Mellnagyobbítás implantátummal

Jelentkezzen ingyenes konzultációra, mielőtt betelnek a szabad időpontok!

Mellnagyobbítás során a plasztikai sebész implantátummal javít a mell méretén, formáján és feszességén. A mellnagyobbítás a világon a második legnépszerűbb plasztikai műtét, 2022-ben közel 1.7 millió mellnagyobbító műtétet hajtottak végre egy nemzetközi plasztikai sebészeti statisztikákról szóló, 2023. január 9-én közzétett jelentés szerint. Az American Society of Plastic Surgeons kimutatásaiból az is kiderül, hogy a mellplasztikai műtétek 84%-át szilikon mellimplantátummal végzik, és csak a fennmaradó részben dolgoznak sóoldattal töltött implantátummal, sajátzsír-átültetéssel vagy hyaluronsavval.

A Plasztikai Sebészeti Centrum ajánlott plasztikai sebészei - akik túl vannak 3000 mellnagyobbító műtéten - egy ingyenes konzultáció keretében készséggel adnak választ minden mellműtéttel kapcsolatos kérdésére.

A cikkben részletesen kitérünk a beavatkozás menetére, előnyeire és esetleges kockázataira, hogy teljes képet kaphasson a mellnagyobbításról.

Tudjon meg többet a beavatkozásról egy vezető plasztikai sebésztől

 • Minden kérdésére választ kaphat
 • Megismerheti a műtét menetét
 • Személyre szabott árajánlatot készítenek

Mik az implantátumos mellnagyobbítás előnyei?

Az implantátumos mellnagyobbítás előnyeit három pontba szedtük össze:

 • Tartós: Az implantátumos mellnagyobbítás az egyetlen hosszú távú mellnagyobbító módszer, ugyanis a mai korszerű, kohezív szilikon géllel töltött mellimplantátumok minősége nem romlik az évek alatt. Cserére 10-15 évente lehet szükség a testi változások és új igények, de nem az implantátum szavatosságának lejárata miatt.
 • Biztonságos: A mellimplantátumok az FDA és a CE által jóváhagyott orvostechnikai eszközök. Nincs összefüggés a szilikongéllel töltött mellimplantátumok és a kötőszöveti vagy autoimmun betegségek, a mellrák vagy más, rosszindulatú betegség kialakulása között. A mellnagyobbítás műtét alacsony kockázatú, a szövődmények kialakulására az esély csupán 2%.
 • Pozitív önértékelés: Tanulmányok kimutatták, hogy az implantátumos mellnagyobbítás növeli az önbecsülést, a testképet és a szexuális elégedettséget. Ráadásul a mellnagyobbítás abban is segít, hogy a külső megjelenés összhangban legyen a belső harmóniával.
implantátumok mellnagyobbításhoz

Miért a Plasztikai Sebészeti Centrumot válassza mellnagyobbítás műtéthez?

A Plasztikai Sebészeti Centrumot érdemes választani mellnagyobbítás műtéthez az alábbi okok miatt:

 • ingyenes konzultációval várják mellnagyobbító műtétekben szerzett évtizedes rutinnal rendelkező plasztikai sebészek
 • praktizálásuk alatt háromezernél is több mellnagyobbító műtétet hajtottak végre sikerrel
 • mellnagyobbítást FDA és CE jelölésű, örök garanciás Mentor és levédetett nanotechnológiás SilkSurface® felületű Motiva implantátummal végeznek a legnagyobb biztonság érdekében
 • a klinika állandó mellnagyobbítás akciókkal és kedvezményekkel kedveskedik vendégeinek.

A Plasztikai Sebészeti Centrum kiemelkedik szakértő csapatával, korszerű felszereléseivel és folyamatosan elérhető akcióival hozzájárul ahhoz, hogy ez a hely legyen az ideális választás mellnagyobbítás műtéthez.

Részletes és pontos válaszokat kaphat Magyarország egyik legnevesebb és legmegbízhatóbb plasztikai sebészeti klinikájától.

Milyen implantátumok vannak mellnagyobbításhoz?

