Mellnagyobbítás

Ismerje meg a beavatkozást közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

A mellnagyobbítás a mell méretének mellimplantátummal történő növelését jelentő műtét. A beavatkozás a legnépszerűbb mellplasztikai beavatkozás, ami aszimmetrikus mellek, kis mellek és szülés, szoptatás utáni forma-, alak és helyzetváltozások esetén, valamint nagyobb súlyváltozás esetén indokolt.

A mellnagyobbítás egy biztonságos plasztikai műtét, melynek eredménye azonnal tapasztalható és hosszú távon garantál elégedettséget.  A mellnagyobbítás a mellek méretén kívül azok feszességét és formáját is növeli.

A továbbiakban olvashatunk arról, hogy a mellnagyobbítás kiknek jelent megoldást, milyen mellnagyobbítás árak vannak és mi a mellnagyobbítás menete, valamint, hogy mit kell tudni a mellimplantátumokról és a mellnagyobbítás előtt mérlegelendő szempontokról.

Kiknek jelent megoldást a mellnagyobbítás?

Mellnagyobbítás az alábbi fizikai-esztétikai és pszichés esetekben jelenthet az adott problémára megoldást.

 1. Amennyiben a serdülőkor után, a testi változások befejeződését követően hat hónappal a mellek mérete jelentősen elmarad az átlagostól
 2. A két mell között jelentős aszimmetria mutatkozik,
 3. Pszichés és szociális problémákat okoz a mellméret,
 4. Esztétikai célból a felnőtt élet bármely szakaszában, várandósság és szoptatás előtt is, illetve azt követően vagy a változás korában és utána,
 5. Hosszú távú, akár 20-25 évre szóló változás a cél,
 6. Jelentős, akár egy melltartó kosárméretnél nagyobb térfogatnövelés kívánatos,
 7. Daganatos megbetegedés után.

Mellnagyobbítás fajtái

A mellnagyobbítás fajtái jelenleg háromféle kategóriára osztható. A legnagyobb különbséget a fajták között a megnövelt mellek fenntarthatóságának időtartama jelenti. További eltérések mutatkoznak még:

 • a beavatkozás komplikáltságában,
 • a felhasznált eszközökben,
 • anyagokban,
 • valamint a költségekben.

Mellnagyobbítás implantátummal

Ezzel a módszerrel tartható fenn legtovább a mellnagyobbítás, hiszen a mellimplantátum mérete nem változik. Ezzel a technikával természetes hatású, az illető alakjához tökéletesen illeszkedő méret alakítható ki.  

Mit kell tudni a mellimplantátumokról?

A mellimplantátum burka minden esetben szilikon, ezen belül sóoldattal vagy szilikon géllel töltött, illetve poliuretán hab bevonatú, sima vagy texturált felületű mellimplantátumok használatosak.

Anatómiai (csepp alakú) és kerek formájú, valamint különböző méretek (térfogat) közül lehet választani. Minőségüket az FDA és CE tanúsítvány, illetve a gyártók garanciajegye jelzi. Ha részletesebb információra van szüksége, olvasson tovább a mellimplantátumokról szóló cikkben. 

➔ Mellimplantátumok

Mellplasztika 10% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Milyen szempontokat kell mérlegelni mellnagyobbítás előtt?

Ajánlott pontosan megfogalmazni a saját elképzeléseket és vágyakat, ezeket egyeztetni a lehetőségekkel. Aki mellnagyobbításon gondolkodik, hiteles forrásból, pontos információkat gyűjtsön be. Erre a legjobb alkalom az ingyenes, személyes konzultáció!

