Mit jelent a rippling mell vagy más néven a wrinkling mell?

Ismerje meg a témát közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

Egy viszonylag ritka jelenség a rippling mell, azaz gyűrődő mell, amelyet csak egy újabb beavatkozással lehet megszüntetni. A megfelelő mellimplantátum kiválasztásával, az orvosok javaslatainak megfogadásával ez a jelenség könnyen elkerülhető, de ha mégis előfordul, nincs ok pánikra: van megoldás. A következőkben megvizsgáljuk, mi is az a rippling mell, hogyan alakulhat ki, illetve ami a legfontosabb: milyen módon kerülhető el, és szüntethető meg..

Garanciális mellimplantátumok beültetése kedvezménnyel, ingyenes konzultációval. Ismerje meg az akció részleteit!

A mellimplantátum gyűrődése

A legegyszerűbben megfogalmazva a mellimplantátum gyűrődése az implantátum olyan gyűrődését jelenti, ami a bőrfelületen is megjelenik. Ez leginkább a szilikonos és sóoldatos implantátumokkal végzett mellrekonstrukciós műtétek után alakulhat ki, általában a mell külső felületén, tehát az oldalsó területen, alul, illetve a dekoltázshoz közel. Szemmel láthatóvá gyakran csak előrehajolva, illetve nagyon vékony bőrű hölgyeknél válik.

Plasztikai műtétek 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Mi okozhatja a rippling mellet?

Ahogy fentebb is írtam, ez egy ritka jelenség, a mellimplantátumok ritkán gyűrődnek, és nem is válik minden esetben láthatóvá. Az előfordulást nézve a sóoldattal töltött implantátumoknál gyakran előfordul mint a szilikonosnál. De ez nem jelenti azt, hogy a szilikonos implantátummal nem fordulhat elő, mindössze sokkal kisebb az esélye.

Sokféle oka lehet annak, hogy a mellimplantátum gyűrődik, a következők a legáltalánosabbak:

 • Kevés a lágyszövet a mellimplantátumon: ez leginkább az mellizom fölé történő beültetésnél fordul elő, általában amiatt, hogy nincs elegendő mellszövet, és emiatt láthatóvá válhat az implantátum gyűrődése.
 • Hegesedés: Néha előfordulhat, hogy az implantátum számára kialakított “zseb” hegesedése során a keletkező heg túl vastaggá válik, és ehhez kezd el igazodni az implantátum, ami hullámok, gyűrődések megjelenését okozza. 
 • Alul- vagy túltöltött sóoldat implantátum: ez a jelenség csak a sóoldatos implantátumoknál fordul elő, mivel a szilikonos implantátumok fix töltöttségűek. A gyártó részéről alul- vagy túltöltött implantátumok gyűrődhetnek úgy, hogy a mell felületén is látható legyen.
 • Kerek implantátumok: az eddigi esetek alapján elmondható, hogy a kerek implantátumoknál gyakoribb a gyűrődés, mint a csepp alakú implantátumoknál.

A wrinkling mell helyreállítása műtéttel

Sajnálatos módon nincs az a mennyiségű borogatás, krém vagy masszázs ami segít megszüntetni az implantátum miatt gyűrődött mell jelenségét. Többféle korrekciós műtéti lehetőség van:

 • Az implantátum számára kialakított zseb szűkítése: ezzel elérhető, hogy a zseb jobban illeszkedjen a kis méretű implantátumhoz.
 • A túl kicsi implantátum cseréje: ez az előző fordítottja, mivel ebben az esetben a kialakult zsebhez jobban illeszkedő méretű implantátum kerül behelyezésre.
 • Implantátum cseréje - sóoldatost szilikonosra: kézenfekvő megoldás ha a korábban beültetett sóoldattal töltött implantátum gyűrődni kezdett. A szilikonos implantátumok sokkal jobban tartják a formájukat, az általánosan alkalmazott texturált felületű implantátumok szebben tokosodnak, és maga a szilikon jobb tartással rendelkezik mint a sóoldat.
 • Töltés/szívás: ritka esetekben lehetőség van akár arra is, hogy az implantátumot utólag szabályozzuk, sóoldat hozzáadásával vagy leszívással. Ebben az esetben azonban a gyártó által vállalt garancia érvényét veszti.
 • Áthelyezés: egyszerűnek tűnhet elsőre, de gyakorlatilag újabb “nagy” műtétet jelent. Ebben az esetben az implantátumot áthelyezik a mellizom alá, csökkentve a gyűrődés láthatóságát.
 • Más alakú implantátum behelyezése: a kerek implantátum anatómiai implantátumra való cseréje jó megoldás lehet.
 • Zsírszövet áthelyezése: saját zsírszövettel is fel lehet tölteni a gyűrött mellet, igaz, ez nem egy száz százalékosan tartós megoldás.

Garanciális mellimplantátumok beültetése kedvezménnyel, ingyenes konzultációval. Ismerje meg az akció részleteit!

Összefoglalva

A leghatásosabb módszer a gyűrött mell kialakulásának megelőzésére az, hogy pontosan megbeszéljük az orvossal, hogy mit szeretnénk, és megszívleljük a javaslatait. Mellnagyobbítás esetén érdemes megfontolni a csepp alakú implantátumot, amivel alacsonyabb a gyűrődés esélye, amit tovább csökkent az, hogy inkább a szilikonnal töltött implantátumokat részesítjük előnyben. Emiatt a klinikán végzett mellnagyobbítás vagy rekonstrukciós műtét utáni gyűrődés esélye igen alacsony!

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes mellplasztika konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Kapcsolódó cikkeink


Tubuláris emlőMinden, amit tudni érdemes a csőmellekrőlIsmerje meg a témát közelebbről és

Tubuláris Emlő » Minden, Amit Tudni Érdemes A Csőmellekről

Tokzsugorodás Ismerje meg a témát közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció

Tokzsugorodás

Mi az a tyúkmell és mit érdemes tudni róla?Tölcsérmellkas kezeléseIsmerje meg a

Mi Az A Tyúkmell? » Minden, Amit Érdemes Tudni Róla?
Plasztikai műtétek 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.