Implantátum választáskor az alábbi tulajdonságokat kell figyelembe venni:

 • Fajták: Az implantátumok két alapvető típusa a sóoldattal és a szilikon géllel töltött implantátumok. A Plasztikai Sebészeti Centrum a szilikon géllel töltött implantátumokat ajánlja, mert ezek természetes hatásúak, biztonságosak és hatékonyak.
 • Formák: Az implantátumok formája kerek vagy  anatómiai (csepp) alakú. A kerek implantátumok töltik ki a mell felső részét, míg az anatómiai implantátumok természetesebb formát eredményeznek.
 • Profilok: Az implantátum profilja, vagyis a "kidomborodása" alacsony, közepes és magas lehet. Ez dönti el, hogy mennyire fog kiemelkedni a mellkasból a dekoltázs.
 • Felületek: Az implantátumok felülete sima vagy texturált ("érdes"), ami a beültetés helyén való megmaradást tudja befolyásolni.  
 • Méretek: A mellimplantátumok mérete általában 100 és 800 köbcentiméter (cc) között mozog. A megfelelő méret kiválasztása nem csupán a térfogaton alapul, hanem egyéni adottságokat is figyelembe kell venni, mint például a páciens testalkata, a mellek mérete, alakja és az elvárt eredmények.
 • Gyártók: A mellimplantátum gyártók közül a klinikán Mentor és Motiva termékeket használnak. Ezek az amerikai cégek a szigorú feltételeket állító FDA és CE előírásoknak is megfelelnek, teljes biztonsággal alkalmazhatók. 

Az implantátumok méretének, formájának, profiljának és felületének kiválasztása mindig a plasztikai sebész és a páciens közötti konzultáció során történik.

További részletes információkért kérjük, látogasson el a mellimplantátumokról szóló oldalunkra vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra, ahol személyesen kaphat választ egy plasztikai sebésztől.

Tudjon meg többet a beavatkozásról egy vezető plasztikai sebésztől

 • Minden kérdésére választ kaphat
 • Megismerheti a műtét menetét
 • Személyre szabott árajánlatot készítenek

Mellnagyobbítás árak - mennyibe kerül a mellnagyobbítás implantátummal?

A mellnagyobbítás ára implantátummal 1.530.000 forint, ami tartalmazza a beavatkozás, a megelőző vizsgálatok, az altatás, a mellimplantátumok, a mellműtétet követő megfigyelés és ellátás, valamint a speciális szorító melltartó árát is. Az egyes mellnagyobbítás típusok árait az alábbi táblázatban soroltuk fel:

Mellnagyobbítás típusa

Ára

Mellnagyobbítás implantátummal

1.530.000 Ft (1.700.000 Ft helyett)

Mellnagyobbítás implantátummal és felvarrással

2.070.000 Ft (2.300.000 Ft helyett)

Mellimplantátum csere

1.530.000 Ft (1.700.000 Ft helyett)

A mellnagyobbítás ára szilikon mellimplantátummal 1.530.000 forint, ugyanez ez az ár érvényes mellimplantátum csere esetén is, míg a kombinált mellműtét, tehát a mellnagyobbítás implantátummal és felvarrással egy műtét keretében 2.070.000 forintba kerül. Az ingyenes konzultáció során plasztikai sebésze részletesen bemutatja a mellnagyobbító műtét költségeit.

A mellnagyobbítás árát készpénzzel, bank- és hitelkártyával is ki lehet fizetni. 

Fizethető a mellnagyobbítás részletre?

Igen, a mellnagyobbítás részletre is fizethető. Ezzel kapcsolatban további információt az ingyenes konzultáció keretében kaphat.

Tegye fel kérdéseit egy plasztikai sebésznek ingyenes konzultáció keretében

Mi a mellnagyobbító műtét menete?

