Mellnagyobbítás Budapest

Műtét most 30% kedvezménnyel!

 • Első osztályú szolgáltatás luxus környezetben
 • Ingyenes konzultációs lehetőség
 • Műtét akár 1-2 napon belül

Ha felkeltettük érdeklődését, jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!

A mellek formája és mérete sok nőnél kinézetük egyik legkényesebb pontját jelentik. Elég formás? Jó a mérete? Elég feszes? Ezek mind olyan kérdések, amelyeket már valószínűleg minden nő feltett magának. Plasztikai sebészeink hozzáértő kézzel és szemmel tudnak Önnek segíteni, ha ezek a kérdések már felmerültek Önben!

Jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!
​Néhány szó a mellnagyobbításról

Ma már a mellnagyobbítás nem csak a külsőről szól. Számos olyan lelki, pszichológiai, vagy egészségügyi hatásai is lehetnek egy mellnagyobbító beavatkozásnak, amelyek hosszú távon pozitív irányba változtathatják, javíthatják  az életminőségét. Csak hogy néhány példát említsünk: a megemelt, megnövelt keblek jobban mutatnak a különböző divatos ruhákban, fürdőruhákban és fehérneműkben, így magabiztosabban választhat öltözetet. A mellnagyobbítással változhat a testtartása, jobban kihúzhatja magát, ezzel pedig csökkenhet a hát- és vállfájás. 

Amennyiben úgy látja, hogy szeretne részleteket megtudni a mellnagyobbításról, annak menetéről, folyamatáról, érdemes tovább böngészni az oldalt, mivel lejjebb minden hasznos, naprakész információt megtalál a klinikánkon nyújtott mellnagyobbítás szolgáltatásról!

Mellnagyobbítás előtt

Minden mellnagyobbítást megelőz több szigorú vizsgálat is, amelyek során mind a műtét, mind az azzal járó altatás kockázati tényezőit megvizsgálják. Többek között laborvizsgálatok, mammográfia, EKG és ultrahang vizsgálatokra is számítania kell. Amikor már megvan a műtéti időpont, javasoljuk, hogy legalább egy héttel előtte változtasson valamelyest életmódján: ha dohányzik, próbáljon valamennyit változtatni, pl.: csökkenteni a mennyiséget mivel a nikotin lassítja a gyógyulást; alkoholt ne fogyasszon, kerülje a gyógyszerek (pl. fájdalomcsillapítók) és a természetgyógyászati jellegű szerek használatát. Érdemes könnyebb ételeket fogyasztani, illetve vitaminokat szedni, továbbá napi minimum 2 liter folyadék fogyasztása javasolt.


A mellnagyobbítás fajtái

​Klinikánkon a mellnagyobbítást kétféle beavatkozással végezzük. Az egyik az implantátummal történő nagyobbítás - ez a leggyakoribb -, a másik a saját zsírszövettel történő nagyobbítás. Ennek okairól alább olvashat.


​Mellnagyobbítás implantátummal

Az implantátummal történő mellnagyobbítás a legelterjedtebb plasztikai beavatkozás. A műtét során a sebész apró bemetszést ejt a mellek alsó részén, amelyen keresztül behelyezi a kiválasztott formájú és méretű implantátumot. Ez a mellnagyobbítási típus igazán formás, az adott nő alakjához tökéletesen illeszkedő méretet nyújt.


Az impmlantátumos mellnagyobbítás menete 

Klinikánkon általában a következők szerint zajlik az implantátummal történő mellnagyobbítás. Mikor Ön találkozik orvosával az első konzultáció alkalmával, közösen megbeszélik, hogy Önnek milyen elképzelései vannak, milyen mértékű változást szeretne és minden egyéb fontos információt, amit a műtétről tudni szeretne. A további konzultációkon plasztikai sebésze segíteni fogja Önt abban, hogy megfelelő, az Ön igényeinek leginkább megfelelő formájú, profilú és méretű implantátumot, az Ön testéhez esztétikusan illeszkedő formát és méretet választhassa. Ezzel garantálható a biztonságos és sikeres nagyobbítás. Mivel az implantátumoknak több típusa van, így a döntés nem születik meg egy csapásra, de orvosaink tapasztalata és szakértelme segítségére lesz a döntésben.


