Mell ultrahang vizsgálat

Ismerje meg a témát közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

A Plasztikai Sebészeti Centrum egy kifogástalan környezetben, világszínvonalú eljárásokat alkalmazó szakembergárdával működő klinika. Ez a Budapest szívében működő teljes körű egészségügyi szolgáltatást nyújtó magánkórház teszi lehetővé a plasztikai sebészet zavartalan működését is.

Túl azon, hogy klinikánk szolgáltatásainak köszönhetően Önöknek nem kell máshová fáradniuk a szépészeti beavatkozások előzetes vizsgálatainak elvégzéséhez, még komoly biztonságérzet-növelő tényező is lehet nemzetközi hírű szakembergárdánk és kifogástalan klinikai környezetünk jelenléte, hiszen ha bármilyen komplikáció felmerülne, közel van Önökhöz a szakszerű segítség.

Klinikánk szolgáltatásai természetesen külön is igénybe vehetők, ahogy például az emlő ultrahang vizsgálata is. Önnek lehetősége van intézményünkben kényelmesen, kifogástalan környezetben igénybe venni ezt a diagnosztikai eljárást is, a hét minden napján, a nap minden órájában.

Kinek ajánljuk a mell ultrahang vizsgálatát?

Szerencsére mára egyre többen tisztában vannak a mell daganatos elváltozásai, az emlőrák korai szűrésének jelentőségével. Sajnos ez a betegség fiatalabb korban ugyanúgy veszélyeztetheti az Ön egészségét, mint idősebb korban. 35 éves kor alatt, jellemzően szülés és szoptatás előtt álló nőknél a rendszeres szűrésre az emlő ultrahang ajánlott.

Önnek mindenképpen rendszeres szűrővizsgálaton való részvételt javaslunk, ha

 • a családjában már előfordult az emlő daganatos megbetegedése, tehát ön genetikailag veszélyeztetett lehet,
 • Ön valamilyen hormonkezelést kapott,
 • Ön elmúlt húsz éves és hosszabb ideje fogamzásgátlót szed,
 • Ön elmúlt húsz éves és még soha nem vett részt ilyen szűrésen,
 • Önnek mellimplantátuma van, hiszen az emlő ultrahang vizsgálatával az implantátum állapota is kiválóan ellenőrizhető.

Önnek mindenképpen rendszeres szűrővizsgálaton való részvételt javaslunk, ha

 • a havonta végzett tapintásos ellenőrzés közben korábban nem tapasztalt csomóra bukkan a mellében,
 • az emlőben fájdalmat, esetleges gyulladásra utaló jeleket érzékel,

A vizsgálat különösen alkalmas a fiatal korra jellemző sűrű, mirigyes mell diagnosztikájára. A fiatalabb korosztály mintegy háromnegyedére jellemző állapot gyakran nem teszi lehetővé, hogy tapintással eldönthető legyen, van e az emlőben elváltozás. Szintén akadály nélkül alkalmazható terhesség, vagy a szoptatás időszakában.

Idősebb korban gyakran alkalmazzák a mammográfia vizsgálata mellett is, a teljes kép kialakítása érdekében, főleg akkor, ha az Ön mirigyállománya a kor előrehaladtával is sűrű maradt.

Az emlő ultrahang vizsgálatok kimutatható eredményei

A mell ultrahangos vizsgálatával pontosan diagnosztizálhatók

 • a nem tumoros szövetnövedékek, jóindulatú csomók,
 • a folyadékkal telt, de alkalmanként szilárd szöveteket is tartalmazó ciszták,
 • hogy a folyadékkal telt részekben a folyadék híg avagy sűrű jellegű,
 • ellenőrizhetők a lágy tejutak,
 • gyulladásos folyamatok esetében a tályogképződés,
 • mellimplantátumok általános állapota és a (nagyon ritkán) előforduló szivárgás vagy bármilyen egyéb károsodás,
 • és az esetleges daganatok, rosszindulatú elváltozások.

A vizsgálathoz minden esetben hozzátartozik a hónalj, a hónaljárok vizsgálata is.

Az ultrahangnál nem merül fel a mammográfiánál esetleg problémát jelentő sugárzás, így ha Ön gyermekvállalás előtt áll, ezt a vizsgálatot akkor is rendszeresen elvégeztetheti, mivel ez a diagnosztikai eljárás nem jár semmilyen egészségügyi kockázattal.

A mell ultrahang vizsgálatának menete

A vizsgálat az Ön szempontjából alig jár kényelmetlenséggel, semmiféle előkészületet nem igényel. A lemeztelenített felületre munkatársunk zselészerű anyagot juttat, ami lehetővé teszi a vizsgálóeszköz és a bőr közötti megfelelő kontaktust és kiváló ultrahangos képalkotást.

Amennyiben a szakorvos a diagnózis során gyanús elváltozást talál, szükség lesz biopsziára, azaz a csomóból történő mintavételre. A szövetminta-vizsgálat során kiderül, hogy az észlelt elváltozás jó- avagy rosszindulatú. Olykor előfordul, hogy a teljes kép érdekében ilyenkor életkortól függetlenül elvégzik önön a mammográfiát, az ön egészségének megóvása érdekében.

Emlő ultrahang vizsgálat akár hétvégén is

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy klinikánk a hét minden napján, 0-24 órás készenlétben várja önt. Tehát ha egy otthoni, tapintásos ellenőrzéskor szokatlan elváltozást érzékel a mellében, nem kell órákat vagy akár napokat teljes bizonytalanságban töltenie.

Klinikánkon kifogástalan körülmények és felkészült, tapasztalt szakemberek várják, hogy eloszlassák az ön aggodalmát, és segítséget nyújtsanak, ha ez mégis szükségessé válik!

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes mellplasztika konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egyik vezető sebészünk részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.