A mellnagyobbító műtét menete az alábbi három lépésből áll:

 1. Ingyenes konzultáció: A Plasztikai Sebészeti Centrum első, ingyenes konzultációján minden felmerülő kérdésére választ kap plasztikai sebészétől, aki részletesen elmagyarázza a lehetőségeket.
 2. Mellnagyobbítás előtti vizsgálatok: A műtét előtt labor- és EKG, képalkotó vizsgálatok elvégzése szükséges. Ezeket és amennyiben szükséges további mellnagyobbítás előtti vizsgálatokat a műtét helyszínén, a klinikán elvégzik.
 3. Mellnagyobbítás közben: A műtét altatásban zajlik, és 60-90 percig tart. A sebész apró bemetszést ejt a bőrön, amelyen keresztül behelyezi a korábban közösen kiválasztott mellimplantátumokat. A bemetszés a mell alatt történik az anatómiai adottságoktól és az implantátum méretétől függően. A mellimplantátum a mell struktúrájának megfelelő helyre kerül. Plasztikai sebésze felszívódó varratokkal dolgozik, ezért a későbbiekben varratszedésre nem lesz szüksége.

A mellnagyobbítás mára rutinműtétnek számít a Plasztikai Sebészeti Centrum ajánlott orvosainál, így azok is nyugodt szívvel vállalhatják, akik korábban tartottak a beavatkozástól.

Pb mellnagyobbítás

Mellnagyobbítás után mire számíthat?

A mellnagyobbítás utáni felépülés általában 6-8 hetet vesz igénybe.

 • Közvetlenül a műtét után: Mivel ilyenkor jelentkezik a legerősebb fájdalom, az első éjszakát a klinikán kell töltenie, ez idő alatt orvosi megfigyelés alatt áll és teljes ellátásban részesül. 
 • Az első két hétben: Munkába visszatérhet, de kímélő, nyugalmas életmód javasolt. Mellőzze a sportolást, emelést, nyújtózkodást. Az első 1-2 héten duzzanatot, fájdalmat és kényelmetlenséget tapasztalhat, ami fájdalomcsillapítóval enyhíthető. 
 • Mellnagyobbítás után 3 héttel: Ebben az időszakban a legtöbb páciens visszatérhet a normális napi tevékenységekhez, feltéve, hogy ezek nem igényelnek nagy fizikai erőfeszítést. A duzzanat jelentősen csökken, de a mell még nem érte el végleges formáját és helyzetét.
 • Mellnagyobbítás után 8 héttel: A legtöbb esetben a terület ekkorra már eléggé gyógyult ahhoz, hogy elkezdhesse az aktív sportolást is.
 • Mellműtét után 6-12 hónappal: A külső hegek gyógyulási ideje kb 6 hónap. A mellek végleges formájukat 6-12 hónap alatt veszik fel.

Az egyéni gyógyulási folyamat mindenkinél eltérő lehet. A plasztikai sebésze által adott ajánlások betartása kulcsfontosságú a legjobb eredmények érdekében és a komplikációk elkerülésében. A gyógyulási folyamat során kérdés vagy aggály esetén konzultáljon orvosával!

Mire figyeljen még a mellműtét utáni gyógyulás során?

 • A műtött területet egy hétig ne érje víz.
 •  Az első és második hét után kontrollon kell megjelennie.
 • A speciális, kompressziós melltartót 4 hétig kell hordania.
 • Szauna, napozás, szolárium két hónapig kerülendő.

➔ További tudnivalók mellnagyobbítás után.

Mellnagyobbítás implantátummal előtte utána képek 

Mellnagyobbítás implantátummal előtte utána képek összeállításunkat tekintheti meg.

A mellnagyobbítás a képek tanúsága szerint is jelentősen pozitív irányba mozdították el az esztétikai megjelenést. Ugyanakkor vannak nem látható jelei is a mellnagyobbító műtétnek, mint az önbizalom és az önbecsülés növekedése.

Mellnagyobbítás implantátummal vélemények

Az implantátummal végzett mellnagyobbításról a páciensek 98%-a pozitív véleményt alkotott. Szívesen ajánlják a Plasztikai Sebészeti Centrum weboldalát ingyenes konzultációra történő bejelentkezéshez.

Lilla, 34

Az életem nyugodtabb és boldogabb lett a mellnagyobbításom óta. A műtét előtt mindig bizonytalan voltam a testem miatt, de a beavatkozás óta az önbizalmam szárnyal. A 350cc-s implantátumok teljesen természetesnek tűnnek, és az eredményekkel rendkívül elégedett vagyok. A felépülés is rendben volt, nekem csak a második napig fájt, utána csak ritkán éreztem kellemetlenséget.

