Bőrgyógyászati vizsgálatok

Ismerje meg a témát közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

A Plasztikai Sebészeti Centrum egy minden igényt kielégítő klinika Budapest szívében. Intézményünkben szakembereink a legmodernebb gyógyászati eljárásokat alkalmazzák, előkelő szállodákat idéző luxuskörnyezetben, ahol minden az Ön mielőbbi gyógyulását szolgálja.

Talán nem kell külön kifejteni, milyen sokat jelent plasztikai sebészetünk számára is, hogy a szépészeti beavatkozásokhoz szükséges előzetes vizsgálatokat minden utánajárás nélkül, kényelmesen, egy helyen tesszük az Ön számára elérhetővé. Klinikánk szakemberei sebészetünkkel szoros együttműködésben állnak az Önök rendelkezésére, hogy bármilyen felmerülő egészségügyi kockázatot minimalizálhassunk.

Klinikánk megjelenése növeli a pácienseink biztonságérzetét, és kényelmes lehetőséget adnak az ön fizikai állapotának szükséges felmérésére, világszínvonalú bőrgyógyászatunk megoldást hozhat bármilyen, az ön bőrét érintő problémára. Így a Plasztikai Sebészeti Centrum önök által jól ismert és kedvelt szolgáltatásain túl bőrgyógyászati osztályunk szolgáltatásaival is érdemes megismerkednie.

Kinek ajánljuk

Ha ön teljesen egészségesnek érzi magát, akkor is megkeseríthetik a mindennapjait olyan bőrét érintő, gyakran öröklött hajlamokat például a rendszeres napozással felszínre hozó elváltozások, bőrhibák, amelyeknek a kezelésére nem elég a különböző krémek, természetgyógyászati készítmények használata.

Bőrgyógyászaink a bőr, a haj, a körmök és a látható nyálkahártyák (például az ajak) bizonyos elváltozásaival, esetleges betegségeinek kivizsgálásával és kezelésével foglalkoznak, a szépészeti célú beavatkozásoktól a bőrt érintő súlyos, kialakult problémák gyógyításáig.

Nagyon sokan fordulnak hozzánk a bőrük esztétikai állapotának javítása érdekében, hiszen klinikánkon számos modern bőrfiatalító eljárás elérhető.

Önnek bőrgyógyászati kivizsgálást és kezelést javaslunk,

 • ha szépülni vágyik, ha felvenné a harcot a ráncok, pigmentfoltok, aknés hegek ellen,
 • ha feltűnően pattanásos a bőre,
 • ha valamilyen szemölcs jellegű hámszaporulat támad a bőrén,
 • ha a bőrén túlságosan elszaporodtak az anyajegyek, vagy szokatlanul viselkednek, fájnak, véreznek, szőr nő belőlük,
 • és mindenképpen, ha Ön veszélyeztetett csoportba tartozik.

Mit jelent az, hogy veszélyeztetett csoport?

A bőrgyógyászati szűrés során bőrgyógyászunk az egész testfelületet megvizsgálja, beleértve a hajas fejbőrt is. Az ellenőrzés teljesen fájdalommentes, az elváltozásokra helyezett dermatoszkóppal történik, amellyel jól megfigyelhetők a pigment- és egyéb eltérések és a bőr általános szerkezete.

Esztétikai bőrgyógyászati kezelések

A bőrelváltozások széles köre nem igényelne különösebb beavatkozást, de károsan befolyásolhatja bárki önértékelését. Intézetünkben a hagyományos bőrgyógyászat mellett esztétikai bőrgyógyászati kezelések is igénybe vehetők. Több klinikailag bizonyított orvosi esztétikai arcfiatalító kezelést biztosítunk a szépülni vágyók számára.

Bőrgyógyászati egészségügyi problémák

Vannak olyan bőrelváltozások, amelyek nemcsak esztétikai értelemben hordoznak kockázatokat. A bőrt számos helyen csúfíthatják kinövések, jóindulatú bőrdaganatok (főleg a pigmentált, színében elkülönülő bőrdaganatokra kell figyelni), amelyek gyakran egyéb, súlyosabb problémák kísérőjelenségei is lehetnek.

