Endokrinológia

Ismerje meg a témát közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

Plasztikai sebészetünk óriási előnye a szintén ezen a területen tevékenykedő különböző klinikákkal szemben, hogy így bármilyen felmerülő probléma azonnal, helyben orvosolható. Hiszen intézményünk rendszerének alapja a teljes átjárhatóság. Megnyugtató lehet a tudat, hogy bármilyen, vizsgálat közben kiderülő egészségügyi problémájának professzionális megoldása karnyújtásnyira van Öntől.

A Plasztikai Sebészeti Centrum tevékenységi körébe természetesen beletartozik a hormonális rendszer működési zavarainak vizsgálata és gyógyítása is. Így klinikánkon igénybe vehető szolgáltatásokon túl Önnek lehetősége nyílik, hogy diagnosztikai részlegünkön ellenőriztesse hormonháztartásának állapotát is.

Kinek ajánlott?

Jelentéktelennek tűnő, de makacs, nem múló panaszok mögött sajnos nagyon gyakran állhatnak a hormonális rendszer működésének zavarai. A hormonzavar tünetei nagyon széles skálán mozognak, de Önnek érdemes elgondolkodnia egy vizsgálaton,

 • ha túlságosan fáradékony,
 • ha rendszeresen rosszul alszik, alvászavarai vannak,
 • ha nagyon gyakran szédül,
 • ha úgy érzi, az igénybevétel mértékétől függetlenül túl sokat izzad, vagy
 • ha úgy érzi, indokolatlanul száraz a bőre
 • ha az utóbbi időben nagymértékű súlyváltozáson esett át, hízott, vagy fogyott,
 • ha intenzívebb hajhullást, vagy épp túlzott mértékű szőrnövekedést tapasztal,
 • hasmenés, vagy idült székrekedés esetén.

Mit lehet kideríteni egy endokrinológia vizsgálattal?

Sajnos nagyon gyakran a rendszeres menstruációs zavarok, de férfiak esetében a potencia csökkenése mögött is hormonális zavarok állnak. Ezeknek a tüneteknek a kivizsgálása összetett feladat, amelyhez a klinikánkon minden eszköz a rendelkezésünkre áll.

A szervezet működését szabályozó belső elválasztású (endokrin) mirigyek megbetegedései közül legismertebb a cukorbetegség, és az inzulinrezisztencia. De ide tartoznak a pajzsmirigy működési zavarai, a mellék-pajzsmirigyek, a mellékvese, a hasnyálmirigy és agyalapi mirigy betegségei. Mint ahogyan a szénhidrát-anyagcsere, lipid anyagcsere, oszteoporosis, és az ivarszervek betegségei. A hormonális megbetegedések nem ritkán a hormonháztartás jelentős részét érinthetik, mint például a policisztás petefészek-betegség, amely egy több szervet érintő, összetett női hormonális betegség.

Sajnos ezek először egytől egyig jelentéktelennek tűnő, de az életminőséget folyamatosan rontó, enyhe tünetekkel jelentkeznek. A betegség korai észlelése rendkívül fontos! Ha lehetősége van rá, ellenőriztesse hormonháztartásának állapotát!

Hogy néz ki egy endokrinológiai vizsgálat?

Az első konzultáció alkalmával endokrinológus szakorvosunk elvégez egy általános állapotfelmérést, és meghallgatja az ön esetleges panaszait.

Ezután kerül sor az Ön egyéni, majd családi kórelőzmény-anamnézisének gyökeres feltárására. Érdemes felkészülten érkezni, tudni, hogy felmenői és közvetlen hozzátartozói között milyen krónikus betegségek fordultak elő, hiszen sajnos a hormonális betegségeknek megágyazhatnak bizonyos öröklődő hajlamok.

Ha Ön a hormonháztartásával kapcsolatban korábban már átesett vizsgálatokon, kérjük, a korábbi kezeléseinek dokumentációit és vizsgálati eredményeit mindenképpen hozza magával!

A konzultációt követően endokrinológusunk ajánlására különböző speciális labor- és képalkotó vizsgálatokon kell részt vennie. Klinikánkon Alap és Bővített endokrin szűrőcsomagot biztosítunk pácienseinknek az optimális költségű kivizsgálás érdekében. Szakorvosunk a következő vizsgálatokat javasolhatja:

 • laboratóriumi vizsgálatok (hormon vizsgálat, cukorterhelés)
 • izotópos vizsgálat
 • képalkotó diagnosztika (hasi és pajzsmirigy ultrahang, CT, MRI)
 • citológiai vizsgálatok (pl. pajzsmirigy-biopszia)
 • szövettani vizsgálat

A vizsgálatokat intézményünkben végezzük, gyógyászati és esztétikai értelemben is kifogástalan, az ön kényelmét szolgáló környezetben.

Az eredmények alapján szakorvosunk ha szükséges, kezelési tervet állít fel önnek, amely jelenthet konzervatív kezelést (gyógyszer, izotóp, stb), ha szükséges, műtétet javasolhat. Legyen szó

 • pajzsmirigy műtétekről (golyva, túlműködés, ciszta, daganat),
 • mellékpajzsmirigy-műtétekről, jóindulatú daganatról, túlműködésről,
 • laporoszkópos mellékvese műtétről, ciszta eltávolításról.

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes plasztika konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egyik vezető sebészünk részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Plasztikai műtétek 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.