​Mit jelent a rippling mell vagy más néven a wrinkling mell?

Egy viszonylag ritka jelenség a rippling mell, azaz gyűrődő mell, amelyet csak egy újabb beavatkozással lehet megszüntetni. A megfelelő mellimplantátum kiválasztásával, az orvosok javaslatainak megfogadásával ez a jelenség könnyen elkerülhető, de ha mégis előfordul, nincs ok pánikra: van megoldás. A következőkben megvizsgáljuk, mi is az a rippling mell, hogyan alakulhat ki, illetve ami a legfontosabb: milyen módon kerülhető el, és szüntethető meg..

rippling mell

A mellimplantátum gyűrődése

A legegyszerűbben megfogalmazva a mellimplantátum gyűrődése az implantátum olyan gyűrődését jelenti, ami a bőrfelületen is megjelenik. Ez leginkább a szilikonos és sóoldatos implantátumokkal végzett mellrekonstrukciós műtétek után alakulhat ki, általában a mell külső felületén, tehát az oldalsó területen, alul, illetve a dekoltázshoz közel. Szemmel láthatóvá gyakran csak előrehajolva, illetve nagyon vékony bőrű hölgyeknél válik.


Mi okozhatja a rippling mellet?

Ahogy fentebb is írtam, ez egy ritka jelenség, a mellimplantátumok ritkán gyűrődnek, és nem is válik minden esetben láthatóvá. Az előfordulást nézve a sóoldattal töltött implantátumoknál gyakran előfordul mint a szilikonosnál. De ez nem jelenti azt, hogy a szilikonos implantátummal nem fordulhat elő, mindössze sokkal kisebb az esélye.

Sokféle oka lehet annak, hogy a mellimplantátum gyűrődik, a következők a legáltalánosabbak:

 • Kevés a lágyszövet a mellimplantátumon: ez leginkább az mellizom fölé történő beültetésnél fordul elő, általában amiatt, hogy nincs elegendő mellszövet, és emiatt láthatóvá válhat az implantátum gyűrődése.

 • Hegesedés: Néha előfordulhat, hogy az implantátum számára kialakított “zseb” hegesedése során a keletkező heg túl vastaggá válik, és ehhez kezd el igazodni az implantátum, ami hullámok, gyűrődések megjelenését okozza. 

 • Alul- vagy túltöltött sóoldat implantátum: ez a jelenség csak a sóoldatos implantátumoknál fordul elő, mivel a szilikonos implantátumok fix töltöttségűek. A gyártó részéről alul- vagy túltöltött implantátumok gyűrődhetnek úgy, hogy a mell felületén is látható legyen.

 • Kerek implantátumok: az eddigi esetek alapján elmondható, hogy a kerek implantátumoknál gyakoribb a gyűrődés, mint a csepp alakú implantátumoknál. 

​Mellplasztika 30% kedvezménnyel

Ha most jelentkezik be hozzánk ingyenes konzultációra, páratlan akciós ajánlatunk keretein belül 30% engedményt kap az árból!

A wrinkling mell helyreállítása műtéttel

Sajnálatos módon nincs az a mennyiségű borogatás, krém vagy masszázs ami segít megszüntetni az implantátum miatt gyűrődött mell jelenségét. Többféle korrekciós műtéti lehetőség van:

 • Az implantátum számára kialakított zseb szűkítése: ezzel elérhető, hogy a zseb jobban illeszkedjen a kis méretű implantátumhoz.

 • A túl kicsi implantátum cseréje: ez az előző fordítottja, mivel ebben az esetben a kialakult zsebhez jobban illeszkedő méretű implantátum kerül behelyezésre.

 • Implantátum cseréje - sóoldatost szilikonosra: kézenfekvő megoldás ha a korábban beültetett sóoldattal töltött implantátum gyűrődni kezdett. A szilikonos implantátumok sokkal jobban tartják a formájukat, az általánosan alkalmazott texturált felületű implantátumok szebben tokosodnak, és maga a szilikon jobb tartással rendelkezik mint a sóoldat.

 • Töltés/szívás: ritka esetekben lehetőség van akár arra is, hogy az implantátumot utólag szabályozzuk, sóoldat hozzáadásával vagy leszívással. Ebben az esetben azonban a gyártó által vállalt garancia érvényét veszti.

 • Áthelyezés: egyszerűnek tűnhet elsőre, de gyakorlatilag újabb “nagy” műtétet jelent. Ebben az esetben az implantátumot áthelyezik a mellizom alá, csökkentve a gyűrődés láthatóságát.

 • Más alakú implantátum behelyezése: a kerek implantátum anatómiai implantátumra való cseréje jó megoldás lehet.

 • Zsírszövet áthelyezése: saját zsírszövettel is fel lehet tölteni a gyűrött mellet, igaz, ez nem egy száz százalékosan tartós megoldás.

Összefoglalva

A leghatásosabb módszer a gyűrött mell kialakulásának megelőzésére az, hogy pontosan megbeszéljük orvosunkkal, hogy mit szeretnénk, és megszívleljük a javaslatait. Mellnagyobbítás esetén érdemes megfontolni a csepp alakú implantátumot, amivel alacsonyabb a gyűrődés esélye, amit tovább csökkent az, hogy inkább a szilikonnal töltött implantátumokat részesítjük előnyben. Emiatt a nálunk végzett mellnagyobbítás vagy rekonstrukciós műtét utáni gyűrődés esélye igen alacsony!

​​Mellplasztika 30% kedvezménnyel

Ha most jelentkezik be hozzánk ingyenes konzultációra, páratlan akciós ajánlatunk keretein belül 30% engedményt kap az árból!

Jelentkezzen be most és 30% árkedvezményt kaphat!