A mellimplantátum fajták tulajdonságai

 • Textúra, azaz a külső felület: kezdetben teljesen sima felületű implantátumokat gyártottak, de később, megfelelő tokképződés érdekében finoman texturált (érdes) implantátumokat kezdtek el készíteni. Ma a legtöbbször a texturált verziót ajánlják, mivel csökkenti a tokzsugorodás kockázatát.
  Mi az a tokképződés?
  Mellnagyobbítás után van egy természetes, ártalmatlan tokképződés, amely annyit tesz, hogy a szervezet egy kötőszövetből álló tokot hoz létre az implantátum körül. Ez a folyamat, noha természetes, nagyon ritkán (bakteriális fertőzés, lábadozás alatti megbetegedés szövődménye) tokzsugorodásként léphet fel, amit minden esetben ​műtéttel és az implantátum eltávolításával lehet csak orvosolni.
 • Anyag: kétféle anyagot alkalmaznak az implantátumok gyártása során. A fiziológiás sóoldattal töltött implantátumok előnye, hogy akár növelhető a méretük beültetés után is, de hátránya, hogy nem igazán természetes a hatásuk. Ma inkább a szilikonos mellimplantátumokat használjuk, mivel jobb a tartásuk, tartósabbak és természetesebb hatást kölcsönöznek. 
 • Profil: a mellimplantátumok esetében a profil lényegében a vastagságot jelenti. Magas, közepes és alacsony profilokat különböztetünk meg. A konzultációk során Ön és orvosa az eredeti mellméret és az elérni kívánt eredményhez igazodó profilt választják majd ki, méghozzá úgy, hogy a természetes, vonzó hatás meglegyen.

  Mellnagyobbítás alacsony profilú implantátummal


  Az alacsony profilú implantátumokkal nagyon finom, esztétikus változás érhető el. Általában kisebb mértékű megemelésre alkalmas, ami nem jár ugyan szembetűnő eredménnyel, de a testalkathoz illő, természetes hatást kölcsönöz. Egy alacsony profilú anatómiai implantátummal az egész mell megemelhető, természetes, csinos benyomást keltve.

  Mellnagyobbítás közepes profilú implantátummal


  Közepes profilú implantátummal a kis mellekből lehet természetes hatású és teljesen testalkathoz illő melleket kialakítani. Gyakori, hogy a közepes profilt találják a hölgyek megfelelőnek, lévén nem olyan feltűnő mint egy magas profilú, de mégis megadja azt a formát és méretet, amelyre vágynak. A közepes profilú implantátumokkal - amennyiben esetleg felvarrással együtt történik a beültetés - nagyon szép eredményeket lehet elérni, akár kis méretű, akár mondjuk megereszkedett, vagy laposabb mellek átalakításáról van szó.

  Mellnagyobbítás magas profilú implantátummal

  A magas profilú implantátumok vastagabbak az átlagosnál, ami gyakorlati szemszögből nézve azt jelenti, hogy jobban kiemelkedik a mell a mellkastól, ezáltal erőteljesebb dekoltázst kialakítva. Kombinált mellműtéteknél gyakori a kerek, magas profilú implantátumok alkalmazása, ezzel a felvarrás és a mellnagyobbítás rendkívül látványos eredményt produkálhat.
 • Forma: két formát különböztetünk meg, a kerek és az anatómiai - vagy más néven csepp alakú - formákat. Ezekről mindig sebészével együtt döntenek, mivel a meglévő forma és méret, valamint a testalkat, illetve a kialakítandó mellek formája és mérete határozza meg, hogy melyik típus kerül kiválasztásra.

Mellnagyobbítás anatómiai implantátummal

Általánosan elmondható, hogy két implantátum forma van: a kerek és az anatómiai (csepp alakú). Klinikánkon is ezt a két formát ajánlják sebészeink, figyelembe véve az Ön igényeit, elvárásait és adottságait. A mellnagyobbítás anatómiai implantátummal (vagy ahpgy a köztudatban szerepel csepp alakú) ​természetesebb hatást eredményez, ezért sokan ezt a fajtát részesítik előnyben. Ennél az implantátum típusnál általában a ​közepes profil a megfelelő.

