Mellfelvarrás

Ismerje meg a beavatkozást közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

Mellfelvarrás során a megereszkedett és megnyúlt melleket az eredeti helyükre igazítják, így feszesebb és fiatalosabb kinézetet kölcsönöz a dekoltázsnak.

A mellfelvarrás okai között a korral járó megereszkedés vagy a mellek formájával való elégedetlenség a leggyakoribb indok.

A továbbiakban olvashatnak a mellfelvarrás típusairól, a mellfelvarró műtét technikáiról, a műtét menetéről, az eredmény tartósságáról, illetve a mellfelvarrás árakról.

Tudjon meg többet a beavatkozásról egy vezető plasztikai sebésztől

 • Minden kérdésére választ kaphat
 • Megismerheti a műtét menetét
 • Személyre szabott árajánlatot készítenek

Mellfelvarrás típusok

A mellfelvarrásnak három típusát különböztetjük meg.

 1. Amikor csak a megnyúlt bőrt kell kicsinyíteni, miközben a mirigyállomány méretén nem történik változtatás. Ez a típus mérsékelt és jelentős megereszkedésnél alkalmazható, hiszen a mellállomány mennyisége megfelelő, csak a pozicionálása szükséges.
 2. Amikor a túlméretes mellek nagymértékű lógását kell megszüntetni, a mirigyállomány egy részének eltávolítása is szükséges a bőrfelesleg kivágása mellett. Így ideális méretű és helyzetű mellek jönnek létre.
 3. Enyhe megereszkedésnél és kicsi, de lógó mellek esetén a mellfelvarrás mellnagyobbítással kombinálható. A kombinált mellplasztikáról a linkre kattintva tudhat meg többet.
  Kombinált mellplasztika

Részletes és pontos válaszokat kaphat Magyarország egyik legnevesebb és legmegbízhatóbb plasztikai sebészeti klinikájától.

Mellfelvarrás árak - Most 25% kedvezménnyel!

A mellfelvarrás árak 1.200.000 forinttól indulnak a 25%-os akció keretében.

Mellfelvarrás típusa

Kedvezményes ár

Mellfelvarrás

1.200.000 Ft 1.600.000 Ft helyett

Mellfelvarrás nagyobbítással

1.700.000 Ft 2.300.000 Ft helyett

Az árajánlat tartalmazza a műtétet, egyes vizsgálatokat, az altatást, a műtét utáni ellátást és gyógyszereket, illetve a különleges melltartót is.

Lehetősége van készpénzben és kártyával fizetni.

Van arra is lehetőség, hogy a mellfelvarrás részletre történjen. Ezzel kapcsolatban további információt az ingyenes konzultáció keretében kaphat.

A fenti mellfelvarrás árak 2023.06.01. és 2023.08.25. között elvégzett műtétek esetén érvényes.

További részletek az Akciók oldalunkon találhatók.

mellfelvarrás

A mellfelvarrás műtéti technikái

A mellfelvarrás elvégzésére négyféle lehetőség van. A mellek megereszkedettsége alapján lehet megállapítani, hogy melyik műtéti technikát kell alkalmazni. Az eljárások között a bemetszés helye tesz különbséget.

 1. Bemetszés csak a mellbimbó körül. Ebben az esetben lehet csak a bőrön, illetve a bőrön és a mirigyállományon is elvégezni felvarrást.
 2. Bemetszés a mellbimbó körül plusz egy függőleges vágás. Ekkor a bőrt és a mirigyállományt egyidejűleg érinti a műtét.
 3. Fordított "T" alakú módszer. A kettes pontban említett metszések kiegészülnek egy vízszintessel. Ez a típus a mellállomány megváltoztatásával jár.
 4. Belső mellfelvarrás. Ennél az eljárásnál alkalmazzák a legkevesebb bemetszést és a legkevésbé marad látható a heg. Alkalmazhatósága korlátolt, mert csak viszonylag kismértékű bőrfelesleg esetén alkalmazható.

