Röntgen vizsgálat

Ismerje meg a témát közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

A Plasztikai Sebészeti Centrum egészségügyi ellátás terén világszínvonalú intézményében helyezkedik el. Ez a minden igényt kielégítő kórház Budapest szívében a legkorszerűbb berendezésekkel, válogatott, kiemelkedő képességű gyógyító személyzettel, luxuskörülmények között fogadja gyógyulni vágyó pácienseit.

Amikor Ön igénybe veszi a Plasztikai Sebészeti Centrum szolgáltatásait, a különböző beavatkozásokhoz szükséges előzetes vizsgálatokat egytől egyig helyben, a diagnosztikai részlegesen végezzük el. Nem kell utánajárnia, vagy várakoznia egyetlen vizsgálatra, vagy vizsgálati eredményre sem. E tekintetben plasztikai sebészetünk gyakorlatilag egyedülálló.

Ezek a szolgáltatások, diagnosztikai eljárások természetesen a plasztikai sebészettől függetlenül is az Ön rendelkezésére állnak, mint például a Röntgen vizsgálat. Klinikánkon korszerű, Philips márkájú berendezéseket használunk a hagyományos Röntgen vizsgálatokhoz, a felvételeket tapasztalt szakembereink értékelik ki.

Kinek ajánljuk?

Röntgen vizsgálatra az esetek túlnyomó többségében a szakorvos ajánlására kerül sor, hiszen ez a diagnosztikai eljárás a szervek és csontállomány széles köréről nyújt a szakember számára egyértelmű képet.

De biztosan sor kerül Röntgen vizsgálatra

 • végtagsérülések, ficam esetén, hogy a csontsérülés lehetőségét kizárjuk,
 • esések, háztartási balesetek esetében, különösen ha az esetet követően nem múló belső fájdalmat érez,
 • gyermekek esetében előforduló lenyelt tárgyak helyének azonosítására,
 • hasi görcsök panaszok esetén.

Továbbá minden olyan esetben, amikor az Ön kezelőorvosa a probléma felderítéséhez a Röntgen alkalmazását elengedhetetlennek látja. A továbbiakban szót ejtünk róla, mik is lehetnek ezek a problémák.

Mit lehet a röntgen vizsgálattal kideríteni?

A Röntgen vizsgálat alatt a szöveteken keresztülhaladó gyengített sugár hagy nyomot a sugárforrással szemben  elhelyezett filmen vagy képernyőn, képet alkotva a vizsgált területről. A Röntgen vizsgálatokat használjuk

 • a hasi szervek ellenőrzéséhez (pl. bélelzáródás gyanújakor),
 • gyomor vagy vékonybél átfúródására (perforációjára) utaló jeleknél,
 • a csontállomány vizsgálatára, legyen az a medence, a gerinc, vagy a végtagok csontjai
 • a vese és a húgyhólyag vizsgálatára
 • fontos szerepet játszik bizonyos daganatos betegségek észlelésénél
 • a mellkasröntgennel megállapíthatók a tüdő elváltozásai
 • és még számos részterületen (ideértve például a fogászati röntgent).

A csontállomány vizsgálatakor a töréseken túl megállapítható a csontok sűrűségének módosulása (csontritkulás), csontfertőzések, a gerinc torzulásai, de ízületi ficamok, ízületkopás is felfedezhető vele. Nem véletlen, hogy balesetek esetén szinte elengedhetetlen a Röntgen vizsgálat. Nagyon sokszor (a legújabb, legkorszerűbb vizsgálati eljárások mellett is) egy-egy adott, Önt érintő klinikai kérdés lehetséges megválaszolásának első eszköze a szakember számára.

A modern vizsgálati eszközök és a helyesen kiválasztott vizsgálati módszerek alkalmazása mellett a Röntgen vizsgálat nem jelent veszélyt, hiszen a szervezet elhanyagolható sugárzásnak van kitéve. Bizonyos esetekben viszont nagy óvatossággal kell eljárni, hogy a páciens ne szenvedjem sugárkárosodást, hiszen a sugárzás a női és férfi ivarszerveket és a vérképző rendszert károsíthatja.

Terhesség alatt sem javasolt a Röntgen használata, ugyanis a röntgensugaraknak magzatkárosító hatása lehet. Ha a terhesség gyanúja felmerülhet, Ön mindenképpen tájékoztassa erről kezelőorvosát!

A röntgen vizsgálat menete

A vizsgálat igen egyszerű, nem jár különösebb kényelmetlenséggel. Különösebb előkészületet sem igényel. Viszont ékszer, szemüveg, fémtárgy nem maradhat Önnél, mivel ezek elnyelik a röntgensugarakat és így kitakarhatják a vizsgált testrészt.

Az értékelhető információt biztosító felvételhez olykor szükség van rá, hogy Ön kényelmetlenebb testhelyzetet vegyen fel néhány pillanatig, és ugyanígy kérheti a felvételt készítő kollégánk, hogy tartsa vissza a lélegzetét. Egyéb kellemetlenséget ez a vizsgálati forma nem okoz.

A röntgen diagnosztika ára

A röntgenvizsgálat ára nagyban függ az Ön esetében alkalmazott formájától. Például egyirányú mellkasröntgen már 22.800 forinttól elérhető a klinikánkon, míg a kétirányú mellkasröntgen 39.300 forintba kerül. Természetesen kollégánk a vizsgálatok elvégzése előtt tájékoztatja Önt az esetében szükséges vizsgálatok pontos áráról.

Röntgenvizsgálat azonnal, akár hét végén is

Előfordulhat olyan speciális körülmény, amikor Ön valóban fontos perceket nyerhet azzal, ha azonnal igénybe veszi klinikánk szolgáltatását (mint a már példaként említett esetben, amikor kiskorú hozzátartozója lenyel valamilyen játékot). Klinikánk a hét minden napján, hétvégén is, 0-24 órás rendelkezésre állással várja kedves pácienseit.

Természetesen ez egy diagnosztikai módszer - viszont kézzel fogható közelségbe kerülhet általa a probléma megoldása, és világszínvonalú, luxus körülményeket biztosító klinikánkon a segítség is kézzel fogható közelségben van, a hét minden napján, a nap minden órájában. Nyugodtan rábízhatja magát jól képzett, tapasztalt orvosainkra és ápolószemélyzetünkre!

Kérdése van?

 Kérjen időpontot ingyenes plasztika konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egyik vezető sebészünk részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Plasztikai műtétek 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.