Most vizsgáljuk meg a mellimplantátum méreteket egy kicsit részletesebben!


Mellimplantátum méretek

A megfelelő méret kiválasztásánál számos tényezőt kell figyelembe vennie Önnek is és természetesen orvosának is. Ezek a tényezők: 

 • Az Ön elképzelései, elvárásai
 • Az Ön alakja, méretei, általános kinézete és arányai
 • Az Ön életmódja (sport, munka stb.)
 • A meglévő mellszövet mennyisége
 • Mellkas és mellek szélessége

Ezen tényezők közül nem egy szubjektív, de mindenképpen figyelembe kell venni őket a tökéletes eredmény elérése érdekében. A klinikánkon zajló konzultációk során mind szóban, mind a gyakorlatban lehetősége lesz arra, hogy kipróbálja, lássa, milyen eredményre számíthat, hogyan néz majd ki a műtét után.

A méretek tekintetében három dimenzióval jellemezzük az implantátumokat:

 • mellimplantátum méret (cc-ben, azaz köbcentiméterben kifejezve): 120 és 800 köbcentiméter között érhető el
 • mellimplantátum átmérő (centiméterben kifejezve): 9-17 centiméter között
 • mellimplantátum vastagsága (centiméterben kifejezve): 2,5 - 6,5 centiméter között

A ténylegesen választható méretek eltérhetnek az implantátum profiljától és alakjától függően.


​Pontosan hova helyezik a mellimplantátumot?

Általános kérdés, hogy a kiválasztott mellimplantátumot hova szokták, hova lehet behelyezni. Az implantátumot a mellizom fölé vagy alá helyezhetjük be. Ezt elsősorban orvosa fogja megállapítani a vizsgálatok során, de természetesen mindent alaposan átbeszélnek közösen. A mellizom fölé való behelyezés akkor lehetséges, ha van megfelelő mennyiségű szövet és mirigyállomány, illetve a mellizom elég fejlett. Testalkat tekintetében inkább az erősebb testalkatú, esetleg teltebb hölgyeknek ajánlott, mivel vékony testalkatú hölgyeknél lehetséges, hogy a kontúrok nem lesznek elég természetesek. A mellizom fölé történő behelyezés technikailag egyszerűbben kivitelezhető. A mellizom alá való behelyezés bonyolultabb műtéti technikát igényel, de az eredmény minden esetben ugyanolyan kitűnő.


Mellnagyobbítás saját zsírral

A saját zsírszövet felhasználásával történő beavatkozások elég gyakoriak, bár a hatásuk nem olyan hosszan tartó, mint az implantátummal történő nagyobbításé. Egy ilyen beavatkozás során a sebész a pácienssel megbeszéltek szerint saját, más testtájékról eltávolított zsírszövetével növeli meg és formázza a mellett. Lévén zsírszövetről beszélünk, egy idő után ez megváltozhat, ami az aszimmetriához, megereszkedéshez vezethet, és fogyás illetve rendszeres edzés mellett az átültetett zsírszövet ugyanúgy fogyni fog. Nagyobb méretnövelésre egyébként sem alkalmas ez a módszer, sőt feszesebb, illetve jobban megereszkedett mellek nagyobbítására sem alkalmazható. Ezek miatt inkább az implantátummal történő nagyobbítást javasolják a plasztikai sebészeink. 


Mellnagyobbítás vélemények

​Már hosszú ideje elégedetlen voltam a melleim méretével, nagyon picik és laposak voltak, és az igazat megvallva elég trampli módon öltözködtem miattuk. Nem tudtam csinos ruhákat felvenni, mert nem volt mivel megtölteni a dekoltázst. Hosszú ideig gondolkodtam a mellnagyobbításon, és végül a klinikán a konzultáció segített végleg elhatározni magam. A vizsgálatokat követően viszonylag hamar megtörtént a műtét, és komplikációk nélküli volt a lábadozás. Emma, 38 éves - mellnagyobbítás, magas profilú, 300 cc anatómiai implantátum”

​Minden szempontból jó döntésnek tartom, hogy végül a komplex, felvarrással együtt elvégzett mellnagyobbításban állapodtunk meg a doktor úrral. Teljesen új ruhatáram van, a partnerem és én is jó lépésnek tartjuk a műtétet, és boldogabbak is vagyunk, nagy lökést kapott az életünk!

