Mellnagyobbítás

Ismerje meg a beavatkozást közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

A mellnagyobbítás a mell méretének mellimplantátummal történő növelését jelentő műtét. A beavatkozás a legnépszerűbb mellplasztikai beavatkozás, ami aszimmetrikus mellek, kis mellek és szülés, szoptatás utáni forma-, alak és helyzetváltozások esetén, valamint nagyobb súlyváltozás esetén indokolt.

A mellnagyobbítás egy biztonságos mellplasztikai műtét, melynek eredménye azonnal tapasztalható és hosszú távon garantál elégedettséget.  A mellnagyobbítás a mellek méretén kívül azok feszességét és formáját is növeli.

A továbbiakban olvashatunk arról, hogy a mellnagyobbítás kiknek jelent megoldást, milyen mellnagyobbítás árak vannak és mi a mellnagyobbítás menete, valamint, hogy mit kell tudni a mellimplantátumokról és a mellnagyobbítás előtt mérlegelendő szempontokról.

Tudjon meg többet a beavatkozásról egy vezető plasztikai sebésztől

 • Minden kérdésére választ kaphat
 • Megismerheti a műtét menetét
 • Személyre szabott árajánlatot készítenek

Kiknek jelent megoldást a mellnagyobbítás?

Mellnagyobbítás az alábbi fizikai-esztétikai és pszichés esetekben jelenthet az adott problémára megoldást.

 1. Amennyiben a serdülőkor után, a testi változások befejeződését követően hat hónappal a mellek mérete jelentősen elmarad az átlagostól
 2. A két mell között jelentős aszimmetria mutatkozik,
 3. Pszichés és szociális problémákat okoz a mellméret,
 4. Esztétikai célból a felnőtt élet bármely szakaszában, várandósság és szoptatás előtt is, illetve azt követően vagy a változás korában és utána,
 5. Hosszú távú, akár 20-25 évre szóló változás a cél,
 6. Jelentős, akár egy melltartó kosárméretnél nagyobb térfogatnövelés kívánatos,
 7. Daganatos megbetegedés után.

Mellnagyobbítás fajtái

A mellnagyobbítás fajtái jelenleg háromféle kategóriára osztható: mellimplantátummal, saját zsírral és hyaluronsavval. Ajánlott klinikánkon biztonságos és hosszú távon eredményes mellimplantátumos mellnagyobbítás érhető el. 

A legnagyobb különbséget a fajták között a megnövelt mellek fenntarthatóságának időtartama jelenti. További eltérések mutatkoznak még:

 • a beavatkozás komplikáltságában,
 • a felhasznált eszközökben,
 • anyagokban,
 • valamint a költségekben.

Mellnagyobbítás implantátummal

Ezzel a módszerrel tartható fenn legtovább a mellnagyobbítás, hiszen a mellimplantátum mérete nem változik. Ezzel a technikával természetes hatású, az illető alakjához tökéletesen illeszkedő méret alakítható ki.  

Mit kell tudni a mellimplantátumokról?

A mellimplantátum burka minden esetben szilikon, ezen belül sóoldattal vagy szilikon géllel töltött, illetve poliuretán hab bevonatú, sima vagy texturált felületű mellimplantátumok használatosak.

Anatómiai (csepp alakú) és kerek formájú, valamint különböző méretek (térfogat) közül lehet választani. Minőségüket az FDA és CE tanúsítvány, illetve a gyártók garanciajegye jelzi. Ha részletesebb információra van szüksége, olvasson tovább a mellimplantátumokról szóló cikkben. 

➔ Mellimplantátumok

Részletes és pontos válaszokat kaphat Magyarország egyik legnevesebb és legmegbízhatóbb plasztikai sebészeti klinikájától.

Mellnagyobbítás árak - Most 25% kedvezménnyel

A mellnagyobbítás árak 1.250.000 forinttól indulnak a jelenlegi 25%-os kedvezmény keretében.

Műtét

Ára (-tól)

Mellnagyobbítás

1.250.000 Ft (1.700.000 Ft helyett)

Mellnagyobbítás felvarrással

1.700.000 Ft (2.300.000 Ft helyett)

Mellimplantátum csere

1.250.000 Ft (1.700.000 Ft helyett)

Mit tartalmaz ez az összeg?

Ebben a díjban benne van

 • a megelőző vizsgálatok (bizonyos feltételek teljesülése esetén),
 • a műtét díja,
 • az altatás,
 • a mellimplantátumok ára,
 • a műtétet követő megfigyelés és ellátás,
 • továbbá a speciális szorító melltartó ára is.

Fizetni készpénzzel, bank- és hitelkártyával is lehet.

A fenti mellnagyobbítás árak 2023.06.01. és 2023.08.25. között elvégzett műtétek esetén érvényes.

További részletek az Akciók oldalunkon találhatók.

Mellnagyobbítás részletre

A mellnagyobbítás részletre történő kifizetésére is van lehetőség! Ezzel kapcsolatban további információt az ingyenes konzultáció keretében tudnak adni.

mellnagyobbítás

A mellnagyobbító műtét menete

A műtét előtt labor- és EKG, képalkotó vizsgálatok elvégzése szükséges. A mellplasztika előtti vizsgálatokról a linkre kattintva tudhat meg további részleteket. 