A bőr és nyálkahártya elváltozásokat okozhatják a bőr saját, izolált betegségei, de sajnos bőrén tapasztalható elváltozások gyakran összefüggnek a szervezet más betegségeivel.

Esetleg még nem diagnosztizált betegségek is okozhatnak bőrtüneteket, akár súlyos belgyógyászati betegségre is utalhatnak. Rosszindulatú daganatok korai tüneteként is jelentkezhetnek bőrtünetek, vagy nyálkatünetek.

A leggyakoribb bőrelváltozások

 • az akne (a pórusok gyakori, kóros eltömődése),
 • a különböző fajtájú szemölcsök (legtöbbjük a HPV, a humán papilloma vírus fertőzéséből alakul ki),
 • a gombás megbetegedések (legismertebb válfaja a Candida albicans),
 • a pikkelysömör (öröklődő, genetikai rendellenességen alapuló, nem fertőző betegség),
 • az ekcéma (a bőr visszatérő, felszínes gyulladása) és
 • egyéb gyulladásos bőrbetegségek,
 • rosacea (az arc bizonyos területeinek kóros kivörösödése, gyulladása
 • a nemi betegségek (STD) tünetei a bőrön
 • bőrkinövések, bőrdaganatok, fibrómák, anyajegyek.

Az utóbbiak (főleg a pigmentált bőrdaganatok) szakorvosi vizsgálata különösen fontos, mivel ezek hátterében gyakorta rosszindulatú daganat (például melanoma magnilum) állhat, szerencsére a leggyakrabban ezek jóindulatú elváltozások. Ennek ellenére állandó irritáció okán, vagy esztétikai okokból gyakran ezek is eltávolításra kerülnek.

A bőrgyógyászati vizsgálat és műtét menete

A bőrgyógyászati konzultáció során szakemberünk általános állapotfelmérést végez, megvizsgálja az Ön bőrét, felméri annak jelenlegi állapotát. A konzultáción természetesen Önnek lehetősége lesz a bőrgyógyász elé tárni az esetleges panaszait, tapasztalatait, az esetleges kórelőzményeket. Ha átesett már bőrgyógyászati kezelésen, akkor annak vizsgálati eredményeit, leleteit mindenképpen hozza magával.

A bőrgyógyász a rendelkezésére álló adatok és a vizsgálat eredménye alapján személyre szabott kezelési tervet tár Ön elé a szükséges beavatkozásokról, tájékoztatja a különböző eljárásokról, kezelésekről, majd közösen kiválasztják az önnek legmegfelelőbbet.

Amennyiben műtéti beavatkozásra kerülne sor, Ön jó kezekben lesz. A minimális hegképződés érdekében bőrgyógyászati korrekciós, eltávolító műtétjeit a Plasztikai Sebészeti Centrum nagy tapasztalattal rendelkező plasztikai sebészei végzik.

Ebben a kérdésben mi is maradéktalanul egyetértünk a Magyar Bőrgyógyászati Társaság elvével, miszerint az egyetlen szakmailag elfogadható módszer a műtéti kimetszés.  Sajnos a lézeres, rádiófrekvenciás, fagyasztásos, kiégetéses eljárások (miközben egyszerűbbnek és veszélytelenebbnek tűnnek) komoly egészségügyi kockázatokat rejtenek, több komoly veszélyfaktorral járnak. 

Az eltávolított bőrelváltozást klinikánk szakemberei minden esetben továbbítják szövettani vizsgálatra, hogy kizárható legyen az esetleges daganatos elváltozások jelenléte.

Talán a bőrgyógyászatunk bemutatása által lehet a legkönnyebben érzékeltetni, milyen előnyökkel jár, ha a Plasztikai Sebészeti Centrumot választja. Hiszen segíthetünk Önnek akkor is, ha arcbőre feszességét, frissességét szeretné újra a réginek érezni, és akkor is, ha a bőrét érintő komoly egészségügyi problémával fordulna hozzánk - bőrgyógyászaink és sebészeink az Ön rendelkezésére állnak. 

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes plasztika konzultációra!

Egy beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egyik vezető sebészünk részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Plasztikai műtétek 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.