​Anita, 43 éves - mellnagyobbítás és felvarrás, közepes profilú, 265 cc kerek implantátum”

​Amikor korábban végignéztem magamon, sosem éreztem igazán elégedettséget. Jó, a fenekem egész formás, a derekam vékony, de a melleim nem voltak az igaziak, és így közelebb a negyvenhez, mint harminchoz szükségét éreztem annak, hogy változtassak magamon. Épp nem voltam párkapcsolatban, nem kellett senkinek megfelelnem, csak magamnak, így bejelentkeztem konzultációra és a doktorral átbeszéltünk mindent. A kezdeti bizonytalanságom két találkozó után elmúlt, és végül nekiláttunk a vizsgálatoknak és a konkrétumok megbeszélésének. Felvarrásra nem volt szükség, egy anatómiai implantátummal emeltük meg az egész mellemet (mindkettőt persze), és tökéletes eredmény kaptam!

Gina, 37 éves - mellnagyobbítás, közepes profilú, 220 cc anatómiai implantátum”

A következőkben olyan előtte-utána képeket láthat, amelyek klinikánkon végzett mellnagyobbító műtétekhez köthetőek.

Mellnagyobbítás előtte-utána képek


​Mellnagyobbítás árak Budapesten

A plasztikai beavatkozások közül a mellnagyobbítás a legáltalánosabb. Klinikánkon minden esetben egyedi ajánlat készül, amelyet a plasztikai sebész a konzultációkon ismertet majd Önnel. Általánosan elmondható, hogy a kerek implantátummal történő nagyobbítás 900 000 és 1 050 000 forint körül, míg az anatómiai (csepp) implantátum beültetése 1 050 000 és 1 150 000 forint közötti áron történhet. A kombinált mellnagyobbítás (felvarrással együtt, anatómiai implantátummal) 1 250 000 és 1 400 000 forint közötti árban végeztethető el. 

Mit tartalmaz ez az összeg?

Ebben a díjban benne van

 • ​​a megelőző vizsgálatok,
 • a műtét díja,
 • ​az altatás,
 • az implantátumok ára,
 • ​a műtétet követő megfigyelés és ellátás,
 • továbbá a speciális szorító melltartó ára is.

Klinikánkon lehetőség van készpénzzel, egészségpénztári kártyával, bank- és hitelkártyával, illetve külföldi biztosítás terhére is fizetni.

Mellnagyobbítás részletre - mellplasztika hitelre

Természetesen nem kötelező egy összegben kifizetnie a mellnagyobbítás árát. Pénzügyi partnereink, tanácsadóink rendelkezésére állnak, hogy ha gondolja, akár hitelfelvétellel, ezáltal gyakorlatilag részletfizetéssel fizesse ki műtéte árát.

 

Mire érdemes figyelni mellnagyobbítás után?

Közvetlenül a műtét után klinikánkon egy éjszakát, általában maximum 24 órát bent kell tölteni. Ez idő alatt kipihenheti a műtétet, megfigyeljük és teljes ellátásban részesül. A beavatkozás másnapján sebésze megvizsgálja, és ha mindent rendben talál, felhelyezi a vízálló kötést, ezzel kényelmesebbé téve a felépülés idejét. Klinikánkon kap egy speciális melltartót, ami megtartja a melleket, ezáltal csökkentve a fájdalmakat és segítve a megfelelő gyógyulást. 


​Mellnagyobbítás utáni fájdalom jelentkezhet?

Jelentkezhet némi fájdalom a műtétet követően, főleg, amikor már elkezdenek teljesen kiürülni a műtét során és utána kapott fájdalomcsillapítók. Attól függően, hogy mellizom alá vagy fölé került behelyezésre az implantátum illetve, hogy volt-e felvarrás is változó lehet a fájdalom mértéke és a gyógyulás hossza. A mellnagyobbítás utáni fájdalom fájdalomcsillapítókkal kezelhető.