A műtét az alábbi lépések szerint történik:

 • A mellimplantátum behelyezése altatásban zajlik,
 • melynek során a sebész apró bemetszést ejt a bőrön,
 • amelyen keresztül behelyezi a korábban közösen kiválasztott mellimplantátumokat.
 • A műtét mintegy két órát vesz igénybe.

A bemetszés helye az anatómiai adottságoktól, az implantátum méretétől és a beavatkozás tervezésétől függően alakul ki.

Mellnagyobbítás után

A műtétet követően egy éjszakát az intézményben kell tölteni, ez idő alatt kipihenheti a műtétet, orvosi megfigyelés alatt áll és teljes ellátásban részesül. A beavatkozás másnapján sebésze megvizsgálja, és ha mindent rendben talál, felhelyezi a vízálló kötést, ezzel kényelmesebbé téve a felépülés idejét.

 • Ezen kívül kap egy speciális, kompressziós melltartót, amit 4 hétig kell viselnie. Ez megtartja a melleket, ezáltal csökkentve a fájdalmakat és segítve a megfelelő gyógyulást.
 • A heggyógyulás stimulálására hegkezelő krémek használatát fogja javasolni a szakorvos.
 • A  gyógyulás otthon folytatódik, az első két hétben kímélő, nyugalmas életmóddal.
 • Az első és második hét után kontrollon kell megjelenni, hogy a sebész megvizsgálja, minden rendben van-e. Varratszedésre nincs szükség köszönhetően a felszívódó varratoknak.

A mellnagyobbító műtét utáni eredmény részben azonnal látható a mell kontúrján, a végleges eredményre azonban a külső hegek teljes gyógyulásáig (kb. hat hónap) várni kell. A nők nemcsak új megjelenésüknek örülhetnek, hanem élvezhetik helyreállt belső harmóniájukat, magabiztos fellépésüket, önértékelésüket. 

➔ További tudnivalók mellplasztika után.

Gyakran ismételt kérdések

Mekkora az ideális mellimplantátum?

Nem javasolt természetellenesen nagy méretre törekedni, inkább az alkathoz és a kiinduló helyzethez viszonyítva kell megtalálni az optimális méretet. Túl nagy méret választásánál nagyobb eséllyel fordulhat elő szövődmény (pl. rippling mell).

Milyen alakú mellimplantátumot válasszak?

A kerek és csepp alakú mellimplantátumoknak önmagában is vannak előnyei, de ez valójában a saját testi adottságok függvényében dől el.  Plasztikai sebésze a személyes konzultáció során az Ön elképzelései alapján fog javaslatot tenni a megfelelő alakú mellimplantátumra.

Hová helyezik a mellimplantátumot?

A testi adottságok bizonyos mértékig korlátozzák a választást.

 • Mellszövet alá behelyezett implantátum csak akkor hoz esztétikailag elfogadható eredményt, ha elegendő a mell mirigyállománya a mellimplantátum fedéséhez. 
 • A mellizom alá helyezett implantátum felső kétharmadát fedi a széles mellizom, alsó harmada a mellszövet alatt van. Így ez a megoldás sokak számára megfelelő lehet.
 • A mellimplantátum behelyezési lehetőségeiről minden esetben plasztikai sebésze fog tájékoztatás adni.
 • A témáról részletesebben az alábbi cikkben olvashat: Hova kerüljön a mellimplantátum?

A mellimplantátum meddig tart?

A mai legmagasabb minőségű, FDA tanúsítvánnyal és életgaranciával rendelkező mellimplantátumok nem öregednek el, akár 20-25 évig is tartósan ugyanazt a megjelenést nyújtják.

Ennyi idő elteltével azonban a test saját szövetei megnyúlnak, változik az alak és akár az igények is, tehát ekkor sem feltétlenül az implantátum miatt kerül sor a cserére vagy eltávolításra.
➔ A mellimplantátum szavatossági idejéről ebben a cikkben olvashat.

A mellnagyobbítás veszélyei

A mellnagyobbítás nem veszélyes beavatkozás, kevés kockázattal járó műtétnek számít tapasztalt plasztikai sebész mellett, steril körülmények között, melyet az altatásos sebészeti beavatkozások előtt szokásos vizsgálatok előznek meg.

Mint minden más műtétnél, ebben az esetben is előfordulhatnak szövődmények (pl. fertőzés, vérzés, duzzanat, vérömleny- és savóképződés), egyéni előre nem látható sajátosságok (pl. keloidos hegesedés), vagy a legjobb tervezés mellett is adódhatnak későbbi szövődmények (pl. rippling mell).

Az FDA tanúsítvány számos vizsgálat elvégzése alapján garantálja, hogy a legújabb generációs, ma beültetésre kerülő mellimplantátumok nem jelentenek veszélyt a szervezet számára akkor sem, ha esetleg (pl. baleset során) megsérülnének.


Mellplasztika műtétek 25% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Kérdése van? 
Kérjen időpontot ingyenes konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.

Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.