A mellfelvarrás menete

A mellfelvarrás folyamata nagyon hasonló, mint a többi mellplasztika műtét menete. Előzetes vizsgálatokra van szükség, (EKG, mellkas röntgen, mell ultrahang és bizonyos esetekben mammográfia is javasolt.) A műtét előtti teendőkről ebben a cikkben olvashat többet.

Minden esetben altatással történik a mellfelvarrás, amelyet megelőz a műtéti tervek felrajzolása a mellekre. Maga a műtét 2-3 óráig tart, attól függően, hogy melyik technikát alkalmazzák.

A műtétet követően egy napot a klinikán kell maradnia, amely során megfigyelik és orvosának lehetősége van elvégezni a műtét utáni vizsgálatokat. A mellfelvarrás másnapján felhelyezésre kerül a vízálló kötés, és megkapja a speciális szorító melltartót is.

Mire kell figyelni a mellfelvarrás után?

A mellfelvarrást követő időszakban van több dolog is, amire oda kell figyelnie, hogy a gyógyulás rendben haladjon.

 • A hirtelen mozdulatokat kerülni kell.
 • Az első egy hétben tilos nehezebb dolgokat emelni, illetve a megerőltető testmozgás.
 • Varratszedésig ne emeljük fej fölé a kezeket. Így megkíméljük a varratokat és biztosítjuk, hogy a hegek szépen gyógyuljanak.
 • A második-harmadik héttől kezdve lehet fokozatosan visszatérni a szokásos életmódhoz.

Az első két héten egy-egy kontroll vizsgálatra sor kerül, utána már csak a hatodik és tizenkettedik héten kell megjelennie.

A külső hegek nagyjából 6 hónap alatt gyógyulnak be, míg a belső hegek regenerálása akár két évig is tarthat, ez utóbbi azonban nem látszik.

Azért, hogy a hegek optimális ütemben gyógyuljanak, a szakorvos hegkezelő krémek használatát fogja javasolni.

Sportolás mellfelvarró műtét után

A műtétet követően hat hétig nem szabad intenzíven mozogni vagy sportolni. Az első hat hetet követően el lehet kezdeni kevésbé dinamikus testmozgást végezni, tornázni. Mindenképpen figyeljünk oda, hogy ne hirtelen kezdjünk újra fizikailag aktív életet, hanem szép fokozatosan. Hat hét alatt nem csak a test szokik el a terheléstől a sok pihenés miatt, de azt is meg kell szoknia, hogy a mellek új pozícióban vannak.

Milyen fájdalomra lehet számítani mellfelvarró műtét után?

A legtöbben a műtét utáni 2-3 napban tapasztalnak fájdalmakat. Ez aktív fájdalomnak számít, mivel szinte állandósul és nem csak a különböző mozdulatokra jön elő. Ez fájdalomcsillapítókkal jelentősen csökkenthető, majd pedig az első pár nap után a fájdalom teljesen el is múlik.

A mellekben a következő hetekben feszítő, nyomó érzés, tapasztalható, de ez nem kifejezetten fájdalmas, inkább diszkomfortnak nevezhető. A hegek gyógyulása szintén járhat fájdalommal, ami később csak érzékenységet okozhat.

➔ További tudnivalók mellplasztika után

Néhány szó a mellfelvarrás tartósságáról

Általánosan elmondható, hogy a felvarrást követő 5 és 10 év közötti időszakban a mellek olyan helyzetben és formában maradnak, amilyenre alakították azokat.

De, hogy egy mellfelvarrás mennyire tartós, függ az alkati adottságoktól, a test típusától és az alkalmazott mellfelvarrás technikától.

Fogyás vagy súlynövekedés befolyásolhatja, hogy milyen hosszú ideig maradnak úgy mellei, ahogy azokat kialakították.


Mellplasztika műtétek 25% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Kérdése van? 
Kérjen időpontot ingyenes konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.

Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.