonló. A szükséges konzultációkat és vizsgálatokat követően viszonylag hamar elvégezhető a szemhéjplasztika. A különböző vizsgálatokat, EKG, röntgen, vérkép, stb, klinikánkon is végezzük, így nem kell több helyre utazni vagy beutalókat kérnie. Sebészeink helyi érzéstelenítésben (ha választott esetleg más arcplasztikai beavatkozást, akkor előfordulhat, hogy altatásban) végzik el a beavatkozás. A felső szemhéjplasztika műtét során az áthajlási vonalnál történik a bemetszés, a fölösleges bőr eltávolítása után ide kerülnek a varratok is. Ez abból a szempontból fontos, hogy a műtéti heg alig látható már röviddel a műtét után, később pedig csak az veszi észre a halvány vonalat aki kifejezetten keresi!

A felső szemhéj plasztika nagyjából 1,5-2 órát vesz igénybe, utána még pár órára bent tartjuk, és a szükséges tapaszok felhelyezése után kísérettel távozhat intézetünkből. A varratszedésre a beavatkozást követő ötödik napon kell visszajönnie - a gyógyulás mértékétől függően előfordulhat, hogy pár napot még várni kell vele. Víz nem érheti a varratokat. A pontos instrukciókkal orvosa fogja ellátni, de általános információként elmondható, hogy legalább két hétig tilos sminkelni a szemhéjat, és utcára csak napszemüvegben lehet kimenni. Sőt, mindig, amikor kimegy, vagy erős napfénynek van kitéve, vegyen fel napszemüveget. A teljes gyógyulás nagyjából 1-2 hónapot vesz igénybe, addig javasolt kerülni a szoláriumot, napozást, szaunázást. 

Az alsó szemhéjat érintő beavatkozás során a bemetszést a szemüreg felől, egy rejtett bemetszésként ejti meg az orvos, ezen keresztül kerül eltávolításra a duzzanatot okozó zsírszövet. a felesleges bőrt pedig a pillasor alatti bemetszéssel távolítja el a sebész. A műtét utáni időszakra vonatkozó ajánlások hasonlóak a felső szemhéjplasztikai műtétnél olvasottnak: legalább 1 hét pihenés otthon, megerőltető fizikai tevékenység kerülése legalább 2 hétig, illetve a smink kerülése minimum 2 hétig. A sminkre vonatkozó ajánlás a heg gyógyulásától függ. Ha azt szeretné, hogy tényleg szép, szinte láthatatlan heg maradjon, akkor a 2 hét helyett érdemes lehet akár 3 vagy 4 hetet is várni, és kerülni a sminket, illetve az azzal járó sminklemosást. Rövidebben kifejezve: addig ne nyúzzuk a bőrt, amíg nem gyógyult be teljesen!

Szemhéjplasztika árak - mennyibe kerül

Klinikánkon az alsó felső szemhéjplasztika ára kedvezményesen 540.000 forintba kerül. Az alsó szemhéjplasztika ára kedvezményesen 390.000 és 450.000 forint, a felső pedig kedvezményesen 360.000 és 410.000 forint között érhető el. Mindig egyedi ajánlattal szolgálunk, amit konzultáció keretében részletesen bemutatunk.

Milyen fizetési módok vannak?

Ami a fizetési módokat illeti, a hagyományos készpénzes és bankkártyás fizetési módok mellett lehetőség van akár gyors személyi kölcsönt felvéve részletekben fizetni, illetve néhány egyéb mód is rendelkezésre áll, ezekről érdeklődjön klinikánkon! 

Milyen eredményre számíthatok szemhéjplasztika után?

A szemhéjplasztika után az eredmény nagyon hamar láthatóvá válik, fiatalosabb arckifejezést kölcsönöz, illetve feldobja úgy általában a megjelenést. A szemhéjplasztikát követően természetesen van egy lábadozási időszak is, de az eredmények, a változás már akkor látható, amikor a gyógyulás megkezdődik. A fiatalabb megjelenésen kívül egyéb előnyei is vannak a szemhéjplasztikának. Ilyen például - elsősorban hölgyek esetén szempont - az, hogy könnyebbé válik a sminkelés, nem kell praktikákat és kis trükköket alkalmazni annak érdekében, hogy például a szem körüli ráncokat vagy táskákat eltüntessék! Ennek oka az, hogy a ráncok, táskák nem lesznek már ott! A végleges eredményre nagyjából egy hónapot kell várni, a hegek teljes gyógyulása körülbelül ennyi időt vesz igénybe.

Kialakulhat szemhéjplasztika utáni ödéma vagy más szövődmény?

A szemhéjplasztika utáni ödéma előfordul, ugyanakkor általában elmondható, hogy szövődmények és mellékhatások nélkül zajlik le a műtét, illetve az azt követő lábadozási időszak. Az ödéma, a beavatkozás során történő változások miatt alakul ki, borogatással, óvatos hűtéssel (jegeléssel) pár óra, maximum egy nap alatt lelohad, megszűnik.

A szemhéjplasztika után homályos lesz a látásom?

A homályos látás ritkábban előforduló jelenség a szemhéjplasztika műtét után. A homályos látás nem tartós következménye a szemhéjplasztikának, a műtétet követő pár órán belül elmúlik. Ha mégsem, mindenképpen kérje orvosa segítségét. Alapvetően a szemhéjplasztika nem olyan mértékű plasztikai sebészeti beavatkozás ami súlyos szövődményeket, kockázatokat hordoz magában. A konzultáció és a vizsgálatok elsődleges célja, hogy minden kockázat minimálisra csökkenjen.

Látszódni fognak a szemhéjplasztika hegek?

A szemhéjplasztika után maradó hegek szinte láthatatlanok. Egy-két hónappal a műtét után mindössze egy nagyon halvány, csak nagyon közelről észrevehető vékony csík marad a szemhéjon. Ezt a hölgyek sminkkel el tudják tüntetni, az uraknak meg valószínűleg amúgy sem tűnik fel ilyen kis eltérés a szemhéjon.

A szemhéjplasztika fájdalommal jár?

A műtét maga nem jár fájdalommal, helyi érzéstelenítésben történik. A műtétet követően, amikor a szervezetből kiürül az érzéstelenítő, a szemhéj fájhat, gyakran kellemetlen feszülő érzésként léphet ez fel. Maximum 1-2 napig tarthat a fájdalom, fájdalomcsillapítóval kezelhető, erről érdemes orvosával egyeztetni.

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes szemhéjplasztika konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egyik vezető sebészünk részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Szemhéjplasztika 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.