Mellfelvarrás

Jelentkezzen ingyenes konzultációra, mielőtt betelnek a szabad időpontok!

A mellfelvarrás, vagy mastopexia, egy plasztikai sebészeti beavatkozás, amely a mell formájának és megjelenésének megváltoztatására szolgál. A mellfelvarró műtét során a sebész feljebb emeli a melleket, megszünteti az aszimmetriát, alakítja a mell formáját és megerősíti az emlőket tartó szöveteket. Szükség szerint csökkentheti az areola (a mellbimbó körüli sötét terület) méretét és eltávolíthatja a túlzottan megnyúlt bőrt. Az American Society of Plastic Surgeons adatai  szerint a mellfelvarrások száma 70%-kal nőtt 2000-es évek eleje óta.

A mellfelvarrás nem egyenértékű a mellnagyobbítással, tehát nem növeli jelentősen a mell méretét. Nem alkalmas a súlyosan megereszkedett mellek teljes helyreállítására és nem oldja meg a mellrák vagy egyéb egészségügyi problémák okozta deformitásokat. Ugyanakkor, van lehetőség kombinált mellműtét elvégzésére, ami egy műtét keretében oldja meg a mellfelvarrás és mellnagyobbítás beavatkozásokat.

A mellfelvarrás lehetőséget kínál a nők számára, hogy visszanyerjék melleik fiatalos megjelenését és önbizalmukat, miközben a beavatkozás biztonságos és hatékony módszereket kínál a kívánt eredmények eléréséhez.

Tudjon meg többet a beavatkozásról egy vezető plasztikai sebésztől

 • Minden kérdésére választ kaphat
 • Megismerheti a műtét menetét
 • Személyre szabott árajánlatot készítenek

Kinek ajánlott a mellfelvarrás?

Mellfelvarrás azoknak ajánlott, akik észlelik a melleik idővel bekövetkező változásait és szeretnék visszaállítani azok fiatalos formáját és feszességét. A változások és a bőr rugalmasságának elvesztése a következő tényezők eredményeként következhet be:

 • örökletes hajlam,
 • gravitáció,
 • terhesség,
 • szoptatás,
 • öregedés,
 • súlyingadozás.

A mellfelvarrás segít a mellek újraformálásában, emelésében, valamint a bimbók és areolák méretének és irányának módosításában, így a nőknek lehetőségük nyílik visszanyerni a melleik természetes megjelenését.

Miért a Plasztikai Sebészeti Centrumot válassza mellfelvarrás műtéthez?

A Plasztikai Sebészeti Centrumot válassza az alábbi indokok miatt:

 • Ingyenes konzultáció keretében plasztikai sebésze minden kérdésére válaszol a mellfelvarrás műtéttel kapcsolatban, valamint részletesen bemutatja a mellműtét személyre szabott lehetőségeit.
 • A klinikán dolgozó orvosok több mint 10 év tapasztalattal rendelkeznek, több száz mellfelvarró műtétet hajtottak végre sikerrel.
 • Állandó kedvezmények és minőséggaranciák, valamint a klinika egyedülállóan gyönyörű fekvése és felszereltsége várja Önt a honlapon történő bejelentkezés után!

Részletes és pontos válaszokat kaphat Magyarország egyik legnevesebb és legmegbízhatóbb plasztikai sebészeti klinikájától.

Mellfelvarrás árak

A mellfelvarrás ára 1.440.000 forint, ami tartalmazza a műtétet, az előzetes vizsgálatokat, az altatást, a műtét utáni ellátást és gyógyszereket, illetve a speciális melltartót is.

Amennyiben kombinált mellplasztika műtétet végeznek, a mellfelvarrás implantátummal műtét ára 2.070.000 forintba. Ebben az összegben is benne van minden felmerülő költség.

Fizetni készpénzben és kártyával is lehetőséges.

Mellfelvarrás részletfizetés: van rá lehetőség?

Igen, a mellfelvarrás részletfizetéssel is történhet. Ebben az esetben a teljes szolgáltatási díjat be kell fizetni a műtét előtt. További információt az ingyenes konzultáció keretében kérhet.

mellfelvarrás

Mi a mellfelvarrás menete?

A mellfelvarrás menete az alábbi lépésekből áll:

 1. Első konzultáció és műtét előtti felkészülés: Az első konzultáción megoszthatja plasztikai sebészével a műtét céljait, várakozásait, majd orvosa megvizsgálja a mellek állapotát és vázolja a kezelési lehetőségeket. A műtét előtt a páciensnek el kell kerülnie bizonyos gyógyszereket és a dohányzást, továbbá előzetes vizsgálatokat kell végeznie.
 2. Az operáció menete: A beavatkozás altatásban történik és 2-3 óráig tart. A metszések helye és mérete a mellek méretétől és formájától, valamint a kívánt eredményektől függ. Lehet az areola körül, függőlegesen az areolától a mell redőjéig, vagy vízszintesen a mell redő mentén (fordított T-vonal). A metszések után a mell alatti szövetet újraformálják, a mellbimbót és a bimbóudvart természetes magasságba helyezik, szükség esetén a méretét csökkentik. A felesleges bőrt eltávolítják, és a maradék bőrt meghúzzák, mielőtt a metszéseket bezárnák.
 3. Mellfelvarráshoz felszívódó varratokkal használnak a plasztikai sebészek, így varratszedésre nem lesz szükség. Mivel csak kisebb bemetszések keletkeznek a műtét során, komoly fájdalomra nem kell számítani, amennyiben kellemetlenséget érez, fájdalomcsillapítóval enyhítheti.
mellfelvarrás műtét menete

Mire kell figyelni a mellfelvarrás után?