Éva, 38

Szülés után a melleim elvesztették a korábbi feszességüket, ami negatívan befolyásolta az önérzetemet. A Plasztikai Sebészeti Centrumweboldalán jelentkeztem mellnagyobbító műtétre, ami visszaadta a régi formámat. Nekem 300cc-s mellimplantátumokat helyeztek be, melyek segítettek visszaállítani a melleim eredeti formáját, és ismét magabiztosnak érzem magam. 

Zsófia, 29

A mellnagyobbításom életem legjobb döntése volt. A 325cc implantátumok tökéletes választásnak bizonyultak, amit az ingyenes konzultáció során javasolt a plasztikai sebészem és én elfogadtam. Az eredményeket látva teljesen elégedett vagyok. Azóta sokkal jobban érzem magam a bőrömben, és bármilyen ruhában magabiztosnak érzem magam.

Réka, 32

Azt hittem, sosem leszek elégedett a melleimmel, de a mellnagyobbítás új nézőpontba helyezte a dolgokat. 280 köbcentis implantátumokat választottam és az eredmény túlhaladta a várakozásaimat. A gyógyulásom is hamar lezajlott, betartottam minden orvosi utasítás és most végre boldog vagyok a testemmel.

A mellnagyobbítás vélemények alapján kijelenthető, hogy a műtét nem csak a küllemre van pozitív hatással, hanem a belső, lelki egyensúly megtalálásában, elérésében is komoly szerepet játszik.

Mik a mellnagyobbítás kockázatai?

A mellnagyobbítás nem számít kockázatos műtétnek, szövődmény kialakulására az esély, csupán 2%. Az alábbi szövődmények fordulhatnak elő: fertőzés, vérzés, duzzanat, vérömleny- és savóképződés, előre nem látható sajátosságok, mint a keloidos hegesedés vagy a legjobb tervezés mellett is adódhatnak későbbi szövődmények (pl. rippling mell, dupla kontúr - double bubble, tokzsugorodás).

Gyakran ismételt kérdések

Mellnagyobbítás során hová helyezik a mellimplantátumot? 

A mellimplantátumok elhelyezését illetően három lehetséges pozíció közül lehet választani:

 1. Submuscularis elhelyezés: Ebben az esetben az implantátumot a mellizom alatt helyezik el.
 2. Subglandularis elhelyezés: Az implantátumot a mellizom felett és a mell mirigyek alatt helyezik el.
 3. Dual plane elhelyezés: Ez a technika a submuscularis és a subglandularis elhelyezés kombinációja. Az implantátumot részben a mellizom alá, részben pedig a mell mirigy alá helyezik.
hova kerüljön a mellimplantátum

Minden elhelyezésnek megvan a maga előnye és hátránya, és a legjobb választás az egyén anatómiájától, a kívánt eredménytől és a sebész ajánlásától függ.

A behelyezési lehetőségek előnyeiről részletesebben az alábbi cikkben olvashat: Hova kerüljön a mellimplantátum?

A mellimplantátum meddig tart?

A mai legmagasabb minőségű, FDA tanúsítvánnyal és életgaranciával rendelkező mellimplantátumok nem öregednek el, akár 20-25 évig is tartósan ugyanazt a megjelenést nyújtják.

Ennyi idő elteltével azonban a test saját szövetei megnyúlnak, változik az alak és akár az igények is, tehát ekkor sem az implantátum"elöregedése" miatt kerül sor a cserére vagy eltávolításra.
➔ A mellimplantátum szavatossági idejéről ebben a cikkben olvashat.

Mellnagyobbítás utáni szúró fájdalom normális?

Szúró fájdalom a műtét utáni 1-3 napon jelentkezhet, utána időnként érzékenyé válhat a műtött terület, amíg teljesen meg nem szokja szervezete a mellimplantátumot.

Mellplasztika műtétek 10% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Kérdése van? 
Kérjen időpontot ingyenes konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.

Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Mellplasztika műtétek 10% kedvezménnyel + 1 évig árgarancia és ingyenes kontroll. Csak korlátozott ideig! Tovább az akció részleteire