Mellimplantátum szavatossági ideje

Cserélni kell az implantátumokat?

Ismerje meg a témát közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

Mielőtt mellimplantátumok beültetésére vállalkoznánk, fontos körüljárni a témát, hogy vajon meddig is jó egy implantátum, meddig tart a szavatossági ideje. Ezzel kapcsolatban több tévhit is kering, az igazság azonban az, hogy minden a mellimplantátum fajtájától és az egyén adottságaitól függ.

A mellimplantátumok beültetése a mai modern technológiának köszönhetően biztonságos eljárás és az implantátumok is egyre tartósabbak és megbízhatóbbak. A többféle implantátum különböző szavatossági időket eredményez, ezért nem mindegy, milyenre esik a választásunk. Ebben a cikkben összeszedtük, mit érdemes tudni a mellimplantátumok szavatossági idejéről, mikor és melyiket érdemes cserélni.

Garanciális mellimplantátumok beültetése kedvezménnyel, ingyenes konzultációval. Ismerje meg az akció részleteit!

Valóban cserélni kell a mellimplantátumokat?

A mellimplantátumokhoz gyakran kötődik az a tévhit, hogy pár év után cserélni kell, ami felettébb zavaró tényező lenne. A tények azonban azt mutatják, hogy a legtöbb implantátum nagyon is jól bírja a gyűrődést és a szavatossági ideje igen hosszú, akár 20 év is lehet. Természetesen vannak olyanok is, melyeket rövidebb időre terveznek és érdemes kicserélni őket 10 év használat után, de erről az orvos előzetesen tájékoztatni fogja.

Fontos tudni, hogy ma már több gyártó is garanciát vállal a termékeire, amelyek azt eredményezték, hogy csak hosszú élettartamú implantátumokat forgalmazzanak. [1] A mellimplantátum tulajdonképpen műanyag tasakok, amelyek szilikonnal vagy sóoldattal vannak megtöltve. Ezek a tasakok nagyon tartósak és ellenállnak a külső behatásoknak, így 20-25 évet is kibírnak.

Azt is ki kell emelnünk, hogy a test adottságai nagyban befolyásolják, szükség van-e a mellimplantátumok cseréjére. Az évek alatt ugyanis sokat változhat a test, ami miatt lehet, hogy a méreten vagy a formán változtatni szeretne.

Plasztikai műtétek 10% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Van olyan implantátum, amit soha nem kell cserélni?

A legmodernebb technológiának köszönhetően ma már létezik olyan mellimplantátum, amelyet a beültetés után soha nem kell cserélni. Ilyenek a poliuretán hab bevonatú mellimplantátumok, melyek igencsak jól állják az idő próbáját és akár egy életen át is kitartanak.

Továbbá az is fontos, hogy milyen az implantátumok töltőanyaga. A korszerű, kohezív géllel töltött és texturált mellimplantátumok ugyanis jelenleg a legtartósabbak. Ezekre általában a gyártók olyan garanciákat vállalnak, amelyek tulajdonképpen örök időre szólnak. [2]

Mit kell tudni a mellimplantátum garanciáról?

A mellimplantátumoknál kétféle garancia létezik; az egyik, amikor a gyártók által vállalt szavatossági- és élettartam garanciát vállalnak. A másik az FDA minősítés, ami a biztonságot és az alacsony egészségügyi kockázatokat jelzi[3].  A klinikán, csak FDA engedéllyel rendelkező mellimplantátumokat használnak, ez azonban nem válasz arra, kell-e cserélni az implantátumokat. Ugyanis ez nem csak az implantátum élettartamától függ, hanem a műtéti technikától és a testi adottságoktól is.

Garanciális mellimplantátumok beültetése kedvezménnyel, ingyenes konzultációval. Ismerje meg az akció részleteit!

Melyik mellimplantátumot válasszam, hogy a lehető legtovább tartson?

Felmerül hát a kérdés, hogy melyik mellimplantátumot válasszuk, ha a legtartósabb eredményre törekszünk. Mint azt már említettük, minden mellimplantátumos beavatkozás egyedi eset, ezért a választáshoz a test adottságait is feltétlenül figyelembe kell venni. Az, hogy szilikon vagy sóoldat töltőanyagú implantátum kerül-e beültetésre, egyedi választás, amiben nagy szerepe lehet a szakorvos véleményének.

Igaz, hogy a sóoldatos implantátum is biztonságos, mivel ez egy természetes anyag, de szavatosság szempontjából a szilikon implantátum ajánlott.  A kohezív géllel töltött mellimplantátumok élettartama a leghosszabb, illetve a poliuretán bevonattal rendelkező implantátumokat szinte soha nem kell cserélni.

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes mellplasztika konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Kapcsolódó cikkeink


Dupla Kontúr » A Double Bubble Mell Kialakulása és Kezelése

Mi Az A Tyúkmell? » Minden, Amit Érdemes Tudni Róla?

Tubuláris Emlő » Minden, Amit Tudni Érdemes A Csőmellekről
Plasztikai műtétek 10% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.