A mellfelvarrás után az alábbiakra  kell figyelnie:

 1. Fájdalom kezelése: A legtöbben a műtét utáni 2-3 napban tapasztalnak fájdalmat. Kezelése az orvos által felírt fájdalomcsillapító történhet. A műtét utáni hetekben feszítő, nyomó érzés tapasztalható, de ez nem kifejezetten fájdalmas, inkább diszkomfortnak nevezhető.
 2. Hegkezelés: A műtét utáni hegeket tisztán és szárazon kell tartani. Egy hétig nem érheti víz a műtött területet. A hegek gyógyulása 6 hónapig tart, utána alig látható vékonyka hegvonal marad.
 3. Fizikai korlátozások: Kerülni kell a fizikai megterhelést, különösen a felsőtest területén. A műtétet követően hat hétig nem szabad intenzíven mozogni vagy sportolni. Az orvos ajánlásai alapján fokozatosan lehet visszatérni a normális tevékenységekhez.
 4. Ruházat és alvás: Speciális, kompressziós melltartót kell viselni a gyógyulás elősegítésére. Aludni háton fekve kell, hogy ne nyomja meg a melleket.
 5. Életmódbeli javaslatok: A dohányzás és egyéb egészségre ártalmas tevékenységek kerülése javasolt, valamint egészséges étrend követése segít a gyógyulásban és a műtét hosszú távú sikerében.

A mellfelvarrás utáni gondozás nagyon fontos a sikeres gyógyulás és a kívánt eredmények eléréséhez. Az orvos specifikus utasításainak gondos követése elengedhetetlen a legjobb eredmények eléréséhez. 

➔ További tudnivalók mellfelvarrás után.

Mellfelvarrás tapasztalatok

A mellfelvarrás tapasztalatok pozitív változásról számolnak be nemcsak testileg, hanem lelkileg is.

"


A mellfelvarrásom során a sebészem kifejezetten az areolák méretének csökkentésére összpontosított. Az évek során megnagyobbodtak, és zavartak a megjelenésemben. A műtét után nemcsak hogy a melleim feszesebbek lettek, de az areolák mérete is természetesebbnek tűnik. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel!


Emma, 34

"


A fogyásom után a melleim elvesztették a formájukat és lógni kezdtek. A mellfelvarrás során a sebészem újraformálta a melleimet, és visszaadta nekik a fiatalos megjelenést. A műtét után a melleim sokkal kerekebbek és feszesebbek. Az önbizalmam is visszatért!


Júlia, 28

"


A műtét után meglepően gyorsan gyógyultam. A sebészem részletes utasításokat adott a műtét utáni gondozásról, és minden kérdésemre válaszolt. A hegek gyorsan halványodtak, és a melleim fantasztikusak. A műtét pozitív hatással volt az életemre, és újra büszke vagyok a testemre!"


Gréta, 44

Mik a mellfelvarrás kockázatai?

A mellfelvarrás kockázatai közé tartozik a véraláfutás kialakulása, a sebfertőzés, a bőr érzékenységének változása. A műtét során felléphetnek komplikációk, mint a zsír nekrózis, a mélyvénás trombózis vagy a mellbimbó részleges vagy teljes elvesztése. Ezek a kockázatok ritkák é megfelelő előkészítés, a tapasztalt plasztikai sebész kiválasztása, és az utasítások gondos betartása segít minimalizálni őket. Az összes lehetséges kockázat és szövődmény megvitatására személyes konzultáció keretében kerül sor. 

Gyakran ismételt kérdések

A mellfelvarrás tartóssága - mire számíthatok?

A mellfelvarrást követő 5 és 10 év közötti időszakban a mellek olyan helyzetben és formában maradnak, amilyenre alakították azokat. Hogy egy mellfelvarrás mennyire tartós, függ az alkati adottságoktól, a test típusától és az alkalmazott mellfelvarrás technikától. Fogyás vagy súlynövekedés befolyásolhatja, hogy milyen hosszú ideig maradnak úgy mellei, ahogy azokat kialakították.

A mellfelvarrás befolyásolja a szoptatást?

A mellfelvarrás általában nem zavarja a szoptatást, de egyes esetekben befolyásolhatja a tejtermelést. Ennek pontos részleteiről plasztikai sebésze tájékoztatni fogja a konzultáció során.

Lehetséges a mellfelvarró és mellnagyobbító műtét együttes alkalmazása?

Igen, a mellfelvarrás és a mellnagyobbítás egy műtét keretében is elvégezhető. Ezzel a beavatkozással lehet elérni a legnagyobb eredményt: a páciens által megfelelőnek tartott méret az ideális pozícióban.

Mellplasztika műtétek 10% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Kérdése van? 
Kérjen időpontot ingyenes konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.

Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Mellplasztika műtétek 10% kedvezménnyel + 1 évig árgarancia és ingyenes kontroll. Csak korlátozott ideig! Tovább az akció részleteire