Általában az alábbi kérdések szoktak felmerülni mellnagyobbítás előtt:

 1. Milyen méret a legideálisabb? Nem javasolt természetellenesen nagy méretre törekedni, inkább az alkathoz és a kiinduló helyzethez viszonyítva kell megtalálni az optimális méretet. Túl nagy méret választásánál nagyobb eséllyel fordulhat elő szövődmény (pl. rippling mell).
 2. Milyen alakú mellimplantátumot válasszunk? A kerek és csepp formájúnak önmagában is van előnye, de ez valójában a saját testi adottságok függvényében dől el. 
 3. Hová kerüljön a mellimplantátum? A testi adottságok bizonyos mértékig korlátozzák a választást: mellszövet alá behelyezett implantátum csak akkor hoz esztétikailag elfogadható eredményt, ha elegendő a mell mirigyállománya az implantátum fedéséhez. A mellizom alá helyezett implantátum felső kétharmadát fedi a széles mellizom, alsó harmada a mellszövet alatt van.
  A mellimplantátum behelyezési lehetőségeiről részletesebben az alábbi cikkben olvashat:
  ➔ Hova kerüljön a mellimplantátum?
 4. Mennyi időre szól az implantátumos mellnagyobbítás? Az implantátum megválasztásánál ez nagyon fontos szempont. A mai legmagasabb minőségű, FDA tanúsítvánnyal és életgaranciával rendelkező implantátumok nem öregednek el, akár 20-25 évig is tartósan ugyanazt a megjelenést nyújtják.
  Ennyi idő elteltével azonban a test saját szövetei megnyúlnak, változik az alak és akár az igények is, tehát ekkor sem feltétlenül az implantátum miatt kerül sor a cserére.
  ➔ A mellimplantátum szavatossági idejéről ebben a cikkben olvasha

Ki segít a döntésben?

Minden felmerülő kérdést a plasztikai sebésszel kell megbeszélni az első ingyenes konzultáción. Az orvos elmagyarázza a hegek és a mellek elhelyezkedését és kinézetét a gyógyulás egyes szakaszaiban és a végső állapotban.

Tájékoztat a műtét menetéről, az előtte szükséges vizsgálatokról, a gyógyulási időszakról és az esetleges szövődményekről. Az implantátum megválasztásánál az első vizsgálat alapján javasol méretet, formát és minőséget, illetve a behelyezés helyét és műtéti technikát.

Mellnagyobbítás - a műtét menete

A műtét előtt labor- és EKG, képalkotó vizsgálatok elvégzése szükséges. A melliplasztika előtti vizsgálatokról a linkre kattintva tudhat meg további részleteket. 

A műtét az alábbi lépések szerint történik:

 • A mellimplantátum behelyezése altatásban zajlik,
 • melynek során a sebész apró bemetszést ejt a bőrön,
 • amelyen keresztül behelyezi a korábban közösen kiválasztott mellimplantátumokat.
 • A műtét mintegy két órát vesz igénybe.

A bemetszés helye az anatómiai adottságoktól, az implantátum méretétől és a beavatkozás tervezésétől függően alakul ki.

Mellnagyobbítás után

A műtétet követően egy éjszakát az intézményben kell tölteni,e z idő alatt kipihenheti a műtétet, orvosi megfigyelés alatt áll és teljes ellátásban részesül. A beavatkozás másnapján sebésze megvizsgálja, és ha mindent rendben talál, felhelyezi a vízálló kötést, ezzel kényelmesebbé téve a felépülés idejét.

Ezen kívül kap egy speciális, kompressziós melltartót, amit 4 hétig kell viselnie. Ez megtartja a melleket, ezáltal csökkentve a fájdalmakat és segítve a megfelelő gyógyulást.

A heggyógyulás stimulálására hegkezelő krémek használatát fogja javasolni a szakorvos.

A  gyógyulás otthon folytatódik, az első két hétben kímélő, nyugalmas életmóddal.

A mellnagyobbító műtét utáni eredmény részben azonnal látható a mell kontúrján, a végleges eredményre azonban a külső hegek teljes gyógyulásáig (kb. hat hónap) várni kell. A nők nemcsak új megjelenésüknek örülhetnek, hanem élvezhetik helyreállt belső harmóniájukat, magabiztos fellépésüket, önértékelésüket. 

➔ További tudnivalók mellplasztika után.

