Minden amit ​a nyakplasztikáról 2019-ben tudnod kell

Elsősorban az idősebb korosztály körében bizonyul kedvelt és viszonylag gyakoran végzett beavatkozásnak a nyakplasztika, hiszen az évek múlása és a gravitáció bizony nyomot hagy a nyak bőrének állapotán is. Nem csak mély barázdák alakulnak ki, de a mindenki által jól ismert petyhüdt, lógó nyaki bőr is megjelenik, mely jelentősen képes rontani az arcról kialakított összképet, és persze sokkal idősebbnek mutathatja a tényleges koránál.

A nyakplasztika lehetőséget kínál a gravitáció hatására kinyúlt bőr eltávolítására, az esetlegesen szükségessé váló zsírleszívásra, valamint a fiatalosabb kontúrok és tökéletes feszesség visszaadására. Nem ritka, hogy arcplasztikával kombináltan kerül sor a nyakplasztika elvégzésére, ezzel megcélozva a még vonzóbb végeredményt. A szükséges kezelési terv felállítására minden esetben az egyéni adottságoknak és az elérni kívántaknak függvényében kerül sor.

Ebben a rövid cikkben azt fogjuk megvizsgálni, hogy pontosan mi is a menete egy nyakplasztikai beavatkozásnak 2018-ban.

Mire készüljünk a nyakplasztika előtt?

A plasztikai műtéteket minden esetben előzetes konzultáció előzi meg, mely során a műtétet végző sebész felméri a módosítani kívánt területet. Ez sok klinikán pénzbe kerül, nálunk azonban ez az alkalom teljesen ingyenes, így tulajdonképpen tét és döntési kényszer nélkül tudhat meg minden fontos információt a műtétről.

A szakemberrel történő előzetes konzultációk alkalmával tehát felmérik majd a nyak állapotát, és megbeszélhetik, hogy milyen eljárás alkalmazása a leginkább eredményre vezető az érintett területtel kapcsolatban. EKG-t, röntgent, laborvizsgálatokat mindenképpen el kell majd végezni, s nem árt, ha a műtét előtti napokban már fokozottan figyel az egészséges táplálkozásra, megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre.

Nyakplasztika

A Budapesti Plasztikai Intézet ezen felül egy helyen kínálja mindazokat a vizsgálatokat, melyeken a nyakplasztika előtt mindenképpen át kell majd esnie. Mivel tisztában vagyunk azzal, hogy pácienseink ideje sokszor szűkre szabott, ezért a kényelem érdekében gyors és gördülékeny szolgáltatást kínálunk akkor is, ha a műtét előkészítéséről, az arra való felkészülésről van szó.

Ehhez kapcsolódva azt is fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a vizsgálatok és a konzultáció időpontját is a pácienseink időbeosztásához próbáljuk igazítani, hogy a feltétlenül szükségesnél több időt ne kelljen a munkájuktól, családjuktól távol tölteniük.

A nyakplasztika menete

A műtét során szakemberünk nem csak a lógó, petyhüdt, tartását vesztett bőrt veszi kezelésbe, hanem az alatta elhelyezkedő izmot is helyére húzza, hiszen így érhető el az igazán tartós és látványoseredményt. Ahhoz, hogy a korábban lógó nyaki terület újra feszes legyen, szükséges lesz a felesleges bőr eltávolítása. Sokaknál okoz problémát ezen a nyaki részeken a lerakódott zsír is, így zsírleszívásra is sok esetben sor kerül a nyakplasztika keretein belül.

A metszéstípusát mindig az elérni kívánt eredmények függvényében választják ki szakembereink, hiszen nincs két egyforma páciens. Általábana hajas fejbőrön és a fülek mögött ejtjük a bemetszést, hiszen itt szinte teljesen láthatatlanok maradnak majd a hegek. Elsősorban 45 éves kor alatt bizonyul elegendőnek csak a nyaki zsírleszívás, az fölött általában már a rugalmatlanná bőr kimetszése is indokolt.

nyakplasztika előtt

A nyaki területen a vérzés csillapítására speciális, érzéstelenítő és vérzéscsillapító anyaggal tölti fel szakemberünk először a területet. A műtét a kívánt eredmények és a szükséges beavatkozások függvényeként két órán át is eltarthat, de eredményeiben messze túlszárnyalja a hagyományos ránctalanítást és bőrfiatalítást.

Gyógyulás a nyakplasztika után

A beavatkozást követő éjszakát - csak úgy, mint a fülplasztika vagy a homlokplasztika esetén - Klinikánkon kell majd töltenie, ahol folyamatos orvosi felügyelettel is állunk rendelkezésére a tökéletes kényelem biztosítása mellett. Intézményünkben az ellátás olyan, akár egy igazi 5 csillagos hotelben.

A nyakplasztika után két hétig egy rugalmas szorítópántot kell viselnie annak érdekében, hogy a szövetek megfelelően letapadjanak, és a gyógyulási időszak felgyorsítható legyen. Ez a speciális pánt garantálja a beavatkozás eredményének tartósságát.

nyakplasztika gyógyulási idő

Mivel klinikánkon a legkorszerűbb felszívódó varratokat használjuk, így varratszedésre egyáltalán nem kerül majd sor, a rendszeres kontrollvizsgálaton viszont ajánlott megjelennie. A nyakplasztika során elért eredmények már néhány hét múltán jól láthatóak, de a végleges kép kialakulásához hat hónap szükséges.

Nyakplasztika vélemények

Mint Magyarország egyik vezető plasztikai sebészete, számunkra a legfontosabb a pácienseink fizikai és mentális jóléte. Éppen ezért a kontroll során nem csak fizikailag vizsgáljuk meg őket, hanem beszélgetünk is velük, amennyiben nekik is van erre igényük.

Pácienseink véleménye megegyezik abban, hogy a nyakplasztika segítségével valóban visszanyerhetőek a fiatalosabb kontúrok, nem is beszélve arról, hogy a nyaki területen felhalmozódott zsírtól is megszabadít az egyre többek által választott eljárás. A visszanyert magabiztosság, és a tükörbe pillantás során érzett elégedettség olyan érvek, melyek egyértelműen a nyakplasztika mellett szólnak.

Jöjjön el ingyenes konzultációra és ismerje meg lehetőségeit!

Reméljük az összefoglalónkkal sikerült letisztáznunk néhány Önben felmerülő kérdést, kételyt.

Tapasztalatból tudjuk, hogy minden vendégünket más terület foglalkoztat mélyrehatóbban, ezért érdemes eljönnie ingyenes konzultációnkra, ahol:

  • megismerkedhet leendő orvosával és a személyzet tagjaival
  • megvizsgáljuk, meghallgatjuk igényeit és kifejezetten Önre szabott megoldást javasolunk
  • felteheti kérdéseit
  • szemügyre veheti a Lánchíd lábánál elterülő klinikánkat, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Budai várra

A konzultációt követően akár a beavatkozás mellett dönt, akár nem, mindenképp – úgy gondoljuk, már ezért a látványért és a barátságos légkörért is érdemes ellátogatnia hozzánk.