​Mellnagyobbítás utáni felépülés

Némi kényelmetlenséget okozhat, hogy az első héten sehogy sem emelheti a feje fölé a kezét, így, ha nincs, aki segítsen, nem fog tudni hajat mosni. Zuhanyozni pedig csak úgy lehet, hogy a kötést (attól függetlenül, hogy vízálló) ne érje víz, tusfürdő vagy szappan.

Mellnagyobbítás utáni duzzanat

Az első hónapban előfordulhat duzzanat, ezekkel kapcsolatban mindenképpen orvosával egyeztessen, ne szedjen be semmilyen recept nélküli készítményt. Ha hirtelen fellépő duzzanattal találkozik, forduljon klinikánkhoz.


 Alvás mellnagyobbítás után

A mellnagyobbítás utáni alvás egy kicsit nehézkes lesz az első napokban, mivel nem alhat sem hason, sem az oldalán fekve. Háton is csak egy félig ülő pozícióban (főleg az első, orvosa ajánlása alapján akár még a második héten is) alhat.

 

Mellnagyobbítás utáni terhesség

A legtöbbször a mellnagyobbítás után bekövetkező terhességet nem befolyásolja a beavatkozás. Javasoljuk - és erről orvosával is beszélgetni fognak - hogy mérje fel, hogy a mellnagyobbítását követő időben tervez-e gyermeket vállalni. Mivel a mirigyállomány nem sérül, a mellnagyobbítást követően lehetőség van szoptatni is. 

 

Hogyan tovább? Jelentkezzen be konzultációra!

Klinikánkon most az első konzultáció ingyenes, és nem jár semmilyen kötelezettséggel! Javasoljuk, hogy éljen a lehetőséggel, így első kézből juthat információhoz a mellnagyobbításról, arról, hogy elképzelései megvalósíthatóak-e és mivel jár egy ilyen beavatkozás!

 

Mellnagyobbítás - Gyakran Ismételt Kérdések


Meddig fáj a mellnagyobbítás után?

A mellnagyobbítást követően 3-4 napig érezhet fájdalmat. Ez a legtöbbször izomlázra emlékeztető fájdalom (elsősorban az izom alá történő beültetésnél jelentkezik), amely ritkábban a hát felé kisugározhat. Fájdalomcsillapítók hatásosak, így nem is kell különösebb fájdalomra számítania.

 

Mennyibe kerül egy mellnagyobbítás?

Anatómiai implantátummal 1 050 000 - 1 150 000 forint, a kerek implantátummal 900 000 - 1 050 000 forint közötti árajánlat szokott készülni. Ugyanakkor fotnos megjegyezni, hogy mindig egyedi ajánlatokat készítünk.

 

Mekkora az ideális implantátum?

Általánosságban elmondható, hogy egy közepes profilú anatómiai mellimplantátum minden hölgy számára dekoratív külsőt eredményez. Azonban, fontos megjegyezni, hogy a konzultációk során plasztikai sebészével közösen fogják megtalálni azt a méretet és formát, ami a leginkább ideális az Ön testalkatához és igényeihez.

Az ország egyik legszebb klinikája Budapest szívében

A Plasztikai Sebészeti Centrumnál alapításunk óta arra törekszünk, hogy megmutassuk és kiemeljük pácienseink szépségét.

Ha Ön is plasztikai beavatkozáson gondolkozik és ehhez a lehető legjobb plasztikai sebészetet szeretné választani, kattintson a lenti gombra és ismerje meg, melyek azok az érvek, amelyek miatt érdemes minket választania!

Jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!


Kedves Látogatóink!

 

Nagy sajnálattal tájékoztatjuk Önöket, hogy a kialakult helyzet miatt határozatlan ideig felfüggesztjük a műtéteket és a konzultációkat.

Amennyiben ingyenes konzultációra szeretne bejelentkezni, töltse ki a jelentkezési űrlapot és a vírushelyzet normalizálódását követően felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Szép napot kíván a Plasztikai Sebészeti Centrum!