Mellnagyobbítás árak

A mellnagyobbítás árak 1.380.000 forinttól indulnak, a kiválasztott technika és mellimplantátum fajtától függően. A kerek implantátumok az alacsonyabb, az anatómiai implantátumok a magasabb árúak általában.

Mellnagyobbítás konzultáció

INGYENES

Mellnagyobbítás implantátummal

1.380.000.- Ft

Mellnagyobbítás implantátummal és felvarrással

1.760.000.- Ft

Mellimplantátum csere

1.370.000.- Ft

A klinikán minden esetben egyedi árajánlat készül, amelyet a plasztikai sebész a konzultáción ismertet majd Önnel.

Mit tartalmaz ez az összeg?

Ebben a díjban benne van

 • a megelőző vizsgálatok (bizonyos feltételek teljesülése esetén),
 • a műtét díja,
 • az altatás,
 • a mellimplantátumok ára,
 • a műtétet követő megfigyelés és ellátás,
 • továbbá a speciális szorító melltartó ára is.

Fizetni készpénzzel, bank- és hitelkártyával is lehet.

Mellnagyobbítás részletre

A mellnagyobbítás részletre történő kifizetésére is van lehetőség! Ezzel kapcsolatban további információt az ingyenes konzultáció keretében tudnak adni.

Gyakran ismételt kérdések

Milyen veszélyekkel jár a mellnagyobbítás?

A mellnagyobbítás kevés kockázattal járó beavatkozásnak számít tapasztalt plasztikai sebész mellett, steril körülmények között, melyet az altatásos sebészeti beavatkozások előtt szokásos vizsgálatok előznek meg.

Mint minden más műtétnél, ebben az esetben is előfordulhatnak szövődmények (pl. fertőzés, vérzés, duzzanat, vérömleny- és savóképződés), egyéni előre nem látható sajátosságok (pl. keloidos hegesedés), vagy a legjobb tervezés mellett is adódhatnak későbbi szövődmények (pl. rippling mell).

Az FDA tanúsítvány számos vizsgálat elvégzése alapján garantálja, hogy a legújabb generációs, ma beültetésre kerülő mellimplantátumok nem jelentenek veszélyt a szervezet számára akkor sem, ha esetleg (pl. baleset során) megsérülnének.

Mellnagyobbítás kontrollra mikor kell menni?

Az első és második hét után kontrollon kell megjelenni, hogy a sebész megvizsgálja, minden rendben van-e. Varratszedésre nincs szükség köszönhetően a felszívódó varratoknak.

A műtét utáni első két hét kritikus a gyógyulás szempontjából, így fontos, hogy stresszmentes környezetet teremtsünk, és ne végezzünk semmilyen megerőltető fizikai munkát.

Ezek után fokozatosan visszatérhet a régi életmódjához, és három hét elteltével kevésbé terhelő testmozgás is lehetséges. A szaunázást, a szoláriumozást és a közvetlen napfényt nagyjából két hónapig kerülni kell.

A hegek teljes gyógyulási ideje 6 hónap és 2 év közé esnek.

További műtét utáni kérdésekről, munkába visszatérésről és sportolástól itt olvashat.

Kinek ajánlott a mellnagyobbítás saját zsírral?

Saját zsíros mellnagyobbítás esetén a test más területéről leszívott zsírt ültetik be a mellekbe, így növelve azok volumenét. Ezért ez a módszer csak azoknál jöhet szóba, akik rendelkeznek annyi zsírtöbblettel, hogy ez az eljárás egyáltalán elvégezhető legyen.

De, mivel ez az eljárás hosszú távon nem olyan eredményes, mint a mellimplantátummal történő mellnagyobbítás, ezért a klinika plasztikai sebészei általában azt a megoldást javasolják.

Létezik mellnagyobbítás hyaluronsavval?

Ezt a mellnagyobbító módszert lassan felszívódó hyaluronsav - ami egy természetes anyag - injekcióval történő bejuttatásával végzik. Ennek a módszernek a hatása rövid és a klinikán a szolgáltatás nem elérhető!

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes mellnagyobbítás konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Mellplasztika 10% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.