Mellimplantátum szavatossági ideje

Ismerje meg a témát közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

A mellimplantátumoknak nincs konkrét "szavatossági idejük" a hagyományos értelemben, de általánosságban elmondható, hogy a modern mellimplantátumokat úgy tervezték, hogy sok éven át tartósak és biztonságosak maradjanak. Ez az időszak akár 15-20 évet is jelenthet, de ez nem jelenti azt, hogy az implantátumok ezen időszak után "lejárnak". Ennyi idő elteltével a test változik meg annyira, hogy cserére vagy eltávolításra szorulnak a mellimplantátumok.

A Plasztikai Sebészeti Centrum sebészei azt javasolják, hogy amíg nincs gond a mellimplantátumokkal és a kinézettel, nem szorulnak cserére. Fontos, hogy a mellimplantátumokkal rendelkező személyek rendszeresen ellenőrizzék az implantátumaik állapotát és konzultáljanak orvosaikkal bármilyen változás vagy aggodalom esetén. Az orvosi vizsgálatok, például a mammográfia, ultrahang vagy az MRI, segíthetnek az implantátumok állapotának monitorozásában az évek során.

Tudjon meg többet a mellimplantátumokról egy vezető plasztikai sebésztől

  • Minden kérdésére választ kaphat
  • Megismerheti a műtét menetét
  • Személyre szabott árajánlatot készítenek
Plasztikai műtétek 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Hány év egy mellimplantátum élettartama?

A mellimplantátumok élettartama akár 20 év a legmodernebb technológiával gyártott szövetbarát, kohezív szilikongéllel töltött termékek esetében. Ez az idő meghaladja az emberi szövetek tartósságát, így a legtöbbször esztétikai okból kerül sor mellimplantátum cserére, nem az implantátumok "elöregedése" miatt.

A mellimplantátum élettartamára fény derülhet, ha az érintett éves kontrollra jár, ahol a plasztikai sebész a szükséges vizsgálatokat el tudja végezni, így megismerheti mellimplantátumai állapotát.

Mit kell tudni a mellimplantátum garanciáról?

A legtöbb mellimplantátum garancia minőségi kifogás esetén érvényes, ugyanakkor gyártótól függően, akár a műtéti díj bizonyos százalékát is fedezheti. Ajánlott klinikánkon használatos egyes mellimplantátumokra egész életre szóló cseregarancia érvényes, néhány márka pedig tokzsugorodás esetén is vállalja a cseregaranciát.

Minőségi garanciát jelent, ha a mellimplantátum FDA engedéllyel és CE minősítéssel rendelkezik, mert ez garantálja a szigorú előírásoknak és magas minőségnek való megfelelést.

Mivel a mellimplantátum gyártók eltérő garanciákat vállalnak, elengedhetetlen a mellnagyobbítás előtti megfelelő tájékozódás. A Plasztikai Sebészeti Centrum ajánlott orvosai az összes, általuk használt mellimplantátumról részletes tájékoztatást tudnak adni már az első, ingyenes konzultáció keretében is.

Részletes és pontos válaszokat kaphat Magyarország egyik legnevesebb és legmegbízhatóbb plasztikai sebészeti klinikájától.

Létezik örök életű mellimplantátum?

Nem, örök életű mellimplantátum nem létezik. Az élethosszig tartó mellimplantátum garancia nem azt jelenti, hogy a mellimplantátum örök életű. Idővel minden mellimplantátum cserére szorul, ugyanis a testi változások miatt a korábban behelyezett mellimplantátum már nem úgy fog kinézni, mint 10-15-20 évvel ezelőtt.

Akkor egy mellimplantátum meddig tart?

Egy mellimplantátum addig tart, amíg jól néz ki, esztétikailag és egészségügyileg megfelelő állapotban van. Hogy ez hány évet jelent, az egyéni adottságok függvénye. Hangsúlyozzuk, hogy ha az implantátummal minden minden rendben van, a megfelelő technikával ültették be, akkor a legkevesebb 10 évvel nyugodtan kalkulálhatunk.

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes mellplasztika konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Plasztikai műtétek 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.