FDA minősítés
Mit jelent ez és miért fontos Önnek?

Ismerje meg a témát közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

Az FDA egy amerikai szervezet, egész pontosan a Food and Drug Administration, egy hivatal, aminek magyar megfelelője nagyjából a OGYÉI, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. Az FDA az egyik legismertebb és legszigorúbb gyógyszerészeti és egészségügyi hivatal, és emiatt az FDA jelölésű mellimplantátumok garantáltan kiemelkedő minőségűek és teljesen biztonságosak. Az FDA engedélye nélkül nem hozható forgalomba (az USA területéről beszélünk) sem élelmiszer, sem gyógyszer vagy egészségügyi termék. 

➔ FDA minősítésű mellimplantátumok beültetése kedvezménnyel, ingyenes konzultációval! Ismerje meg az akció részleteit!

Az FDA minősítés és a CE tanúsítvány jelölések különbségei

Ezzel a két rövidítéssel gyakran találkozik, aki mellnagyobbítást vagy más, implantátum behelyezésével járó eljárás után érdeklődik. A klinikán is vagy FDA, vagy pedig CE jelzésű mellimplantátumokat és anyagokat használnak, így szavatolva a legjobb minőséget és a legkisebb egészségügyi kockázatot. A CE az Európai Közösség és az Európai Unió által jogilag - tehát klinikai vizsgálat nélkül - engedélyezett anyagokat jelenti. Emiatt általában az FDA minősítéssel rendelkező termékeket részesítik előnyben a plasztikai sebészek.

Plasztikai műtétek 10% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Mit jelent ez Önnek?

A klinikán az FDA jelölésű implantátumokat részesítik előnyben, így garantálni tudják, hogy minden esetben a legmagasabb minőséget és biztonságot élvezheti. Jelenleg az FDA végzi a világon a legszigorúbb ellenőrzéseket és szűréseket, valamint sok terméket a forgalomba hozatal után is monitoroznak, ezzel hosszabb távon biztosítva a megfelelőséget. Az FDA minősítés presztízskérdés, és a gyártók mindent megtesznek azért, hogy megszerezhessék. Ez Önnek a gyakorlatban annyit jelent, hogy biológiailag semleges, a testi folyamatokat nem gátló implantátumot helyeztethet be.

Az FDA és a mellimplantátumok

A mell- és más implantátumok tekintetében az FDA minősítés rendkívüli jelentőséggel bír. Ezek olyan termékek, amelyeket gyakorlatilag a testbe ültetnek be, annak részét fogják képezni. Az FDA tanúsítvány szavatolja, hogy ezek az implantátumok nem okoznak egészségkárosodást, még akkor sem, ha esetleg megsérülnek, kiszakadnak. Ez utóbbi eshetőség egyébként ma már rendkívül ritka. [1]

Mivel az első implantátumok az 1970-es években kerültek piacra, még nem voltak teljesen biztonságosak. Olyannyira, hogy az FDA 1992-ben kivont minden szilikonos implantátumot a piacról, mivel a gyártók nem tudtak érdemi bizonyítékokkal szolgálni a nyilvánosság által felvetett kifogásokra - különös tekintettel a szilikonos implantátumokra. Ezt követően hosszú ideig csak helyreállító műtétek során lehetett használni szilikonos implantátumokat, egyébként elsősorban a sóoldattal töltött implantátumok terjedtek el. 

A ‘90-es évek végén egy komplex tanulmányban bizonyítást nyert, hogy nincs összefüggés a rákos megbetegedések, az autoimmun betegségek és a szilikonos implantátumok között. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy rendszerszintű fertőzést nem okoznak, helyi problémákat, tehát gyulladást, tokzsugorodást, fájdalmat igen.

Ezután FDA 2006-ban hagyta jóvá az első szilikonos mellimplantátumokat, és ebben az időben döntöttek úgy, hogy monitorozzák ezeket a termékeket, ügyelve rá, hogy hosszú távon is felügyelve legyenek. Jelenleg elérhetőek sóoldatos és szilikonos mellimplantátumok is, amelyek közül több rendelkezik FDA minősítéssel is, tehát forgalmazhatóak az USA-ban is, és szerte a világon. [2]

➔ FDA minősítésű mellimplantátumok beültetése kedvezménnyel, ingyenes konzultációval! Ismerje meg az akció részleteit!

Összefoglalás - Igen, fontos az FDA tanúsítvány!

Szerte a világban egyetértés van abban, hogy az FDA tanúsítvány megszerzése az egyik legnehezebb folyamat, de jelentős presztízs-nyereséggel jár. A klinikán mellplasztikai műtéteket elsősorban az FDA minősítésű implantátumokkal végzik, ami azt jelenti, hogy Ön a világ legjobb minőségű implantátumait kapja.

Ezekre nem csak az FDA minősítés jelent garanciát, hanem maguk a gyártók is garanciát vállalnak, ami további biztonságot jelent, igaz, a ma gyártott implantátumok már 20 évnél hosszabb ideig is bent maradhatnak!

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes mellplasztika konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Kapcsolódó cikkeink


FDA minősítésMit jelent ez és miért fontos Önnek?Ismerje meg a témát közelebbről

FDA Minősítés » Mit jelent ez és miért fontos Önnek?

Mi az a tyúkmell és mit érdemes tudni róla?Tölcsérmellkas kezeléseIsmerje meg a

Mi Az A Tyúkmell? » Minden, Amit Érdemes Tudni Róla?

Mellnagyobbítás plasztikai műtét nélkül - Lehetséges? Ismerje meg a témát közelebbről és

Mellnagyobbítás Plasztikai Műtét Nélkül – Lehetséges?
Plasztikai műtétek 10% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.